De nieuwste Parfum beoordelingen!

Hier kun je de meest recente parfum beoordelingen lezen. Gebruik de datum kiezer om beoordelingen uit het verleden te lezen.!
Search by Date:  
Dolce Vita Christian Dior door Mikki 2017-03-24

Tja... Na het lezen van de reviews moest ik nodig ook even testen. Want iets dat ruikt naar FdB leek me heel interessant. FdB is wat mij betreft namelijk de meest vluchtige Lutens, na een kwartier ruik ik die niet meer (helaas). Dus ik dacht: zou dit een leuk alternatief zijn? Bij de ICI gevraagd om te testen. Eerst op een papiertje natuurlijk. Ik zag de bui al hangen toen de verkoopster een wolkje op het strookje spoot, het even liet wapperen, eraan rook en vervolgens nog eens begon te spuiten.
Ik rook eraan en had de grootste moeite om iets te bespeuren. Dan maar op mijn pols. Daarop stonden de verkoopster en ik als twee ponies te snuiven, zij aan het strookje en ik aan mijn pols. De verkoopster zei ietwat verbaasd: "Het is wel een hele lichte geur...".
Dat kon ik alleen maar beamen. Een heel vaag kaneel-luchtje was alles wat ik ervan kon maken. Ik nam het strookje mee om te kijken hoe DC zich zou ontwikkelen, zowel op papier als op de huid.
Nog voordat ik de winkel uit was, was de geur vrijwel volledig verdwenen. Inderdaad, ik moet iedereen gelijk geven die zegt dat Dolce Vita op FdB lijkt. In alle opzichten.
Waarschijnlijk aan te raden voor degenen die FdB beter kunnen ruiken, maar dus niet voor mij.

Black Heart V 2 Map Of The Heart door shiloh 2017-03-24

De opening is bijzonder stevig ,ik moest er even van bekomen. Dit is geen doorsnee geur en je weet zeker dat er niet snel een tweede met dezelfde geur in de kamer zal stappen en anders zeker niet onopgemerkt.
De eucalyptus geeft een bijzondere draai aan de geur en die is niet voor iedereen weggelegd en ik mag hem graag op een ander ruiken.
Ik vind hem niet vies maar ook niet persé lekker , eerder boeiend.
De duurzaamheid zeker een aantal uren en sillage zijn prima , je krijgt waar voor je geld.
Ik zou hem zeker aanraden om eens te testen, heel geschikt voor een man.

Soavissima Profumum Roma door Dorma 2017-03-24

Dit is een heerlijke poedergeur, niet zoetpoederig of bloempoederig, maar eerder roompoederig. Klinkt raar, maar zo ruikt het bij mij. Heel erg comfortabel en zacht. Niet goedkoop, maar voor mij wel het geld waard.

Trance J.F. Schwarzlose Berlin door BlackMadonna 2017-03-24

Volle, donkere Roos met een vrij tamme Agarhout, net niet stroperig door Artemisia. Echt een Rozengeur voor mannen, vind ik, met als slogan -met Trance meer mans- ;)

Sillage en duurzaamheid zijn dik in orde, ben werkelijk al meer dan 12 uren zoet met/in deze Berlijnse Trance...hypnotiserende geur, maar hoef geen volle fles, heur!

De eerste keer dat ik deze testte schrok ik mij wild. Wat is dit? Een vrij agressieve en droge Patchouli deed mij naar de kraan lopen en het er direct weer afspoelen. Wat ik er nou precies niet lekker aan vond weet ik niet; ik had met de pruimen noot wellicht een warmere geur richting Dior Poison verwacht, maar dat was dit in de verste verte niet. Ik deed de sample in een opbergdoos en keek er niet meer naar om.

Maar telkens als ik iets uit het doosje moest hebben kwam een droge maar interessante geur mij tegemoet. Dit was Cheri par Camille. Uiteindelijk gaf ik haar nog een kans en ervaarde haar nu heel anders. Veel minder agressief. De hoofdrolspelers zijn de Patchouli met de Iris en de pruim, waarbij de Patchouli de baas is, de pruim het een zoetje geeft en de iris de geur wat droger en koeler maakt. De andere noten zijn voor mij niet nadrukkelijk aanwezig. Ik vind het een interessante ietwat mysterieuze geur die op geen andere geur lijkt die ik ken. Ik ben er toch voor gevallen en er staat nu een flesje in mijn kast.

Coach the Fragrance Coach door delphine67 2017-03-23

Zacht zoet niets zeggend niemendalletje. Een voor mij 13 in dozijn geurtje. Beetje bloemen, beetje fruit, beetje musk.

Kimitsu for Her Annayake door delphine67 2017-03-23

Gisteren deze geur geroken in de parfumerie en daarna meteen gekocht want wat is ze lekker Fris,fruitig en ook spicy. In de top ruik ik veel fruit oa peer en bessen gevolgd door de kruidige noot van patchouli en peper. Dan ga ik de bloemen ruiken met de tuberoos die er voor mij boven uit komt. De dydown ruikt fruitig en kruidig maar niet te.

Het is een mooie geur en ik kan me voorstellen dat het door mannen en vrouwen heerlijk gevonden wordt. Vooral op warme dagen.
Voor mij is de Rozemarijn te sterk aanwezig en in combinatie met de citrus ruikt het op mijn huid erg kruidig en doet me denken aan Gember. Maar ik hou wat meer van niet kruidige maar fris zoete citrus, ben ik nu achter.
En ook al is hij heel voordelig, de geur is te snel weg om de zoetere Cologne of Love Le Couvent des Minimes te proberen.

Eau De Charlotte Annick Goutal door BlackMadonna 2017-03-22

Al bij mijn eerste ontmoeting met Charlotte, kwam haar geur mij zó bekend voor! Zat m'n hoofd te breken, te ijsberen, dan weer handenwringend terug banjerend naar de desktoptafel en ja, hoor: plotseling vloog de parfumlade in mijn geheugen open en in gedachten zag ik haar zongebruinde halfzusje flaneren in Dubai, gehuld in een magnolia-witte, mousseline kaftan: Lilac Love van huize Amouage!

De gelijkenis is groot qua geur, maar qua compositie is Lilac Love beduidend volumineuzer en romiger. Cacao speelt een veel grotere rol in samenhang met bedwelmende bloemen, dan bij Eau De Charlotte. AG's EDC vind ik persoonlijk evenwichtiger gedoseerd, romantischer ook...het bloemige deel is minder zwaar, ondanks Lelie & Mimosa, het geheel is minder stroperig en zoet, ondanks vanille, maar wel poederiger dan bij Amouage's LL.

EDC is een bloemig gourmand, terwijl LL meer weg heeft van een gourmand 'floriental'. Mijn voorkeur gaat naar tante AGeet's creatie, sowieso vanwege haar eenvoud en romantiek, maar ook gezien het verschil in aanschafkosten: Lilac Love is 3x zo duur als Eau de Charlotte, dus de keus is snel gemaakt als bruintje het niet trekt, toch?

A*Men Kryptomint Mugler door Winterblue1980 2017-03-22

Lovely fragrance. Special and unique.

Allure Homme Sport Chanel door T.Maas 2017-03-21

Een van mijn favoriete geuren voor de zomer. De gewone allure van chanel is met net te sterk maar deze is heerlijk fris.

Dolce Vita Christian Dior door debbie 2017-03-21

Vroegah heb ik ooit een flesje leeggespoten en daarna is Dolce Vita totaal in mijn vergeethoek geraakt. Door het lezen van de review van Cindyrella en Dreamsicle werd ik er weer nieuwsgierig naar. Van een lief fragranticaantje zomaar een sample gekregen en vandaag heb ik haar soldaat gemaakt!
Ik krijg er geen "oh ja!" gevoel bij, dus de herformulering zal flink hebben huisgehouden in deze geur. En als ik de review van Shiloh lees, dan zal dat inderdaad zo zijn.
Ook ik ruik er Feminite du Bois in. De gember die ik zo herkenbaar vind in FdB, ruik ik ook in Dolce Vita. Voor de rest kan ik me alleen maar aansluiten bij de voorgaande reviews: zoet herfstfruit, vleugje kaneel, wat kruidigheid en vanille. Ze doet me ook een beetje denken aan Kenzo Jungle Elephant, maar dan minder overheersend in de kruidigheid.Lekker!

Syconium Maria Candida Gentile door BlackMadonna 2017-03-21

Wat ruikt dit zalig, zeg! Hoe kan ik de geur het beste omschrijven? Het heeft het aroma van mijn geliefde Frangelico, een zachtzoete Italiaanse likeur op basis van hazelnoten, cacao en vanillebessen, al komen deze ingrediënten vreemd genoeg niet als noten langs...

Syconium heeft ook iets weg van Eau de Hongrie (Victoria Minya) en van Día de los Angelitos (Alkemia): ik ruik gesuikerde, gecondenseerde melk, zoals bij Día de los Angelitos, maar dan minder heftig, zoet en onschuldig, meer richting 'boozy', zeg maar, goddank niet te zwaar ...na een tijdje herken ik toch nog de geur van vijg, verwerkt als confiture of jam, dus niet 'boomvers'.

Maria Candida Gentile heeft vast en zeker een paradijselijk elixir, een nectar & ambrozijn-delicatesse voor ogen gehad bij het maken van Syconium en warempel: het is haar gelukt!

OUD’ISH Zarkoperfume door BlackMadonna 2017-03-21

Brace for impact, dacht ik nog en deed denkbeeldige veiligheidsgordels om en een zuurstofmasker op, klaar als ik was voor een noodlanding....

Die kwam niet! Hè? Wat? Waar is de Oud? Die zijn ze blijkbaar vergeten óf het is geen Oud, maar Iso E Super of zoiets...mijn huid dronk het zaakje finaal op! Of zou de Oud in een zilte/groene thee-zee verdonken zijn?

Bespeurde vaagjes iets groens bij het begin, maar wat restte was een ziltig/ ietwat bedorven luchtje, als brakgeworden zeewater rondom een mangrove-reservaat..deed me denken aan de vreemde reactie op mijn huid bij het testen van Reminiscence-REM L'Acqua, Odin-06 Amanu en Bois 1920-Verde di Mare.

Conclusie: Ambergris, Maritieme noten incl Zeewier zijn niet voor mij weggelegd, deze gaat door naar de liefhebber: roept U maar!

Oriens Van Cleef & Arpels door Elseke Hart 2017-03-20

Elke keer twijfel ik of ik deze geur lekker vind.
Meestal is het oordeel 'zozo' , het heeft iets, maar niet altijd.
Staat al tijden in mijn twijfel hoekje.
Waarschijnlijk door de plakkerige praline en de bittere patchoeli.
Dat doet het niet zo goed op mijn huid.

Vandaag vind ik haar erg lekker.
Normaal dus te bitter, nu ruik ik het sappige zoete van waarschijnlijk de mandarijn erbij.
En dat is erg lekker.
Nu krijgt de geur voor mij ook echt laagjes.

Believe Britney Spears door Elseke Hart 2017-03-20

Dit is een zeer interessante geurbeleving.

Verleidelijk sexy.


Ik zat in vanmiddag even in mijn boudoir en heb er vele geurtjes overheen gespoten.
Toch blijft Believe er ferm doorheen steken.
Als ik Believe zelf op heb ruikt ze voor mezelf zacht, maar anderen vinden de projectie behoorlijk, maar wel lekker. Gelukkig.


Flinke en zeer aparte geur die je niet zou verwachten.
Veel interessanter dan Britney haar andere geuren.


Fruitige schone warme diepe patchouli, voor mij is dit al best een ' viesje' , hihi, ik ben ook niks gewend

Multiflor Line Blanche Jacinthe Il Profvmo door BlackMadonna 2017-03-20

Andermaal een bezoekje bij de bloemist, had zin in hyacinten, maar dacht: eerst dit sapje uittesten om in de sfeer te komen, nou...BAM: precies de geur, die ik hebben wilde, Hyacint dus!

Terwijl ik mijn autosleutels in het slot steek, klaar om weg te rijden, bespeur ik een groen, doch deftig aroma, zoals bij vintage Chanel no 19...jeu, van bloemenbom naar groene zoom, dacht ik nog en reed weg. Eenmaal bij de bloemist (parkeren ging gelukkig snel, want niet druk) krijg ik het gevoel aan de rand van een vijver te zitten, in een of ander park in Rome, een onmiskenbare Bella Italia-odeur, niet van pizza's of pasta's, maar van chique en stijlvolle boetiekjes in van die nauwe straatjes, wow...heel even had ik een teleportatie-gevoel!

Blanche Jacinthe is op dat moment veranderd van een heftige bloemenbom naar een aquatisch luchtje met een bloemetje, oranjebloesemachtig...heb mijn gekochte hyacinten voorzichtig op de achterbank gezet en ben weer snel teruggereden naar huis.

S'avonds, al bankhangend, dacht ik, hè...wat ruik ik nou weer? Oh jaaa, Blanche Jacinthe, hmm...al sniffend aan mijn arm, kon ik nog net een vleugje schone musk met een heel licht, stijlvol ambertje opvangen. Dit is mijn eerste ervaring met IL Profvmo en gelijk een hele boeiende. Het smaakt naar meer!

Golden Sand Montale door BlackMadonna 2017-03-20

Whaaa, wat IS dit???

Heb voorzichtig een beetje op mijn omslagdoek gespoten, vanwege al die negatieve reviews én mijn tere huid, hemeltjelief: zelden zoiets scherps en onaangenaams getest!

Zal een poging wagen een beschrijving te geven van mijn bevinding. Om te beginnen verwachtte ik de geur van brandend zand, een soort woestijnzandaroma bij zonsondergang, maar die geursensatie werd mij niet gegund.

Wat ik wel rook was iets van heel lang geleden bij de bloemist in de buurt. Het was toen lente, net zoals nu en ik had zin in wat vensterbankgrut. De kegel, die ik plotsklaps in mijn neus kreeg, staande in de rij om te pinnen, zal ik niet licht vergeten!
Een alcoholist (want daar kwam dus de kegel vandaan) stond af te rekenen bij de kassa, de extase was op zijn gezicht te zien...hij had een enorme bos rode rozen gekocht, wat op dat moment zorgvuldig werd ingepakt. Hier was duidelijk sprake van een verliefde vent, die zijn date ging ontmoeten...kon nog net zien, dat hij snel een pepermuntje in de mond deed, maar dat kon het geheel amper verdoezelen, de alcohollucht werd daardoor juist versterkt!

Weet niet hoe het verder is gelopen, hoor, maar voor mij geen Montale meer, dat weet ik wél...kan mezelf net zo goed met een blikje baco overgieten of zelf een of ander brouwsel stoken!

Bois d’Ombrie Eau D`Italie door MarleenC 2017-03-20

Op het moederforum vliegen de commentaren alle kanten op: van jubelend tot verguizend. En hier kom ik dan met mijn duit in het zakje.

De opening is er een van fris, licht zoet hout, gortdroog en rokerig. Even na het opsprayen ruik ik pittig leer. Lekker! Maar minder diep en sprankelend dan die andere leergeur die ik ken, Cabochard van Grès. Na een kwartiertje komt er een zeepje doorheen. Ook fijn.

De geur blijft heel dicht bij de huid en is daarmee subtiel. BdO wordt in andere reviews wat vlak en lineair genoemd, dat is-ie bij mij het eerste uur ook maar daarmee nog niet onaangenaam! Het blijft in dat eerste uur een subtiele, droge leergeur waar na verloop van tijd héél zachtjes een licht zoetje om de hoek komt kijken. Wierook! De wierook brengt meteen ook een vleugje warmte mee. Nu waardeer ik deze geur optimaal, ze is echt mooi en lekker.

Wel jammer dat ik er maar vrij kort van kan genieten. Na twee uur is Bois d’Ombrie praktisch verdwenen, het enige dat rest is een zwakke huidgeur. De sillage is heel zacht, niet erg voor zo’n uitgesproken geur, maar de langdurigheid valt me hiermee wel wat tegen.

The Sinner Forbidden Police door Pimkoekje 2017-03-19

Wel... ik blijf dit een moeilijke vinden. Hij is supergoedkoop, blijft een goeie halve dag hangen maar de geur..
Ik kocht hem als alternatief voor HP edt, want die kon mij niet bekoren vanwege enorme zwakte. Deze komt zeker in de drydown in de buurt van HP. Je ruikt uiteindelijk als een heerlijk amandelkoekje, nog lekkerder dan HP.
Helaas is er in het begin een vreselijk bloemige noot bij (jasmijn? Amandelbloesem?) die het geheel voor mij omgooit. Brrrr. Ik ben er niet weg van, maar de drydown is geweldig en ik zou hem zo over HP edt kiezen! :-)
Swappen of houden? Only time will tell..

Diorissimo Christian Dior door MarleenC 2017-03-18

Ach, wat een lieve, knuffelige geur is dit. En wat een blast from the past! Ik ben ineens weer zeven en sta aan mijn moeders flesje Muguet (merk weet ik niet) te snuffelen en op mijn polsen te druppelen, net als mama. Ik mocht niet aan haar toilettafel komen, maar ja, als klein meisje wil je toch doen wat mama doet en óók lekker ruiken. Dus dat flesje was ineens een stuk leger.

Deze vintage Diorissimo begint zoet, maar niet té. Een klein zeepje. Lekker. Heel lekker. En dan wordt de geur ronduit verrukkelijk. Zo zacht, zulke fijne bloemetjes, ja, dat zijn echt wel lelietjes-van-dalen hoor. Een heel mooie, toegankelijke bloemengeur zonder te blommig te worden.

De sillage is zwak en de langdurigheid houdt ook niet over (na twee uur is ze weg op mijn huid), maar hoewel ik geen fan ben van bijsprayen, maak ik voor Diorissimo graag een uitzondering.

Fleur Musc for Her Narciso Rodriguez door Cindyrella 2017-03-18

Hele fijne musk weer van Rodriguez. Hier zijn de fruitige roos (haast pruimachtig) samen met een zoetige amber het centrale punt rondom de musk. Al snel gaat de geur, zoals alle NR dicht op de huid dragen en wordt wat subtieler. Het roze karakter ervaar ik niet als zozeer, dit is zeker geen onschuldig roze niemendalletje. De kenmerkende musk van NR zorgt daar wel voor.
Ik vind dit wel een echt ander parfum dan de For Her-lijn, ik proef hier eerder het zoetige karakter van de Narciso-lijn.
Mooie geur en zeker een aanwinst in de lijn. Ik vind deze veel lekkerder dan de bordeauxrode fles.

Smeraldo Sylvaine Delacourte door Cindyrella 2017-03-18

Heerlijke zachte geuren zijn deze collectie musks van Delacourte. Smeraldo is wat frisser en groener in de opening. Vetiver, knisperende citrus en hout.
Ik ervaar het zeker niet als een onprettige geur, ik hou hier wel van. Wat ik jammer vind, is dat deze geuren allemaal hetzelfde euvel hebben: snel zacht op de huid en dan gaan ze ook op elkaar lijken.
Desalniettemin een mooi muskig parfum.

Do Son Diptyque door BlackMadonna 2017-03-18

Lekker, hoor, deze Do Son, maar op de een of andere manier blijft Carnal Flower van Malle Fred niet te evenaren qua sillage en duurzaamheid!

Ook hebben bepaalde noten de Tuberoos en meester-creatie van CF/FM meer doen schitteren en haar een extra frisgroene en sappige, dan wel 'vlezige' dimensie gegeven, zoals bv. de onvolprezen eucalyptusnoot....

Do Son komt vrij vlak en lineair over in vergelijking, vind ik. Ondanks dat ik de sample van Carnal Flower allang heb opgemaakt, is de herinnering aan haar geur nog lang in mijn geestesneus blijven hangen. Dit feit alleen al bemoeilijkt het onbevangen en onbevooroordeeld sniffen aan andere Tuberoosgeuren. Pas bij een nog mooiere Tuberoosparfum zal de betovering verbroken worden!

Accord Chic Yves Rocher door Cindyrella 2017-03-17

Oooooh wat een juweeltje is dit!
Bij mijn laatste aankoop (Rose Oud, nog zo'n dikke aanrader) kreeg ik een miniatuurset met o.a. een kleintje Accord Chic. Van de drie mini's is er maar één blijven hangen, en dat was deze, en hoe!
Een hele chique en elegante wierookgeur, zachtpoederig met de iris op de achtergrond. De naam kon niet perfecter zijn!
De geur opent frispittig, maar ontbloeit op de huid heel mooi. Zachte wierook, die geen kerkelijk beeld oproept maar gewoon daar is voor een aparte twist. Vrouwelijk, licht kruidig, en zeker niet zoet.
Dit moet een geur zijn die kan bij allerlei gelegenheden, maar toch vragen op zal roepen over wat je draagt, puur en alleen vanwege de niet-geijkte samenstelling. Voor wie eens wat anders wil dan wat iedereen al draagt! Grote aanwinst voor Yves Rocher, ik vrees alleen dat ze niet goed zal verkopen (want geen zoete gourmand/ bloem), dus inslaan is de boodschap...

Je hebt wierookgeuren en geuren met wierook. Dit valt in de eerste categorie. En dan heb je nog het verschil tussen wierook en wierook. De scherpere en vluchtige die hoog in je neus blijft hangen, zoals Incense Extreme en Rose Incense van Tauer, maar ook Passage d'enfer van l'Artisan valt daaronder. Dan heb je de meer gourmand en warmere wierookgeuren, zoals Donna Karan Black Cashmere. Heel anders, veel draagbaarder.
Encense Flamboyante valt ook in de categorie draagbaar, maar is niet zo warm en perse behaaglijk te noemen.
Er zijn weinig geuren die behalve de geur van wierook in de kerk oproepen met ook daarbij een warme herinnering kunnen bieden. Meestal is het net te scherp allemaal.
Goutal heeft een wierook die genoeg wierook biedt om onmiskenbaar een wierook te zijn, maar daarnaast ook iets bijzonders biedt dat ervoor zorgt dat je dit als parfum kunt dragen, ipv als profane roomspray.
Een werkelijke prachtige en chique wierookgeur! Deze wil ik wel in de collectie!

Eva Kant O`Driu door Cindyrella 2017-03-17

Wat een geweldig spannende en gecompliceerde geuren zijn de parfums van O'Driu.
Niet allemaal even draagbaar voor mij. Deze valt iig in de categorie 'apart'...
Wat delphine hieronder allemaal ruikt, dat ruik ik niet. Voor mij is dit een kakofonie aan allerlei geurindrukken. Ik ruik mierzoet, kruidig, plastic, bloemig... vanalles wat en niets domineert. De geur wisselt continue. Ik kan mee voorstellen dat je dit lekker vindt, maar eerder nog dat je het niet lekker vindt. De geur is uniek maar daardoor ook bizar. Nog nooit een dergelijke combinatie geroken.
Eva Kant is er een om meegemaakt te hebben, maar niet persé om te dragen. Meer kan ik er eigenlijk niet van zeggen, helaas...

L'Eau de Neroli Diptyque door Ninechat 2017-03-16

In eerste instantie lijkt het een klassieke cologne met veel citrus maar na paar minuten merk je het verschil: het heeft iets ronds en zachts.. De geur wordt meer bloemiger, met name de oranjebloesem komt mooi naar voren. Ik ben normaliter niet zo van de citrus aromatische geuren maar deze vind ik erg lekker. Duurzaamheid en sillage laag/middelmatig, geur is met name voor lente en zomer.
De sample had ik gekozen vanwege de neroli en oranjebloesem, het blijkt een hele fijne verrassing!

Not A Perfume Juliette Has A Gun door Tester 2017-03-16

Eerst een heldere citrusachtige geur die maar kort duurt, daarna moet ik even zoeken, ik ruik niet veel, misschien een beetje haarlak, maar dat is het. Daarna ontwikkelt zich op mijn huid een geur die doet denken aan de laatste fases van een heren aftershave, maar absoluut geen zoete! Het heeft de geur van mannenhuid aan het eind van de dag waar de afterhave nog vaag op is waar te nemen. Lekker, maar je draagt deze meer voor jezelf dan voor de wereld om je heen.

Sorriso Profumum Roma door Dorma 2017-03-16

In een opwelling gekocht, zo'n stylo van 18 ml. En wat ben ik er blij mee! De geur opent wat citrussig in een combi met chocola, wat scherp maar niet onprettig. Gedurende het dragen wordt hij mij mij steeds poederiger en zachter. Ik ben gek op poederige geuren dus dit is een winnaar voor mij. Het is geen zoet-poederige geur of bloemig-poederig, maar ik ervaar het als gourmand-poederig. De houdbaarheid is enorm.

L’Arbre de la Connaissance Jovoy Paris door BlackMadonna 2017-03-16

Prachtige naam, maar voor mij geen mooie vijg, zoals wel het geval was bij Ichnusa PR, de vijg-edities van LAP en de welbekende Philosykos van Diptyque.

Misschien had ik iets moois, fris en sexy verwacht, maar laten we wel wezen: De Boom van de Kennis (van Goed en Kwaad) had al een belletje moeten rinkelen in mijn brein, maar gehypnotiseerd als ik was (bij het zien van de naam Jovoy), greep ik te snel naar die appel, sorry, vijg en hapte gretig toe!

Oepsie, het was duidelijk niet de bedoeling om vijg, blad én boomstam naar binnen te krijgen, maar blijkbaar wilde ik Eva overtroeven en tja, de afstraffing die volgde...ben gillend uit het Paradijs weggerend en heb het zaakje stiekem afgewassen, want op mijn huid geurde en meurde het goedje naar vijgprodukten-composteerbak en ik verdenk Patchoulie intussen van valsspel en verdonkeremaning, want heb noch citrus, noch sandelhout geroken...

Het wachten is nu op de vrucht (en diens aroma) van de Boom des Levens!

Orchidee Blanche L`Artisan Parfumeur door BlackMadonna 2017-03-16

Liefhebbers van vintage zoetpoederige geuren zullen deze fantastisch vinden!

Dit is trouwens de eerste keer, dat ik een mastodont-creatie van LAP mocht keuren en even in bezit hebben: het was een eer, zeker, maar wel eentje, waar ik nog altijd niet van bekomen ben! (die delicate longblaasjes ook altijd, pfff)

Was vooral benieuwd naar hoe een orchidee eigenlijk ruikt, maar ben nog steeds van de kaart, dus kan me al niet herinneren, laat staan beschrijven wat ik geroken heb...

Ilha do Mel Memo Paris door debbie 2017-03-14

Sapperdeflap wat een lekkertje is deze Ilha do Mel! Misschien heeft het ermee te maken dat het vandaag zonnig weer is, maar hier word ik heel erg vrolijk van! Wat een heerlijke zomerse geur!
Heul veul bloemen waarin ik de oranjebloesem, jasmijn en tuberoos het beste ruik. Wel vreemd dat tuberoos niet bij de geurnoten vermeld staat want ik ruik het toch echt. Na ja, mag de pret niet drukken. Dit is de belofte van een warme, zwoele zomer.Heerlijk! Wat jammer dat de geur zo rete duur is anders had ik graag een flesje gekocht.

Vanille en lavendel; op papier leek dat me een nogal stoffige combi en ik stelde me er niet teveel van voor. Tot mijn verbazing is de eerste indruk na het aanbrengen fris, licht, aangenaam. Zelfs erg lekker! Natuurlijk komt dit deels voor rekening van de bergamot. Daar gaan we weer met het voor mij inmiddels bekende fenomeen. Lavendel in het algemeen: nee, liever niet. Lavendel plus citrus: yes, please! Wat later komt de vanille er duidelijker doorheen, maar niet overheersend, tenzij je met de neus op de pols gaat zitten. In het herkennen van sandelhout ben ik niet zo goed, tenzij het er heel dik bovenop ligt. Ook hier tref ik geen hout aan, in elk geval niet als aparte noot.
Na het grootste deel van de buisjes te hebben getest, dacht ik dat Intense Patchouli mijn favoriet uit het setje zou zijn. Nu weet ik dat niet meer zo zeker, want deze variant staat ineens hoog op de ranglijst. Mooie geur, minder nadrukkelijk vanille gericht dan de meeste andere geuren van dit huis. In de drydown blijft de vanillenoot wel het langst te ruiken. Als ik zou moeten aangeven waar deze geur me aan doet denken, haal ik uit mijn geurherinnering een overeenkomst met Chanel’s Boy, weliswaar een zoetere versie, en alleen in de beginfase. Vanille Sauvage de Madagascar mag dan binnenkomen als een achternichtje van Chanel, maar deze dame neemt afscheid als een rasechte La Maison de la Vanille. Bij mij na een uur of 6-7, wat ik voor een EdT heel acceptabel vind.

Noise Ephemera by Unsound door fragrancy 2017-03-12

Deze geur ruikt naar rubber, verbrand plastic, maar oh wat issie lekker ...... erg verslavend zelfs. Ik denk dat deze heel sexy kan zijn bij een zelfverzekerde man. De geur is erg mooi en zeer uniek ik heb nooit zoiets eerder geroken!

Lotus Dust Red Henrik Vibskov door fragrancy 2017-03-12

Deze geur is zo fris ... ruikt echt naar een boeket. En lijkt op een geur die ik al eerder heb geroken maar ik kan haar niet plaatsen. Echt een verassing, normaal hou ik hier niet zo van maar deze geur heeft een soort scherp randje wat ik kan waarderen!

Melkmeisje Baruti door fragrancy 2017-03-12

Melkmeisje is voor mij de geur van rottend fruit. Ik kan er niet lang naar ruiken want ik voel me oprecht misselijk. Het is een hele vreemde geur, zeer ondraagbaar. Ik vraag me af of er iemand in de wereld is die deze geur gewoon met gemak op zal doen ...

Rose Oud Yves Rocher door Cindyrella 2017-03-11

De Rose Oud van Yves Rocher komt dan misschien een beetje als mosterd na de maaltijd, maar deze variant van Annick Menardo is toch wel heel fijn uitgevoerd.
Rose Oud is stukken minder zoet dan de voorganger Rose Absolue, maar heeft een vergelijkbare gourmand toets. Die komt van de stroperige labdanum met een fruitige roos. De oud is speciaal voor de gevoelige westerse neusjes heel subtiel, en om toch iets spannend toe te voegen is daar komijn.
Ik las al vergelijkingen met Feminité du Bois van Lutens en daar kan ik me zeker in vinden. Ook deze Rose Oud heeft dat houtige, kruidige met een pruimachtige siroop. Tel daar de komijn die ook Lutens graag gebruikt bij op, en je krijgt iets dat zeker familie zou kunnen zijn.
Als je van de geuren van Lutens houdt, is dit wel iets om te proberen. Zeker voor de prijs waarvoor ze te krijgen is (hou de 50% acties in de gaten) is dit een juweeltje!!
Jammer van de duurzaamheid!

Anglomania Vivienne Westwood door DutchSniffer 2017-03-11

Anglomania heb ik een paar jaar geleden op de kop getikt bij een parfumbeurs en ik ben er echt wel tevreden over, net zoals over Boudoir.
OK, ze is vrij zwaar, maar wie een zoetje roos- en viooltjesgeur en een lichte leernoot kan waarderen, is aan het juiste adres bij Anglomania. De naam is afkomstig van de kledingcollectie met deze naam.
Duh.. en nu pas valt het kwintje: er zit groene thee in! Tja, dat verklaart de liefde. Ik was al verbijsterd hoe ik verzot kan zijn op een rozen- danwel viooltjesgeur want normaal gesproken word ik daar niet warm of koud van!
Ze is gemaakt door Ropion, toch niet de eerste de beste neus.. eigenlijk ook verbazingwekkend dat Anglomania zo weinig aandacht krijgt.. zou het een geur van pak 'm beet Amouage zijn, dan zouden mensen over elkaar buitelen deze bijzondere geur te pakken te krijgen!

Opening zoet met iets frissigs. Wel duidelijk vanille, maar niet overdreven. De andere noten houden de vanille in toom. Best lekker eigenlijk, ook voor iemand die niet echt een vanille-fanaat is (zoals ik dus) de moeite van het proberen waard. Drydown: vanille met zachte patchouli. Wel aan de zwakke kant, maar dit is een strijksample dus wie weet is deze in een spray wat meer uitgesproken.

Eau de Gentiane Blanche Hermes door BlackMadonna 2017-03-10

Friskruidig veldbloemetje, naar mijn mening de beste en origineelste geur van de hand van monsieur Ellena!

Debbie heeft het geheel prachtig omschreven, heb dus weinig toe te voegen, behalve dat dit Gentiaantje me onherroepelijk doet denken aan de moeizame beklimming (voor het eerst én met slechte gympies, was een arme student tenslotte) van de Grand Morgon in de Franse Alpen. Eenmaal de top bereikt, kreeg ik dit bloempje in de handen gedrukt als troostprijs...

Het is alweer 40 jaar geleden, doch nimmer zal ik dat moment vergeten en zeker niet het heerlijke aroma van wilde, niet gecultiveerde bloemen, het onkruidachtige en verfrissende van het stoere Gentiaantje, dat warmte en kou, wind en regen trotseert, daar hoog in de bergen en valleien van de Alpen!

Zo blij, dankzij een lieve en attente Fragrantista, de trotse bezitster te kunnen zijn van een volle fles van deze unieke Hermès, yes!

Portrait of a Lady Frederic Malle door Dreamsicle 2017-03-10

Misschien geen allemansvriendje, maar blijkbaar toch best geliefd onder parfumista's en parfumisters. Het is namelijk 1 van de bestsellers van Fréderic Malle.

Deze geur heeft mijn man en mij vanaf de eerste spray betoverd. Het mooie vind ik dat er keren zijn dat ik vooral de framboos prominent ruik met de wierook en patchouli. Andere keren komt de roos meer naar voren (maar is het framboosje nog altijd gezellig van de partij, alleen dan meer op de achtergrond). Prachtige geur die tot mijn favorieten behoort. Aanbrengen met beleid...

La Vie Est Belle Lancome door Dreamsicle 2017-03-10

Als ik dan toch in een zoete bui ben is La Vie Est Belle mijn favoriete medicijn. Erg lekker, vooral als het niet te warm is. Ik moet hier echt voor in de mood zijn maar als ik hem dan draag is het ook echt een schot in de roos.

Ik ruik buiten de praliné, vanille en patchouli zeker ook de peer en de zwarte bessen. De aanwezigheid van de iris maakt het geheel wat poederiger waardoor het niet te zoet wordt.

Houdbaarheid is geweldig en een goede sillage. Mijn guilty pleasure...

Soir d'Оrient Sisley door Dreamsicle 2017-03-10

Na het kopen van Eau du Soir al vlug overgegaan tot een blinde aankoop van Soir d'Orient. Ik weet nog niet precies wat ik er nu van vindt. Er zijn keren dat ik hem lekker vind, maar er zijn ook keren dat ik hem te mannelijk vind ruiken. Vooralsnog geen liefde maar toch lekker op de een of andere manier. Ik ben er in ieder geval nog lang niet klaar mee...

Dior Homme Christian Dior door Dreamsicle 2017-03-10

In het verleden heb ik mijn man 2x een fles van Dior Homme cadeau gedaan. Ik viel gewoon in katzwijm als hij hem op had. Nu, jaren later, ben ik veel meer met parfum bezig en terwijl ik op fragrantica zat toch weer langs Dior Homme gekomen. Nu snap ik waarom ik hem altijd zo lekker vond. En ja, dit is dan de eerste (officiële) herengeur die ik in mijn collectie heb. Wow....

Mon Guerlain Guerlain door Dreamsicle 2017-03-10

Ik heb deze afgelopen week (blind) aangeschaft, erop vertrouwend dat Guerlain me niet zou teleurstellen. Vlak na het sprayen moest ik denken aan een vage mengeling van (my) insolence edt en LPRN maar dan minder lekker. Nee toch... Maar dan begint de drydown en blijkt het toch een erg lekkere vanille tonka geur te worden met een poederig randje. De link met Jicky heb ik tot dusver niet kunnen ontdekken. De lavendel is bij mij dan vooralsnog erg subtiel. Misschien niet baanbrekend, maar zeker lekker. Mon Guerlain heeft dan ook een warm welkom in mijn collectie gekregen.

Womanity Mugler door Dreamsicle 2017-03-10

Dit is nu een geur die ik classificeer als lekker fris, zonder dat het een aquatische of citrusgeur is.

Ik ruik inderdaad de vijgen met een subtiele zoutige toets. De kaviaar ruikt dan ook absoluut niet naar vis op mijn huid. De geur is dusdanig gemaakt dat hij licht voelt. Eigenlijk roept deze geur bij mij de sfeer op van een zonnige dag aan het strand. De zon lekker warm en de wind die door je haren waait. Op de achtergrond de licht ruisende zee...

Chanel No 19 Eau de Parfum Chanel door Dreamsicle 2017-03-10

Heel lekker. Groen en bloemig op een romig bedje. Deze is voller en minder droog dan de EDT versie. Behoort tot mijn favoriete chanel geuren. Sillage is redelijk. Deze vergroot je door iets meer te gebruiken. Houdbaarheid is een uur of 6.

Izia Sisley door Dreamsicle 2017-03-10

Erg lekker hoor, die Izia. Geprobeerd bij een parfumerie toen hij net uit was en nog geen uur later gekocht. De beste manier waarop ik hem kan omschrijven als een sappige zoete citrusroos. Vooral de roos en bergamot zijn erg goed te ruiken op mijn huid. Hij is fris maar toch best sterk dus wellicht is hij te zwaar in hartje zomer. De moeite waard om te proberen.

La Petite Robe Noir Intense Guerlain door Dreamsicle 2017-03-10

La petite robe noire intense word vaker verguisd door Guerlain fans. Het zou een commercieel compromis zijn.

Ik vind dat er niets mis mee is dat Guerlain buiten haar klassiekers ook meegaat in de heersende trends (zolang de klassiekers maar in produktie blijven). Indien je houdt van zoete geuren vind ik deze toch wel heel mooi uitgevoerd. De sillage is naar behoren, 2 sprays en je vult een halve kamer. De houdbaarheid is ook navenant. Zoet, maar niet te. Precies goed...

Midnight Oud Juliette Has A Gun door Dreamsicle 2017-03-10

Dit is mijn eerste oud geur die ik dankzij een lieve mede fragrantica bemachtigd heb.

Naarmate ik hem vaker gedragen heb ben ik hem steeds lekkerder gaan vinden. Ik gebruik hem vaak 's avonds, ook vlak voordat ik ga slapen. De uitvoering van de combinatie roos met oud heeft JHAG heel mooi uitgevoerd in Midnight Oud. Geen crowdpleaser. Wel een hele mooie instapgeur als je met oudgeuren wil beginnen.

Lovely Sarah Jessica Parker door Dreamsicle 2017-03-10

Celebrity scents spreken me normaliter niet aan omdat is de associatie heb dat je dan wil ruiken als die betreffende persoon. Daardoor bestaat uiteraard het risico dat je ook lekkere geuren kan mislopen...

Over lovely heb ik zo vaak positieve reviews gelezen dat ik hem toch eens ging proberen. De kruidigheid van Lovely valt op mij wel mee. Dit is voor mij een frisse geur zonder aquatisch te zijn of in de categorie citrus te vallen. Lekker voor af en toe als je even niet teveel poespas wil.

Dolce Vita Christian Dior door Dreamsicle 2017-03-10

Wat was ik verrast door Dolce Vita. Ik meende hem al eens getest te hebben en hem als niet prettig te hebben ervaren. Een tijdje geleden opnieuw geroken en wat blijkt: ik vind hem juist heel erg lekker. Ik krijg water in mijn mond van al het (herfst)fruit. Het is heel mooi geblend. Geen scherpe kruiden of weeïg fruit. Hij is sappig, warm en vooral comfortabel. Ik ben blij dat ik hem opnieuw getest (en gekocht) heb. Heel lekker...

Citizen Queen Juliette Has A Gun door Dreamsicle 2017-03-10

Als je liefhebber bent van poederige geuren in de categorie make-up poeder is dit echt een aanrader. Begint op mij iets zurig maar als de drydown begint komt een onzettend lekkere poedergeur tevoorschijn. De sillage is behoorlijk en hij houdt ontzettend goed. Topper!

Chanel No 19 Poudre Chanel door Dreamsicle 2017-03-10

Na enkele testjes waarbij ik slechts 1 of 2 spraytjes op mijn polsen probeerde was ik niet zo onder de indruk van No 19 poudré. Hij was binnen een kwartier nergens meer te bekennen. Gisteren dan toch eens degelijk getest. Na het lezen van de review van Debbie royaal geparfumeerd met 5 sprays.

Aanvankelijk ruikt hij heel droog groen op mij. Langzaamaan begint hij sterker te ruiken en wordt hij warmer met een lichte musk toets. Op mij is de galbanum de dominante noot. Na 6 tot 7 uur is hij alleen dichtbij nog zacht te bespeuren. Al met al onder de indruk van de houdbaarheid.

Eau des Merveilles Bleue Hermes door Dreamsicle 2017-03-10

Gisteren heb ik deze nieuwe eau des merveilles bleue uitgeprobeerd. Niet mijn smaak. Nu moet ik bekennen dat ik vaker moeite heb met aquatische geuren. Deze is voor mij weeïg fris. Hij roept bij mij het beeld op van licht zoete waterbloemen. Voor liefhebbers van schone en aqua geuren de zeker de moeite waard om te proberen.

Opent met een frisse vanille, als zoiets bestaat. Patchouli vind ik niet echt terug, wel veel amber, ik vind de geur behoorlijk lijken op die van mijn amberblokjes. Een prettige geur, maar ik ben er niet zeker van dat ik hem zou willen dragen. Meer iets als kamerspray of iets dergelijks.

Mon Guerlain Guerlain door delphine67 2017-03-09

Vandaag deze geur in de parfumerie geprobeerd en ik rook meteen het welbekende Guerlain soepje. Dat zoet poederige vanille en dan veel lavendel. Na even op de huid ga ik de iris en poederige tonkaboon waarnemen. De drydown ruikt best lekker maar lijkt op de zovele andere Guerlains

Eau Tropicale Sisley door BlackMadonna 2017-03-09

Had me zo verheugd, afgaande op de noten, maar oh, wat ruikt ze goedkoop en mainstream, à la drogisterijgeur!

Met alle respect voor Sisley: heb nog Eau du Soir en Eau de Sisley 1 getest en ze zijn geweldig, maar deze Tropicale is niet heel anders qua beleving dan een, pakweg, Escada, Victoria's Secret of een Avon...zonde van het geld!

Diorissimo Christian Dior door BlackMadonna 2017-03-09

Een waar bloemenfeestje met een frisgroene vibe, neigt meer naar een chypre, prachtgeur!

Hey, Amaryllis is ook van de partij, zie ik nu...toch maar weer een stel op de vensterbank zetten!

Smeraldo Sylvaine Delacourte door BlackMadonna 2017-03-09

Smeraldo schaar ik in de rij van mijn geliefde Mastiekharscreaties, zoals Ozio (CFdA), Terralba (Masque), Caligna (LAP) en Corsica Furiosa (PdE): lekker fris, sprankelend en groen, ideaal voor lente en zomer of de tropen.

Heb geen zure, noch scherpe geur geroken, misschien doordat ik een leven lang citrus colognes heb gebruikt en dus praktisch anosmisch ben geraakt. Wel is Engelwortel duidelijk aanwezig, evenals mastiek/lentisque.

Opmerkelijk dat hier geen Musk wordt genoemd!

Florentina Sylvaine Delacourte door BlackMadonna 2017-03-09

Dit is een driehoeksverhouding tussen SHL 777 Khôl de Bahreïn, een machtige sjeik en twee prinsesjes van het Florentijnse Huis Santa Maria di Novella, genaamd Violetta en Iris!

Een heerlijk triootje inclusief een mix van al hun karakteristieken is wat ik ruik in Florentina, waarbij de noot benzoïne de hoofdmoot vormt, geflankeerd door viooltje en iris. Het melancholische van deze twee wordt geneutraliseerd door amandel en vanille, wat Florentina een stuk draagbaarder maakt dan b.v. KdB van SHL 777.

Een statig en degelijk geurtje ook, wat me terugvoert naar Florence, oftewel Firenze en het bezoek (najaar-2016) aan de verschillende paleizen en andere bezienswaardigheden aldaar. Het is, op Venetië en Rome na, de mooiste stad van Italië, sterker nog in mijn ogen en neus is zij de boeiendste stad, met zoveel aan kunst, wetenschap en literatuur, dat het me nog steeds duizelt...

Dovana Sylvaine Delacourte door BlackMadonna 2017-03-09

Een elegant, ietwat zoetig talkpoederbommetje, doet me erg denken aan Ome Serge's Clair de Musc!

Heb doorgaans moeite met zwaar poederige fumpjes en de ingrediëntenlijst liegt er niet om (Heliotroop, Muskus Ambrette, Iris), maar gelukkig is het e.e.a goed te verdragen, want laten we wel wezen: er is een groot verschil tussen poederig en stoffig en dit laatste is Dovana zeker niet!

Helicriss Sylvaine Delacourte door BlackMadonna 2017-03-09

Eindelijk een beschaafde Patchouli, zelfs op het sprankelende af! Een perfecte mix van citrus, kruiden en musk.

Sylvaine verstaat de kunst alles met mate te doseren, maar toch met een doeltreffend resultaat...hoe doet ze dat toch?

Helicriss is een fijne geur, vooral voor de avonduren.
Ben zo blij de gelegenheid te hebben gehad, om voor minder dan 5 euro incl verzendkosten kennis te maken met haar Collection Muscs, een superslimme manier trouwens, om klanten te werven.

Ik sta met moeite mijn samplesetje af, maar met een goed gevoel, want niets is fijner dan te delen en een ander ook te laten genieten van al het moois in Parfumwonderland!

Lilylang Sylvaine Delacourte door BlackMadonna 2017-03-09

Lelieachtige, warme Ylang met een zwoele, subtropische vibe!

Dit is een chique bloemetjesgeur, maar zeker niet stijfjes of preuts, eerder onbevangen en bedwelmend, ze opent zelfs met een seringachtig odeurtje, te vergelijken met Opardu-Puredistance en Sweet Morphine-Ex Nihilo.

Lilylang is ronduit mijn favoriet van de Musc-lijn van Delacourte. Als ik het geld had gehad, dan wist ik het wel: alle, maar dan ook alle creaties van Sylvaine zou ik in een keer aanschaffen, want fleswaardig: chapeau!

Un Bois Vanille Serge Lutens door BlackMadonna 2017-03-09

Zo raar! Van een heftige verliefdheid, die wekenlang duurde, is dit omgeslagen naar iets, dat bijna op walging lijkt...

Denk te weten waarom! Dit is een ideale wintergeur en nu het wat warmer wordt en ook vochtiger is, wordt de combi bijenwas, zoethout en guaiac-hout te stroperig, met ook nog het ietwat ranzige effect op mijn huid van kokos en de ramp is compleet, pfff

Jammer jammer jammer, dacht ik eindelijk de ideale Lutens te hebben gevonden, maar nee, Un Bois Vanille blijkt toch niet geschikt voor alle seizoenen...of zouden de laatste druppies van de sample niet meer van de beste kwaliteit zijn geweest?!

Bibliothèque Byredo door brikkeljon 2017-03-08

Ik had gehoopt dat dit parfum echt naar oude boeken, leer en bibliotheken zou ruiken, maar dat doet het amper. Het is een nogal onbestemde geur die niet de beste en meest verrassende is dat het Zweedse huis ooit uitgebracht heeft. Ik ruik wat fruit en de vanille komt ook langs maar de patchouli of de musk is zo goed als nergens te bespeuren. Wie toch een distinctieve geur van dit huis wil met een literaire referentie kan beter Baudelaire opspuiten.

Ik heb dit parfum gekocht voor de zwarte bes en die zit overdadig in deze geur. In de top opent ze fris zurig met damascus roos en zwarte bes.De geur word wat warmer en houtiger door de ceder en ambrette maar blijft fruitig. Makkelijk te dragen zomerse geur

12 Eau D'Epices Tauer Perfumes door MarleenC 2017-03-08

Zo zeg, ben ik de eerste die een review mag schrijven over Tauer 12… Wat een eer! Ik zal mijn best doen.

De geur opent als een klaroenstoot van kruiderij. Zoet maar niet té, licht fris, een zuurtje, een bittertje, warme specerijen en een vleug citrus. Mmm, heerlijk! Die explosie zwakt al vlotjes af tot een zacht-kruidige, zwoele, lichte geur, dicht bij de huid.

Ik begrijp waarom het *eau* d’Epices heet: Tauer 12 ruikt bij mij na drie kwartier al naar een mak reukwatertje. Ligt dat aan mijn huid, die wel vaker als spons lijkt te fungeren? De geur is niet onaangenaam, zeker niet, maar zó zacht en licht dat ik haar bijna niet meer bespeur.

Twee uur na het opdoen is er van Eau d’Epices slechts nog een licht-zoete huidgeur over, heel flauwtjes. Lekker, maar een te korte houdbaarheid en er blijft van de kruidenrijkdom maar een zwakke afschaduwing over.

Tzora Anat Fritz door BlackMadonna 2017-03-08

Alles wat ik me bij een man voorstel als geur: heel veel hout, erg peperig en een grote bos vétiver, dus heb deze doorgeserveerd naar manlief, yes!

Ik heb een hele sample opgemaakt en toen ben ik overstag gegaan; ik heb een flesje gekocht van dit heerlijk knuffelige parfum.
In tegendeel tot onderstaande reviewers ruik ik helemaal niet persé iets scherps, maar dat zal mijn bedorven neus wel zijn.
Wat ik wel ruik is iets zoets gourmands, iets donkers en kruidigs maar vooral een aardse iriswortel. Dat maakt dit parfum voor mij een winnaar. Doorgaans is iris luchtig en fris, terwijl dit eerder gourmand en kruidig te noemen is. Heel bijzonder en zo langzamerhand begin ik behoorlijk te vallen voor dit huis.
Perfect voor de koude dagen!

Far Away Avon door Miss.Shoshannah 2017-03-07

Sinds December 2016 ben ik helemaal *verslaafd* aan dit parfum van Avon!
Ik vind dit soort luchtjes echt heerlijk, zo zeer zelfs dat ik als ik naar bed ga een drupje opdoe, ik heb hem nl ook in Rollette uitvoering!

Petite Cherie Annick Goutal door BlackMadonna 2017-03-07

Petite Cherie ging gelijk gillend van start en deelde een heftige peer uit, maar gelukkig was haar driftbuitje van korte duur, want een kwartier later kwam de kleine lieveling al tot rust en geurde ze zacht en lieflijk!

Te ruiken viel een deemoedig roosje, een ietwat groenzig perzikje en sappig, groen lentegras!

Een uur later is het uiteindelijk verworden tot een vrij lineaire jaren '60 shampoolucht (die van Halo, voor de ouderen onder ons welbekend), dan wel zachte zeep...

Toch wonderlijk, hoor, hoe het in een kinderhoofdje stormen kan en later toch tot bedaren komt en het weer braafjes en blij rondhuppelt. Wij, mensen, zijn af en toe net vulkanen en orkanen: natuurfenomenen dus...

Melkmeisje Baruti door BlackMadonna 2017-03-07

Haha, dit goedje ruikt naar overrijp fruit en verbrand-door-de-felle-zon lindebloesem!

Bespeur ook een autobandenlucht en die van een bananenschil (met van die bruine spikkels), maar die zie ik hier niet genoemd...hmm, zal het effect van honing en vanille wel wezen in combi met al dat fruit. Mijn geliefde seringnoot lijkt wel verkracht, echt niet leuk meer!! Tja, artisanale creaties hebben toch wel erg vaak de neiging om moord en brand te schreeuwen...

Dit Melkmeisje moet maar eens op huus an. Langdurig zwerven op straat is te gevaarlijk en doet haar geen goed, of zou ze misschien verdwaald zijn geraakt en op zoek zijn gegaan naar haar eigen land van melk & honing?

Confetto Profumum Roma door Pimkoekje 2017-03-06

Ai nee! Een scrubber voor me. Een sympathieke dame stuurde me een sample op van Confetto na mijn teleurstelling over HP edt.
Confetto is inderdaad net als HP edt in de eerste 10 seconden (10 seconden niezen als gevolg van een anijs-amandel-vanille aanslag was er voor mij ook bij in het begin) en daarna dringt er enkel de geur van verbrande plastic mijn neusgaten binnen.
Deze is helaas niets voor me. De anijs die mij zo verleidt in de Lolita Lempicka o.a. verpest het hier voor mij compleet.

Update! Mijn mama rook me door het gehele huis en vroeg zich af wat er zo lekker rook.. dus het grote geurspoor dat Confetto verspreidt is lekker blijkbaar..

Extra update... mijn kamer ruikt heerlijk naar amandeltjes nu. Hm toch nog maar een paar extra dates met Confetto om haar beter te leren kennen.. ;-)

Rose Oud Yves Rocher door Tigra 2017-03-06

Hij is inmiddels verkrijgbaar in alle Nederlandse Yves Rocher winkels. Maar wat een stinkerd. Ik hou erg van Oud en van Rose, maar dit werd bij mij echt een geur die naar iets als rottend afval rook. Maar het kan natuurlijk dat hij bij iemand anders heel lekker is. Het is niet dat ik niet gewend ben aan rose of oud, want die van By Kilian vind ik wel erg lekker (wel een prijsverschil ook natuurlijk ;-))

Overduidelijk een geur van Patricia Nicolai, haar handtekening is duidelijk te ruiken. De geur opent wat scherp, de citrus is goed te ruiken. Vervolgens gaat de geur over naar een warme gloed met een kruidigere ondertoon. Een cashmere sjaal, beetje roodbruin in mijn gedachten, lekker zacht en warm.

Les Exclusifs de Chanel Bel Respiro Chanel door BlackMadonna 2017-03-06

Zen in de lente, het zonnetje schijnt onbehoorlijk fel, gooi impulsief mijn fiets aan de kant, poeh poeh, ben helemaal nat van het zweet, dus snel mijn donkere Pashmina sjaal als een laken op het gras gelegd, hijgend en puffend op mijn rug liggend, diep ademhalend en genietend van het frisse groen om me heen, mijn leren tasje achteloos naast me op het gras...

Dit is mijn beleving van Bel Respiro EDT. Heb de sample gelijk een 'full wear' gegeven en snak nu naar een volle fles, die niet komen zal, want redelijk onbetaalbaar en ben toch al arm, maar gelukkig wél een droom rijker!

Violette Fumee Mona di Orio door BlackMadonna 2017-03-05

Na die traumatische ervaring met Musc, dacht ik: 'Ach, laat ik dat achter me zetten en doorgaan met mijn leven, dus komaan, testen maar, dit viooltje anders van Mona!'

Tja, had graag de overleden parfumeuse een compliment willen geven, want over de doden niks dan goeds en dat is prima, maar dit surrealistische fumpje kan bij mij maar niet in goede aarde vallen, daarvoor is ze te scherp en onaangenaam, gelijkend op de nare ervaring van Ria, beschaafd en eufemistisch weergegeven door Cindy en gewaagd, met de 'botte bijl' stijl door Debbie, hahaha...eigenlijk is Violette Fumee meer in de richting van het Impressionisme van Van Gogh, maar dan als geur: fel en bibberig, waardoor het wazig lijkt (alsof je net een klap van de molenwiek hebt moeten incasseren)...oh, vandaar Fumée!!

Nee, voor mijn geen tweede keer testen, want gompastinaak en eikenmos bederven de boel, het is ronduit 'zum kotsen' op mijn velletje gebleken, dus het wachten is nu op een neutraliserende en relativerende review van dit goedje!

Classique Jean Paul Gaultier door Charliexxx 2017-03-05

Hoewel ik normaal meer van de zoete gourmand geuren ben, vind ik deze ook heerlijk. Hij is erg bloemig, maar ook een beetje zoet, en de steranijs geeft 'm wat unieks. De geur blijft lang hangen en heeft een prima sillage. Mooie aanwinst voor m'n collectie!

Truth or Dare by Madonna Naked Madonna door Pimkoekje 2017-03-05

Voor Madonna smeet Stephen Nilsen delen van Hypnotic Poison en Bouquet Ideale in de mix en smeet er een Youth Dew sausje over.
Mij doet het denken aan zonnebrand olie en daarom draag ik deze geur op zwoele zomeravonden wanneer ik me voel als 'a little prayer' en allesbehalve 'like a virgin'.
Qua projectie en langdurigheid moet hij het afleggen tegen zijn voorganger, maar ook dit is een voorbeeld van een van de betere celebrity parfums. Al zijn er in dit genre betere parfums zoals Tabu.

L'Eau de Merzhin Anatole Lebreton door debbie 2017-03-05

Als ik L'Eau de Merzhin opspray dan moet ik meteen aan Chanel no. 19 denken. Aldehyden,heel veel groen en een klein zoetje. Als ik kijk naar de geurnoten van L'Eau Merzhin en Chanel no.19 dan snap ik dat ik de vergelijking trek.Ik denk dat de aldehydengeur niet afkomt van aldehyden, maar van de galbanum. De eikenmos,hooi en gras geven de geur (hoe kan het ook anders) haar intens groene en frisse karakter. Het zoetje is heel luchtig en bloemig en dat moet de magnolia wel zijn. Er zit ook iets aards en poederigs in en dat zal de orris wel zijn. Net als ik denk dat ik deze geur wel lekker vind, wordt ze ineens erg weeig. Het sprankelende is verdwenen, blèh! Dit was de laatste sample uit het pakket van Lebreton en helaas ben ik niet ondersteboven van dit parfumhuis.

Grimoire Anatole Lebreton door debbie 2017-03-05

De opening is een combinatie van citrus(bergamot)en iets mossigs.Binnen een kwartier werd dit een echte stinker voor mij. Een oude apothekerskast gevuld met een scala aan kruiden die net in de boenwas is gezet. En als dan ook de olibanum zich aankondigt, wordt deze geur voor mij teveel. Ik heb em afgewassen, want de geur stoorde me enorm en heeft voor mij niets te maken met "lekker ruiken" of het dragen van parfum. Als ik Grimoire in het openbaar zou dragen dan zouden de mensen met een boogje om me heen lopen.
Maar voor wierookliefhebbers is het misschien de moeite waard om te testen.

Fleurs d'Oranger Serge Lutens door MarleenC 2017-03-05

Ik ruik in eerste instantie zoet, citrus, licht bloemig, kruiden, fris, lenteachtig met een mooie warme ondertoon. Er zit een fijne sinaasappeligheid in. Lekker! Gewoon lekker, niet meer en niet minder.

Helaas ruikt Fleurs d’Oranger na anderhalf uur te zoet naar mijn smaak, te blommig, en nog een halfuurtje later is de hele geur zo goed als verdwenen. Jammer, dit gaat hem niet worden voor deze lente!

You Or Someone Like You Etat Libre d`Orange door delphine67 2017-03-04

Roos, gras en munt. Deze geur is geïnspireerd op LA en zijn vrouwelijke inwoners. Ik snap die link niet zo, maar goed over de geur. Opent heel fris en groen met een duidelijke munt en gras noot, hier komt later een thee roos bij die de geur iets bloemiger maakt.Als ik kijk naar alle andere vrij onconventionle geuren van ELDO ruikt dit parfum meer gewoontjes. Zal het goed doen in warmer weer.

Kismet Lubin door debbie 2017-03-03

a.d.h.v. de review van delphine67 was ik erg benieuwd geworden naar Kismet.
De opening heeft veel citrus en een beetje vanille in zich. De vergelijking met Shalimar (en ook Unum Opus 1144) is dan al vlot gemaakt. Dit citrus-achtige duurt wel eventjes hoor, zeker een half uur. Maar gedurende dit halve uur verdwijnt de citrus van lieverlee en maakt plaats voor vanille en iets poederigs. De opoponax komt erbij en de geur krijgt iets balsem-achtigs. Ik ruik er ook iets bloemigs tussendoor, zou het de roos zijn?
Patchouli ruik ik niet als zodanig, maar ze moet er wel inzitten, want het geheel is een echte orientaalse geur die inderdaad veel weg heeft van Shalimar, maar toch ook anders is. Ook heb ik Kismet vergeleken met Shalimar Ode a la Vanille Madagascar en daar lijkt ze heel erg veel op. Ik denk dat dat komt door de opoponax en het gebrek aan het viesje.

Ik verwachtte een vrij zware, masculiene vanillegeur maar in plaats daarvan krijg ik een zacht poederig vanillearoma. Ik vind 'm heerlijk! Ik ruik geen kruiden of hout, het is echt een romige vanillegeur. Het doet mij een beetje denken aan Want van Dsquared2, ook een poederige vanillegeur.

De geur gaat vrij lang mee (ongeveer 6 uur), maar de sillage is zeer soft. De prijs is daarentegen geweldig: ik betaalde 25 euro voor een fles van 500 ml!

Bvlgari Man In Black Bvlgari door Joeri 2017-03-02

Kruidenkoffer, te veel, te luid, te storend.

Niji For Her Annayake door BlackMadonna 2017-03-02

'Lief' is het eerste woord wat ik associeer bij Niji for Her!

Ook ik herken Freesia en Pioenroos, maar dan met een duidelijke zwarte besgeur en het zoete lijkt van het abrikoosje te komen.

Voor mij is dit het lieftallige dochtertje van Miyabi Woman van hetzelfde huis: fris, fruitig en flierefluiterig!

Update
Niji schijnt Regenboog te betekenen in het Japans, wat mij niet verbaast, want het geheel ruikt naar pasberegende bloemetjes en vruchtjes in een zonnige, idyllische Tempeltuin, toen Mitsouko nog heel jong was en een onbekommerd leventje leidde, nog onbekend met lijden, kwellingen en verdriet....

Lalique White Lalique door brikkeljon 2017-03-01

Mooie citrusgeur die nergens in de neus prikt maar wel een milde frisse en zelfs wat notige geur verspreidt. De geur is behoorlijk middle-of-the-road zonder saai te zijn. Ongevaarlijke geur waarmee je overal geroken wordt.

Animagical Man Puma door Pimkoekje 2017-03-01

Mijn eerste parfum dat ik ooit kreeg. Animagical zal dus voor altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart en mijn parfumkastje.
Het is best lekker en goede kwaliteit voor de prijs! Er zijn enorm dure merken die slechtere geuren hebben gebaard.
Lekker verfrissend, groen en zoet! Meer kan ik niet zeggen, maar het is pure nostalgie voor me en neemt me terug naar mijn vijftiende verjaardag.

Big love!

Wish Chopard door Pimkoekje 2017-03-01

Nee nee nee! Ah wat wou ik van je houden na alle positieve reviews en je zogezegde gelijkenissen met Angel, maar je ging niet akkoord met mijn huid, Wish!
Ik kreeg enkel een heeeel poederachtige extreem zure geur toen ik hem opspoot die snel weg was.. Hm.. Voor mij echt een no-go! Gelukkig kon ik er iemand anders mee blij maken en op haar ruikt het heerlijk. Verdorie toch!

Midnight Fantasy Britney Spears door Pimkoekje 2017-03-01

Midnight Fantasy kocht ik samen met Fantasy in de Fantasy Twist.
Wel, ik kan je zeggen dat deze een suikerige, fruitige en beetje zure geur is. Right in your face!

Het warmt stilletjes aan op en is zeer monotoon, maar is in mijn ogen een nogal goedkope (letterlijk!) geur... gelukkig krijg ik regelmatig complimentjes over het feit dat ik naar snoepjes ruik!

Helaas droeg ik hem de laatste keer toen ik een aanval van hyperventilatie kreeg. Jammer genoeg hangt er nu een niet zo leuke herinnering aan vast. Geuren zijn dus machtige wapens wat betreft herinneringen en gevoelens oproepen.

Samengevat: ik hou ervan als ik in the mood ben om hem te dragen, het is een sterke geur die lang blijft hangen en je kan hem ook heerlijk layeren met de originele fantasy als je durft... Ruik dan maar naar een fruittaart met witte chocola er bovenop!

Cadeautje van mijn vriend voor Valentijn.

Een perfecte mix van geurnoten die afwisselend de kop op steken en die een complexe diepte uitstralen.

Minder zoet als de vrouwelijke evenknie, maar voor mij een geur die me geruststelt en waartegen ik kan aanknuffelen.. Je kent het wel zo lekker wegkruipen in je sjaal op een koude straat of tijdens een wandeling in het park.

Na de eerste spray word je snel aangevallen door een groene en zoete wolk die snel kalmeert om het zoethout en de anijs te laten feest vieren. Op het einde blijf je wat verdwaast achter met een poederige vanille toon.

Wees gerust, iedereen kan en zal meegenieten van de Au Masculin. Bij mij projecteerde hij redelijk mooi rond me heen en dit is een van de weinige parfums die sillage heeft op mijn huid voor een lange tijd. Hij blijft ook 12 uren lang hangen dus ik ben eeuwig dankbaar voor deze creatie en zal er altijd naar teruggrijpen.

Een echt herfst en winter parfum dat ook op zwoele zomeravonden kan dienst doen.

Mix Putain de Palaces en Dangerous Complicity et voila! True Lust is geboren.
Yummie wat een heerlijke niche geur. Heeft die typische niche noot die in elke niche geur hangt voor mij (don't ask me how or why).. :D Ikzelf geef weinig om Putain de Palaces of Dangerous Complicity want er miste iets voor me in deze twee geuren. Gelukkig is deze combinatie the best of both worlds in True Lust en hij transporteert me meteen opnieuw naar Parijs waar ik hem deze zomer kocht.

Deze verleidende edp blijft redelijk lineair op mijn huid en verliest zijn sterkte geleidelijk aan tot het zesde uur. Ik ben sterkere geuren gewoon, maar True Lust staat zijn mannetje goed en... ik heb nog nooit zoveel aantrekking gehad van mannen toen ik deze parfum op had.. Dus.. spray away, ladies and gentlemen! ;-)

The Taste of Fragrance Womanity Mugler door Pimkoekje 2017-03-01

Ruikt exact als de originele Womanity. Vreemd genoeg is deze voller, zouter en zoeter met een enorm kruidige, rokerige punch in het begin.
Zij blijft minder lang hangen dan het origineel en projectie is in het begin enorm maar ze wordt sneller een skin-scent, maar toch is deze speciaal en een mooie aanvulling als je van Womanity houdt.

Hedonist Cassis Viktoria Minya door delphine67 2017-03-01

HC opent groen en zurig met een gras.zwarte besblad en grapefruit noot. Dan ruik ik ook een vleugje roos en hout.
De drydown ruikt groen en houtig. Vrij zachte geur

Rose Cassis Paradis 1000 Flowers door delphine67 2017-03-01

Hele fruitige opening met veel peer en mango.Even later ga ik ook een rozen en zwarte bes ruiken.De geur is nu nog behoorlijk zoet maar na wat langer op de huid komt er een wat meer houtige noot naar voren.De drydown is nog steeds zoet en fruitig maar is niet mier zoet door de houtige noten.

Vanwege de naam bereidde ik me voor op een heftige Patchouli, maar nee. De opening is fris, vriendelijk, bescheiden. Citrus met een romige patchouli. Even later komt de vanille erbij. Er zit nog iets doorheen dat ik niet meteen kan thuisbrengen, ook al lijkt het bekend. Na spieken in de lijst besef ik dat het de lavendel moet zijn. Dat is een noot die mij eigenlijk alleen kan bekoren als ze voldoende "gecamoufleerd" is in bepaalde combinaties zoals Chanel dat zo goed kan, en dat is ook hier prima gedaan. Er moet ook sandelhout in zitten, maar eerlijk gezegd kan ik die niet vinden. Drydown is zacht, zoet en toch ook fris.
Erg lekker, aanbevolen om te proberen, zelfs voor degene die denkt niet van patchouli (of lavendel!) te houden.

Still Life in Rio Olfactive Studio door brikkeljon 2017-02-27

De lente van 2017 gloort en dan moeten de citrusgeuren bij voorbaat weer bovengehaald worden. Zoals deze bijvoorbeeld die begint met een citrusbommetje van heb ik je daar. Daarna wordt het een fris zurige geur waarin ik zowaar wat munt ontdek, alhoewel dat niet bij de ingrediënten staat. Behoorlijk straf spul en die zurige toon zal niet iedereen bevallen. Maar wie een 'edgy' zomers parfum wil moet zijn neus eens in de richting van deze geur zetten.

Hanae Keiko Mecheri door BlackMadonna 2017-02-26

Zelden een parfum gedragen, die zó heerlijk fris en schoon ruikt, zeker niet te fruitig/jongedamesachtig overkomt en waar je ook nog onverwacht lang van kunt genieten!

Doet enigszins denken aan La Pluie van Miller Harris, maar gelukkig niet stijfjes, gereserveerd en deftig als MH, waarbij ik een Wedgewood of Royal Albert kopje thee bij mijn schoonmoeder visualiseer, nee...Keiko's Hanae is dartel, informeel en opbeurend, maar ook sereen en bescheiden.

Jammer van het prijskaartje, maar dan heb je ook wat: een lente-zomersignatuur, een allemansvriendin, een droomgeur!

Hoggar Yves Rocher door Serendips 2017-02-26

Per toeval stuitte ik op deze geweldige geur. Als mijn man deze draagt, ben ik niet uit z'n buurt weg te slaan. Voor mij ruikt het een beetje naar kruidige koekjes; als speculaaskruiden met veel kruidnagel. Sowieso ben ik erg fan van de combi van citrus met tonkabonen. Wat mij betreft een schot in de roos!

Ambre Muscadin LM Parfums door Ninechat 2017-02-26

Ik voel me elke keer zo stoer als ik deze zware amber draag. Alsof ik legerkisten en een leren jack aan heb maar toch vrouwelijkheid uitstraal. Voor mij geschikt op koude en/of druilerige dagen. Heerlijke geur om een frisse neus buiten halen en daarna op de bank van de verrukkelijke drydown genieten.
Hele dag genot met 1 spraytje maar ik gebruik lekker meer ;-)

Ilha do Mel Memo Paris door shiloh 2017-02-26

Lekkere bloemige geur , honing blijft mooi op de achtergrond. Ook bij mij is de jasmijn de bloem die er het meest uit springt.
Van deze geur krijg je zin in de zon.

Mon Guerlain Guerlain door shiloh 2017-02-26

Deze nieuwe versie van Mon Guerlain is iets anders dan het origineel maar volgens valt het alleen echt op als je ze naast elkaar test.
Deze geur is iets bloemiger en minder zoet.
Het voordeel is dat deze wel betaalbaar is.
Ik heb me laten verleiden door gelijk een flesje mee te nemen.

Myrrh & Tonka Jo Malone London door debbie 2017-02-26

Niet op zoek naar deze geur, maar per ongeluk liep ik hier tegenaan. Ik heb niks met het huis Jo Malone, dus hun counter loop ik altijd voorbij. Deze geur stond zo in de kijker dat ik gewoon wel moest ruiken! En deze valt erg in de smaak, moet ik zeggen. Ik kreeg meteen de associatie met Guerlain's Tonka Imperiale. Veel tonkaboon, veel vanille en veel mirre. De amandel en lavendel heb ik niet kunnen waarnemen, maar ik stond op dat moment tussen zoveel geuren dat ik misschien niet alle geurnoten even goed heb kunnen waarnemen. Warme, cosy geur, beslist het testen waard!

Soir de Lune Sisley door Ef Veetje 2017-02-25

Heerlijke geur zondermeer wat mij betreft. Voor liefhebbers van Knowing (Estee Lauder), Paris (YSL) en Agent Provocateur een musthave ahw.
Maarrrr, het is een nogal prijzige geur en hij lijkt zo ontzettend veel op de Agent Provocateur, dat de keuze niet moeilijk is voor mij. Daarbij vind ik de Provocateur ook nog eens langer en een tikkie beter ruiken ook.
(Agent Provocateur is pakweg 5x goedkoper, jawel)

Amarige Givenchy door Serendips 2017-02-25

Vandaag probeerde ik deze uit een zeer oud sample-flesje. Het is echt een heel heftige geur, die ik associeer met oudere dames. Dat heel heftige was snel verdwenen en er blijft een venkelachtige geur achter. Niet vies, maar absoluut niet mijn ding.

Caleche Hermes door Mikki 2017-02-25

Caleche is een geur die me intrigeerde vanaf het moment dat er erover las. Ik was er vast van overtuigd dat ik deze zou willen hebben. De eerste keer dat ik haar testte was het de EdP, die stond me tegen vanwege een lichte frituurlucht die ze achterliet op mijn huid. Eigenlijk was ik er toen wel klaar mee, maar toch bestelde ik later een tester van de EdT. Het is een bloemige geur, echt niet iets bijzonders naar mijn menig. Behalve bloemen en aldehyden vind ik al die noten niet terug, ook niet na meerdere keren testen. Gelukkig geen frituur! Maar ik sta er versteld van hoezeer deze geur naar zeep ruikt. Ik geloof dat ik nu voor het eerst begrijp wat men bedoelt met een zepige lucht. En dan is het nog niet eens een dure zeep, meer iets van Palmolive of zoiets. Nee, ook al vind ik de geur op zich niet onprettig, deze wordt het niet.

Een bijzondere geur met een te hoog prijskaartje.
Ik neem veel musk waar en ook iets bloemigs.
Op de achtergrond kan ik iets waarnemen van wat lijkt op een overleden teint de neige ( mocht je die lekker vinden kun je die dus beter aanschaffen).
Misschien waren de verwachtingen gewoon te hoog gespannen.

Deze geur mag aan mij voorbij gaan.
Ik ruik leer en iets rokerig.
Waar de geur me aan doet denken is aan iemand die net een sigaret gerookt heeft.

Miu Miu L’Eau Bleue Miu Miu door brikkeljon 2017-02-22

Dit zou een parfum voor jonge dames zijn als je de reclame mag geloven, en zij mogen dat wat mij betreft zeker dragen. Maar ook rond oudere dames zal dit mooi hangen. Dit is een modern vrouwenparfum met een grote elegantie en helemaal niet goedkoop. Bloemen genoeg maar niet stroperig of zoetig. Een klein beetje 'edgy', en dat is goed voor elke vrouw zegt deze man.

Niji For Her Annayake door DutchSniffer 2017-02-22

Niji for her is een fijne kantoorvriendelijke geur waarin ik vooral de ietwat zoete freesia en pioenroos herken.

Tangier Memories Teresa Helbig door delphine67 2017-02-22

Opent heel fruitig met framboos en cranberry maar hier ga ik al snel
Een leder en harsachtige geur bij ruiken.
Ik heb het gevoel dat ik dit al eens eerder heb geroken. Drydown is een prettige roodfruit en zacht leer met een vleugje kruidigheid van peper.

Salim Tabacora Parfums door fragrancy 2017-02-21

Veel rozen, en veel Oud. Een lekkere geur maar het blijft toch ergens wel een beetje muffig. De ene keer kan ik dit waarderen en de andere keer niet. Het broertje van dit parfum is exact het zelfde maar zonder de bloemige noten en dat spreekt me meer aan.

Anarkali Tabacora Parfums door fragrancy 2017-02-21

Prachtige geur. Anders dan de meeste Oud geuren die ik de afgelopen maanden heb getest. Deze heeft iets scherps en hars-achtig. Erg lekker.

He Wood DSQUARED² door Pimkoekje 2017-02-21

Deze zomer durfde ik het eindelijk aan en vroeg aan de kassa van de supermarkt wat het parfum was van de jongeman voor me. Hij vertelde me dat het HeWood was en ik rende de volgende dag meteen naar de winkel om een fles aan te schaffen. En ze staat na een zomer al halfleeg in de kast.
Heerlijke frisse zomerlucht. Ik kan niet meer zonder. Het is ook een echt mannelijke geur en het flesje is prachtig gedesigned met echt hout.

Minpuntje? Het is een edt en zo gedraagt HeWood zich ook. Hij hangt licht op de huid en na een uur of drie ruik ik hem niet meer. Het plastieken dopje is ook snel kapot.. bij mij alleszins..haha

Fantasy Britney Spears door Pimkoekje 2017-02-21

Veel hoeft hier niet over gezegd te worden... Als je een dag lang wilt ruiken als een warm, knuffelig en zoet cupcakeje? Sprits dan twee keer in je nek met deze geur en je bent klaar om in de toonbank van de bakker te gaan liggen en te schreeuwen: bijt in mij! ;-)
Heerlijke zoete geur die uitgebalanceerd wordt door de zurige kiwi. Ik ben alvast fan en de mensen rondom je zullen ook fan zijn!

Truth or Dare Madonna door Pimkoekje 2017-02-21

Ik vergeet nooit meer de herinneringen hieraan vast. De eerste keer dat ik dit uittestte was op vakantie in Mallorca. s' Avonds in een klein parfumwinkeltje op een boulevard, dicht tegen exotische stranden en feestgedruis van naburige café's.
Conclusie toen? Bah wat ruikt dit oud en naar oude vrouwen...maar het liet wel een enorme indruk achter bij me.

Nu ik eenmaal ingeburgerd ben in mijn parfumhobby, moet ik toegeven dat ik hem opnieuw kocht omdat hij rond bleef spoken in mijn hoofd en zie... ondertussen heb ik hier al heel wat back-up flessen van staan en kan ik het niet nalaten om zelfs als ik hem niet draag af en toe eens aan de dop te ruiken.

Deze hypnotiserende classy witte bloemengeur met gourmand basis is voor mij de crème de la crème wat betreft celeb-geuren! Hij walmt heerlijk om je heen, blijft op mijn huid lang hangen (en dat is uniek!) en hij laat me voelen als een echte zakenvrouw ook al ben ik een man.. :-p

Goed gedaan Madonna!

ps: Fracas moet ik nog testen om gelijkenissen te kunnen bevestigen.

L'Eau Scandaleuse Anatole Lebreton door debbie 2017-02-21

Op het moederforum zijn de reviews zeer lovend over L'Eau Scandaleuse. Kafka's heeft er ook een hele mooie review over geschreven. En dan de naam van deze geur erbij, ik dacht: dat kan niet meer stuk!
Helaas kom ik bij de eerste test niet verder dan tuberoos. Heel veel tuberoos, die naarmate de geur ontwikkelt, steeds groener wordt. Ik zal de geur nog eens testen op een geurstrip, want op mijn huid ruik ik niets anders dan tuberoos.

Side Effect Initio Parfums Prives door shiloh 2017-02-21

Deze geur opent met een lekkere stoot rum en dan komt de tabak naar boven en dat maakt de geur wat voller wat prettig is.
Veel verandering zit er niet in dus dit is een geur die je lekker vindt of niet je hoeft dus niet af te wachten of er nog wat interessants gaat gebeuren.
Deze geur zou ik eerder voor een man dan voor een vrouw uitkiezen.

Dark Orchid Amouroud door shiloh 2017-02-21

Deze opent heftig alsof iemand een hele fles luchtverfrisser ineens heeft leeggespoten.
Ik bespeur iets balsemachtigs maar dat staat niet weer gegeven waarschijnlijk is het de ylang ylang.
Na hem een tijdje gedragen te hebben is het voor mijn neus nog steeds een mengelmoes aan geurnoten.
Sillage en duurzaamheid zijn prima.

Cassis en Feuille Miller Harris door delphine67 2017-02-20

Opent groen en fruitig met zwarte bes en tomatenblad.Ik ruik ook een kruidig groene geur als tuin kruiden oid. Na even op de huid wordt ze bloemiger door de geranium en roos. De drydown is bloemig fris en aromatisch met vleugjes cassis.tomaat en bloemen. Heerlijke zomerse geur

Midnight Rose Amouroud door shiloh 2017-02-19

Dat geuren op verschillende mensen heel verschillend uit kunnen pakken blijkt maar weer.
Bij de eerste snif was ik gelijk verkocht deze geur heeft naast roos en oud ook iets fris wat me erg aanspreekt. Het doet me denken aan zwarte bes of cassis blad.
De oud is waarneembaar maar speelt een ondergeschikte rol bij mij.
De sillage is zacht en duurzaamheid is een paar uren.
ja hoor hiervan mag een flesje mijn collectie komen opleuken.

Ambre Sultan Serge Lutens door Mikki 2017-02-19

Ambre Sultan: alleen voor de kleur zou ik al een fles willen hebben. Vloeibaar goud! Hoewel ik de geur wel spannend vond, kon ik me in eerste instantie nog niet voorstellen dat ik deze zou dragen. "Zoet, kruidig, harsig en lichtelijk medicinaal, maar niet om van te schrikken." Dat waren mijn letterlijke aantekeningen van die eerste keer. In een periode dat ik nog veel bezig was met wat "frissere" geuren.
De tweede keer vond ik de opening te sterk, het geheel niet lekker en ik was niet van plan om hem nog een keer te proberen
Toch nog een derde maal opgedaan, nadat ik eigenlijk had besloten om Chergui te kopen. Mijn verhaaltje bij deze vergelijking: "Opening Chergui is wat alcoholischer, iets frisser. AS is meteen zoet-kruidig. Maar dat kruidige is me geloof ik toch wat teveel."
Chergui heb ik uiteindelijk toch (nog) niet gekocht. Maar wel in de tussentijd uitstapjes gemaakt naar onder andere verschillende patchouli geuren, en verliefd geworden op Coromandel. En mijn smaak is duidelijk veranderd. Want toen ik het onlangs waagde om nog eens Ambre Sultan te sprayen, vond ik hem fantastisch!
Ik heb veel reviews gelezen, zoals gewoonlijk heel verschillend. Voor mij is AS zoet en kruidig, niet teveel maar precies goed. Vol, warm en comfortabel. Zeker niet mannelijk maar absoluut unisex. Sillage gemiddeld in de beginfase, vrij snel daarna zacht. Duurzaamheid goed, wat bepaald niet gezegd kan worden van de meeste Serges, in mijn geval. Ik ben om en ik wil een fles!

Comme des Garcons 3 Comme des Garcons door fragrancy 2017-02-18

Jemig wat een noten. En ik ruik enkel hennep. (Wiet). Maar het ruikt goed. Dit is wederom weer een mooie creatie van CDG. Ik hou van dit merk en vrijwel alle geuren hebben wel iets geks en unieks. Vooral deze drydown is erg mooi.

Deze geur is erg fruitIg. Fruitiger dan ik eigenlijk had gehoopt. Ik vind m ook ergens wel naar een kinder parfum ruiken ..... iets wat ik in mijn herinnering ooit bij een barbie had of pop. Het heeft iets plastics. Wel een tegenvaller voor een parfumeur die ik normaal erg waardeer. Geza Schoen.

Romantina Juliette Has A Gun door fragrancy 2017-02-18

Ja dit is wel een toppertje. Ik kan ruiken dat het een JHAG geur is. Toch knap is dat als geur huis. Erg mooie geur. ondanks de vele dierlijke noten kan ik dit parfum erg waarderen. Het is sexy en clean. De noten passen goed bij elkaar en het heeft ook iets heel moderns. Precies wat ik had verwacht!

Myths Woman Amouage door fragrancy 2017-02-18

Helaas, Myths is not my cup of tea. Te dierlijk en dat ruikt bij mij op de huid altijd naar urine .... het kan een mooie geur zijn. Dat beeld ik me zeker in. Helaas kan ik het er nog niet in vinden.
De leder noot in deze geur maakt het wel wat droger en straffer. Dat is wel prettig. Het heeft dan wat minder zwaar en benauwts.

Gran Ballo Xerjoff door fragrancy 2017-02-18

De geur doet mij erg denken aan One Million .... maar dan een zeer lichte variant. Had de geur anders verwacht. Meer zoet. Heeft iets goedkoops. Xerjoff is een duur merk dus ik verwachtte meer bloemen en wat speciale noten.

De geur is niet slecht maar niet mijn smaak. Heeft ook wel weer wat weg van iets snoeperigs. De opening is wel erg mooi.

Helaas niet mijn geur. Te mossig/aarde achtig voor mij. Normaal gesproken kan ik het waarderen maar bij deze geur valt het niet goed. Het is een beetje klam. Ik weet niet zo goed wat ik met de geur aan moet.

Chef's Table MiN New York door delphine67 2017-02-17

Ik was oo zoek naar een mooie tomatengeur en chefs is spot on. Ik ruik fris aromatisch tomaat in de topnoten die mooi vermengen met groene basilicum. Hier komen zoete zwarte bessen bij die de geur fruitig maakt. De drydown vind ik echt heerlijk. Aromatisch groen en fruitig met tomaat, zwarte bes en basilicum.

Kahaia The Body Shop door fragrancy 2017-02-17

Wat een mooie geur, ruikt zo luxe en klassiek, ook de verpakking is top. En dat voor minder dan 40 euro. De geur is zoet en sexy. Veel jasmijn en witte bloemen. Door de praline noot word het echt om op te eten. Ik was zwaar verrast !

Currant Mood Anna Zworykina Perfumes door delphine67 2017-02-17

Niet wat ik verwachte. Hoopte op een frisse aromatische zwarte bes masr helaas niets is minder waar. In de opening ruik ik wel zwarte bes maar de geur wordt al snel een beetje muffig en aards. Ik denk dat dit de combi vetiver, eikenmos en labdanum is. Echt jammer maar ik vind dit geen prettige geur om te ruiken.

Without Words Anna Zworykina Perfumes door delphine67 2017-02-17

Aromatisch kruidige geur waarin ik heel veel patchouli ruik.In de top ruik ik een bitter groene noot van wat ik denk de alsem is, daar ga ik jasmijn bij ruiken.De patchouli is voor mij de dominante noot in deze geur met een vleugje kruiden.

Eau de Zwitsal Zwitsal door Pimkoekje 2017-02-16

Toegegeven.. Dit maakt deel uit van mijn guilty pleasure parfums...
Het is de gekende Zwitsalgeur die helaas niet lang blijft hangen, maar hij is perfect om op de lakentjes te spuiten en dan zalig weg te dromen.
Wat een nostalgie!

Chanel No 19 Poudre Chanel door debbie 2017-02-16

Nog geen review geschreven? En dat terwijl ik al ruim een jaar een fles heb! Tssss!
Als je naar de kleur van de fles en de naam kijkt dan kan je al een beetje weten wat er uit het flesje komt.Een groene, bloemige en poederige geur. Maar het is natuurlijk wel een Chanel hè, dus deze groene, bloemige en poederige geur ruikt heel sjiek! En op z'n Chanel's natuurlijk, want ook in deze geur ruik ik de Chanelade overduidelijk.
In het begin had ik wat moeite met de duurzaamheid en de sillage, maar sinds ik erg royaal ben gaan sprayen valt het me op dat ik haar gedurende 6 a 7 uur lang erg goed kan ruiken.
En dan nog even over de sprayer: die vind ik zo mooi! Als je sprayt dan doet de spraykop: ppsssssssssssssssssst. Er komt een hele lange verneveling uit. Ik kan met 1 druk op de sprayknop van links naar rechts over mijn hals gaan. Geweldig!

Body Kouros Yves Saint Laurent door brikkeljon 2017-02-16

Steeds vaker keer ik terug naar de klassiekers. Zoals deze die al een tijdje meegaat maar nooit zal vervelen. Body Kouros lijkt helemaal niet op Kouros maar is een unieke geur die ik nog maar zelden heb geroken. Eucalyptus en Wierook zou je meteen moeten ruiken maar ik ruik eerder zoethout en houttonen. De geur is eerder 'droog' en blijft vele uren nadat je hem op hebt gespoten in je neus hangen. Niet je klassieke mannengeur maar (nog) altijd heel lekker voor mannen/vrouwen die in de klassieke rayons toch een geur zoeken die anders is.

Safanad Parfums de Marly door BlackMadonna 2017-02-16

Voor mij een te sterke en scherpe, uberdominante oranjebloesem, zelfs de Ylang kon er dit keer niet tegenop! Jammer, want doorgaans ben ik verrukt van de creaties van Parfums de Marly...

Vind haar pas uren later in de richting van prettig, maar de schrik zit er nog aardig in en zo lang wil ik ook weer niet wachten, dus ze mag door naar een fumvriendin!

Boston Tobacco Leaf Nomaterra door fragrancy 2017-02-15

De geur is mild, net zoals Debbie ruik ik geen tabak. Wat ik wel ruik is een licht zoete geur, voornamelijk oranjebloesem. Het is voor mij een unisex geur ... heeft ook wel iets musk achtigs ... denk aan Musc Nomade van Annick Goutal. Een mooie geur, maar niet super bijzonder.

Baraonda Nasomatto door delphine67 2017-02-15

Doet me erg aan Le Fue van Miyake denken maar meer gourmand. Ik ruik veel zoete amber en een boozy noot van de wiskey. De geur word warmer en ik ga de roos en en een vanille achtige en licht houtige noot ruiken.De drydown is echt lekker zoetig en gourmand.

Narciso Poudree Narciso Rodriguez door Katten22 2017-02-15

Wat een heerlijke parfum zo lekker poederachtig. Echt zalig. Echt een aanrader.

Ik heb de Addict van 2002 en deze van 2014. Ik vind ze beide erg lekker ruiken, maar helaas is die van 2014 wat minder sterk en dat vind ik erg jammer. Ik heb al de bodylotion aangeschaft ,maar vind deze niet echt naar Addict ruiken.

Neroli Outrenoir Guerlain door shiloh 2017-02-15

Mooie frisse bloemige geur , deze geur doet me aan de zomer denken.
Deze geur heeft op mijn huid niet heel veel ontwikkeling en blijft zacht.
Als je de kans krijgt om deze geur te testen , zeker doen.

Hypnotic Poison Christian Dior door Pimkoekje 2017-02-15

Oké Hypnotic Poison.
Laten we eens een lijstje maken.
- je ruikt exact naar mijn leerkracht Nederlands uit het derde middelbaar. Ah de jeugd!
- Dior vraagt teveel geld voor je gezien je performance enorm licht is en allesbehalve hoogdravend.
- Wat ben je heerlijk verslavend en hypnotiserend!
- Je blijft lang nasluimeren al is het lichtjes.
- Je ruikt naar Play d'oh af en toe.

Verdict: De eau de toilette zal vroeger echt wauw geweest zijn en ik ben benieuwd naar je vintage versie. Tegenwoordig ontbreekt er hier iets geloof ik. De geur lijkt niet vol genoeg te zijn en dringt ook mijn neusgaten niet binnen zoals het origineel (Poison). Persoonlijk brengt het ook een wirwar aan goeie en slechte herinneringen terug (school versus Play d'oh) dus nee bedankt. Ik hou meer van je grote zus, de eau de parfum. Sorry HP edt.
Of ligt het aan mijn huid die zoals altijd parfum vreet?

Update: ik layer nu de eau de parfum met de eau de toilette. Ah perfectie en wat een bom! Mijn goeie raad blijft dus: test hem zeker uit wat betreft sillage en duurzaamheid voor je koopt!

Extra update: nu ik ook de vintage bezit kan ik met duidelijkheid zeggen aan al wie beweert dat de geur geherformuleerd is: leugens! Klopt niets van. De vintage is op mijn huid minstens even zwak qua sillage maar blijft lang hangen er ruikt exact hetzelfde! Bespaar dus geld op oude vintage flesjes en koop een nieuwe.. zo zie je maar hoe dat hele reformulatie gedoe leidt tot placebo effecten en foute recensies.

Salome Papillon Artisan Perfumes door MarleenC 2017-02-15

Ohhh, wat is dit verrukkelijk! In eerste instantie zoet, kruidig en herkenbaar als een chypre. Maar dat licht scherpe van chypre maakt al vrij snel plaats voor een warme, houtige geur, heel rijk en vol. Ik vind de komijn juist erg lekker, maar dat kan komen door de associatie met Indiase curry’s die ik graag kook.

Ik ruik iets vettigs-muskachtigs, dat zal dat duidelijke dierlijke zijn. Het is een bittere, leerachtige musk, maar heerlijk in combinatie met de bloemen, die nu ook aanzwellen.

Wat een fantastische geur! Ze gaat na een uurtje meer als zeep en wierook ruiken maar blijft heel anders dan de chypres die ik al ken/heb, door de musky ondertoon. Ik blijf maar snuffelen aan mijn pols en zucht iedere keer van zaligheid.

Stel je dus mijn bittere teleurstelling voor als er na twee uur nog maar een heel zwakke huidgeur over is en nóg een uurtje later niets meer van de verrukking te bespeuren valt… ach, wat jammer. Voor een toch aardig prijzige EDP had ik wel wat meer langdurigheid verwacht.

De sillage is inderdaad zacht, prima, dan knal je er niet vol uit met je geuraura. Maar ik zie het niet zitten om elke paar uur bij te sprayen. Heel spijtig, want ik ben eigenlijk tot over mijn oren verliefd.

Mimosa Czech & Speake door debbie 2017-02-14

Mimosa? Ik ruik vooral heel veel jasmijn. En er zit idd een viesje in. Dit viesje ruikt voor mij naar de echte indole jasmijn. Toen mijn ouders nog in Spanje woonden toen hadden ze een jasmijnstruik in de tuin. Als ik deze geur ruik dan ben ik even terug in het huis in Spanje. Normaal gesproken hou ik niet van witte indole bloemgeuren, maar deze geur heeft toch wel iets. De andere geurnoten gaan aan mijn neus voorbij, ik ruik een natuurgetrouwe jasmijn, indool, niet zoet en een beetje groen. Pas tegen het einde van de geur, na een uurtje of 3, ruik ik mimosa.

Rogue Rihanna door BlackMadonna 2017-02-14

Geen geur voor zeurpruimen, maar wel voor zoetekauwen en liefhebbers van mierzoete monatoetjes, want zelfs de citroenbloesem kon de stroperigheid van dit goedje niet echt onder de duim houden!

Dit is geen sappige pruim, eerder een gedroogde, danwel gekonfijte versie van de vrucht met een stevige vanille-essence en chamois-lederlucht toe.

De cyclamenbloemetjes springen er vrolijk uit, aangemoedigd door patchouli, maar eerlijk gezegd vind ik dit meer een geur voor mijn 'twenty-something' dochter, die qua uiterlijk iets weg heeft van Rihanna: vrouwelijk én stoer!

Onsen MiN New York door brikkeljon 2017-02-13

Ik ruik bij de aanvang van deze geur eerder munt en dennennaalden. Dan evolueert hij heel snel naar een wat bijtend zure geur. En wanneer die vervlogen is, na enkele minuten, komt het hout opzetten. En wat vanille hoewel die niet in de ingrediëntenlijst staat. De frisse wandeling in de bossen is dit echter niet, daarvoor mist hij wat aardse frisheid. Niet voor mij.

Casmir Chopard door Pimkoekje 2017-02-13

Wat wou ik van je houden Casmir, maar helaas... Mijn huid gaat niet met je akkoord. Ze stoot je af in minder dan twee uren tijd en dus kan ik maar beperkt genieten van je scherpe kruidige, warmte en heerlijk zoete balans.
Nog maar eens met mijn neus op de feiten gedrukt (letterlijk) dat een blind-buy niet altijd goed kan uitpakken...

Chanel No 5 Eau de Toilette Chanel door 24hours2mars 2017-02-13

Ik ben een man en raadt hierbij alle mannen aan deze klassieker eens op te spuiten. Geeft hem 5 minuutjes op je huid en ervaar de kruidige, bloemige magie van 5!
Ik kan niet meer zonder en krijg veel complimenten van vrouwen en zeker ook mannen.
Dus weg met de term 'oude wijven geur' dit is een juweeltje voor 2017 mannen.

Spicebomb Extreme Viktor&Rolf door 24hours2mars 2017-02-13

Een BEEST! De projectie is bijzonder sterk en de mix van tabac, spice en vanilla is zo ongelofelijk heerlijk.
Vooral in de winter een zeer goede vriend

Byredo Byredo door 24hours2mars 2017-02-13

Zalig en ongewoon. Alsof je door een nat bos heenloopt.
Ik vind hem echt zalig en ruik minimaal 1x per dag aan het flesje.

Markies de Sade was toch wel één van de meest wrede personen die ooit heeft bestaan, dus ik dacht met een rauwe leergeur te maken te krijgen. Maar wat een verrassing! Het is zeker een leergeur, maar de geur is ook zoetkruidig. Ik denk aan weelderig zoet fruit zoals pruimen of abrikozen. De kruidigheid komt in mijn neus af van patchouli, kardemom en labdanum. En veel leer natuurlijk. Het klinkt misschien vreemd, maar ik vind dit een ontzettend erotische geur. Niet een geur van sex tussen de lakens, maar van stoute verleiding.
Gisteravond gekeken naar Fifty Shades of Grey en deze film plopte meteen in mijn gedachten bij het ruiken van deze geur.
En dan komt daar toch Markies de Sade om de hoek kijken....
Ik kan niet zeggen dat het een echte herengeur is, meer unisex. Ik zou deze geur met gemak kunnen en willen dragen, maar ik zal em ook proberen bij mijn lief, want hij houdt van leergeuren.

Dark Rose Czech & Speake door shiloh 2017-02-12

De opening vind ik ronduit onaangenaam maar we hebben geduld en goede hoop op een positief verloop.
Er zit een ding in deze geur , iets bitters, wat ik niet goed thuis kan brengen en ik denk dat het de saffraan is en dat ik daar niet van hou.
De agarwood blijft beschaafd en geeft body aan de geur en de musk speelt een stevige bijrol.
Wat ik op mijn huid merk is dat de roos een beetje een ondergeschoven kindje is en dat vind ik jammer.
Deze geur komt op een andere huid misschien beter uit dan bij mij.
Geen slechte geur maar beter geschikt voor een ander.

Belle de Nuit Fragonard door 2017-02-09

Bescheiden, sensuele en vrouwelijke geur

Berlin Im Winter Baruti door 2017-02-09

I love this perfume! Het is uniek, herkenbaar, wel vrij zwaar en om die reden vind ik het alleen een geschikte geur voor de winter. Bij mij zijn de geuren van cassis, pruim, wierrook en hout het meest te herkenbaar en dat vind ik heerlijk!

Dark Rose Czech & Speake door debbie 2017-02-09

Deze roos doet haar naam eer aan. Na de bittere opening die hooguit 5 minuten duurt, ruik ik een volle, sappige en donkerrode roos. Tsjonge, dat vind ik lekker zeg! Na een kwartiertje komt de oud om de hoek kijken en deze oud is heel goed hanteerbaar. Safraan heb ik moeite mee, want ik weet niet zo goed hoe safraan ruikt in een geur. Dus mijn neus moet het doen met een volle zoete roos en oud die me doet denken aan Rose Oud van By Killian. Mooie roosgeur!

Evening Edged In Gold Ineke door BlackMadonna 2017-02-09

Langgeleden uitgeprobeerd en niet verder gekomen dan twee in de haast geanoteerde woorden in het notitievakje: insekticide en skaileder.....bedorven sample of vreemde leder-kaneel-chemische reactie op mijn velletje?

Kenzo Jungle L'Elephant Kenzo door Pimkoekje 2017-02-08

Hmm heerlijk!
Prachtige zwoele kruidige geur. Het is echt een mooie mix die als een soort balsem met mijn huid versmolt en tegelijk in een mooi wolkje rond me hing. Vooral in de warme dagen komt hij bij mij tot zijn recht.
Als je een unieke geurbeleving zoekt? Dit is 'em!
MAAR... dit parfum vraagt om getest te worden voor je een fles aanschaft!

Bois Blonds Atelier Cologne door debbie 2017-02-08

Ik sluit me volledig aan bij de review van Cindyrella.
Bois Blonds opent als een lekker frisse eau de cologne. Vreemd dat er geen citrusnoten inzitten. Na een half uurtje komt er een beetje hout bij en een mega dosis vetiver. En oranjebloesem? Ik ruik het niet. Kort door de bocht genomen vind ik Bois Blonds wat lijken op Terre d'Hermes, maar die is mooier en geurt rijker dan Bois Blonds.

Agent Provocateur Agent Provocateur door Pimkoekje 2017-02-08

Wat een geur! Enorm 'in your face', hij blijft lekker lang hangen rond je en hij heeft toch wat te maken met seks... Ik ruik wat viezigheid of daar associeer ik het althans mee. Ik ben helaas geen fan, al kan het aan mijn te jonge neus liggen... Het parfum is dus echt niet voor een man geschikt wat mij betreft ook al ben ik een enorme genderbender. Ik zie dit echt en alleen door een aantrekkelijke vrouw gedragen worden!
Als 1 ding zeker is, dan is het wel dat dit parfum mij deed inzien dat ik echt geen fan ben van rozengeur in parfum. Ik hou het dan maar bij maneschijn... ;-)

Absolue d’Osmanthe Perris Monte Carlo door BlackMadonna 2017-02-08

Snap er helemaal niets van, maar oké, vooruit met de geit:

Het begin is absoluut afschuwelijk, zoiets als een after shave cologne, maar dan eentje, die te lang in het zonnetje gestaan heeft ergens in de tropen, op een doucheraamvenster...te vergelijken met verschaald bier in een café!
Bovendien blijkt Tolúbalsem altijd weer een spelbederver op mijn huid en de combi met jasmijn was toch al niet zo'n goed idee, maar hey!

Na een kwartier is het ergste leed geleden en ben ik blij met dat beetje geduld, wat ik opbrengen kon, want: in het midden van de geurfase gloort er een waterig perzikzonnetje aan de horizon, een beetje á la Mitsouko...heb begrepen, dat Osmanthus een perzik, danwel abrikozen-odeurtje ten toon spreidt, dus het verbaast me niet echt.

Het geheel droogt prettig in met een snufje sandelhout en iets ondefinieerbaars, misschien de labdanum? Ben nu benieuwd naar de extractversie!

Update
Tijdens een tweede test bemerkte ik pas een sterke leergeur bij het aanbrengen van Absolue d'Osmanthe. Na wat naslagwerk aangaande Osmanthus werd me pas duidelijk, dat deze leerlucht te wijten is aan genoemde geurnoot en dat het effect verhevigd wordt door Tolúbalsem.

De omslag van het mannelijke naar het vrouwelijke bij deze Perris is ook opvallend: dit is geen Unisexgeur, maar eentje, die zich, volgens mij, als Transgender openbaart!

Dark Saphir Agonist door debbie 2017-02-07

Ik vind Dark Saphir in eerste instantie een roos-patchouli geur. De roos is vrij scherp en een beetje friszurig. Dat zal de geranium zijn, denk ik. Daarnaast ruik ik patchouli en een klein beetje framboos en pas helemaal aan het einde van de geur (na ongeveer 3 uur) ruik ik aoud, maar dan ook alleen nog maar aoud en dat is het eigenlijk wel. Door alle bovenstaande geurnoten had ik meer dimensie verwacht, maar in mijn neus is het een redelijk recht-toe-recht-aan roos/patchouli/aoudgeur.

Cabochard Gres door MarleenC 2017-02-07

Leer! Leer! Leer! En een royale vleug tabak. Door de zachte bloemetjes wordt Cabochard niet te scherp of mannelijk, maar houdt ze een elegante, vrouwelijke kant.

Wel een heel uitgesproken geur, maar ik vind ze zalig. Droog, niet al te strak, iets kruidig en met een bepaalde warmte die op mijn huid goed naar boven komt.

New Suede Anna Zworykina Perfumes door delphine67 2017-02-07

Opent heel aromatisch met een sterke lavendel en een citrusachtige noot.Kort daarna ga ik een bloemen geur ruiken en ook hout, zou sandalwood kunnen zijn. Dan krijgt de geur een licht rokerig randje waar ik een zachte suede bij ruik. De drydown is buitengewoon zalig.Zacht,zoet en aromatisch.

Forever Now MiN New York door brikkeljon 2017-02-06

Dit is een mooie geur die lekker kruidig begint. De geranium ruik ik amper maar meteen komen de basisgeuren, en dan vooral de wierook bovendrijven. Er zit ook een zoete component in die ik moeilijk kan thuisbrengen maar alles wordt wat afgevlakt door de amber die heel lang blijft hangen. Sommigen zullen zeggen dat dit naar natte hond ruikt, maar wel een heel lekker geparfumeerde natte hond dan.

Poison Christian Dior door Pimkoekje 2017-02-05

Ah heerlijke Poison... Wat kan ik over u zeggen dat er nog niet gezegd is in de vele reviews.
Vroeger moest ik niets weten van deze godin, maar... tegenwoordig heeft ze mij in haar macht. Ze dringt langzaam maar zeker je neusgaten binnen en betovert je met haar magie. De naam is zo passend en op dagen dat ik Poison draag voel ik me dan ook verleidelijk en standvastig al wenste ik maar dat de edt wat langer bleef hangen rond me... Ik ben namelijk een sucker voor sillage en duurzaamheid.
Vintage hiervan mag dan krachtiger 'geweest' zijn, interesseert me totaal niet! Voor mij is Poison as good as ever en we moeten immers mee met de tijd. Waarom zou je klagen terwijl je een liefhebber claimt te zijn? Goed om te zien dat de klassiekers er nog zijn!

Met deze voel ik me als Fiona Goode...

150 Days to Summer Anna Zworykina Perfumes door delphine67 2017-02-05

Lekker frisse cologneachtige geur die een vleugje houtig is. In de top heel veel citrus en gember dit ruikt lekker zonnig en zomers. Na de frisse start gaat de geur wat meer de kruidige kant op met een beetje nootmuskaat en salie. De drydown is fris en kruidig. Kan best het hele jaar gedragen worden

Venetian Red Anna Zworykina Perfumes door delphine67 2017-02-05

Venetiaans rood is een diepwarm rood dat door veel schilders wordt gebruikt in schilderijen. Anna creëerde een geur als eerbetoon aan deze kleur en Venetië met zijn kanalen en warm rode huizen. Bij het opdoen ruik ik inderdaad een groene zeewiernoot, maar daar komt als snel nootmuskaat en een poederige labdanun bij.In de drydown is ze iets bloemiger met neroli en jasmijn.

Sea Foam Anna Zworykina Perfumes door delphine67 2017-02-05

Opent met een zeewier noot die wat weeig en ziltig is vermengt met zo lijkt het mango. Dan ga ik al snel een romige tuberoos en een houtige noot ruiken. Ruik ik nu ook iets van koffie? Tonka is wel duidelijk ze maakt de geur wat poederiger. Bijzondere geur maar niet voor mij

Isis Agonist door MarleenC 2017-02-05

Agonist Isis is een boeiende geur, vind ik. Normaal knap ik direct af als ik rijke zoetigheid bespeur, maar deze compositie intrigeert me.

Ze opent bij mij fris en toch kruidig, met veel citrus en vrij zoet. Na verloop van tijd ruik ik door de zoetigheid heen nog altijd een heerlijke warme sinaasappel (denk ik met mijn lekenneus).

In de drydown is er een zacht wolkje van vanille te bespeuren, en ofschoon ik normaal helemaal niet van vanille houd, is dit wolkje zo mooi in balans met de citrus dat ik Isis zeer kan waarderen.

Misschien niet mijn signature geur, maar heel interessant en mooi!

Malachite Banana Republic door BlackMadonna 2017-02-05

Alcohol overheerst uiteindelijk, wat een 13 in een dozijn, type cheapie aftershave-geur afgeeft.

Doodzonde, want de start is erg lekker en veelbelovend met het aroma van een grote portie groene mango!

Multiple Rouge Humiecki & Graef door delphine67 2017-02-05

Hele aparte fruitgeur met een metalige noot die ik storend vind. Frisse ananas en beetje zurige bessen waar al snel dat metalige bij komt en koriander.Zonder het metaal had ik deze geur misschien wel lekker gevonden maar vind het nu onprettig ruiken

Reglisse Noire 1000 Flowers door delphine67 2017-02-05

Reglisse Noir veel zoethout en anijs in de top. Daar komt zoete vanille bij en een vleugje munt.Ik ga later ook cacao ruiken met patchouli.Reglisse is een zoet poederige geur met een bepaalde scherpte die me niet kan bekoren

Soul CoSTUME NATIONAL door brikkeljon 2017-02-04

Dit is een op het eerste zicht rare combinatie van oudh en vanille die toch werkt, zeker nadat je de geur opgespoten hebt. De vanille verdwijnt echter heel snel voor een hele scherpe, haast zurige geur die mij aan oude schoenen doet denken. Wel interessant echter omdat de geur anders durft te zijn. Dit is een geur die wat tijd vraagt om hem lekker te vinden. Voorlopig gebeurt dat echer niet via mijn neus.
Correctie: het is nu vele uren later en nog steeds is Soul prominent op mijn huid en dus in mijn neus aanwezig. En het moet gezegd, ik moet mijn visie bijstellen. De geur die overblijft nadat alles is opgedroogd is wel mooi. de vanille is inderdaad weg maar wat overblijft is zachte oudh en amber. De geranium ruik ik amper en dat is spijtig want die geur is een van mijn favorieten.
Conclusie: even door de eerste geurperikelen door en dan wacht een mooie eerder mannelijke geur.

Oud Divin Robert Piguet door BlackMadonna 2017-02-04

Waar dit naar ruikt?

Naar net geboende mahoniehouten meubels, thuis bij Oma met op de achtergrond een percolatorkoffieluchtje, versgezet en nog napruttelend...de Tia Maria staat standby als likeurtje bij mijn grootmoeder's 'cafecito', mmmm...

Gelukkig geen bibliotheekodeurtje, zoals die bij Opus V The Library Collection van Amouage, daarvoor is de koffie tezeer aanwezig!

Tonka en harsen geven 'n lichtzoete, caramelachtig aroma af. Doet enigszins denken aan de geur van Haagse hopjes. Heel even dacht ik, dat er vanille uit Madagascar bij zat, ietwat rokerig zoals bij Visconti's Coeur de Vanille, maar zie het niet bij de noten staan. Zalige Oud, weer een prachtgeur van Piguet!

Wild Carrot Iris 1000 Flowers door delphine67 2017-02-04

Opent met heel veel gember,beetje bitter in het begin, maar ik ruik al snel een fruitige licht citrus achtige geur vermengt met het bloemige van iris. In de drydown is de geur aromatischer en poederig,denk ik iets van worteltjes te ruiken en een vleugje tonkaboon.

Oud Maison Francis Kurkdjian door BlackMadonna 2017-02-03

Oh, oh Heremetijd, dacht ik nog bij het zien van het woordje OUD, voor velen toch al reden voor een acute allergieaanval of op z'n minst afgrijzen...

Surpraaais! Kom dit keer van een warme en gezellige kermis thuis, want niet verwacht deze MFK zo fijn te gaan vinden! Oud lijkt veel op Oud Silk Mood, maar dan zonder dat steriele, medicinale, die je weleens bij Oud(h)geuren aantreft.

Dit is oud voor Oudhaters, om het zo te zeggen. Bovendien, mijn favoriete noten Elemi en Saffraan blinken dermate uit, dat de hele geurencompositie zacht en teer overkomt, met een gracieuze en gepolijste, bijna elegante en lichtvoetige aromatische dans op mijn huid, waar ik urenlang van kan genieten.

In tegenstelling tot andere creaties met Oud, loopt deze me niet voor de voet, dus hij verdient een...juist, ja: hoed!

Love is Sweet 1000 Flowers door delphine67 2017-02-03

Love is sweet is een zoet poederige geur met in de top veel vanille, sandal en kaneel. Later ga ik hier ook een bloemen noot van roos en viooltje bij ruiken.In de drydown wordt ze wat zacht houtig en poederig en ruik ik tonka en harsachtige noten. Love is inderdaad sweet. Mooie zacht warm parfum

Iris Cendre Naomi Goodsir door brikkeljon 2017-02-02

De geuren die de Australische hoedenmaakster Naomi Goodsir laat maken door topparfumeurs zijn meer dan uitdagend. Dit parfum heeft een van mijn lievelingsgeuren als centraal element. Geuren die ik altijd in mijn gamma zal hebben zijn ondermeer Heeley's Iris de Nuit of Lutens Iris Silver Mist, heerlijke geuren waar de Iris ongegeneerd de boventoon mag spelen. Ook deze geur mag naast de eerder genoemde moderne klassiekers staan. Rasquinet maakte een heel toegankelijke maar toch aparte geur die mooi contrasteert met een tabak-wierookgeur die zo prominent in Goodsirs Bois d'Ascese zat. Wie Iris zegt, moet deze geur proberen. Maar de absolute top van Heeley of Lutens heeft ze net niet gehaald.

Bayolea Penhaligon`s door brikkeljon 2017-02-02

Dit is een beetje van alles, wat peper, wat citrus en inderdaad wat lavendel. Dat alles is mooi gecombineerd tot een frisse geur die nergens opdringend is maar heel zomers en warm is. De geur zal niemand wegblazen maar zal ook niemand doen weglopen. Vakwerk zonder de grote wauwfactor.

Vaara Penhaligon`s door brikkeljon 2017-02-01

De roos is heel mooi in deze geur maar voor de rest is hij nogal vlak. Safraan is mij helemaal ontgaan en de koriander ruik ik amper. Bloemig inderdaad maar eerder een dames- dan een herengeur. Eerder klassiek Engels maar niet de sterkste geur die deze meesterparfumeur ooit maakte.

Lua Xerjoff door Ria 2017-02-01

Na een lekkere sappige, ietwat zoete opening gaat het snel bergafwaarts met Lua. Hierna ruik ik een poosje toch wel een lekkere geur, maar wat ik ruik is niet echt te onderscheiden. Tja, en dan is ze zo goed als weg. Voor mij, mede door de hoge prijs een teleurstelling !

Velvet Tender Oud Dolce&Gabbana door shiloh 2017-02-01

Er zitten veel meer geurnoten in deze geur dan staat aangegeven is mijn eerste reactie als ik hier naar de geurnoten kijk.
De opening is best heftig vanwege de agarhout en ik ruik iets fris wat duidelijk geen roos is, maar ik kan het ook niet thuisbrengen.
Er zijn vele combinaties met roos en agarhout maar deze geur geeft er toch weer een hele eigen draai aan.
Sillage en houdbaarheid zijn prima je zult zeker niet onopgemerkt blijven.

Bij mij draait deze geur tegen alle verwachting in om narcis en de roos heeft bij mij een bescheiden bij rol.
Jammer want ik hou van roos en minder van narcis die ik vaak scherp en klassiek vind aandoen.
Bij de opening van deze geur zit een raar bij luchie wat me niet aanspreekt , het doet wat chemisch aan.
Voor mij is deze geur niet zo geschikt.

Sublime Balkiss The Different Company door shiloh 2017-01-31

Dit is een frisse geur en ik ervaar het als een zacht briesje wat langs je door strijkt tijdens een wandeling buiten. Helaas blijft hij ook zo lang hangen als een vluchtig briesje.
Wat ik vooral ruik is zwartebes en viooltjes blad erg aangenaam jammer dat de sillage en duurzaamheid minimaal zijn.

Alambar Laboratorio Olfattivo door shiloh 2017-01-31

Prettige warme ambergeur met een snufje caccao en na een tijdje wordt deze geur een beetje poederig.
Heel aangenaam om te dragen , deze gaat je niet in de weg zitten.
Zeker een unisex geur en een aanrader als je amber op z'n anders wil.

Midnight Heat Beyonce door Bloemetje 2017-01-31

Het nadeel van de fles vind ik, dat hij lastig vasthoudt als je wilt sprayen.

Lua Xerjoff door brikkeljon 2017-01-30

Ook mij kan deze geur niet overtuigen. Goed gedaan maar ik ruik niks speciaals en zeker niet iets wat de hoge prijs moet verantwoorden. Dit is een hele mainstream bloemengeur die nooit een wauweffect geeft. De iris, een van mijn favoriete geuren, ruik ik zo goed als niet en de onderbouw is flets. Dus neen, niet voor mij.

New York Intense Nicolai Parfumeur Createur door brikkeljon 2017-01-30

Er zijn out there zoveel prachtige geuren maar dit is een geur die in de bovenste regionen van het lijstje thuishoort. Intense indeed en een parfum dat zijn kruid niet verschiet, als je de flauwe woordspeling erbij neemt. Alles is heel veel in dit parfum, met vooral de citrus en de vetiver die de hoofdtonen spelen. Daarrond draperen zich allerlei wonderlijke geuren die perfect in harmonie zijn. Dit is vooral een mannelijke geur maar laat dames zich absoluut niet onthouden. Topper!

Ik hou niet zo heel erg van tuberoosgeuren. Mijn eerste kennismaking met een tuberoosgeur was Fragas van Piguet. Dat was misschien niet de allerbeste eerste kennismaking met een tuberoosgeur en het heeft voor mij de toon gezet v.w.b. tuberoosgeuren. Jarenlang heb ik daarom alle geuren met een overdadige tuberoos of met tuberoos in hun naam, weggewoven. Maar de bescheiden tuberoosgeuren kan ik inmiddels weer waarderen. Tubereuse 2 is zo'n bescheiden tuberoos. Meer bloemig dan indool, helemaal niet schreeuwerig en de overige geurnoten zorgen ervoor dat de tuberoos niet over de top gaat. Jawel, het is echt wel een tuberoosgeur, maar de andere geurnoten(vooral de zoete kers en de vanille) zorgen voor een aangename bloemige geur die mijn neus doet krullen van geurplezier.

Mistral Patchouli Atelier Cologne door debbie 2017-01-29

Nou zeg, dit is een verrassing! De opening is een redelijk scherpe patchouli met een frisje, maar dat ebt na 5 minuten al weg. Ik heb op dat moment nog niet bij de geurnoten gekeken, maar ik ruik al heel snel iets droppigs. Naderhand zie ik dat het steranijs is.Na ongeveer een half uurtje wordt deze patchouligeur heerlijk poederig! Het kan niet missen, dat moet de iris zijn!Geranium haal ik er beslist niet uit, maar wel roos. Zou dat geraniol zijn? De patchouli heeft veel functies in deze geur: een suède geurnoot, iets rokerigs en iets houtigs. Samenvattend: een beetje een klassieke en chypre-achtige geur. Ik heb een beetje een *waar ruikt dit nu toch naar???* gevoel, maar ik kan niet zeggen aan welke geur ze me doet denken.Ik denk dat ze in de drydown redelijk lijkt op Sisley Soir de Lune.

Adam Levine for Women Adam Levine door Mikki 2017-01-29

Opening is fris bloemig en zeker geen 13 in een dozijn. Het originele zal waarschijnlijk de goudsbloem zijn. Sandelhout dat zich na de eerste paar minuten ontwikkelt is lekker zacht. Lekker en kost weinig, maar ruikt allesbehalve goedkoop. Spijt dat ik voor het kleinste flesje heb gekozen! Een van mijn betere blind buys.

Cristina Hilde Soliani door Mikki 2017-01-29

Cristina is een vrij krachtige maar toch vriendelijke patchouli, die me herinnert aan een sieradenwinkeltje waar ik heel vroeger kwam, waar ze ook wat parfum verkochten. Voor mij verandert de geur weinig in de loop der tijd. Het is patchouli gezoet met vanille en dat blijft het. Alleen als ik in de drydown heel dicht op de huid ruik, bespeur ik ook iets hout-achtigs, als ik me niet vergis afkomstig van iso-E super. Een fijne geur.

Musc Mona di Orio door shiloh 2017-01-28

Deze geur ervaar ik als bloemig en later poederig een beetje wollig.
Ik ruik er niks mufs aan en ik heb hem eens op een man gesprayd , vaak ruik ik de geur dan beter en het is zeker een aanrader.

Knize Two Knize door brikkeljon 2017-01-27

Vooral heel groen is deze geur. Hij doet me denken aan een afgezwakte versie van Green van Byredo. Of Green is een versterkte versie van Knize Two. In ieder geval is dit de vierde geur uit het Knizegamma dat ik ruik en wederom is het een hele mooie, lekker mannelijke geur. Ze kennen er daar wat van, in Oostenrijk, en de vele ingrediënten waaruit deze geur bestaat, die het meest afwijkt van de oorspronkelijke Knize Ten, vormen toch een afgewerkt geheel waarin ik ook wat roos en iris ruik. Voor de prijs moet je deze geur, en trouwens het hele gamma, niet laten staan. Lekker en voor altijd klassiek en te dragen onder elke conditie.

Fleur d`Oranger 27 Le Labo door Jose 2017-01-27

Dit parfum doet me denken aan wc-eend of toiletverfrisser. Wellicht is het de combinatie met mijn huid.

Heat Beyonce door Ef Veetje 2017-01-26

Ondanks de leuke flacon is de geur eigenlijk een behoorlijke tegenvaller. Niet zozeer iets mis met de geur an sich, maar echt een 13-in-een-dozijn-geur zoals een voorganger ook al op had gemerkt.
Tevens is de geur ook nog eens erg zwak, want na een uurtje rook ik al praktisch niets meer.
Mag ik nog blij zijn dat ik de geur als aanbieding kocht (100 ml voor 15 euro) anders had ik me toch bekocht gevoeld.

Geur is licht zoet, maar dat licht dan dus ook in alles (omdat hij zo *weg* is)

Eau de Gaga 001 Lady Gaga door Pimkoekje 2017-01-26

Elseke heeft het perfect beschreven.
Leuk concept en een fijne ontsnapping uit de zoete, fruitige mengsels van meeste celeb-geuren.
Het enige nadeel is inderdaad de duurzaamheid.. Hij is zeer snel weg en anderen ruiken hem ook niet meer.
Het is een echte 'skinscent' en enkel de eerste minuten zijn enorm hevig, maar oh zo hemels en bijna sappig!

Populaire merken en parfums: