Evenementen Vers van de pers van Esxence: wat is nieuw en (heel binnenkort) op de markt

Vers van de pers van Esxence: wat is nieuw en (heel binnenkort) op de markt

03/31/17 14:23:39

door: Miguel Matos

Wat mij betreft is de Esxence beurs in Milaan het beste evenement om te ontdekken wat er in de sterren staat voor de niche-parfumindustrie het aankomende jaar. Diverse merken laten er zien waar ze mee bezig zijn. In veel gevallen duurt het nog even voordat deze edities ook daadwerkelijk op de winkelschappen te vinden zijn. In dit verslag komen enkele huizen aan bod waarvan we al eerder hun opvallende creaties hebben gezien en geroken,maar die pas nu in produktie en verkrijgbaar dan wel bestelbaar zijn op de markt.
 

RALLET

Het is een jaar geleden dat ik mijn ogen en neus liet kennis maken met de nieuwste Rallet edities Sada Yakko en Soir Antique. Vanwege productieproblemen duurde het wat langer voordat ze in de winkels terecht kwamen, dat gebeurt wel vaker, maar nu zijn ze in ongeveer een maand klaar voor distributie.

Rallet Sadda Yaki and Soir Antique

Het zijn beide zeer gemakkelijk draagbare geuren (een trend die ik bij veel huizen terugzag dit jaar) en ze vormen een spel met licht en schaduw. Het zijn elegante en subtiele composities, zelfs met hun rokerige en houtachtige, serieuze levenshouding. 

MONTANA

In dezelfde stand vonden we de geuren van Montana die we al hadden gezien in Cannes in oktober van het afgelopen jaar. Ze heten Suggestion Pour Elle en Suggestion Pour Lui en zijn ontsproten uit de creatieve geest van Studio Flair Paris.

Montana Suggestion

Beide edities hebben een specifieke nadruk op oranjebloesem, geïnterpreteerd in een vrouwelijke en een mannelijke stijl. De flacons zijn prachtig en je kunt ze volgende maand in de winkels verwachten.

DUSITA

Dusita's nieuwe lijn van eaux de parfum, Le Sillage Blanc en La Douceur de Siam, is al uitgebreid aan bod gekomen in meerdere Fragrantica-artikelen en er is een enorme hype rondom het huis ontstaan sinds we deze geuren voor het eerst roken op de Pitti Fragranze beurs in september. Het was toen een preview, en inmiddels zijn ze in het productiestadium beland.

Le SIllage Blanc

Volgende maand zal je ze waarschijnlijk tegen gaan komen, en ik kan je zeggen dat Le Sillage Blanc de meest spectaculaire groene leer-chypre van de laatste 60 jaar is. Inspiratie voor deze creatie werd gevonden in Bandit en er zijn inderdaad ook overeenkomsten met Cabochard maar het overtreft beide geuren zowel in  balans als in de kwaliteit van de ingrediënten. Het is nu al een van mijn meest favoriete geuren binnen mijn collectie en ik koester mijn monster met zoveel liefde en bewondering dat het mijn speciale-gelegenheid-geur is geworden. Echt geen geintje, dit is een prachtig meesterwerk!

ROBERT PIGUET

L'Insomnuit

Ik heb staan kwijlen over de nieuwe Robert Piguet L'Insomnuit de afgelopen tijd. Het merk had enkele foto's vrijgegeven op hun sociale media, maar er waren geen samples noch toestemming om erover te schrijven tot de officiële presentatie op Esxence. Het was het wachten waard. L'Insomnuit is een werk dat draait om iris, gericht op een zeer donkere en houtachtige structuur en de poederige, boterachtige eigenschappen van het materiaal. Ik bedoel, wat je ruikt in natuurlijke iris is iets dat haar hele leven begraven is geweest en daarna jarenlang in het donker bewaard. Geen wonder dat het "donker" kan zijn. Maar toch is het een comfortabele geur die een sensuele en verleidelijk sfeer oproept en die je de hele nacht wakker kan houden.

LISE LONDON

Lise London

Met een nieuwe grafische "look" en dezelfde stijlvolle flacons gaat Lise London verder met het onderzoek naar de ideale eigenschappen van mannen en vrouwen, ondersteund door een culturele en literaire achtergrond.

Lise London Heirloom and Wilde Dandy

De nieuwe geuren hebben nog geen definitieve uitgavedatum gekregen maar ik kan al wel een visuele preview geven van Wilde Dandy, Heirloom, An Ideal Woman, A True Man, Entente Cordial en Wild Dreams.

ROYAL CROWN

Royal Crown wilde het ook wat rustiger aan doen dit jaar. Het merk heeft een collectie van de meest intense en rijke geuren die je je maar kunt voorstellen, gemaakt met de beste en meest dure grondstoffen die beschikbaar zijn, in zware en over de top luxe flacons. Maar hun exquise parfums zijn niet altijd de meest toegankelijke composities voor nieuwe consumenten in het niche-segment.  Vandaar dat het italiaanse huis een collectie van makkelijk te bevatten en dragen geuren presenteerde, verpakt in kleinere en minder dure flacons.

Royal Crown


Ik heb ze geroken en ook al zijn ze absoluut niet complex, ze zijn nog steeds erg goed. En er zit iets tussen voor iedereen, van zacht naar fris, via klassiek bloemig naar zelfs zoet oriëntaals.
 

Royal Crown

Royal Crown kwam ook op de proppen met kleinere formaten van hun bestaande lijn, verpakt in onweerstaanbare baby flacons die ze Piccolino noemen. Zo schattig dat ik ze bijna in mijn zak wilde steken! 

De komende weken zullen deze en nog veel meer edities volledig worden geanalyseerd om iedereen te helpen besluiten waar je je geld aan uit wil geven. ;)

Miguel Matos bracht 15 jaar lang zijn eigen kunsttijdschrift uit en was een kunstbeoordelaar voor Time Out Lisbon. Hij schrijft stukken voor musea en kunstgallerijen. De boeken Artistas Portugueses em Discurso Directo en Making the Body Thing zijn van zijn hand. Miguel is in 2013 bij Fragrantica begonnen als schrijver en redakteur voor de portugese variant. Tevens werkte hij aan diverse parfumprojecten, conferenties en heeft hij zijn eigen parfumlijn uitgebracht in samenwerking met Sven Pritzkoleit van het huis SP Parfums.Vorige Evenementen Volgende


Advertisement

Geef uw commentaar!

Wordt lid van deze online parfum community en je kunt je eigen beoordelingen toevoegen.

Advertisement

Advertisement

Nieuwe Parfums

IntensoJunaid Jamshed
Intenso

BreezeJunaid Jamshed
Breeze

Oud EssentielGuerlain
Oud Essentiel

OthocaAcqua di Sardegna
Othoca

BoeliAcqua di Sardegna
Boeli

MianaAcqua di Sardegna
Miana

Shalimar Souffle de ParfumGuerlain
Shalimar Souffle de Parfum

Desire ExtremeAlfred Dunhill
Desire Extreme

KaralyAcqua di Sardegna
Karaly

LòAcqua di Sardegna

CorosAcqua di Sardegna
Coros

Ladies Day ParisEtienne Aigner
Ladies Day Paris

Never Hide For HerOtto Kern
Never Hide For Her

Never Hide For HimOtto Kern
Never Hide For Him

Zorya VechernyayaBlack Phoenix Alchemy Lab
Zorya Vechernyaya

Zorya UtrennyayaBlack Phoenix Alchemy Lab
Zorya Utrennyaya

Zorya PolunochnayaBlack Phoenix Alchemy Lab
Zorya Polunochnaya

Feels Like Summer Mens.Oliver
Feels Like Summer Men

Feels Like Summer Womens.Oliver
Feels Like Summer Women

CharcoalPerfumer H
Charcoal

Diamond GreedyMontale
Diamond Greedy

Diamond RoseMontale
Diamond Rose

Diamond FlowersMontale
Diamond Flowers

Bois DoreVan Cleef & Arpels
Bois Dore

Uomo Salvatore Ferragamo Casual LifeSalvatore Ferragamo
Uomo Salvatore Ferragamo Casual Life

SolsticeBjork and Berries
Solstice

Histoire d'OrangersL`Artisan Parfumeur
Histoire d'Orangers

The Norns` FarmhouseBlack Phoenix Alchemy Lab
The Norns` Farmhouse

The IfritBlack Phoenix Alchemy Lab
The Ifrit

Technical BoyBlack Phoenix Alchemy Lab
Technical Boy

Populaire merken en parfums: