De nieuwste Parfum beoordelingen!

Hier kun je de meest recente parfum beoordelingen lezen. Gebruik de datum kiezer om beoordelingen uit het verleden te lezen.!
Search by Date:  

Zo blij om deze geur weer in mijn collectie te hebben .Van het eerste moment toen hij uitkwam echt verliefd op deze geur .Maar veranderlijk als ik ben waren/zijn er steeds weer nieuw geuren om te proberen .Een prachtige geur en zo lang houdend,zo zacht en vrouwelijk .Een aanrader ,al moet ik zeggen dat 100 ml voor mij echt best een grote fles is .

Musc Kalirii Maison Incens door debbie 2017-04-22

Waar denk je aan als je een naam als Musc Kaliiri leest? Juist, aan musk!Maar er zit helemaal geen musk in deze geur. Wat ik wel ruik is heel veel oranjebloesem. Oranjebloesem met een twist, wel te verstaan. Want deze oranjebloesem ruikt kruidig en zoet. Andere geurnoten ruik ik niet als zodanig want de oranjebloesem is erg sterk aanwezig. Ik vind het een bijzondere geur en ik weet nog niet goed wat ik ervan moet vinden. Ze heeft iets verslavends want ik blijf snuffelen aan mijn arm. Op het moederboard zijn de reviews behoorlijk negatief en dat heeft deze geur niet verdiend, want ze is wel bijzonder en ik heb nog niet eerder een oranjebloesemgeur op deze manier geroken.

Patchouli 24 Le Labo door brikkeljon 2017-04-21

Dit is straf spul. Leer inderdaad en heel indringend, zeker wanneer je hem opspuit. Het eerste halfuur ga je beter niet buiten want het lijkt alsof je ruikt naar een oud leren zadel dat ze net van een even oude knol hebben getrokken. Naar de vanille is het heel lang wachten en eigenlijk, ik heb de geur nu een aantal keer opgespoten, waait de geur mij nooit tegemoet. Edoch, is de geur lekker. Apart is hij in ieder geval en naarmate de eerste ontploffing in je neus wat gaat liggen wordt hij lekkerder en lekkerder. Hij blijft heel lang hangen en na twaalf uur ruik je hem nog. Dit is niet voor watjes. Boeiend is de geur alleszins. Wees er zuinig mee.

Lust Lush door wintersplinter 2017-04-21

Zware liefhebbersgeur.

Dirty Lush door wintersplinter 2017-04-21

Frisse uniseks geur.

Hot Milk Hilde Soliani door delphine67 2017-04-21

Ik kreeg vandaag de sample hotmilk van Hilde binnen en bij het opdoen had ik meteen gevoel van herkenning. Dit heeft dezelfde kruidige melk achtige geur als Fue.Bij het opdoen ruik ik duidelijk de specerijen, peper en een beetje anijsachtige geur met een zoete vanille. De geur wordt na even op de huid romiger en warmer.De geur krijgt de melkachtig comfortabele noot die ik heel fijn vind om te ruiken. Heerlijk in guur koud winterweer.

Ik had veel over deze geur gelezen en ook over de nieuwe herformulering. Ik heb het origineel uit 1970 nooit geroken maar deze nieuwe uit 2007 is heel mooi en helemaal geschikt voor dames. En heren. Groenig als groen gras uit de lucht gefilmd tijdens een voorjaarsklassieker maar tegelijk ook heel gesofisticeerd en perfect voor het lenteseizoen waarin ik dit schrijf. Dit is een mooie, harmonieuze geur waarin de patchouli pas laat opduikt, de roos onopvallend maar heel fris geur en de rest van de geuren mooi in harmonie zijn. De fles is prachtig. Een geur die oubollig lijkt maar dat helemaal niet is. Eeuwig jeugdig zelfs. Te ontdekken.

Rose Royale Nicolai Parfumeur Createur door BlackMadonna 2017-04-20

Een royale Roos, niet in koninklijke zin qua naam, wel qua rozenaroma (én musk)...

Strobloem, Koriander en Guaiac vormen halverwege een rare mix en geven een weeïge odeurtje af, maar de opening en sluiting van deze Nicolaï zijn geweldig!

L`Attesa Masque door debbie 2017-04-20

Ik hou van irisgeuren, dus L'Attesa moest getest worden!
Het lastige met irisgeuren is dat ze veel van elkaar weg hebben. L'Attesa is hierop geen uitzondering. Maar mooi is ze wel!
Sjieke irisgeur zonder scherpe randjes. Ze opent fris en sprankelend, dat moet de champagne geurnoot wel zijn. Na een kwartiertje wordt ze een poederige en houtige irisgeur(orriswortel en sandelhout) met een zachte en elegant bloemige noot. Oh dit is heerlijk! Persoonlijk kan ik de leernoot er niet a la minuut uithalen, leer en iris zijn zo'n goede combinatie dat ze mooi in elkaar overvloeien en voor mijn neus is het leer dan niet meer te ruiken.
Nogmaals, ze is niet baanbrekend maar het is wel een fantastisch mooie irisgeur!

Off to Ibiza Brecourt door Jose 2017-04-19

Vrolijk en fruitig als een wapperend jurkje met meloenmotief. Vervliegt relatief snel bij mij.

My Burberry Black Burberry door debbie 2017-04-19

Een zoete en zwoele orientaalse opening waarin ik amber, perzik en roos ruik. De geurnoten en het type geur passen helemaal in mijn straatje dus het kan niet stuk,zou je zeggen. Maar na een uurtje gaat ze me in de weg zitten. Ze wordt plakkerig zoet en ik verstop de geur onder de mouw van mijn vest om de geur af te zwakken. Maar wat gebeurt er na een uurtje of 2....ze wordt ineens heel erg lekker! Poederige patchouli, zoete perzik, roos en warme amber. Tsjonge, ik blijf aan mijn arm snuffelen. En ineens valt het kwartje! Deze geur schuurt aan tegen Chanel Allure Sensuelle en Chanel Coco Noir. Laat ik die nu allebei heerlijk vinden!

L'Air du Temps Nina Ricci door Elia 2017-04-18

Heel lang geleden een van mijn favoriete geuren .In een opwelling deze gewoon weer gekocht .Maar wat een teleurstelling .Dit is een geur die ik voor mijn gevoel vaak bij oude dames ruik ,zo'n verschraalde muffe geur ,echt een afknapper en direct weg gedaan omdat ik er misselijk van word

Chloe Chloe door Viviana 2017-04-18

Eerste vind ik helemaal niks maar na paar keer geproberen vind ik heerlijk en blijf langer dan wat ik verwacht !

Prettig maar helaas niet voor mij. Liever andere variant dan deze.

Narciso Narciso Rodriguez door Viviana 2017-04-18

Mijn eerste NR .. En nu heb ik bijna alle variant van NR. Wat een heerlijke geur !!

La Petite Robe Noir Guerlain door Viviana 2017-04-18

Love it, love it, love it ! Best one !!

La Petite Robe Noire Guerlain door Viviana 2017-04-18

Heerlijk !

Miu Miu L’Eau Bleue Miu Miu door debbie 2017-04-18

Ik ben zo'n oudere dame ;-) (zie review brikkeljon) en ik vind ook dat deze geur niet alleen voor de jonge dames is. Het is een lentegeur waar je vrolijk van wordt. Lente bloemen en vleugjes groen ertussendoor. Een zeer prettige groene lentegeur met een twist..... het eerste uur. Helaas voor mij verandert L'Eau Bleue na dat uur in de zoveelste schone musk geur.*zucht* Jammer,jammer,jammer! Naast de musk ruik ik ook het hout heel goed in de drydown en dat maakt het weer een beetje goed. Fijne lentegeur.

Gran Ballo Xerjoff door debbie 2017-04-18

Ook ik ben niet kapot van Gran Ballo. Door de naam "Xerjoff" en de gourmand en bloemige geurnoten, dacht ik dat een blind buy geen risico zou zijn. Maar Gran Ballo is totaal anders dan ik had verwacht. Het is een friszoete snoepjesgeur waar ik de bloemen nagenoeg niet in kan ruiken. Nee, deze geur is het geld beslist niet waard. Wat fragrancy ook al zegt: de geur is niet bijzonder. Ze zou goed passen tussen de zoete bloemengeuren in het mainstreamsegment, maar in het dure nichesegment hoort deze geur beslist niet thuis.
Ik ben inmiddels de laatste mls. van mijn fles aan het opmaken en ik ben blij als de fles leeg is.

Mon Guerlain Guerlain door Jose 2017-04-17

Dit is niet mijn kopje thee. Veel en veel te zoet, terwijl ik dacht dat ik van vanille hield. De combinatie tonkaboon-vanille en ik zijn geen match made in heaven. Toegegeven, het is ook geen hel, maar ik weet zeker dat deze geur bij anderen beter ruikt. Voor liefhebbers van vanille wellicht een goede keuze (en blijkbaar ook voor Guerlain-liefhebbers. Ik ga binnenkort eens ruiken wat ik van andere Guerlains vind.)

Flowerhead Byredo door brikkeljon 2017-04-17

Damesgeur dit, wordt gezegd, maar deze heer kan deze geur amper weerstaan. Ik hou van tuberose en hoewel dat een geur is die als heel vrouwelijk wordt gedefinieerd mag het voor heren ook kunnen. Deze geur is wat bombastisch en laat je beter een half uurtje opdrogen voor je het huis verlaat, anders ruikt de hele straat, of het hele restaurant of café wat je opgespoten hebt. Nu Heeley Ophelia uit de markt heeft genomen, is dit een waardig alternatief.

Vol d'Hirondelle LM Parfums door MarleenC 2017-04-17

Nou heb ik toch een fijne citrusgeur te pakken, zeg. Na het testen van een aantal citrussamples had ik de moed al bijna opgegeven omdat het iedere keer wel leek of er een citroen in mijn neus ontplofte. Maar dit is wat anders!

Na de citrussige opening wordt Vol d’Hirondelle zoeter, maar niet stroperig, dus ik blijf het aangenaam vinden. Een mooie houtigheid ontwikkelt zich al rap.

Twee uur na het opsprayen is de geur nogal afgezwakt op mijn huid, maar ik bespeur nog steeds een zoetig-houtige citrus, erg lekker hoor.

Fris en licht, citrus en kruidig, een heerlijke warm-frisse geur waar ik heel vrolijk van word! Sprankelend verder de lente in.

Calamity J. Juliette Has A Gun door Jose 2017-04-15

Calamity J. is een lekker vieze geur, met de nadruk op lekker. Als aspirant-parfumista kan ik nog niet helemaal aangeven waar dat viezige in zit. Ik gok dat het iets te maken heeft met de cocktail van cetalox, castoreum, civet en ambergris. Alleen bij de opening ruik ik iets kerstachtigs, wat de reviews hieronder ook aangeven. Daarna word ik omgeven met een soort dierlijk odeur dat me eigenlijk best goed bevalt. Een blinde koop waar ik heel blij mee ben en dat waarschijnlijk afhankelijk van mijn hormoonhuishouding rijkelijk gesprayd gaat worden!

Mon Guerlain Guerlain door Elia 2017-04-15

Na een test op mijn pols en een tester meegekregen deze geur gekocht en eigenlijk tegen beter weten in .Een heerlijke zoete poederige geur maar helaas snel verdwenen op mijn huid .Heel jammer en een beetje een teleurstelling

DKNY Red Delicious Donna Karan door Elia 2017-04-15

Een heerlijk frisse geur voor de zomer en een die lang blijft geuren .Een geur die ik zeker binnenkort weer in de verzameling wil .Altijd veel complimenten gekregen als ik deze droeg

Clinique Happy Clinique door Elia 2017-04-15

Een simpel fris geurtje voor de zomer .Weinig opvallend en bij mij snel vervlogen op mijn huid dus geen blijvertje voor mij .

Wat een parfum en nog maar zelden geroken. Ik ruik eerst het slijpsel van houten potloden, grafiet en alle heerlijks wat daar bij hoort. Er is veel te ontdekken in deze geur die mij totaal overdondert en die ik nog maar zelden geroken heb. Ik ruik ook wat citroen en een vleug vanille. Dit moet ik opnieuw ruiken. Een ontdekking.

Jasmin Angélique Atelier Cologne door debbie 2017-04-15

Om te beginnen ruik ik hier hetzelfde aroma in als in de andere frisse geuren van Atelier Cologne, zoals bv. Orange Sanguine.
Jasmin Angelique.....wat had ik graag een bloemengeur geroken. Maar op mijn huid ruikt deze geur erg citrus-achtig, wat bitter(rubber-achtig) en groen. Dit had ik helemaal niet verwacht. Ik lees een paar reviews op het moederboard. Veel mensen ruiken jasmijn (ik niet) maar gelukkig zie ik ook reviews voorbij komen van mensen die dezelfde bitterheid ruiken en de geur als herbal aanduiden. Gelukkig, ik ben dus niet de enige! Ik kan er gewoon niet meer van maken, in mijn neus is dit een citrusgeur met veel bergamot(daar komt het rubberige en bittere vandaan) groenigheid en misschien een klein jasmijntje, helemaal verborgen tussen het groen.De andere geurnoten ruik ik uberhaubt niet!

Parfum Trouvé Miller et Bertaux door BlackMadonna 2017-04-14

Hey, een 'braaf' (= niet schreeuwerig) familielid van L'Enfant Terrible-Jovoy! Le Parfum Trouvé van M & B ruikt als een lichtgekruid gerecht uit de Indiase Haute Cuisine...ben gek op currygerechten en op chutney, zowel qua geur, als smaak. Ze kunnen vreselijk pittig zijn, zoals de Vindaloo-gerechten, maar mijn voorkeur gaat uit naar goed uitgebalanceerde specerijen, waarbij je, net als bij parfum, alle ingrediënten moeiteloos kunt ruiken, proeven en ervan smullen.

Aan het testen ging nogal wat gespeur en gezoek naar de betreffende sample vooraf, maar Goddank lag ze verscholen tussen nieuwe, lege vials...hoe ze daar terecht is gekomen? Gelukkig bestaat er zoiets als 'n Lenteschoonmaak, want zo langzamerhand werd het een nachtmerrie in mijn hobbykamer, maar goed: heb dan eindelijk mijn Parfumdagboek aangeschaft en kan alle inkomende en uitgaande 'poststukken' anoteren, classificeren en archiveren. Deze Parfum Trouvé is letterlijk en figuurlijk op de valreep een heerlijke én praktische vondst gebleken.
Nu op naar de Tandoori-tent met mijn lieve vent!

V. Intense Robert Piguet door BlackMadonna 2017-04-13

Warm en uitnodigend met die typische Piguetade-walm, bijna aanhankelijk, zo niet lichtstroperig en hartstochtelijk, een nog warm-uit-de-oven/dampende pruimentaart!

Heb met moeite de sample afgestaan, maar mijn motto moet ik trouw blijven: 'Zo snel mogelijk delen, voordat het mij gaat vervelen'!

Elixir de Bombe 27 87 door debbie 2017-04-12

Eeehhmm, ik ben helemaal in verwarring. Of ik heb de verkeerde sample gekregen van Skins of mijn neus is echt helemaal naar de kl****
Ik ruik geen zoet fruit, geen amber, geen roos, geen caramel. Ik ruik een droge frisse geur die mij doet denken aan een herengeur met veel vetiver, citrus en leer en/of oud. Misschien dat ik vetiver verwar met gember, de citrus die ik ruik kan de mandarijn misschien zijn en ja, leer ruik ik wel. Als ik op zoek ga naar de zoete geurnoten en ik heeeeeeeel erg goed mijn best doe dan ruik ik inderdaad caramel.
Na een half uurtje gaan de geurplaatjes steeds meer kloppen met wat ik ruik. De geur wordt almaar zoeter en de caramel is nu goed te ruiken. zo ook de rode peper en die 2 ingredienten tesamen doen me denken aan Byredo Seven Veils. Het leer is ook goed aanwezig en ook de gember ruik ik nu. Tsjonge wat een stevige geur. Ik had echt iets heel anders verwacht met de genoemde geurnoten en de naam van de geur. Veel ontwikkeling en best apart. Ik vind het in ieder geval een lastige geur om te omschrijven. Ik hoop dat er meer mensen een review zullen schrijven. Ik ben heel benieuwd hoe andere mensen deze geur ervaren.

Sweet Morphine Ex Nihilo door debbie 2017-04-12

Wat is dit een aparte geur! Zelfs manlief is onder de indruk en dat is hij niet zo snel!
De opening is een beetje vreemd op mijn huid. Zoete bloemen met een klein viesje waarbij ik moet denken aan een hele zachte en romige tuberoos met een vleugje dierlijke musk op de achtergrond. Je zal wel denken: wat kletst dat mens uit haar nek! Maar dat is echt wat ik de eerste 30 minuten rook. Na deze 30 minuten verandert de geur in een zoetpoederige en bloemige geur met een edgy randje. Echt heel erg lekker! Ik had op dat moment nog niet bij de geurnoten gekeken en toen ik zag dat er mimosa, patchouli en sering in zit toen herkende ik het wel. Het dierlijke viesje kan ik niet verklaren en dat was na 30 minuten ook weer verdwenen, maar de combinatie van sering, iris met patchouli vind ik geweldig! De duurzaamheid is trouwens fantastisch! Ik heb gistermiddag 1 spraytje uit de sampl op mijn arm gedan en vanochtend toen ik opstond kon ik haar nog steeds ruiken.
Maar dan nog even over het prijskaartje *zucht*Wat een bedrag! Eerst nog een paar keer testen, misschien(hopelijk) gaat de verliefdheid dan over. En anders zit er niks anders op dan te gaan sparen om een flesje te kunnen kopen.

1804 Histoires de Parfums door BlackMadonna 2017-04-12

1804 gaat sappig, wulps en tropisch van start, na 5 minuten ruikt ze naar gemengd fruit in blik, een uur later bespeur ik het aroma van gedroogde, gekonfijte ananas met een zweem vanille en gardenia!

Tegen mijn verwachting in is ze erg zacht, ondanks patchouli en genoemde 'zware' specerij-geurnoten, zoals kruidnagel en nootmuskaat.

Snap de link van tropisch fruit met romanschrijfster George Sand (pseudoniem-haar echte naam luidde Amantine-Lucile-Aurore Dupin) niet helemaal...wél heeft 1804 als parfumnaam te maken met haar geboortejaar. Verder schijnt ze ettelijke buitenechtelijke escapades te hebben gehad; haar meest roemruchtige relatie was die met componist Frédéric Chopin! Misschien refereert het wulpse en stoere aspect van deze HdP-creatie aan haar reputatie als feministe, manwijf én mannenverslindster?

In ieder geval betreft het hier een rasechte fruitchouli, in 2001 nog een onbekende benaming voor parfums op basis van patchouli en vruchten!

Izia Sisley door BlackMadonna 2017-04-11

Sisley creaties test ik steevast op Schiphol, voor aanvang van een lange reis, gewoon omdat ze lekker groen en opbeurend ruiken, waardoor ik met een fris gemoed en helder hoofd op mijn eindbestemming aankom. Ook de nieuwe Izia stelt niet teleur!

Haar geur is groen en stroef, als van vermalen (niet rijpe) citrusschilletjes met toevoeging van rozenblaadjes. Hierdoor is de roos niet sappig of rond, eerder fris en droogjes, maar zeker niet ijzig of kil.

Heel even meende ik het aroma van mastiek/lentisque te ruiken, knisperend pittig en veldkruid-achtig, zoals bij Corsica Furiosa van Parfum d'Empire, maar dat zal het effect van Angelica wel wezen.

Op mijn huid gaat het om een wedstrijd tussen team roos/roze peper aan de ene kant, bergamot/engelwortel aan de andere kant, waarbij de uitkomst in het voordeel van team R/R lijkt uit te pakken, met cederhout als ondersteunende geurnoot-coach voor de Roos als laatbloeier.

Izia, 'n knisperend fris roosje voor de warme maanden v/h jaar!

Epidor Lubin door delphine67 2017-04-11

De genoemde geurnoten kloppen niet. Dit zijn de juiste.
,vanilla. new mown hay and almond. The head note is very musky, while the orange blossom heart develops a soft floral accord of jasmine and violet. The base is highly concentrated in tonka bean (coumarin) with facets of freshcut hay, frangipane and vanilla, leaving a persistent, suave fragrance trail.

Aromatics in Black Clinique door BlackMadonna 2017-04-10

De enige Clinique Aromatics, die mij heeft weten te bekoren..

Mirre en Pruimenboomblad zijn de gangmakers in deze geweldige, warme en lichtfruitige, overigens prima geschikte geur voor het Najaar!

Quelques Notes d’Amour Yves Rocher door Elseke Hart 2017-04-09

Ja, ik vind 'm best lekker.
Patchoeli zeker, later een zeer zachte warme huidgeur.
Houtig ook en daar hou ik ook van.
Bitter roosje.
Kan zeker erger, ondanks sommige minder mooie meningen.
Blij mee, prachtig flesje.
En voor Yves blijf ik een zwak houden, uit mijn jeugd.

Galop d`Hermes Hermes door debbie 2017-04-09

Als ik de naam Galop hoor dan moet ik denken aan Loes Luca in een reklame van een energiebedrijf. Daarin speelt ze een paardendame die met rijlaarzen en een zweepje al briesend door de woonkamer loopt. Hilarisch!!!!Maar dat terzijde...
Ik had al eerder gelezen dat Galop helemaal niet om leer draait maar om roos. En dat is zo, want ik ruik in de opening een stroeve,ietwat zurige roos die ik persoonlijk helemaal niet lekker vind. Ook ruik ik meteen de schone musk die tegenwoordig als een één-eiige tweeling aan een roosgeur gekoppeld is. Positief vind ik het herkenbare Hermessense aroma. Maar leer? Nou nee, ik kan niet zeggen dat ik dit een leergeur vind. Omdat ik weet dat er een leergeurnoot inzit, ga ik ernaar op zoek en dan ruik ik het wel. Maar eigenlijk is dit een frisse roosgeur met een ieniemienie vleugje leer. Roos met musk is bij mij niet favoriet, dus mijn geur is het niet. Hou je wel van deze combi of ben je een echte Hermes fan? Dan is Galop het proberen waard.

Atifa Blanche Al Haramain Perfumes door debbie 2017-04-09

Atifa Blanche was liefde op de eerste snif. Dit is een atar en het duurt eventjes voordat je haar in haar volle schoonheid kan ruiken. Ze heeft tijd nodig om op te warmen op je huid.
Toen ik Atifa Blanche in de winkel opdruppelde (met een prachtig pipetje van glas) toen was ik niet onder de indruk, want eigenlijk rook ik niet zoveel tussen al het gespray van de andere geuren door. Maar na het verlaten van de parfumerie rook ik de rest van de dag zo af en toe een heerlijke vlaag parfum. Pas in de avond had ik door dat het Atifa Blanche was!
Ze ruikt vol, romig en bloemig. Zoet orientaals en tegelijkertijd heeft ze ook een frisse kant. De geurnoten die ik het beste ruik zijn vanille, amber, lelie, roos en viooltje en dan natuurlijk een vleugje citrus. Ik vind haar moeilijk te beschrijven, ik zou haar inschalen op orientaals bloemig.
Ik gebruik 4 druppels Atifa Blanche, die smeer ik uit over de plekjes waar ik haar heb aangebracht en vervolgens geurt ze overtuigend en de gehele dag!

Solo Loewe Cedro Loewe door brikkeljon 2017-04-09

Mooie ronde geur die wat scherp maar fris begint. Ik ruik de ceder meteen. De geur evolueert heel mooi en blijft lang hangen. De lavendel komt er spijtig genoeg niet helemaal door maar de peper krijgt een zachte boventoon. Mannelijk en beminnelijk. De lente in de lucht.

Gourmandises Keiko Mecheri door Clevol 2017-04-07

Dit parfum is géén Gourmand parfum!
Het is een poederige roos, chique..
De chocola ruik ik niet helaas en ook de saffraan heeft de vliegreis niet overleefd...en zoet vind ik deze geur al helemaal niet.

Vergis je niet; het is een prachtige cique ondeugende bloemige geur maar géén kruidige warme bonbon Gourmand!

Encre Noire A L`Extreme Lalique door brikkeljon 2017-04-06

Wat een mooie, mannelijke geur vol met klassieke ingrediënten als vetiver en patchouli en wierook en nog vele andere heerlijke geuren die op een heel aparte maar absoluut harmonieuze manier met elkaar verbonden zijn. Straffe kost, maar heerlijke straffe kost voor wie de 'gewone' encre noir (ook al zo'n heerlijke geur) niet straf genoeg is.

Civet Zoologist Perfumes door civety 2017-04-06

Civet opent met een zoet bloemige koffielucht en pas in de drydown ruikt het bij mij zoals ik had gehoopt: als een vintage chypre.Er lijkt een omslagpunt te zijn waarbij opeens een andere geur tevoorschijn komt, jammer dat het koffiebegin me tegenstaat.Wel een spannende geur op deze manier.

Amouage Lyric Woman Amouage door shiloh 2017-04-05

Wat me lang heeft weggehouden bij Lyric is dat de roos zo prominent aanwezig zou zijn. Bij mij is de roos een ondergeschoven kindje dus dat moest ik eerst even los laten.
Bij mij is de geur vooral kruidig en warm en de wierook laat zich gelden een klein viezig randje zit er ook bij maar dat is goed te verdragen en gaat naar de achtergrond als de geur opwarmt.
Zoals heel veel geuren van dit merk vind ik ze lastig te omschrijven en het beste is om gewoon een full wear te doen en de geur te ervaren.
Boeiende geur en zeker geen allemans vriend maar wel een die ik graag in de collectie heb.
duurzaamheid is zeker 6 uur en sillage is prima maar niet verstikkend.

Het parfum dat mijn moeder altijd droeg .Als jong meisje mocht ik vaak ook een klein beetje gebruiken Nu weer een grote fles eau de parfum in mijn collectie als een soort jeugdsentiment .Maar in herinnering is de geur zo anders .Maar nog altijd een heerlijke geur voor mij , alleen jammer dat hij wat snel vervaagd op mijn huid .

Ever Bloom Shiseido door Elia 2017-04-02

Een lekker fris lief geurtje waar er voor mijn gevoel al zoveel van zijn .Helaas ook snel vervaagd op mijn huid

Boss The Scent For Her Hugo Boss door Elia 2017-04-02

Eerst de tester geprobeerd en vond de geur fris en een echte lente geur .Helaas vervliegt de geur erg snel en eerlijk gezegd een 13 in dozijn geur . een misser wat mij betreft

Ormonde Woman Ormonde Jayne door debbie 2017-04-02

Ik zat al helemaal klaar met mijn notitieboekje om Ormonde Woman te testen en een review te schrijven. Bij de opening schrijf ik:
Elegante opening. Bloemig, poederig, warm en een klein zoetje, erg lekker.
Helaas slaat de geur binnen 15 minuten totaal dood op mijn huid. Ik ruik hoegenaamd niets meer. Alleen als ik mijn neus op mijn huid druk en heel hard snuif dan kan ik een vage vetiver ruiken. Wasdanou????
Gekeken op het moederboard en ik lees dat ik niet de enige ben. Een huidgeur is bijna een understatement. Misschien is mijn neus al kapot gesnoven van alle parfums en mijn leeftijd zal het reukvermogen zeker nadelig beinvloeden. Geen mooie review van mij dus. Wat ik geroken heb rook lekker, maar was ook zo weer weg.

Izia Sisley door debbie 2017-04-01

Door de review van Dreamsicle en een lovend artikel van de Geurengoeroe was ik erg nieuwsgierig geworden naar de nieuwe Izia. De geuren van Sisley zijn altijd van hoge kwaliteit en vaak geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken.
Ik ruik in Izia een frisse(citrus)zomerse roosgeur die doorspekt is met schone musk. Meteen al rook ze me zo bekend in de neus en na 10 minuten viel het kwartje: Le Galion Rose!
Mooie geur met een uitstekende sillage en duurzaamheid. Jammer van de grote dosis musk, maar ja daar ben ik nu eenmaal geen liefhebber van.

A*Men Kryptomint Mugler door Pimkoekje 2017-03-31

Dit is eentje om uit te testen!

Het noemt Kryptomint en nee, de naam zou voor mij niet meteen disappointMint moeten genoemd worden al word ik er ook niet bepaald warm van.
In de opening zit de munt. Ongeveer een halfuur lang ruik je naar de nieuwste Oral-B tandpasta of typische kauwgum. ;-)
De geur begint dan op te drogen tot je ineens Ultra Zest op je huid ontmoet en als laatste komt na een uurtje de originele A*men om de hoek kijken.

Ik zie hem het beste werken in warm weer en tijdens de warmere maanden. Het is een speelse geur met geurprojectie die oké is en hij blijft 5 uurtjes max hangen op mij wat voor een zomerse edt best goed is.
Voor mij is dit de enige Mugler flanker uit 2017 die een voldoende van me krijgt. In vergelijking met Alien eau sublime en Angel eau sucree die al eens gedaan zijn en in herhaling vallen.

Muguet Fleuri Oriza L. Legrand door BlackMadonna 2017-03-31

Een bloesemexplosie, waarna een heftige zeeplucht volgde, eindigend in een groene & knisperende hoop blaadjes en mos.

Voor ouderwets lekkere lentegeuren (zoals ook Déjà le Printemps en Marions-Nous) ben je bij Oriza L. Legrand aan het juiste adres!

Myths Woman Amouage door MarleenC 2017-03-31

Jaaahh, ik kon dankzij een gulle geefster Amouage Myths Woman testen! En ik was meteen verkocht. Bos, bosgrond, natte varens, weelderig mos, mijn tuin na een zomerse regenbui. Een heel zacht en fris bloemetje, maar waar frisgroen me normaal niet zo kan bekoren, heeft Myths inderdaad een dierlijke noot.

Fragrancy in de review hieronder vindt dat té, ik vind het verrukkelijk. Ik denk schapenwol te ruiken en dat vind ik een heel troostrijke, warme geur. Dus Myths is voor mij een prachtig uitgebalanceerd parfum van fris, zwoel, wollig en lief.

De sillage is niet overweldigend maar de duurzaamheid is uitstekend, ik heb hem gisteren opgedaan en ik ruik Myths nog steeds op mijn pols. Zeker geen geur voor alledag, maar voor speciale gelegenheden waarbij je een beetje mysterieus wilt ruiken.

Angélique Noire Guerlain door BlackMadonna 2017-03-31

Zálig, de geur, sillage én duurzaamheid van ruim 12 uren!

Toegegeven: moest slikken bij de eerste snif, want nooit eerder heb ik Madammeke Angelica meegemaakt in combi met Vanilleboon-Light (halfbloed zoetje) en al helemaal niet met Peer...

Gedurende mijn trektocht in Niche-land, heb ik Engelwortel in allerlei gedaantes zien verschijnen in mijn reukorgaan: als sprankelend Citrus Nerolietje (Eau des Sens-Diptyque), als kruidig & hartig woestijnhapje (Casbah-Robert Piguet), tussen pittige padvindertjes in een verfrissende regenbui (Angéliques Sous La Pluie-Frederic Malle), bij de beesten af (Musc Nomade-Annick Goutal), afwezig dolend in een groot bos (Fou d`Absinthe L`Artisan Parfumeur), zich thuis voelend bij potaarde & compost in een botanische tuin (Chypre Mousse-Oriza L. Legrand) en uiteindelijk als ingrediënt van een fris aromatisch kruidensoepje (Comme des Garçons 3).

'Let's twist again', zei Angélique en ja, wie gaat nu zo'n verzoek weigeren van een Guerlain? We danced the night away en heb daarna geslapen als een blok, maar eh, wat ruik ik nú weer? Verrek, karwijzaad! Snel de douche in...

Update
Op het moederbord wordt aangegeven, dat de nieuwe Velvet Vanilla van Mancera (2016) op Angélique Noire lijkt...binnenkort maar eens vergelijken!

Poison Girl Christian Dior door Pimkoekje 2017-03-30

Enorm zoet! Wauw dit is net niet gaatjesmaker Pink Sugar, maar toch.. hij komt gevaarlijk dicht in de buurt.
Stel je voor dat je op het strand wandelt. Het is warm en je snakt naar wat lekkers. Gelukkig zie je een ijskar in de buurt. Daar bestel je een potje zoet aardbei-ijs. Oeps, onhandig als je bent struikel je over een uitstekend schelpje en je ijs vliegt uit je potje op je lichaam. Hoewel je snel naar de zee loopt om het af te wassen, blijft er nog lang een plakkerige waas van verse gesuikerde aardbeitjes op je lichaam hangen en de bijen/wespen lusten je rauw.
Dat is hoe Poison Girl edp ruikt voor mij. Een plakkerige lineaire mierzoete geur waarmee ik de link naar artificieel aardbei-ijs leg. Hij blijft wel lang hangen en je ruikt hem van ver.
Ik snap ook wel de negativiteit dat deze geur ontvangt. Als je het in de Poison lijn smijt, verwacht je een sensuele mysterieuze polariserende geur. Poison Girl past niet bij die adjectieven behalve dan polariserend. Voor mij zou het een liefdesdrank kunnen zijn in plaats van een vergif. Iets wat je je grote liefde doet drinken om hem/haar hoteldebotel verliefd op je te laten worden.
Ik denk dat Dior mee wou met de trend van het moment: zoete parfums...

Alien Eau Sublime Mugler door Pimkoekje 2017-03-30

Wanneer Mugler een flanker maakt, kunnen er twee dingen gebeuren:
1. Het is een leuke twisty variatie, maar enkel in het begin en de drydown is oftewel Angel, Alien of A*men.
2. Het is een geheel nieuwe geur met DNA van de originelen, maar staat stevig op een eigen voetstuk.
Eau sublime heeft last van het eerste. De opening is zurig en zomers. Je bijt als het ware in de citrusvruchten. Na 1 uur blijf je echter achter met alien edp op je nek.
Een medley van Alien zou het in de muziekwereld genoemd worden.
In de parfumwereld is deze eau sublime een sterke edt wat we mogen verwachten.
Perfect voor de zomer en wie nieuw is in de Mugler galaxy.
Ik herken helaas de edp, eau extraordinaire en een beetje absolue in deze eau sublime en hij is voor mij totaal niet vernieuwend. Ik laat deze dus aan mij voorbijgaan, al is de flacon weer episch mooi.

14 Noontide Petals Tauer Perfumes door tilda 2017-03-30

erg lekker maar wat lijkt dit op Chanel.nr 5!!

Sicily Dolce&Gabbana door Elia 2017-03-29

Zo ontzettend jammer dat deze geur nergens meer te vinden is .Een mooie warme geur waar ik zo blij van werd .

D&G Dolce&Gabbana door Elia 2017-03-29

Ook deze jaren gedragen en weer eens gekocht .Helaas was dit een tegenvaller .Blijkbaar is mijn geurbeleving erg veranderd .Nu ervaar ik deze als veel te zwaar !

Venice Yves Rocher door Elia 2017-03-29

Een heerlijk zachte geur en zo jammer dat deze niet meer verkrijgbaar is .

Narciso Narciso Rodriguez door Elia 2017-03-29

Eigenlijk wilde ik een ''rozen geur'' maar toen ik deze rook op aanraden van de verkoopster was ik direct verkocht.Een heerlijk zachte poederige geur die niet snel vervliegt op mijn huid.

Jil Sander No 4 Jil Sander door Elia 2017-03-29

Heel lang mijn favoriete geur .Door het grote aanbod aan nieuwe geuren even in het vergeethoekje geraakt maar sinds kort weer in de verzameling .Nu vind ik hem best erg zwaar dus ik ben voorzichtig .Ik gebruik er niet teveel van omdat de geur best heel erg aanwezig is ,maar nog steeds een lekkere geur

Zeitgeist J.F. Schwarzlose Berlin door BlackMadonna 2017-03-29

Alles wat maar mis kon gaan ging mis, had ook niet anders verwacht!

Toen ik de noten ontwaarde, dacht ik nog: "Ach, laat me toch maar eens proberen op een strip, je weet maar nooit", terwijl ik drommels goed weet, dat zeewier sowieso een ramp op mijn huid is, om maar niet te spreken van Perú balsem en ambergris, maar ja: had mijn hoop gevestigd op musk en mirte als eventuele redders in nood...

Voorzichtig de strip aan het neusje gehouden en tja, in het geheel niet verbaasd, toen die nare lucht van paddenstoelen en bedorven binnenmeerwater me tegemoet kwam, pfff, verder commentaar overbodig!

Update
De geuren van de J.F. Schwarzlose-Berlin Discovery Set, die me het meest konden bekoren zijn: 1A-33 en Rausch. Trance en Treffpunkt zijn wel okay, maar niet echt nieuw of bijzonder qua geurervaring, zeg maar...

Rausch J.F. Schwarzlose Berlin door BlackMadonna 2017-03-29

Dit is wat ik van Oud Satin Mood-MFK had gewild en niet gekregen heb: een bescheiden Oudje zonder een plakkerige, aanwezige, niets-en niemand ontziende vanillesiroop!

Rausch wordt mooi getemperd door een romig sandelhoutje en voelt vederlicht op de huid door nagarmotha/papyrus, met ver weg de geur van verwarmd rood fruit á la Baccarat Rouge-MFK ...das ist gut!

1A-33 J.F. Schwarzlose Berlin door BlackMadonna 2017-03-29

Pittige Lindebloesem met Mandarijn, Magnolia en Iris, mooi!

Doorgaans is Lindebloesem moeilijk op mijn huid, geeft het snel een weeïg zoet odeurtje af, ronduit misselijkmakend soms, maar door het effect van zuurzige Mandarijn en pittige Peper is dat bij deze J.F Schwarzlose gelukkig niet het geval.

Dit keer wel bij de goede deur, ergens 'unter der linden' in Berlin (1A-33) aangebeld, joepie!

Sheiduna Puredistance door BlackMadonna 2017-03-29

Deze schoonheid verdient een uitgebreide review, doch ik volsta met te zeggen, dat Sheiduna de voornaamheid van een Sospiro heeft en de Oosterse warmte van een Amouage.

De gedragen Roos in dit parfum heeft voor mij dezelfde uitstraling als die van de alom geliefde Amouage lyric (de damesversie), maar dan met een vurig vlammende Mandarijn aan haar zijde!

Als ik voor zaken een vergadering zou moeten bijwonen in Dubai of Qatar, dan zou ik haar zeer zeker dragen. Aan de noten te zien is ze ook een ideale geurdracht voor winterse hoogtijdagen, zoals Kerst & Oud-op-Nieuw.

In tegenstelling tot andere Puredistance creaties, heeft Sheiduna een magisch mooie naam, goede sillage én een duurzaamheid van heb ik jou daar!

Magic Circus MiN New York door Paulina_M 2017-03-29

Een van de lekkerste en meest bijzondere geuren die ik ken. Lekker veel patchouli (daar hou ik van!), een klein beetje zoetigheid (ben niet zo dol op al te zoet, maar als het goed gedoseerd is wordt ik er wel blij van!), iets frissigs van de bergamot, en dan ook nog een 'aparte' geurnoot (in dit geval pinda!) er bij. Geen zgn. geurpiramide, maar een mooie blend zodat de geur telkens net even anders ruikt en de geurnoten elkaar als het ware afwisselen.

Un Matin d`Orage Annick Goutal door BlackMadonna 2017-03-28

Zó zacht en fris, dat ik haar amper ruik, mijn huid drinkt het gulzig op, ad fundum, als het ware...

Het wordt tijd voor een fatsoenlijke bodycrème, want ik lijk wel een mini-uitgave van een kurkdroog en kaal stukje aard-of woestijnoppervlak, waar nodig een 'orage' overheen moet, pfff, tja...misschien door de afgelopen winter en/of post-menopauzeleeftijd?!

Heb nog net een gardenialuchtje kunnen opvangen, iets groens erbij idd en nog wat citroenfrisachtigs, maar dat was het dan...oh, over gardenia gesproken: hetzelfde effect viel mij ten deel tijdens het testen van Gardenia Passion van ditzelfde (door mij zéér geliefd) merk: poef-wég!

Uit wat ik wél kan ruiken, kan ik concluderen, dat dit een weldaad van een geur is. Eens kijken, of het beter houdt op linnengoed of misschien wel op mijn bolletje...maar goed, voor even genoeg geregend, mensen, kan wel weer een poosje tegen: op naar de Lente en des ochtend's liggen lezen in de tuin onder een parasolletje!!!

Love is Sweet 1000 Flowers door Paulina_M 2017-03-27

De eerste paar minuten ruikt dit voor mij naar vintage lippenstift, een betere 'lipstickgeur' ben ik nog niet tegengekomen! Een droge geur dus, die ook een beetje doet denken aan potloodslijpsel. Maar al vrij snel begin ik ook wat bloemetjes, vooral het viooltje, te ruiken. En wordt de geur geleidelijk aan zoeter en zoeter. Ik verbaasde me erover hoe lang deze geur goed waarneembaar blijft.

Boucheron Boucheron door MarleenC 2017-03-26

Kreeg ik zomaar een sampletje Boucheron opgestuurd van een forumlid! Heel lief.

Ik kende Boucheron nog van de vroege jaren negentig. Omdat ik in de tijd dat ik haar droeg, een moeilijke periode doormaakte, was ik een beetje huiverig voor het opwellen van nare herinneringen. Die bleven gelukkig uit.

Eerste indrukken bij de hernieuwde kennismaking: zoet, kruidig, warm, minder pittig dan Dalí maar doet me er wel aan denken. Een stevige maar mooie geur, ik vind haar meteen weer zalig. Toch blijven die eerste indrukken me herinneren aan geuren die ik al heb: Chanel Coco, Salvador Dalí, Van Cleef en Arpels First.

Maar dan! Dan komt er een subtiel vanillewolkje bij. Dat is andere koek dan Dalí. Aanvankelijk vind ik die vanilletoets best lekker, maar na een halfuurtje gaat de noot overheersen. Dat doet vanille blijkbaar op mijn huid, en dan vind ik het totaalbeeld van de geur niet meer prettig.

Samengevat: Een prachtige geur als een rijkgevuld boeket – als je van vanille houdt. Fijn om af en toe aan te kunnen snuffelen, maar ik ga er geen fles van aanschaffen.

Wederom een fijne en makkelijk te dragen geur uit de Aqua lijn van MFK. Geen hoogvlieger, maar een allemansvriend, of beter gezegd: een allevrouwsvriend".
Gek genoeg heb ik het idee dat ik dit al eerder heb geroken in het mainstreamsegment.
Ik ruik in eerste instantie veel frisheid, die al snel gevolgd wordt door de geur van mimosa. Mimosa staat voor mij gelijk aan de lente en de eerste warme zonnige dagen van een vroege zomer. Ik ruik iets groenigs op de achtergrond en dit geheel ruikt erg prettig en schoon. In de drydown zijn jasmijn, roos en zwarte bes een verbondje aangegaan met een grote dosis schone musk.En hierdoor denk ik dat ik deze geur al vaker heb geroken. Geuren met een schone musk basis, aangevuld met jasmijn en/of roos is al veel vaker gedaan. Er zit wel een MFK sausje overheen, maar toch....

Le Jardin de Monsieur Li Hermes door Pappilion 2017-03-25

Wat een heerlijk, fris, en zomers luchtje is dit. Als ik mijn ogen sluit en ruik aan dit luchtje, voel ik me net alsof ik op vakantie ben, of aan het picknicken in het park. Ik word er helemaal vrolijk van!
Ik moet er wel bij zeggen dat hij op mijn huid totaal anders (lekkerder in mijn opinie) ruikt dan in de fles, dus ik zou hem niet kopen zonder hem op de huid te hebben getest.

Ombre de Hyacinth Tom Ford door Cindyrella 2017-03-25

Ik heb een sample van onderstaande reviewer gekregen en in tegenstelling tot haar ruik ik wel hyacinth van a tot z. De geur blijft dat kenmerkende bijzondere groene randje houden, maar verandert van een pure groene bloem in een rokerig bloemetje met iets ondeugends.
Het is dat warme dekentje dat Debbie hieronder noemt, dat ik heel erg lekker vind in combinatie met die scherpere en ietwat kille hyacinth. Hierdoor wordt de geur warmbloedig en draagt ze heel mooi op de huid.
Heerlijk!!

Dolce Vita Christian Dior door Mikki 2017-03-24

Tja... Na het lezen van de reviews moest ik nodig ook even testen. Want iets dat ruikt naar FdB leek me heel interessant. FdB is wat mij betreft namelijk de meest vluchtige Lutens, na een kwartier ruik ik die niet meer (helaas). Dus ik dacht: zou dit een leuk alternatief zijn? Bij de ICI gevraagd om te testen. Eerst op een papiertje natuurlijk. Ik zag de bui al hangen toen de verkoopster een wolkje op het strookje spoot, het even liet wapperen, eraan rook en vervolgens nog eens begon te spuiten.
Ik rook eraan en had de grootste moeite om iets te bespeuren. Dan maar op mijn pols. Daarop stonden de verkoopster en ik als twee ponies te snuiven, zij aan het strookje en ik aan mijn pols. De verkoopster zei ietwat verbaasd: "Het is wel een hele lichte geur...".
Dat kon ik alleen maar beamen. Een heel vaag kaneel-luchtje was alles wat ik ervan kon maken. Ik nam het strookje mee om te kijken hoe DC zich zou ontwikkelen, zowel op papier als op de huid.
Nog voordat ik de winkel uit was, was de geur vrijwel volledig verdwenen. Inderdaad, ik moet iedereen gelijk geven die zegt dat Dolce Vita op FdB lijkt. In alle opzichten.
Waarschijnlijk aan te raden voor degenen die FdB beter kunnen ruiken, maar dus niet voor mij.

Black Heart V 2 Map Of The Heart door shiloh 2017-03-24

De opening is bijzonder stevig ,ik moest er even van bekomen. Dit is geen doorsnee geur en je weet zeker dat er niet snel een tweede met dezelfde geur in de kamer zal stappen en anders zeker niet onopgemerkt.
De eucalyptus geeft een bijzondere draai aan de geur en die is niet voor iedereen weggelegd en ik mag hem graag op een ander ruiken.
Ik vind hem niet vies maar ook niet persé lekker , eerder boeiend.
De duurzaamheid zeker een aantal uren en sillage zijn prima , je krijgt waar voor je geld.
Ik zou hem zeker aanraden om eens te testen, heel geschikt voor een man.

Soavissima Profumum Roma door Dorma 2017-03-24

Dit is een heerlijke poedergeur, niet zoetpoederig of bloempoederig, maar eerder roompoederig. Klinkt raar, maar zo ruikt het bij mij. Heel erg comfortabel en zacht. Niet goedkoop, maar voor mij wel het geld waard.

Trance J.F. Schwarzlose Berlin door BlackMadonna 2017-03-24

Volle, donkere Roos met een vrij tamme Agarhout, net niet stroperig door Artemisia. Echt een Rozengeur voor mannen, vind ik, met als slogan -met Trance meer mans- ;)

Sillage en duurzaamheid zijn dik in orde, ben werkelijk al meer dan 12 uren zoet met/in deze Berlijnse Trance...hypnotiserende geur, maar hoef geen volle fles, heur!

De eerste keer dat ik deze testte schrok ik mij wild. Wat is dit? Een vrij agressieve en droge Patchouli deed mij naar de kraan lopen en het er direct weer afspoelen. Wat ik er nou precies niet lekker aan vond weet ik niet; ik had met de pruimen noot wellicht een warmere geur richting Dior Poison verwacht, maar dat was dit in de verste verte niet. Ik deed de sample in een opbergdoos en keek er niet meer naar om.

Maar telkens als ik iets uit het doosje moest hebben kwam een droge maar interessante geur mij tegemoet. Dit was Cheri par Camille. Uiteindelijk gaf ik haar nog een kans en ervaarde haar nu heel anders. Veel minder agressief. De hoofdrolspelers zijn de Patchouli met de Iris en de pruim, waarbij de Patchouli de baas is, de pruim het een zoetje geeft en de iris de geur wat droger en koeler maakt. De andere noten zijn voor mij niet nadrukkelijk aanwezig. Ik vind het een interessante ietwat mysterieuze geur die op geen andere geur lijkt die ik ken. Ik ben er toch voor gevallen en er staat nu een flesje in mijn kast.

Coach the Fragrance Coach door delphine67 2017-03-23

Zacht zoet niets zeggend niemendalletje. Een voor mij 13 in dozijn geurtje. Beetje bloemen, beetje fruit, beetje musk.

Kimitsu for Her Annayake door delphine67 2017-03-23

Gisteren deze geur geroken in de parfumerie en daarna meteen gekocht want wat is ze lekker Fris,fruitig en ook spicy. In de top ruik ik veel fruit oa peer en bessen gevolgd door de kruidige noot van patchouli en peper. Dan ga ik de bloemen ruiken met de tuberoos die er voor mij boven uit komt. De dydown ruikt fruitig en kruidig maar niet te.

Het is een mooie geur en ik kan me voorstellen dat het door mannen en vrouwen heerlijk gevonden wordt. Vooral op warme dagen.
Voor mij is de Rozemarijn te sterk aanwezig en in combinatie met de citrus ruikt het op mijn huid erg kruidig en doet me denken aan Gember. Maar ik hou wat meer van niet kruidige maar fris zoete citrus, ben ik nu achter.
En ook al is hij heel voordelig, de geur is te snel weg om de zoetere Cologne of Love Le Couvent des Minimes te proberen.

Eau De Charlotte Annick Goutal door BlackMadonna 2017-03-22

Al bij mijn eerste ontmoeting met Charlotte, kwam haar geur mij zó bekend voor! Zat m'n hoofd te breken, te ijsberen, dan weer handenwringend terug banjerend naar de desktoptafel en ja, hoor: plotseling vloog de parfumlade in mijn geheugen open en in gedachten zag ik haar zongebruinde halfzusje flaneren in Dubai, gehuld in een magnolia-witte, mousseline kaftan: Lilac Love van huize Amouage!

De gelijkenis is groot qua geur, maar qua compositie is Lilac Love beduidend volumineuzer en romiger. Cacao speelt een veel grotere rol in samenhang met bedwelmende bloemen, dan bij Eau De Charlotte. AG's EDC vind ik persoonlijk evenwichtiger gedoseerd, romantischer ook...het bloemige deel is minder zwaar, ondanks Lelie & Mimosa, het geheel is minder stroperig en zoet, ondanks vanille, maar wel poederiger dan bij Amouage's LL.

EDC is een bloemig gourmand, terwijl LL meer weg heeft van een gourmand 'floriental'. Mijn voorkeur gaat naar tante AGeet's creatie, sowieso vanwege haar eenvoud en romantiek, maar ook gezien het verschil in aanschafkosten: Lilac Love is 3x zo duur als Eau de Charlotte, dus de keus is snel gemaakt als bruintje het niet trekt, toch?

A*Men Kryptomint Mugler door Winterblue1980 2017-03-22

Lovely fragrance. Special and unique.

Allure Homme Sport Chanel door T.Maas 2017-03-21

Een van mijn favoriete geuren voor de zomer. De gewone allure van chanel is met net te sterk maar deze is heerlijk fris.

Dolce Vita Christian Dior door debbie 2017-03-21

Vroegah heb ik ooit een flesje leeggespoten en daarna is Dolce Vita totaal in mijn vergeethoek geraakt. Door het lezen van de review van Cindyrella en Dreamsicle werd ik er weer nieuwsgierig naar. Van een lief fragranticaantje zomaar een sample gekregen en vandaag heb ik haar soldaat gemaakt!
Ik krijg er geen "oh ja!" gevoel bij, dus de herformulering zal flink hebben huisgehouden in deze geur. En als ik de review van Shiloh lees, dan zal dat inderdaad zo zijn.
Ook ik ruik er Feminite du Bois in. De gember die ik zo herkenbaar vind in FdB, ruik ik ook in Dolce Vita. Voor de rest kan ik me alleen maar aansluiten bij de voorgaande reviews: zoet herfstfruit, vleugje kaneel, wat kruidigheid en vanille. Ze doet me ook een beetje denken aan Kenzo Jungle Elephant, maar dan minder overheersend in de kruidigheid.Lekker!

Syconium Maria Candida Gentile door BlackMadonna 2017-03-21

Wat ruikt dit zalig, zeg! Hoe kan ik de geur het beste omschrijven? Het heeft het aroma van mijn geliefde Frangelico, een zachtzoete Italiaanse likeur op basis van hazelnoten, cacao en vanillebessen, al komen deze ingrediënten vreemd genoeg niet als noten langs...

Syconium heeft ook iets weg van Eau de Hongrie (Victoria Minya) en van Día de los Angelitos (Alkemia): ik ruik gesuikerde, gecondenseerde melk, zoals bij Día de los Angelitos, maar dan minder heftig, zoet en onschuldig, meer richting 'boozy', zeg maar, goddank niet te zwaar ...na een tijdje herken ik toch nog de geur van vijg, verwerkt als confiture of jam, dus niet 'boomvers'.

Maria Candida Gentile heeft vast en zeker een paradijselijk elixir, een nectar & ambrozijn-delicatesse voor ogen gehad bij het maken van Syconium en warempel: het is haar gelukt!

OUD’ISH Zarkoperfume door BlackMadonna 2017-03-21

Brace for impact, dacht ik nog en deed denkbeeldige veiligheidsgordels om en een zuurstofmasker op, klaar als ik was voor een noodlanding....

Die kwam niet! Hè? Wat? Waar is de Oud? Die zijn ze blijkbaar vergeten óf het is geen Oud, maar Iso E Super of zoiets...mijn huid dronk het zaakje finaal op! Of zou de Oud in een zilte/groene thee-zee verdronken zijn?

Bespeurde vaagjes iets groens bij het begin, maar wat restte was een ziltig/ ietwat bedorven luchtje, als brakgeworden zeewater rondom een mangrove-reservaat..deed me denken aan de vreemde reactie op mijn huid bij het testen van Reminiscence-REM L'Acqua, Odin-06 Amanu en Bois 1920-Verde di Mare.

Conclusie: Ambergris, Maritieme noten incl Zeewier zijn niet voor mij weggelegd, deze gaat door naar de liefhebber: roept U maar!

Oriens Van Cleef & Arpels door Elseke Hart 2017-03-20

Elke keer twijfel ik of ik deze geur lekker vind.
Meestal is het oordeel 'zozo' , het heeft iets, maar niet altijd.
Staat al tijden in mijn twijfel hoekje.
Waarschijnlijk door de plakkerige praline en de bittere patchoeli.
Dat doet het niet zo goed op mijn huid.

Vandaag vind ik haar erg lekker.
Normaal dus te bitter, nu ruik ik het sappige zoete van waarschijnlijk de mandarijn erbij.
En dat is erg lekker.
Nu krijgt de geur voor mij ook echt laagjes.

Believe Britney Spears door Elseke Hart 2017-03-20

Dit is een zeer interessante geurbeleving.

Verleidelijk sexy.


Ik zat in vanmiddag even in mijn boudoir en heb er vele geurtjes overheen gespoten.
Toch blijft Believe er ferm doorheen steken.
Als ik Believe zelf op heb ruikt ze voor mezelf zacht, maar anderen vinden de projectie behoorlijk, maar wel lekker. Gelukkig.


Flinke en zeer aparte geur die je niet zou verwachten.
Veel interessanter dan Britney haar andere geuren.


Fruitige schone warme diepe patchouli, voor mij is dit al best een ' viesje' , hihi, ik ben ook niks gewend

Multiflor Line Blanche Jacinthe Il Profvmo door BlackMadonna 2017-03-20

Andermaal een bezoekje bij de bloemist, had zin in hyacinten, maar dacht: eerst dit sapje uittesten om in de sfeer te komen, nou...BAM: precies de geur, die ik hebben wilde, Hyacint dus!

Terwijl ik mijn autosleutels in het slot steek, klaar om weg te rijden, bespeur ik een groen, doch deftig aroma, zoals bij vintage Chanel no 19...jeu, van bloemenbom naar groene zoom, dacht ik nog en reed weg. Eenmaal bij de bloemist (parkeren ging gelukkig snel, want niet druk) krijg ik het gevoel aan de rand van een vijver te zitten, in een of ander park in Rome, een onmiskenbare Bella Italia-odeur, niet van pizza's of pasta's, maar van chique en stijlvolle boetiekjes in van die nauwe straatjes, wow...heel even had ik een teleportatie-gevoel!

Blanche Jacinthe is op dat moment veranderd van een heftige bloemenbom naar een aquatisch luchtje met een bloemetje, oranjebloesemachtig...heb mijn gekochte hyacinten voorzichtig op de achterbank gezet en ben weer snel teruggereden naar huis.

S'avonds, al bankhangend, dacht ik, hè...wat ruik ik nou weer? Oh jaaa, Blanche Jacinthe, hmm...al sniffend aan mijn arm, kon ik nog net een vleugje schone musk met een heel licht, stijlvol ambertje opvangen. Dit is mijn eerste ervaring met IL Profvmo en gelijk een hele boeiende. Het smaakt naar meer!

Golden Sand Montale door BlackMadonna 2017-03-20

Whaaa, wat IS dit???

Heb voorzichtig een beetje op mijn omslagdoek gespoten, vanwege al die negatieve reviews én mijn tere huid, hemeltjelief: zelden zoiets scherps en onaangenaams getest!

Zal een poging wagen een beschrijving te geven van mijn bevinding. Om te beginnen verwachtte ik de geur van brandend zand, een soort woestijnzandaroma bij zonsondergang, maar die geursensatie werd mij niet gegund.

Wat ik wel rook was iets van heel lang geleden bij de bloemist in de buurt. Het was toen lente, net zoals nu en ik had zin in wat vensterbankgrut. De kegel, die ik plotsklaps in mijn neus kreeg, staande in de rij om te pinnen, zal ik niet licht vergeten!
Een alcoholist (want daar kwam dus de kegel vandaan) stond af te rekenen bij de kassa, de extase was op zijn gezicht te zien...hij had een enorme bos rode rozen gekocht, wat op dat moment zorgvuldig werd ingepakt. Hier was duidelijk sprake van een verliefde vent, die zijn date ging ontmoeten...kon nog net zien, dat hij snel een pepermuntje in de mond deed, maar dat kon het geheel amper verdoezelen, de alcohollucht werd daardoor juist versterkt!

Weet niet hoe het verder is gelopen, hoor, maar voor mij geen Montale meer, dat weet ik wél...kan mezelf net zo goed met een blikje baco overgieten of zelf een of ander brouwsel stoken!

Bois d’Ombrie Eau D`Italie door MarleenC 2017-03-20

Op het moederforum vliegen de commentaren alle kanten op: van jubelend tot verguizend. En hier kom ik dan met mijn duit in het zakje.

De opening is er een van fris, licht zoet hout, gortdroog en rokerig. Even na het opsprayen ruik ik pittig leer. Lekker! Maar minder diep en sprankelend dan die andere leergeur die ik ken, Cabochard van Grès. Na een kwartiertje komt er een zeepje doorheen. Ook fijn.

De geur blijft heel dicht bij de huid en is daarmee subtiel. BdO wordt in andere reviews wat vlak en lineair genoemd, dat is-ie bij mij het eerste uur ook maar daarmee nog niet onaangenaam! Het blijft in dat eerste uur een subtiele, droge leergeur waar na verloop van tijd héél zachtjes een licht zoetje om de hoek komt kijken. Wierook! De wierook brengt meteen ook een vleugje warmte mee. Nu waardeer ik deze geur optimaal, ze is echt mooi en lekker.

Wel jammer dat ik er maar vrij kort van kan genieten. Na twee uur is Bois d’Ombrie praktisch verdwenen, het enige dat rest is een zwakke huidgeur. De sillage is heel zacht, niet erg voor zo’n uitgesproken geur, maar de langdurigheid valt me hiermee wel wat tegen.

The Sinner Forbidden Police door Pimkoekje 2017-03-19

Wel... ik blijf dit een moeilijke vinden. Hij is supergoedkoop, blijft een goeie halve dag hangen maar de geur..
Ik kocht hem als alternatief voor HP edt, want die kon mij niet bekoren vanwege enorme zwakte. Deze komt zeker in de drydown in de buurt van HP. Je ruikt uiteindelijk als een heerlijk amandelkoekje, nog lekkerder dan HP.
Helaas is er in het begin een vreselijk bloemige noot bij (jasmijn? Amandelbloesem?) die het geheel voor mij omgooit. Brrrr. Ik ben er niet weg van, maar de drydown is geweldig en ik zou hem zo over HP edt kiezen! :-)
Swappen of houden? Only time will tell..

Diorissimo Christian Dior door MarleenC 2017-03-18

Ach, wat een lieve, knuffelige geur is dit. En wat een blast from the past! Ik ben ineens weer zeven en sta aan mijn moeders flesje Muguet (merk weet ik niet) te snuffelen en op mijn polsen te druppelen, net als mama. Ik mocht niet aan haar toilettafel komen, maar ja, als klein meisje wil je toch doen wat mama doet en óók lekker ruiken. Dus dat flesje was ineens een stuk leger.

Deze vintage Diorissimo begint zoet, maar niet té. Een klein zeepje. Lekker. Heel lekker. En dan wordt de geur ronduit verrukkelijk. Zo zacht, zulke fijne bloemetjes, ja, dat zijn echt wel lelietjes-van-dalen hoor. Een heel mooie, toegankelijke bloemengeur zonder te blommig te worden.

De sillage is zwak en de langdurigheid houdt ook niet over (na twee uur is ze weg op mijn huid), maar hoewel ik geen fan ben van bijsprayen, maak ik voor Diorissimo graag een uitzondering.

Fleur Musc for Her Narciso Rodriguez door Cindyrella 2017-03-18

Hele fijne musk weer van Rodriguez. Hier zijn de fruitige roos (haast pruimachtig) samen met een zoetige amber het centrale punt rondom de musk. Al snel gaat de geur, zoals alle NR dicht op de huid dragen en wordt wat subtieler. Het roze karakter ervaar ik niet als zozeer, dit is zeker geen onschuldig roze niemendalletje. De kenmerkende musk van NR zorgt daar wel voor.
Ik vind dit wel een echt ander parfum dan de For Her-lijn, ik proef hier eerder het zoetige karakter van de Narciso-lijn.
Mooie geur en zeker een aanwinst in de lijn. Ik vind deze veel lekkerder dan de bordeauxrode fles.

Smeraldo Sylvaine Delacourte door Cindyrella 2017-03-18

Heerlijke zachte geuren zijn deze collectie musks van Delacourte. Smeraldo is wat frisser en groener in de opening. Vetiver, knisperende citrus en hout.
Ik ervaar het zeker niet als een onprettige geur, ik hou hier wel van. Wat ik jammer vind, is dat deze geuren allemaal hetzelfde euvel hebben: snel zacht op de huid en dan gaan ze ook op elkaar lijken.
Desalniettemin een mooi muskig parfum.

Do Son Diptyque door BlackMadonna 2017-03-18

Lekker, hoor, deze Do Son, maar op de een of andere manier blijft Carnal Flower van Malle Fred niet te evenaren qua sillage en duurzaamheid!

Ook hebben bepaalde noten de Tuberoos en meester-creatie van CF/FM meer doen schitteren en haar een extra frisgroene en sappige, dan wel 'vlezige' dimensie gegeven, zoals bv. de onvolprezen eucalyptusnoot....

Do Son komt vrij vlak en lineair over in vergelijking, vind ik. Ondanks dat ik de sample van Carnal Flower allang heb opgemaakt, is de herinnering aan haar geur nog lang in mijn geestesneus blijven hangen. Dit feit alleen al bemoeilijkt het onbevangen en onbevooroordeeld sniffen aan andere Tuberoosgeuren. Pas bij een nog mooiere Tuberoosparfum zal de betovering verbroken worden!

Accord Chic Yves Rocher door Cindyrella 2017-03-17

Oooooh wat een juweeltje is dit!
Bij mijn laatste aankoop (Rose Oud, nog zo'n dikke aanrader) kreeg ik een miniatuurset met o.a. een kleintje Accord Chic. Van de drie mini's is er maar één blijven hangen, en dat was deze, en hoe!
Een hele chique en elegante wierookgeur, zachtpoederig met de iris op de achtergrond. De naam kon niet perfecter zijn!
De geur opent frispittig, maar ontbloeit op de huid heel mooi. Zachte wierook, die geen kerkelijk beeld oproept maar gewoon daar is voor een aparte twist. Vrouwelijk, licht kruidig, en zeker niet zoet.
Dit moet een geur zijn die kan bij allerlei gelegenheden, maar toch vragen op zal roepen over wat je draagt, puur en alleen vanwege de niet-geijkte samenstelling. Voor wie eens wat anders wil dan wat iedereen al draagt! Grote aanwinst voor Yves Rocher, ik vrees alleen dat ze niet goed zal verkopen (want geen zoete gourmand/ bloem), dus inslaan is de boodschap...

Je hebt wierookgeuren en geuren met wierook. Dit valt in de eerste categorie. En dan heb je nog het verschil tussen wierook en wierook. De scherpere en vluchtige die hoog in je neus blijft hangen, zoals Incense Extreme en Rose Incense van Tauer, maar ook Passage d'enfer van l'Artisan valt daaronder. Dan heb je de meer gourmand en warmere wierookgeuren, zoals Donna Karan Black Cashmere. Heel anders, veel draagbaarder.
Encense Flamboyante valt ook in de categorie draagbaar, maar is niet zo warm en perse behaaglijk te noemen.
Er zijn weinig geuren die behalve de geur van wierook in de kerk oproepen met ook daarbij een warme herinnering kunnen bieden. Meestal is het net te scherp allemaal.
Goutal heeft een wierook die genoeg wierook biedt om onmiskenbaar een wierook te zijn, maar daarnaast ook iets bijzonders biedt dat ervoor zorgt dat je dit als parfum kunt dragen, ipv als profane roomspray.
Een werkelijke prachtige en chique wierookgeur! Deze wil ik wel in de collectie!

Eva Kant O`Driu door Cindyrella 2017-03-17

Wat een geweldig spannende en gecompliceerde geuren zijn de parfums van O'Driu.
Niet allemaal even draagbaar voor mij. Deze valt iig in de categorie 'apart'...
Wat delphine hieronder allemaal ruikt, dat ruik ik niet. Voor mij is dit een kakofonie aan allerlei geurindrukken. Ik ruik mierzoet, kruidig, plastic, bloemig... vanalles wat en niets domineert. De geur wisselt continue. Ik kan mee voorstellen dat je dit lekker vindt, maar eerder nog dat je het niet lekker vindt. De geur is uniek maar daardoor ook bizar. Nog nooit een dergelijke combinatie geroken.
Eva Kant is er een om meegemaakt te hebben, maar niet persé om te dragen. Meer kan ik er eigenlijk niet van zeggen, helaas...

L'Eau de Neroli Diptyque door Ninechat 2017-03-16

In eerste instantie lijkt het een klassieke cologne met veel citrus maar na paar minuten merk je het verschil: het heeft iets ronds en zachts.. De geur wordt meer bloemiger, met name de oranjebloesem komt mooi naar voren. Ik ben normaliter niet zo van de citrus aromatische geuren maar deze vind ik erg lekker. Duurzaamheid en sillage laag/middelmatig, geur is met name voor lente en zomer.
De sample had ik gekozen vanwege de neroli en oranjebloesem, het blijkt een hele fijne verrassing!

Not A Perfume Juliette Has A Gun door Tester 2017-03-16

Eerst een heldere citrusachtige geur die maar kort duurt, daarna moet ik even zoeken, ik ruik niet veel, misschien een beetje haarlak, maar dat is het. Daarna ontwikkelt zich op mijn huid een geur die doet denken aan de laatste fases van een heren aftershave, maar absoluut geen zoete! Het heeft de geur van mannenhuid aan het eind van de dag waar de afterhave nog vaag op is waar te nemen. Lekker, maar je draagt deze meer voor jezelf dan voor de wereld om je heen.

Sorriso Profumum Roma door Dorma 2017-03-16

In een opwelling gekocht, zo'n stylo van 18 ml. En wat ben ik er blij mee! De geur opent wat citrussig in een combi met chocola, wat scherp maar niet onprettig. Gedurende het dragen wordt hij mij mij steeds poederiger en zachter. Ik ben gek op poederige geuren dus dit is een winnaar voor mij. Het is geen zoet-poederige geur of bloemig-poederig, maar ik ervaar het als gourmand-poederig. De houdbaarheid is enorm.

L’Arbre de la Connaissance Jovoy Paris door BlackMadonna 2017-03-16

Prachtige naam, maar voor mij geen mooie vijg, zoals wel het geval was bij Ichnusa PR, de vijg-edities van LAP en de welbekende Philosykos van Diptyque.

Misschien had ik iets moois, fris en sexy verwacht, maar laten we wel wezen: De Boom van de Kennis (van Goed en Kwaad) had al een belletje moeten rinkelen in mijn brein, maar gehypnotiseerd als ik was (bij het zien van de naam Jovoy), greep ik te snel naar die appel, sorry, vijg en hapte gretig toe!

Oepsie, het was duidelijk niet de bedoeling om vijg, blad én boomstam naar binnen te krijgen, maar blijkbaar wilde ik Eva overtroeven en tja, de afstraffing die volgde...ben gillend uit het Paradijs weggerend en heb het zaakje stiekem afgewassen, want op mijn huid geurde en meurde het goedje naar vijgprodukten-composteerbak en ik verdenk Patchoulie intussen van valsspel en verdonkeremaning, want heb noch citrus, noch sandelhout geroken...

Het wachten is nu op de vrucht (en diens aroma) van de Boom des Levens!

Orchidee Blanche L`Artisan Parfumeur door BlackMadonna 2017-03-16

Liefhebbers van vintage zoetpoederige geuren zullen deze fantastisch vinden!

Dit is trouwens de eerste keer, dat ik een mastodont-creatie van LAP mocht keuren en even in bezit hebben: het was een eer, zeker, maar wel eentje, waar ik nog altijd niet van bekomen ben! (die delicate longblaasjes ook altijd, pfff)

Was vooral benieuwd naar hoe een orchidee eigenlijk ruikt, maar ben nog steeds van de kaart, dus kan me al niet herinneren, laat staan beschrijven wat ik geroken heb...

Ilha do Mel Memo Paris door debbie 2017-03-14

Sapperdeflap wat een lekkertje is deze Ilha do Mel! Misschien heeft het ermee te maken dat het vandaag zonnig weer is, maar hier word ik heel erg vrolijk van! Wat een heerlijke zomerse geur!
Heul veul bloemen waarin ik de oranjebloesem, jasmijn en tuberoos het beste ruik. Wel vreemd dat tuberoos niet bij de geurnoten vermeld staat want ik ruik het toch echt. Na ja, mag de pret niet drukken. Dit is de belofte van een warme, zwoele zomer.Heerlijk! Wat jammer dat de geur zo rete duur is anders had ik graag een flesje gekocht.

Vanille en lavendel; op papier leek dat me een nogal stoffige combi en ik stelde me er niet teveel van voor. Tot mijn verbazing is de eerste indruk na het aanbrengen fris, licht, aangenaam. Zelfs erg lekker! Natuurlijk komt dit deels voor rekening van de bergamot. Daar gaan we weer met het voor mij inmiddels bekende fenomeen. Lavendel in het algemeen: nee, liever niet. Lavendel plus citrus: yes, please! Wat later komt de vanille er duidelijker doorheen, maar niet overheersend, tenzij je met de neus op de pols gaat zitten. In het herkennen van sandelhout ben ik niet zo goed, tenzij het er heel dik bovenop ligt. Ook hier tref ik geen hout aan, in elk geval niet als aparte noot.
Na het grootste deel van de buisjes te hebben getest, dacht ik dat Intense Patchouli mijn favoriet uit het setje zou zijn. Nu weet ik dat niet meer zo zeker, want deze variant staat ineens hoog op de ranglijst. Mooie geur, minder nadrukkelijk vanille gericht dan de meeste andere geuren van dit huis. In de drydown blijft de vanillenoot wel het langst te ruiken. Als ik zou moeten aangeven waar deze geur me aan doet denken, haal ik uit mijn geurherinnering een overeenkomst met Chanel’s Boy, weliswaar een zoetere versie, en alleen in de beginfase. Vanille Sauvage de Madagascar mag dan binnenkomen als een achternichtje van Chanel, maar deze dame neemt afscheid als een rasechte La Maison de la Vanille. Bij mij na een uur of 6-7, wat ik voor een EdT heel acceptabel vind.

Noise Ephemera by Unsound door fragrancy 2017-03-12

Deze geur ruikt naar rubber, verbrand plastic, maar oh wat issie lekker ...... erg verslavend zelfs. Ik denk dat deze heel sexy kan zijn bij een zelfverzekerde man. De geur is erg mooi en zeer uniek ik heb nooit zoiets eerder geroken!

Lotus Dust Red Henrik Vibskov door fragrancy 2017-03-12

Deze geur is zo fris ... ruikt echt naar een boeket. En lijkt op een geur die ik al eerder heb geroken maar ik kan haar niet plaatsen. Echt een verassing, normaal hou ik hier niet zo van maar deze geur heeft een soort scherp randje wat ik kan waarderen!

Melkmeisje Baruti door fragrancy 2017-03-12

Melkmeisje is voor mij de geur van rottend fruit. Ik kan er niet lang naar ruiken want ik voel me oprecht misselijk. Het is een hele vreemde geur, zeer ondraagbaar. Ik vraag me af of er iemand in de wereld is die deze geur gewoon met gemak op zal doen ...

Rose Oud Yves Rocher door Cindyrella 2017-03-11

De Rose Oud van Yves Rocher komt dan misschien een beetje als mosterd na de maaltijd, maar deze variant van Annick Menardo is toch wel heel fijn uitgevoerd.
Rose Oud is stukken minder zoet dan de voorganger Rose Absolue, maar heeft een vergelijkbare gourmand toets. Die komt van de stroperige labdanum met een fruitige roos. De oud is speciaal voor de gevoelige westerse neusjes heel subtiel, en om toch iets spannend toe te voegen is daar komijn.
Ik las al vergelijkingen met Feminité du Bois van Lutens en daar kan ik me zeker in vinden. Ook deze Rose Oud heeft dat houtige, kruidige met een pruimachtige siroop. Tel daar de komijn die ook Lutens graag gebruikt bij op, en je krijgt iets dat zeker familie zou kunnen zijn.
Als je van de geuren van Lutens houdt, is dit wel iets om te proberen. Zeker voor de prijs waarvoor ze te krijgen is (hou de 50% acties in de gaten) is dit een juweeltje!!
Jammer van de duurzaamheid!

Anglomania Vivienne Westwood door DutchSniffer 2017-03-11

Anglomania heb ik een paar jaar geleden op de kop getikt bij een parfumbeurs en ik ben er echt wel tevreden over, net zoals over Boudoir.
OK, ze is vrij zwaar, maar wie een zoetje roos- en viooltjesgeur en een lichte leernoot kan waarderen, is aan het juiste adres bij Anglomania. De naam is afkomstig van de kledingcollectie met deze naam.
Duh.. en nu pas valt het kwintje: er zit groene thee in! Tja, dat verklaart de liefde. Ik was al verbijsterd hoe ik verzot kan zijn op een rozen- danwel viooltjesgeur want normaal gesproken word ik daar niet warm of koud van!
Ze is gemaakt door Ropion, toch niet de eerste de beste neus.. eigenlijk ook verbazingwekkend dat Anglomania zo weinig aandacht krijgt.. zou het een geur van pak 'm beet Amouage zijn, dan zouden mensen over elkaar buitelen deze bijzondere geur te pakken te krijgen!

Opening zoet met iets frissigs. Wel duidelijk vanille, maar niet overdreven. De andere noten houden de vanille in toom. Best lekker eigenlijk, ook voor iemand die niet echt een vanille-fanaat is (zoals ik dus) de moeite van het proberen waard. Drydown: vanille met zachte patchouli. Wel aan de zwakke kant, maar dit is een strijksample dus wie weet is deze in een spray wat meer uitgesproken.

Eau de Gentiane Blanche Hermes door BlackMadonna 2017-03-10

Friskruidig veldbloemetje, naar mijn mening de beste en origineelste geur van de hand van monsieur Ellena!

Debbie heeft het geheel prachtig omschreven, heb dus weinig toe te voegen, behalve dat dit Gentiaantje me onherroepelijk doet denken aan de moeizame beklimming (voor het eerst én met slechte gympies, was een arme student tenslotte) van de Grand Morgon in de Franse Alpen. Eenmaal de top bereikt, kreeg ik dit bloempje in de handen gedrukt als troostprijs...

Het is alweer 40 jaar geleden, doch nimmer zal ik dat moment vergeten en zeker niet het heerlijke aroma van wilde, niet gecultiveerde bloemen, het onkruidachtige en verfrissende van het stoere Gentiaantje, dat warmte en kou, wind en regen trotseert, daar hoog in de bergen en valleien van de Alpen!

Zo blij, dankzij een lieve en attente Fragrantista, de trotse bezitster te kunnen zijn van een volle fles van deze unieke Hermès, yes!

Portrait of a Lady Frederic Malle door Dreamsicle 2017-03-10

Misschien geen allemansvriendje, maar blijkbaar toch best geliefd onder parfumista's en parfumisters. Het is namelijk 1 van de bestsellers van Fréderic Malle.

Deze geur heeft mijn man en mij vanaf de eerste spray betoverd. Het mooie vind ik dat er keren zijn dat ik vooral de framboos prominent ruik met de wierook en patchouli. Andere keren komt de roos meer naar voren (maar is het framboosje nog altijd gezellig van de partij, alleen dan meer op de achtergrond). Prachtige geur die tot mijn favorieten behoort. Aanbrengen met beleid...

La Vie Est Belle Lancome door Dreamsicle 2017-03-10

Als ik dan toch in een zoete bui ben is La Vie Est Belle mijn favoriete medicijn. Erg lekker, vooral als het niet te warm is. Ik moet hier echt voor in de mood zijn maar als ik hem dan draag is het ook echt een schot in de roos.

Ik ruik buiten de praliné, vanille en patchouli zeker ook de peer en de zwarte bessen. De aanwezigheid van de iris maakt het geheel wat poederiger waardoor het niet te zoet wordt.

Houdbaarheid is geweldig en een goede sillage. Mijn guilty pleasure...

Soir d'Оrient Sisley door Dreamsicle 2017-03-10

Na het kopen van Eau du Soir al vlug overgegaan tot een blinde aankoop van Soir d'Orient. Ik weet nog niet precies wat ik er nu van vindt. Er zijn keren dat ik hem lekker vind, maar er zijn ook keren dat ik hem te mannelijk vind ruiken. Vooralsnog geen liefde maar toch lekker op de een of andere manier. Ik ben er in ieder geval nog lang niet klaar mee...

Dior Homme Christian Dior door Dreamsicle 2017-03-10

In het verleden heb ik mijn man 2x een fles van Dior Homme cadeau gedaan. Ik viel gewoon in katzwijm als hij hem op had. Nu, jaren later, ben ik veel meer met parfum bezig en terwijl ik op fragrantica zat toch weer langs Dior Homme gekomen. Nu snap ik waarom ik hem altijd zo lekker vond. En ja, dit is dan de eerste (officiële) herengeur die ik in mijn collectie heb. Wow....

Mon Guerlain Guerlain door Dreamsicle 2017-03-10

Ik heb deze afgelopen week (blind) aangeschaft, erop vertrouwend dat Guerlain me niet zou teleurstellen. Vlak na het sprayen moest ik denken aan een vage mengeling van (my) insolence edt en LPRN maar dan minder lekker. Nee toch... Maar dan begint de drydown en blijkt het toch een erg lekkere vanille tonka geur te worden met een poederig randje. De link met Jicky heb ik tot dusver niet kunnen ontdekken. De lavendel is bij mij dan vooralsnog erg subtiel. Misschien niet baanbrekend, maar zeker lekker. Mon Guerlain heeft dan ook een warm welkom in mijn collectie gekregen.

Womanity Mugler door Dreamsicle 2017-03-10

Dit is nu een geur die ik classificeer als lekker fris, zonder dat het een aquatische of citrusgeur is.

Ik ruik inderdaad de vijgen met een subtiele zoutige toets. De kaviaar ruikt dan ook absoluut niet naar vis op mijn huid. De geur is dusdanig gemaakt dat hij licht voelt. Eigenlijk roept deze geur bij mij de sfeer op van een zonnige dag aan het strand. De zon lekker warm en de wind die door je haren waait. Op de achtergrond de licht ruisende zee...

Chanel No 19 Eau de Parfum Chanel door Dreamsicle 2017-03-10

Heel lekker. Groen en bloemig op een romig bedje. Deze is voller en minder droog dan de EDT versie. Behoort tot mijn favoriete chanel geuren. Sillage is redelijk. Deze vergroot je door iets meer te gebruiken. Houdbaarheid is een uur of 6.

Izia Sisley door Dreamsicle 2017-03-10

Erg lekker hoor, die Izia. Geprobeerd bij een parfumerie toen hij net uit was en nog geen uur later gekocht. De beste manier waarop ik hem kan omschrijven als een sappige zoete citrusroos. Vooral de roos en bergamot zijn erg goed te ruiken op mijn huid. Hij is fris maar toch best sterk dus wellicht is hij te zwaar in hartje zomer. De moeite waard om te proberen.

La Petite Robe Noire Guerlain door Dreamsicle 2017-03-10

La petite robe noire intense word vaker verguisd door Guerlain fans. Het zou een commercieel compromis zijn.

Ik vind dat er niets mis mee is dat Guerlain buiten haar klassiekers ook meegaat in de heersende trends (zolang de klassiekers maar in produktie blijven). Indien je houdt van zoete geuren vind ik deze toch wel heel mooi uitgevoerd. De sillage is naar behoren, 2 sprays en je vult een halve kamer. De houdbaarheid is ook navenant. Zoet, maar niet te. Precies goed...

Midnight Oud Juliette Has A Gun door Dreamsicle 2017-03-10

Dit is mijn eerste oud geur die ik dankzij een lieve mede fragrantica bemachtigd heb.

Naarmate ik hem vaker gedragen heb ben ik hem steeds lekkerder gaan vinden. Ik gebruik hem vaak 's avonds, ook vlak voordat ik ga slapen. De uitvoering van de combinatie roos met oud heeft JHAG heel mooi uitgevoerd in Midnight Oud. Geen crowdpleaser. Wel een hele mooie instapgeur als je met oudgeuren wil beginnen.

Lovely Sarah Jessica Parker door Dreamsicle 2017-03-10

Celebrity scents spreken me normaliter niet aan omdat is de associatie heb dat je dan wil ruiken als die betreffende persoon. Daardoor bestaat uiteraard het risico dat je ook lekkere geuren kan mislopen...

Over lovely heb ik zo vaak positieve reviews gelezen dat ik hem toch eens ging proberen. De kruidigheid van Lovely valt op mij wel mee. Dit is voor mij een frisse geur zonder aquatisch te zijn of in de categorie citrus te vallen. Lekker voor af en toe als je even niet teveel poespas wil.

Dolce Vita Christian Dior door Dreamsicle 2017-03-10

Wat was ik verrast door Dolce Vita. Ik meende hem al eens getest te hebben en hem als niet prettig te hebben ervaren. Een tijdje geleden opnieuw geroken en wat blijkt: ik vind hem juist heel erg lekker. Ik krijg water in mijn mond van al het (herfst)fruit. Het is heel mooi geblend. Geen scherpe kruiden of weeïg fruit. Hij is sappig, warm en vooral comfortabel. Ik ben blij dat ik hem opnieuw getest (en gekocht) heb. Heel lekker...

Citizen Queen Juliette Has A Gun door Dreamsicle 2017-03-10

Als je liefhebber bent van poederige geuren in de categorie make-up poeder is dit echt een aanrader. Begint op mij iets zurig maar als de drydown begint komt een onzettend lekkere poedergeur tevoorschijn. De sillage is behoorlijk en hij houdt ontzettend goed. Topper!

Chanel No 19 Poudre Chanel door Dreamsicle 2017-03-10

Na enkele testjes waarbij ik slechts 1 of 2 spraytjes op mijn polsen probeerde was ik niet zo onder de indruk van No 19 poudré. Hij was binnen een kwartier nergens meer te bekennen. Gisteren dan toch eens degelijk getest. Na het lezen van de review van Debbie royaal geparfumeerd met 5 sprays.

Aanvankelijk ruikt hij heel droog groen op mij. Langzaamaan begint hij sterker te ruiken en wordt hij warmer met een lichte musk toets. Op mij is de galbanum de dominante noot. Na 6 tot 7 uur is hij alleen dichtbij nog zacht te bespeuren. Al met al onder de indruk van de houdbaarheid.

Eau des Merveilles Bleue Hermes door Dreamsicle 2017-03-10

Gisteren heb ik deze nieuwe eau des merveilles bleue uitgeprobeerd. Niet mijn smaak. Nu moet ik bekennen dat ik vaker moeite heb met aquatische geuren. Deze is voor mij weeïg fris. Hij roept bij mij het beeld op van licht zoete waterbloemen. Voor liefhebbers van schone en aqua geuren de zeker de moeite waard om te proberen.

Opent met een frisse vanille, als zoiets bestaat. Patchouli vind ik niet echt terug, wel veel amber, ik vind de geur behoorlijk lijken op die van mijn amberblokjes. Een prettige geur, maar ik ben er niet zeker van dat ik hem zou willen dragen. Meer iets als kamerspray of iets dergelijks.

Mon Guerlain Guerlain door delphine67 2017-03-09

Vandaag deze geur in de parfumerie geprobeerd en ik rook meteen het welbekende Guerlain soepje. Dat zoet poederige vanille en dan veel lavendel. Na even op de huid ga ik de iris en poederige tonkaboon waarnemen. De drydown ruikt best lekker maar lijkt op de zovele andere Guerlains

Eau Tropicale Sisley door BlackMadonna 2017-03-09

Had me zo verheugd, afgaande op de noten, maar oh, wat ruikt ze goedkoop en mainstream, à la drogisterijgeur!

Met alle respect voor Sisley: heb nog Eau du Soir en Eau de Sisley 1 getest en ze zijn geweldig, maar deze Tropicale is niet heel anders qua beleving dan een, pakweg, Escada, Victoria's Secret of een Avon...zonde van het geld!

Diorissimo Christian Dior door BlackMadonna 2017-03-09

Een waar bloemenfeestje met een frisgroene vibe, neigt meer naar een chypre, prachtgeur!

Hey, Amaryllis is ook van de partij, zie ik nu...toch maar weer een stel op de vensterbank zetten!

Smeraldo Sylvaine Delacourte door BlackMadonna 2017-03-09

Smeraldo schaar ik in de rij van mijn geliefde Mastiekharscreaties, zoals Ozio (CFdA), Terralba (Masque), Caligna (LAP) en Corsica Furiosa (PdE): lekker fris, sprankelend en groen, ideaal voor lente en zomer of de tropen.

Heb geen zure, noch scherpe geur geroken, misschien doordat ik een leven lang citrus colognes heb gebruikt en dus praktisch anosmisch ben geraakt. Wel is Engelwortel duidelijk aanwezig, evenals mastiek/lentisque.

Opmerkelijk dat hier geen Musk wordt genoemd!

Florentina Sylvaine Delacourte door BlackMadonna 2017-03-09

Dit is een driehoeksverhouding tussen SHL 777 Khôl de Bahreïn, een machtige sjeik en twee prinsesjes van het Florentijnse Huis Santa Maria di Novella, genaamd Violetta en Iris!

Een heerlijk triootje inclusief een mix van al hun karakteristieken is wat ik ruik in Florentina, waarbij de noot benzoïne de hoofdmoot vormt, geflankeerd door viooltje en iris. Het melancholische van deze twee wordt geneutraliseerd door amandel en vanille, wat Florentina een stuk draagbaarder maakt dan b.v. KdB van SHL 777.

Een statig en degelijk geurtje ook, wat me terugvoert naar Florence, oftewel Firenze en het bezoek (najaar-2016) aan de verschillende paleizen en andere bezienswaardigheden aldaar. Het is, op Venetië en Rome na, de mooiste stad van Italië, sterker nog in mijn ogen en neus is zij de boeiendste stad, met zoveel aan kunst, wetenschap en literatuur, dat het me nog steeds duizelt...

Dovana Sylvaine Delacourte door BlackMadonna 2017-03-09

Een elegant, ietwat zoetig talkpoederbommetje, doet me erg denken aan Ome Serge's Clair de Musc!

Heb doorgaans moeite met zwaar poederige fumpjes en de ingrediëntenlijst liegt er niet om (Heliotroop, Muskus Ambrette, Iris), maar gelukkig is het e.e.a goed te verdragen, want laten we wel wezen: er is een groot verschil tussen poederig en stoffig en dit laatste is Dovana zeker niet!

Helicriss Sylvaine Delacourte door BlackMadonna 2017-03-09

Eindelijk een beschaafde Patchouli, zelfs op het sprankelende af! Een perfecte mix van citrus, kruiden en musk.

Sylvaine verstaat de kunst alles met mate te doseren, maar toch met een doeltreffend resultaat...hoe doet ze dat toch?

Helicriss is een fijne geur, vooral voor de avonduren.
Ben zo blij de gelegenheid te hebben gehad, om voor minder dan 5 euro incl verzendkosten kennis te maken met haar Collection Muscs, een superslimme manier trouwens, om klanten te werven.

Ik sta met moeite mijn samplesetje af, maar met een goed gevoel, want niets is fijner dan te delen en een ander ook te laten genieten van al het moois in Parfumwonderland!

Lilylang Sylvaine Delacourte door BlackMadonna 2017-03-09

Lelieachtige, warme Ylang met een zwoele, subtropische vibe!

Dit is een chique bloemetjesgeur, maar zeker niet stijfjes of preuts, eerder onbevangen en bedwelmend, ze opent zelfs met een seringachtig odeurtje, te vergelijken met Opardu-Puredistance en Sweet Morphine-Ex Nihilo.

Lilylang is ronduit mijn favoriet van de Musc-lijn van Delacourte. Als ik het geld had gehad, dan wist ik het wel: alle, maar dan ook alle creaties van Sylvaine zou ik in een keer aanschaffen, want fleswaardig: chapeau!

Un Bois Vanille Serge Lutens door BlackMadonna 2017-03-09

Zo raar! Van een heftige verliefdheid, die wekenlang duurde, is dit omgeslagen naar iets, dat bijna op walging lijkt...

Denk te weten waarom! Dit is een ideale wintergeur en nu het wat warmer wordt en ook vochtiger is, wordt de combi bijenwas, zoethout en guaiac-hout te stroperig, met ook nog het ietwat ranzige effect op mijn huid van kokos en de ramp is compleet, pfff

Jammer jammer jammer, dacht ik eindelijk de ideale Lutens te hebben gevonden, maar nee, Un Bois Vanille blijkt toch niet geschikt voor alle seizoenen...of zouden de laatste druppies van de sample niet meer van de beste kwaliteit zijn geweest?!

Bibliothèque Byredo door brikkeljon 2017-03-08

Ik had gehoopt dat dit parfum echt naar oude boeken, leer en bibliotheken zou ruiken, maar dat doet het amper. Het is een nogal onbestemde geur die niet de beste en meest verrassende is dat het Zweedse huis ooit uitgebracht heeft. Ik ruik wat fruit en de vanille komt ook langs maar de patchouli of de musk is zo goed als nergens te bespeuren. Wie toch een distinctieve geur van dit huis wil met een literaire referentie kan beter Baudelaire opspuiten.

Ik heb dit parfum gekocht voor de zwarte bes en die zit overdadig in deze geur. In de top opent ze fris zurig met damascus roos en zwarte bes.De geur word wat warmer en houtiger door de ceder en ambrette maar blijft fruitig. Makkelijk te dragen zomerse geur

12 Eau D'Epices Tauer Perfumes door MarleenC 2017-03-08

Zo zeg, ben ik de eerste die een review mag schrijven over Tauer 12… Wat een eer! Ik zal mijn best doen.

De geur opent als een klaroenstoot van kruiderij. Zoet maar niet té, licht fris, een zuurtje, een bittertje, warme specerijen en een vleug citrus. Mmm, heerlijk! Die explosie zwakt al vlotjes af tot een zacht-kruidige, zwoele, lichte geur, dicht bij de huid.

Ik begrijp waarom het *eau* d’Epices heet: Tauer 12 ruikt bij mij na drie kwartier al naar een mak reukwatertje. Ligt dat aan mijn huid, die wel vaker als spons lijkt te fungeren? De geur is niet onaangenaam, zeker niet, maar zó zacht en licht dat ik haar bijna niet meer bespeur.

Twee uur na het opdoen is er van Eau d’Epices slechts nog een licht-zoete huidgeur over, heel flauwtjes. Lekker, maar een te korte houdbaarheid en er blijft van de kruidenrijkdom maar een zwakke afschaduwing over.

Tzora Anat Fritz door BlackMadonna 2017-03-08

Alles wat ik me bij een man voorstel als geur: heel veel hout, erg peperig en een grote bos vétiver, dus heb deze doorgeserveerd naar manlief, yes!

Ik heb een hele sample opgemaakt en toen ben ik overstag gegaan; ik heb een flesje gekocht van dit heerlijk knuffelige parfum.
In tegendeel tot onderstaande reviewers ruik ik helemaal niet persé iets scherps, maar dat zal mijn bedorven neus wel zijn.
Wat ik wel ruik is iets zoets gourmands, iets donkers en kruidigs maar vooral een aardse iriswortel. Dat maakt dit parfum voor mij een winnaar. Doorgaans is iris luchtig en fris, terwijl dit eerder gourmand en kruidig te noemen is. Heel bijzonder en zo langzamerhand begin ik behoorlijk te vallen voor dit huis.
Perfect voor de koude dagen!

Far Away Avon door Miss.Shoshannah 2017-03-07

Sinds December 2016 ben ik helemaal *verslaafd* aan dit parfum van Avon!
Ik vind dit soort luchtjes echt heerlijk, zo zeer zelfs dat ik als ik naar bed ga een drupje opdoe, ik heb hem nl ook in Rollette uitvoering!

Petite Cherie Annick Goutal door BlackMadonna 2017-03-07

Petite Cherie ging gelijk gillend van start en deelde een heftige peer uit, maar gelukkig was haar driftbuitje van korte duur, want een kwartier later kwam de kleine lieveling al tot rust en geurde ze zacht en lieflijk!

Te ruiken viel een deemoedig roosje, een ietwat groenzig perzikje en sappig, groen lentegras!

Een uur later is het uiteindelijk verworden tot een vrij lineaire jaren '60 shampoolucht (die van Halo, voor de ouderen onder ons welbekend), dan wel zachte zeep...

Toch wonderlijk, hoor, hoe het in een kinderhoofdje stormen kan en later toch tot bedaren komt en het weer braafjes en blij rondhuppelt. Wij, mensen, zijn af en toe net vulkanen en orkanen: natuurfenomenen dus...

Melkmeisje Baruti door BlackMadonna 2017-03-07

Haha, dit goedje ruikt naar overrijp fruit en verbrand-door-de-felle-zon lindebloesem!

Bespeur ook een autobandenlucht en die van een bananenschil (met van die bruine spikkels), maar die zie ik hier niet genoemd...hmm, zal het effect van honing en vanille wel wezen in combi met al dat fruit. Mijn geliefde seringnoot lijkt wel verkracht, echt niet leuk meer!! Tja, artisanale creaties hebben toch wel erg vaak de neiging om moord en brand te schreeuwen...

Dit Melkmeisje moet maar eens op huus an. Langdurig zwerven op straat is te gevaarlijk en doet haar geen goed, of zou ze misschien verdwaald zijn geraakt en op zoek zijn gegaan naar haar eigen land van melk & honing?

Confetto Profumum Roma door Pimkoekje 2017-03-06

Ai nee! Een scrubber voor me. Een sympathieke dame stuurde me een sample op van Confetto na mijn teleurstelling over HP edt.
Confetto is inderdaad net als HP edt in de eerste 10 seconden (10 seconden niezen als gevolg van een anijs-amandel-vanille aanslag was er voor mij ook bij in het begin) en daarna dringt er enkel de geur van verbrande plastic mijn neusgaten binnen.
Deze is helaas niets voor me. De anijs die mij zo verleidt in de Lolita Lempicka o.a. verpest het hier voor mij compleet.

Update! Mijn mama rook me door het gehele huis en vroeg zich af wat er zo lekker rook.. dus het grote geurspoor dat Confetto verspreidt is lekker blijkbaar..

Extra update... mijn kamer ruikt heerlijk naar amandeltjes nu. Hm toch nog maar een paar extra dates met Confetto om haar beter te leren kennen.. ;-)

Rose Oud Yves Rocher door Tigra 2017-03-06

Hij is inmiddels verkrijgbaar in alle Nederlandse Yves Rocher winkels. Maar wat een stinkerd. Ik hou erg van Oud en van Rose, maar dit werd bij mij echt een geur die naar iets als rottend afval rook. Maar het kan natuurlijk dat hij bij iemand anders heel lekker is. Het is niet dat ik niet gewend ben aan rose of oud, want die van By Kilian vind ik wel erg lekker (wel een prijsverschil ook natuurlijk ;-))

Overduidelijk een geur van Patricia Nicolai, haar handtekening is duidelijk te ruiken. De geur opent wat scherp, de citrus is goed te ruiken. Vervolgens gaat de geur over naar een warme gloed met een kruidigere ondertoon. Een cashmere sjaal, beetje roodbruin in mijn gedachten, lekker zacht en warm.

Les Exclusifs de Chanel Bel Respiro Chanel door BlackMadonna 2017-03-06

Zen in de lente, het zonnetje schijnt onbehoorlijk fel, gooi impulsief mijn fiets aan de kant, poeh poeh, ben helemaal nat van het zweet, dus snel mijn donkere Pashmina sjaal als een laken op het gras gelegd, hijgend en puffend op mijn rug liggend, diep ademhalend en genietend van het frisse groen om me heen, mijn leren tasje achteloos naast me op het gras...

Dit is mijn beleving van Bel Respiro EDT. Heb de sample gelijk een 'full wear' gegeven en snak nu naar een volle fles, die niet komen zal, want redelijk onbetaalbaar en ben toch al arm, maar gelukkig wél een droom rijker!

Violette Fumee Mona di Orio door BlackMadonna 2017-03-05

Na die traumatische ervaring met Musc, dacht ik: 'Ach, laat ik dat achter me zetten en doorgaan met mijn leven, dus komaan, testen maar, dit viooltje anders van Mona!'

Tja, had graag de overleden parfumeuse een compliment willen geven, want over de doden niks dan goeds en dat is prima, maar dit surrealistische fumpje kan bij mij maar niet in goede aarde vallen, daarvoor is ze te scherp en onaangenaam, gelijkend op de nare ervaring van Ria, beschaafd en eufemistisch weergegeven door Cindy en gewaagd, met de 'botte bijl' stijl door Debbie, hahaha...eigenlijk is Violette Fumee meer in de richting van het Impressionisme van Van Gogh, maar dan als geur: fel en bibberig, waardoor het wazig lijkt (alsof je net een klap van de molenwiek hebt moeten incasseren)...oh, vandaar Fumée!!

Nee, voor mijn geen tweede keer testen, want gompastinaak en eikenmos bederven de boel, het is ronduit 'zum kotsen' op mijn velletje gebleken, dus het wachten is nu op een neutraliserende en relativerende review van dit goedje!

Classique Jean Paul Gaultier door Charliexxx 2017-03-05

Hoewel ik normaal meer van de zoete gourmand geuren ben, vind ik deze ook heerlijk. Hij is erg bloemig, maar ook een beetje zoet, en de steranijs geeft 'm wat unieks. De geur blijft lang hangen en heeft een prima sillage. Mooie aanwinst voor m'n collectie!

Truth or Dare by Madonna Naked Madonna door Pimkoekje 2017-03-05

Voor Madonna smeet Stephen Nilsen delen van Hypnotic Poison en Bouquet Ideale in de mix en smeet er een Youth Dew sausje over.
Mij doet het denken aan zonnebrand olie en daarom draag ik deze geur op zwoele zomeravonden wanneer ik me voel als 'a little prayer' en allesbehalve 'like a virgin'.
Qua projectie en langdurigheid moet hij het afleggen tegen zijn voorganger, maar ook dit is een voorbeeld van een van de betere celebrity parfums. Al zijn er in dit genre betere parfums zoals Tabu.

L'Eau de Merzhin Anatole Lebreton door debbie 2017-03-05

Als ik L'Eau de Merzhin opspray dan moet ik meteen aan Chanel no. 19 denken. Aldehyden,heel veel groen en een klein zoetje. Als ik kijk naar de geurnoten van L'Eau Merzhin en Chanel no.19 dan snap ik dat ik de vergelijking trek.Ik denk dat de aldehydengeur niet afkomt van aldehyden, maar van de galbanum. De eikenmos,hooi en gras geven de geur (hoe kan het ook anders) haar intens groene en frisse karakter. Het zoetje is heel luchtig en bloemig en dat moet de magnolia wel zijn. Er zit ook iets aards en poederigs in en dat zal de orris wel zijn. Net als ik denk dat ik deze geur wel lekker vind, wordt ze ineens erg weeig. Het sprankelende is verdwenen, blèh! Dit was de laatste sample uit het pakket van Lebreton en helaas ben ik niet ondersteboven van dit parfumhuis.

Grimoire Anatole Lebreton door debbie 2017-03-05

De opening is een combinatie van citrus(bergamot)en iets mossigs.Binnen een kwartier werd dit een echte stinker voor mij. Een oude apothekerskast gevuld met een scala aan kruiden die net in de boenwas is gezet. En als dan ook de olibanum zich aankondigt, wordt deze geur voor mij teveel. Ik heb em afgewassen, want de geur stoorde me enorm en heeft voor mij niets te maken met "lekker ruiken" of het dragen van parfum. Als ik Grimoire in het openbaar zou dragen dan zouden de mensen met een boogje om me heen lopen.
Maar voor wierookliefhebbers is het misschien de moeite waard om te testen.

Fleurs d'Oranger Serge Lutens door MarleenC 2017-03-05

Ik ruik in eerste instantie zoet, citrus, licht bloemig, kruiden, fris, lenteachtig met een mooie warme ondertoon. Er zit een fijne sinaasappeligheid in. Lekker! Gewoon lekker, niet meer en niet minder.

Helaas ruikt Fleurs d’Oranger na anderhalf uur te zoet naar mijn smaak, te blommig, en nog een halfuurtje later is de hele geur zo goed als verdwenen. Jammer, dit gaat hem niet worden voor deze lente!

You Or Someone Like You Etat Libre d`Orange door delphine67 2017-03-04

Roos, gras en munt. Deze geur is geïnspireerd op LA en zijn vrouwelijke inwoners. Ik snap die link niet zo, maar goed over de geur. Opent heel fris en groen met een duidelijke munt en gras noot, hier komt later een thee roos bij die de geur iets bloemiger maakt.Als ik kijk naar alle andere vrij onconventionle geuren van ELDO ruikt dit parfum meer gewoontjes. Zal het goed doen in warmer weer.

Kismet Lubin door debbie 2017-03-03

a.d.h.v. de review van delphine67 was ik erg benieuwd geworden naar Kismet.
De opening heeft veel citrus en een beetje vanille in zich. De vergelijking met Shalimar (en ook Unum Opus 1144) is dan al vlot gemaakt. Dit citrus-achtige duurt wel eventjes hoor, zeker een half uur. Maar gedurende dit halve uur verdwijnt de citrus van lieverlee en maakt plaats voor vanille en iets poederigs. De opoponax komt erbij en de geur krijgt iets balsem-achtigs. Ik ruik er ook iets bloemigs tussendoor, zou het de roos zijn?
Patchouli ruik ik niet als zodanig, maar ze moet er wel inzitten, want het geheel is een echte orientaalse geur die inderdaad veel weg heeft van Shalimar, maar toch ook anders is. Ook heb ik Kismet vergeleken met Shalimar Ode a la Vanille Madagascar en daar lijkt ze heel erg veel op. Ik denk dat dat komt door de opoponax en het gebrek aan het viesje.

Ik verwachtte een vrij zware, masculiene vanillegeur maar in plaats daarvan krijg ik een zacht poederig vanillearoma. Ik vind 'm heerlijk! Ik ruik geen kruiden of hout, het is echt een romige vanillegeur. Het doet mij een beetje denken aan Want van Dsquared2, ook een poederige vanillegeur.

De geur gaat vrij lang mee (ongeveer 6 uur), maar de sillage is zeer soft. De prijs is daarentegen geweldig: ik betaalde 25 euro voor een fles van 500 ml!

Bvlgari Man In Black Bvlgari door Joeri 2017-03-02

Kruidenkoffer, te veel, te luid, te storend.

Niji For Her Annayake door BlackMadonna 2017-03-02

'Lief' is het eerste woord wat ik associeer bij Niji for Her!

Ook ik herken Freesia en Pioenroos, maar dan met een duidelijke zwarte besgeur en het zoete lijkt van het abrikoosje te komen.

Voor mij is dit het lieftallige dochtertje van Miyabi Woman van hetzelfde huis: fris, fruitig en flierefluiterig!

Update
Niji schijnt Regenboog te betekenen in het Japans, wat mij niet verbaast, want het geheel ruikt naar pasberegende bloemetjes en vruchtjes in een zonnige, idyllische Tempeltuin, toen Mitsouko nog heel jong was en een onbekommerd leventje leidde, nog onbekend met lijden, kwellingen en verdriet....

Lalique White Lalique door brikkeljon 2017-03-01

Mooie citrusgeur die nergens in de neus prikt maar wel een milde frisse en zelfs wat notige geur verspreidt. De geur is behoorlijk middle-of-the-road zonder saai te zijn. Ongevaarlijke geur waarmee je overal geroken wordt.

Animagical Man Puma door Pimkoekje 2017-03-01

Mijn eerste parfum dat ik ooit kreeg. Animagical zal dus voor altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart en mijn parfumkastje.
Het is best lekker en goede kwaliteit voor de prijs! Er zijn enorm dure merken die slechtere geuren hebben gebaard.
Lekker verfrissend, groen en zoet! Meer kan ik niet zeggen, maar het is pure nostalgie voor me en neemt me terug naar mijn vijftiende verjaardag.

Big love!

Wish Chopard door Pimkoekje 2017-03-01

Nee nee nee! Ah wat wou ik van je houden na alle positieve reviews en je zogezegde gelijkenissen met Angel, maar je ging niet akkoord met mijn huid, Wish!
Ik kreeg enkel een heeeel poederachtige extreem zure geur toen ik hem opspoot die snel weg was.. Hm.. Voor mij echt een no-go! Gelukkig kon ik er iemand anders mee blij maken en op haar ruikt het heerlijk. Verdorie toch!

Midnight Fantasy Britney Spears door Pimkoekje 2017-03-01

Midnight Fantasy kocht ik samen met Fantasy in de Fantasy Twist.
Wel, ik kan je zeggen dat deze een suikerige, fruitige en beetje zure geur is. Right in your face!

Het warmt stilletjes aan op en is zeer monotoon, maar is in mijn ogen een nogal goedkope (letterlijk!) geur... gelukkig krijg ik regelmatig complimentjes over het feit dat ik naar snoepjes ruik!

Helaas droeg ik hem de laatste keer toen ik een aanval van hyperventilatie kreeg. Jammer genoeg hangt er nu een niet zo leuke herinnering aan vast. Geuren zijn dus machtige wapens wat betreft herinneringen en gevoelens oproepen.

Samengevat: ik hou ervan als ik in the mood ben om hem te dragen, het is een sterke geur die lang blijft hangen en je kan hem ook heerlijk layeren met de originele fantasy als je durft... Ruik dan maar naar een fruittaart met witte chocola er bovenop!

Cadeautje van mijn vriend voor Valentijn.

Een perfecte mix van geurnoten die afwisselend de kop op steken en die een complexe diepte uitstralen.

Minder zoet als de vrouwelijke evenknie, maar voor mij een geur die me geruststelt en waartegen ik kan aanknuffelen.. Je kent het wel zo lekker wegkruipen in je sjaal op een koude straat of tijdens een wandeling in het park.

Na de eerste spray word je snel aangevallen door een groene en zoete wolk die snel kalmeert om het zoethout en de anijs te laten feest vieren. Op het einde blijf je wat verdwaast achter met een poederige vanille toon.

Wees gerust, iedereen kan en zal meegenieten van de Au Masculin. Bij mij projecteerde hij redelijk mooi rond me heen en dit is een van de weinige parfums die sillage heeft op mijn huid voor een lange tijd. Hij blijft ook 12 uren lang hangen dus ik ben eeuwig dankbaar voor deze creatie en zal er altijd naar teruggrijpen.

Een echt herfst en winter parfum dat ook op zwoele zomeravonden kan dienst doen.

Mix Putain de Palaces en Dangerous Complicity et voila! True Lust is geboren.
Yummie wat een heerlijke niche geur. Heeft die typische niche noot die in elke niche geur hangt voor mij (don't ask me how or why).. :D Ikzelf geef weinig om Putain de Palaces of Dangerous Complicity want er miste iets voor me in deze twee geuren. Gelukkig is deze combinatie the best of both worlds in True Lust en hij transporteert me meteen opnieuw naar Parijs waar ik hem deze zomer kocht.

Deze verleidende edp blijft redelijk lineair op mijn huid en verliest zijn sterkte geleidelijk aan tot het zesde uur. Ik ben sterkere geuren gewoon, maar True Lust staat zijn mannetje goed en... ik heb nog nooit zoveel aantrekking gehad van mannen toen ik deze parfum op had.. Dus.. spray away, ladies and gentlemen! ;-)

The Taste of Fragrance Womanity Mugler door Pimkoekje 2017-03-01

Ruikt exact als de originele Womanity. Vreemd genoeg is deze voller, zouter en zoeter met een enorm kruidige, rokerige punch in het begin.
Zij blijft minder lang hangen dan het origineel en projectie is in het begin enorm maar ze wordt sneller een skin-scent, maar toch is deze speciaal en een mooie aanvulling als je van Womanity houdt.

Hedonist Cassis Viktoria Minya door delphine67 2017-03-01

HC opent groen en zurig met een gras.zwarte besblad en grapefruit noot. Dan ruik ik ook een vleugje roos en hout.
De drydown ruikt groen en houtig. Vrij zachte geur

Rose Cassis Paradis 1000 Flowers door delphine67 2017-03-01

Hele fruitige opening met veel peer en mango.Even later ga ik ook een rozen en zwarte bes ruiken.De geur is nu nog behoorlijk zoet maar na wat langer op de huid komt er een wat meer houtige noot naar voren.De drydown is nog steeds zoet en fruitig maar is niet mier zoet door de houtige noten.

Vanwege de naam bereidde ik me voor op een heftige Patchouli, maar nee. De opening is fris, vriendelijk, bescheiden. Citrus met een romige patchouli. Even later komt de vanille erbij. Er zit nog iets doorheen dat ik niet meteen kan thuisbrengen, ook al lijkt het bekend. Na spieken in de lijst besef ik dat het de lavendel moet zijn. Dat is een noot die mij eigenlijk alleen kan bekoren als ze voldoende "gecamoufleerd" is in bepaalde combinaties zoals Chanel dat zo goed kan, en dat is ook hier prima gedaan. Er moet ook sandelhout in zitten, maar eerlijk gezegd kan ik die niet vinden. Drydown is zacht, zoet en toch ook fris.
Erg lekker, aanbevolen om te proberen, zelfs voor degene die denkt niet van patchouli (of lavendel!) te houden.

Still Life in Rio Olfactive Studio door brikkeljon 2017-02-27

De lente van 2017 gloort en dan moeten de citrusgeuren bij voorbaat weer bovengehaald worden. Zoals deze bijvoorbeeld die begint met een citrusbommetje van heb ik je daar. Daarna wordt het een fris zurige geur waarin ik zowaar wat munt ontdek, alhoewel dat niet bij de ingrediënten staat. Behoorlijk straf spul en die zurige toon zal niet iedereen bevallen. Maar wie een 'edgy' zomers parfum wil moet zijn neus eens in de richting van deze geur zetten.

Hanae Keiko Mecheri door BlackMadonna 2017-02-26

Zelden een parfum gedragen, die zó heerlijk fris en schoon ruikt, zeker niet te fruitig/jongedamesachtig overkomt en waar je ook nog onverwacht lang van kunt genieten!

Doet enigszins denken aan La Pluie van Miller Harris, maar gelukkig niet stijfjes, gereserveerd en deftig als MH, waarbij ik een Wedgewood of Royal Albert kopje thee bij mijn schoonmoeder visualiseer, nee...Keiko's Hanae is dartel, informeel en opbeurend, maar ook sereen en bescheiden.

Jammer van het prijskaartje, maar dan heb je ook wat: een lente-zomersignatuur, een allemansvriendin, een droomgeur!

Hoggar Yves Rocher door Serendips 2017-02-26

Per toeval stuitte ik op deze geweldige geur. Als mijn man deze draagt, ben ik niet uit z'n buurt weg te slaan. Voor mij ruikt het een beetje naar kruidige koekjes; als speculaaskruiden met veel kruidnagel. Sowieso ben ik erg fan van de combi van citrus met tonkabonen. Wat mij betreft een schot in de roos!

Ambre Muscadin LM Parfums door Ninechat 2017-02-26

Ik voel me elke keer zo stoer als ik deze zware amber draag. Alsof ik legerkisten en een leren jack aan heb maar toch vrouwelijkheid uitstraal. Voor mij geschikt op koude en/of druilerige dagen. Heerlijke geur om een frisse neus buiten halen en daarna op de bank van de verrukkelijke drydown genieten.
Hele dag genot met 1 spraytje maar ik gebruik lekker meer ;-)

Ilha do Mel Memo Paris door shiloh 2017-02-26

Lekkere bloemige geur , honing blijft mooi op de achtergrond. Ook bij mij is de jasmijn de bloem die er het meest uit springt.
Van deze geur krijg je zin in de zon.

Mon Guerlain Guerlain door shiloh 2017-02-26

Deze nieuwe versie van Mon Guerlain is iets anders dan het origineel maar volgens valt het alleen echt op als je ze naast elkaar test.
Deze geur is iets bloemiger en minder zoet.
Het voordeel is dat deze wel betaalbaar is.
Ik heb me laten verleiden door gelijk een flesje mee te nemen.

Myrrh & Tonka Jo Malone London door debbie 2017-02-26

Niet op zoek naar deze geur, maar per ongeluk liep ik hier tegenaan. Ik heb niks met het huis Jo Malone, dus hun counter loop ik altijd voorbij. Deze geur stond zo in de kijker dat ik gewoon wel moest ruiken! En deze valt erg in de smaak, moet ik zeggen. Ik kreeg meteen de associatie met Guerlain's Tonka Imperiale. Veel tonkaboon, veel vanille en veel mirre. De amandel en lavendel heb ik niet kunnen waarnemen, maar ik stond op dat moment tussen zoveel geuren dat ik misschien niet alle geurnoten even goed heb kunnen waarnemen. Warme, cosy geur, beslist het testen waard!

Soir de Lune Sisley door Ef Veetje 2017-02-25

Heerlijke geur zondermeer wat mij betreft. Voor liefhebbers van Knowing (Estee Lauder), Paris (YSL) en Agent Provocateur een musthave ahw.
Maarrrr, het is een nogal prijzige geur en hij lijkt zo ontzettend veel op de Agent Provocateur, dat de keuze niet moeilijk is voor mij. Daarbij vind ik de Provocateur ook nog eens langer en een tikkie beter ruiken ook.
(Agent Provocateur is pakweg 5x goedkoper, jawel)

Amarige Givenchy door Serendips 2017-02-25

Vandaag probeerde ik deze uit een zeer oud sample-flesje. Het is echt een heel heftige geur, die ik associeer met oudere dames. Dat heel heftige was snel verdwenen en er blijft een venkelachtige geur achter. Niet vies, maar absoluut niet mijn ding.

Caleche Hermes door Mikki 2017-02-25

Caleche is een geur die me intrigeerde vanaf het moment dat er erover las. Ik was er vast van overtuigd dat ik deze zou willen hebben. De eerste keer dat ik haar testte was het de EdP, die stond me tegen vanwege een lichte frituurlucht die ze achterliet op mijn huid. Eigenlijk was ik er toen wel klaar mee, maar toch bestelde ik later een tester van de EdT. Het is een bloemige geur, echt niet iets bijzonders naar mijn menig. Behalve bloemen en aldehyden vind ik al die noten niet terug, ook niet na meerdere keren testen. Gelukkig geen frituur! Maar ik sta er versteld van hoezeer deze geur naar zeep ruikt. Ik geloof dat ik nu voor het eerst begrijp wat men bedoelt met een zepige lucht. En dan is het nog niet eens een dure zeep, meer iets van Palmolive of zoiets. Nee, ook al vind ik de geur op zich niet onprettig, deze wordt het niet.

Een bijzondere geur met een te hoog prijskaartje.
Ik neem veel musk waar en ook iets bloemigs.
Op de achtergrond kan ik iets waarnemen van wat lijkt op een overleden teint de neige ( mocht je die lekker vinden kun je die dus beter aanschaffen).
Misschien waren de verwachtingen gewoon te hoog gespannen.

Deze geur mag aan mij voorbij gaan.
Ik ruik leer en iets rokerig.
Waar de geur me aan doet denken is aan iemand die net een sigaret gerookt heeft.

Miu Miu L’Eau Bleue Miu Miu door brikkeljon 2017-02-22

Dit zou een parfum voor jonge dames zijn als je de reclame mag geloven, en zij mogen dat wat mij betreft zeker dragen. Maar ook rond oudere dames zal dit mooi hangen. Dit is een modern vrouwenparfum met een grote elegantie en helemaal niet goedkoop. Bloemen genoeg maar niet stroperig of zoetig. Een klein beetje 'edgy', en dat is goed voor elke vrouw zegt deze man.

Niji For Her Annayake door DutchSniffer 2017-02-22

Niji for her is een fijne kantoorvriendelijke geur waarin ik vooral de ietwat zoete freesia en pioenroos herken.

Tangier Memories Teresa Helbig door delphine67 2017-02-22

Opent heel fruitig met framboos en cranberry maar hier ga ik al snel
Een leder en harsachtige geur bij ruiken.
Ik heb het gevoel dat ik dit al eens eerder heb geroken. Drydown is een prettige roodfruit en zacht leer met een vleugje kruidigheid van peper.

Salim Tabacora Parfums door fragrancy 2017-02-21

Veel rozen, en veel Oud. Een lekkere geur maar het blijft toch ergens wel een beetje muffig. De ene keer kan ik dit waarderen en de andere keer niet. Het broertje van dit parfum is exact het zelfde maar zonder de bloemige noten en dat spreekt me meer aan.

Anarkali Tabacora Parfums door fragrancy 2017-02-21

Prachtige geur. Anders dan de meeste Oud geuren die ik de afgelopen maanden heb getest. Deze heeft iets scherps en hars-achtig. Erg lekker.

He Wood DSQUARED² door Pimkoekje 2017-02-21

Deze zomer durfde ik het eindelijk aan en vroeg aan de kassa van de supermarkt wat het parfum was van de jongeman voor me. Hij vertelde me dat het HeWood was en ik rende de volgende dag meteen naar de winkel om een fles aan te schaffen. En ze staat na een zomer al halfleeg in de kast.
Heerlijke frisse zomerlucht. Ik kan niet meer zonder. Het is ook een echt mannelijke geur en het flesje is prachtig gedesigned met echt hout.

Minpuntje? Het is een edt en zo gedraagt HeWood zich ook. Hij hangt licht op de huid en na een uur of drie ruik ik hem niet meer. Het plastieken dopje is ook snel kapot.. bij mij alleszins..haha

Fantasy Britney Spears door Pimkoekje 2017-02-21

Veel hoeft hier niet over gezegd te worden... Als je een dag lang wilt ruiken als een warm, knuffelig en zoet cupcakeje? Sprits dan twee keer in je nek met deze geur en je bent klaar om in de toonbank van de bakker te gaan liggen en te schreeuwen: bijt in mij! ;-)
Heerlijke zoete geur die uitgebalanceerd wordt door de zurige kiwi. Ik ben alvast fan en de mensen rondom je zullen ook fan zijn!

Truth or Dare Madonna door Pimkoekje 2017-02-21

Ik vergeet nooit meer de herinneringen hieraan vast. De eerste keer dat ik dit uittestte was op vakantie in Mallorca. s' Avonds in een klein parfumwinkeltje op een boulevard, dicht tegen exotische stranden en feestgedruis van naburige café's.
Conclusie toen? Bah wat ruikt dit oud en naar oude vrouwen...maar het liet wel een enorme indruk achter bij me.

Nu ik eenmaal ingeburgerd ben in mijn parfumhobby, moet ik toegeven dat ik hem opnieuw kocht omdat hij rond bleef spoken in mijn hoofd en zie... ondertussen heb ik hier al heel wat back-up flessen van staan en kan ik het niet nalaten om zelfs als ik hem niet draag af en toe eens aan de dop te ruiken.

Deze hypnotiserende classy witte bloemengeur met gourmand basis is voor mij de crème de la crème wat betreft celeb-geuren! Hij walmt heerlijk om je heen, blijft op mijn huid lang hangen (en dat is uniek!) en hij laat me voelen als een echte zakenvrouw ook al ben ik een man.. :-p

Goed gedaan Madonna!

ps: Fracas moet ik nog testen om gelijkenissen te kunnen bevestigen.

L'Eau Scandaleuse Anatole Lebreton door debbie 2017-02-21

Op het moederforum zijn de reviews zeer lovend over L'Eau Scandaleuse. Kafka's heeft er ook een hele mooie review over geschreven. En dan de naam van deze geur erbij, ik dacht: dat kan niet meer stuk!
Helaas kom ik bij de eerste test niet verder dan tuberoos. Heel veel tuberoos, die naarmate de geur ontwikkelt, steeds groener wordt. Ik zal de geur nog eens testen op een geurstrip, want op mijn huid ruik ik niets anders dan tuberoos.

Side Effect Initio Parfums Prives door shiloh 2017-02-21

Deze geur opent met een lekkere stoot rum en dan komt de tabak naar boven en dat maakt de geur wat voller wat prettig is.
Veel verandering zit er niet in dus dit is een geur die je lekker vindt of niet je hoeft dus niet af te wachten of er nog wat interessants gaat gebeuren.
Deze geur zou ik eerder voor een man dan voor een vrouw uitkiezen.

Dark Orchid Amouroud door shiloh 2017-02-21

Deze opent heftig alsof iemand een hele fles luchtverfrisser ineens heeft leeggespoten.
Ik bespeur iets balsemachtigs maar dat staat niet weer gegeven waarschijnlijk is het de ylang ylang.
Na hem een tijdje gedragen te hebben is het voor mijn neus nog steeds een mengelmoes aan geurnoten.
Sillage en duurzaamheid zijn prima.

Cassis en Feuille Miller Harris door delphine67 2017-02-20

Opent groen en fruitig met zwarte bes en tomatenblad.Ik ruik ook een kruidig groene geur als tuin kruiden oid. Na even op de huid wordt ze bloemiger door de geranium en roos. De drydown is bloemig fris en aromatisch met vleugjes cassis.tomaat en bloemen. Heerlijke zomerse geur

Midnight Rose Amouroud door shiloh 2017-02-19

Dat geuren op verschillende mensen heel verschillend uit kunnen pakken blijkt maar weer.
Bij de eerste snif was ik gelijk verkocht deze geur heeft naast roos en oud ook iets fris wat me erg aanspreekt. Het doet me denken aan zwarte bes of cassis blad.
De oud is waarneembaar maar speelt een ondergeschikte rol bij mij.
De sillage is zacht en duurzaamheid is een paar uren.
ja hoor hiervan mag een flesje mijn collectie komen opleuken.

Ambre Sultan Serge Lutens door Mikki 2017-02-19

Ambre Sultan: alleen voor de kleur zou ik al een fles willen hebben. Vloeibaar goud! Hoewel ik de geur wel spannend vond, kon ik me in eerste instantie nog niet voorstellen dat ik deze zou dragen. "Zoet, kruidig, harsig en lichtelijk medicinaal, maar niet om van te schrikken." Dat waren mijn letterlijke aantekeningen van die eerste keer. In een periode dat ik nog veel bezig was met wat "frissere" geuren.
De tweede keer vond ik de opening te sterk, het geheel niet lekker en ik was niet van plan om hem nog een keer te proberen
Toch nog een derde maal opgedaan, nadat ik eigenlijk had besloten om Chergui te kopen. Mijn verhaaltje bij deze vergelijking: "Opening Chergui is wat alcoholischer, iets frisser. AS is meteen zoet-kruidig. Maar dat kruidige is me geloof ik toch wat teveel."
Chergui heb ik uiteindelijk toch (nog) niet gekocht. Maar wel in de tussentijd uitstapjes gemaakt naar onder andere verschillende patchouli geuren, en verliefd geworden op Coromandel. En mijn smaak is duidelijk veranderd. Want toen ik het onlangs waagde om nog eens Ambre Sultan te sprayen, vond ik hem fantastisch!
Ik heb veel reviews gelezen, zoals gewoonlijk heel verschillend. Voor mij is AS zoet en kruidig, niet teveel maar precies goed. Vol, warm en comfortabel. Zeker niet mannelijk maar absoluut unisex. Sillage gemiddeld in de beginfase, vrij snel daarna zacht. Duurzaamheid goed, wat bepaald niet gezegd kan worden van de meeste Serges, in mijn geval. Ik ben om en ik wil een fles!

Comme des Garcons 3 Comme des Garcons door fragrancy 2017-02-18

Jemig wat een noten. En ik ruik enkel hennep. (Wiet). Maar het ruikt goed. Dit is wederom weer een mooie creatie van CDG. Ik hou van dit merk en vrijwel alle geuren hebben wel iets geks en unieks. Vooral deze drydown is erg mooi.

Deze geur is erg fruitIg. Fruitiger dan ik eigenlijk had gehoopt. Ik vind m ook ergens wel naar een kinder parfum ruiken ..... iets wat ik in mijn herinnering ooit bij een barbie had of pop. Het heeft iets plastics. Wel een tegenvaller voor een parfumeur die ik normaal erg waardeer. Geza Schoen.

Romantina Juliette Has A Gun door fragrancy 2017-02-18

Ja dit is wel een toppertje. Ik kan ruiken dat het een JHAG geur is. Toch knap is dat als geur huis. Erg mooie geur. ondanks de vele dierlijke noten kan ik dit parfum erg waarderen. Het is sexy en clean. De noten passen goed bij elkaar en het heeft ook iets heel moderns. Precies wat ik had verwacht!

Populaire merken en parfums: