Parfum in de schijnwerpers Superstitious Frederic Malle nu verkrijgbaar!

Superstitious Frederic Malle nu verkrijgbaar!

04/25/17 14:13:25

door: Elena Knezhevich


Superstitious Frederic Malle is in de FM boutiques en hoekjes aangekomen. Het is een enorme aldehydenbom met een prettige oosterse vibe en een zeer complex karakter. Vanaf de eerste geurnoten, die tezamen een aldehyden overdosis vormen, denk je meteen aan Chanel No 5, al wordt nergens gezegd dat daar de inspiratie voor deze geur vandaan komt.  
 

Superstitious Frederic Malle


Superstitious Frederic Malle heeft als doel het beeld van een jurk over te brengen en zo voelt het ook, een zeer opgepoefte jurk door de aldehyden en tegelijkertijd een zeer elegante avondjurk die je een speciaal gevoel geeft. Superstitious is absoluut niet gewoontjes, je zult het met de nodige afwegingen moeten dragen, gezien het sterke karakter en de lange duurzaamheid.

De adehydes ruiken enorm zeepachtig, wat hand in hand gaat met de vintage en sjieke richting die je direct ervaart, en als je dat geen prettig idee vindt moet je proberen te denken aan de beste en duurste zeep ter wereld. Dit deel van de geur is zo groot en belangrijk in de creatie, zo nadrukkelijk vintage, dat het overkomt als een extravagante gril of een zeer moderne en gedurfde prestatie.


De geur heeft een prachtig vervaardigde structuur van patchouli die de aldehyden bij elkaar houdt en tevens uitbalanceert met diens donkere, scherpe en unisex karakter. Een sterk oosters akkoord van wierook- en gourmandhout komt er direct al bij waardoor het sterke karakter (of de mannelijkheid, indien gedragen door een man) aanzienlijk wordt aangezet en een gouden schemering tevoorschijn komt. Je verbeelding brengt luxe ruime kamers, dure meubels en kaarslicht flikkerend in sieraden en spiegels in gedachten.

De poederige en pommade-achtige roos doet misschien wat theatraal aan maar is vol gratie opgenomen in de overige overgedoseerde materialen, die zelf dat  speciale, feestelijke gevoel van een niet-alledaags avondje uit weten op te wekken.

De geur onthult al zijn mooie facetten direct na het aanbrengen; het begin is absoluut het beste deel ervan en de geur verandert niet drastisch, hoewel er wel wat ontwikkeling is, maar verdwijnt rustig en kalm, wordt wat droger en schoner. Tijdens de volle glorie van dit parfum, en dat kan wel een paar uur op je huid zijn, blijf je onder de indruk van de rijkdom en de diversiteit van zijn facetten: poederachtig, zacht, lippenstiftig, ruw en ruisend als luxueus verpakkingspapier, maar ook rokerig en houtachtig. Heel vaak, hoewel de geur helemaal niet zoet is, krijg ik een subtiel gourmand echo van romige gebakjes.

Alber Elbaz met model


Ik zou heren willen uitdagen het te proberen; ik ben er zeker van dat het gemakkelijk door mannen kan worden gedragen en zelfs dat het kan worden beschouwd als de eerste zeer aldehyde-achtige geur die geschikt is voor mannen.

 

Elena Knezhevich

is, samen met Zoran Knezevic, in 2007 begonnen met Fragrantica.com. Ze doet het ontwerp en is hoofd-redakteur voor de website.

Elena is geboren in Rusland en studeerde slavische talen en literatuur in Moskou. Hierna heeft ze in Sarajevo en Belgrado gewoond, alvorens zich te vestigen in Californië. "Ik heb sinds mijn geboorte een nomadische levensstijl gehad, altijd weer veranderend van stad, huis of zelfs land. Ik vind het heerlijk om dit eilandje op het internet te hebben dat ik zelf gebouwd heb, en dat bereikbaar voor me is van waar ik ook ben, om me weer even thuis te voelen."

 Vorige Parfum in de schijnwerpers Volgende


Advertisement

Geef uw commentaar!

Wordt lid van deze online parfum community en je kunt je eigen beoordelingen toevoegen.

Advertisement

Advertisement

Nieuwe Parfums

SunKissLili Bermuda
SunKiss

Vanilla & The SeaPhoenix Botanicals
Vanilla & The Sea

OudKokeshi
Oud

AmberKokeshi
Amber

Pineapple Vintage IntenseParfums Vintage
Pineapple Vintage Intense

Parfait de Rôses Lancome
Parfait de Rôses

Rôses BerberanzaLancome
Rôses Berberanza

JamaicaNateeva
Jamaica

Saint MartinNateeva
Saint Martin

BahamasNateeva
Bahamas

Goldea The Roman NightBvlgari
Goldea The Roman Night

AgarbathiPenhaligon`s
Agarbathi

PaithaniPenhaligon`s
Paithani

Eau de Cologne Ekstaz (О-де-Колонъ Экстаз)Brocard
Eau de Cologne Ekstaz (О-де-Колонъ Экстаз)

Eau de Cologne Bodrost' (О-де-Колонъ Бодрость)Brocard
Eau de Cologne Bodrost' (О-де-Колонъ Бодрость)

Eau de Cologne Imperial (О-де-Колонъ Имперiаль)Brocard
Eau de Cologne Imperial (О-де-Колонъ Имперiаль)

Eau de Cologne Anti-Stress (О-де-Колонъ Анти-стресс)Brocard
Eau de Cologne Anti-Stress (О-де-Колонъ Анти-стресс)

Neroli a la Cardamome du GuatemalaChopard
Neroli a la Cardamome du Guatemala

Vetver d'Haiti au The VertChopard
Vetver d'Haiti au The Vert

Vanille de MadagascarChopard
Vanille de Madagascar

Magnolia Au Vetiver du HaitiChopard
Magnolia Au Vetiver du Haiti

Jette 7Flowers PeonyJette Joop
Jette 7Flowers Peony

Dirty GingerHeretic Parfums
Dirty Ginger

Elfe RougeLes Contes
Elfe Rouge

Bonheur Pour HommeLes Contes
Bonheur Pour Homme

Leather CopperLalique
Leather Copper

Aromatics Elixir PremierClinique
Aromatics Elixir Premier

VIII Rococo MagnoliaClive Christian
VIII Rococo Magnolia

VIII Rococo ImmortelleClive Christian
VIII Rococo Immortelle

Rose GalanteGelle Freres
Rose Galante

Populaire merken en parfums: