Niche Parfums Lengling Munich Apéro №8: Zomerse nachten en een licht alcoholisch drankje

Lengling Munich Apéro №8: Zomerse nachten en een licht alcoholisch drankje

05/01/17 22:22:41

door: Matvey Yudov

 

Op de foto hieronder zie je de Beierse Ursula en Christian Lengling, oprichters van de "eerste parfumfabriek in München" - het parfummerk Lengling Munich. Twee jaar geleden kwamen ze de markt op met zeven geuren ontworpen door parfumeur Marc vom Ende.

Ursula and Christian Lengling

Om eerlijk te zijn was het eerste merk uit München Philly&Phill, een huis dat in 2010 vier geuren uitbracht en succesvol een debut maakte tijdens de Esxence 2017. Maar in dit artikel gaan we in op het merk Lengling en hun nieuwe, achtste geur genaamd Apéro №8.

Apero No8

Het concept van de Lengling-lijn ligt in de keuze om hun geuren rondom twee verschillende, nogal tegengestelde akkoorden op te bouwen waardoor een soort toegevoegde waarde wordt verkregen. Zo wordt er in hun geur Acqua Tempesta, bijvoorbeeld, een rokerig houtakkoord (Dangerous smoke) gecombineerd met een fris groen-waterig akkoord (Fresh water), waardoor het gevoel van een zomerstorm ontstaat met bijna hoorbare donder en bliksem.  

Milano foto van de Lengling stand

Apéro (van het franse woord apéritif) staat voor een alcoholisch drankje dat voor de maaltijd wordt genuttigd. Het hoofdakkoord is de geur van een mousserende wijn. Ondanks het feit dat wijnkundigen veel gemeen hebben met parfumcritici (beiden moeten de nuances van een geur kunnen herkennen en omschrijven), is het 'wijn' thema in de parfumwereld nogal moeilijk te ontwikkelen en we hebben opgemerkt dat die zeldzame geuren die gericht zijn op het incarneren van aromatische tinten van verschillende wijnen niet erg populair zijn geworden en allerminst succesvol zijn. Ik kan niet echt serieus ingaan op de  "wijn"-geuren van Demeter, maar wat dacht je van de "wijn"-composities van de Notes of Wine Collection van het amerikaanse huis Kelly&Jones, gemaakt zonder enige wijnmaterialen. Ook wordt vaak Bloody Wood van Les Liquides Imaginaires beschreven als een wijngeur, maar ik vind toch echt dat die meer draait om bloemen en fruit. 

primaire grondstoffen in Lengling parfums

Op Esxence 2017 liet Lengling trots de primaire grondstoffen van hun parfums zien 

In de Apéro compositie is een akkoord van een mousserende Chardonnay opgenomen (ze noemen het een Sparkling Cuveé Accord) dat is gebouwd op een natuurlijke etherische olie van cognac; of om precies te zijn op wijngist-olie (Weinhefeöl in het duits) — dit materiaal wordt verkregen door stoomdestillatie van druiven die zijn gefermenteerd in de productie van alcoholische dranken. Deze essentiële olie bestaat voornamelijk uit ethyl- en isoamylethers van vrij zware vetzuren en ziet eruit als een geelgroene vloeistof met een krachtige en scherpe, fruitige geur en met vetachtige (zelfs wat zepige) groen-kruidige noten. De aanhoudendheid en diffusie van de cognac-olie zijn zeer indrukwekkend, maar dit is aan de andere kant geen makkelijk materiaal; het is moeilijk te temmen en in een geurige samenstelling in te passen. De natuurlijke olie wordt gesteund door aldehyden die het effect van magische belletjes geven, denk maar aan YSL Champagne. Aldehyden spelen hier een eenvoudige, functionele rol, ze staan niet aan de voorgrond en we kunnen niet zeggen dat er veel overeenkomst is tussen klassiekers als Lanvin Arpège of Frédéric Malle's noviteit Superstitious.

Flacon of Lengling

Het groene karakter van de wijnolie wordt onderstreept door petitgrain en limoenolie. Ik was eerst wat skeptisch toen Ursula zei dat een kilo limoenolie hen € 2000 kostte, maar toen ik de geur uitprobeerde veranderde ik snel van gedachten. Twee euro per gram van dit geweldige materiaal is absoluut een goede deal. Een poederig, bloemig aspect in dit akkoord wordt bewerkstelligd door mimosa absolute.

Twee akkoorden voor Lengling Apero No. 8

Lactonen creëren een licht fruitig-romig effect, enigszins kenmerkend voor mousserende wijnen. Ze dienen als een soort brug naar het tweede akkoord van de compositie, genaamd Summer Night, de basis van de geur, opgebouwd uit Tonka-bonen, heliotroop (samen met vanille en bittere noten), kasjmier (verantwoordelijk voor de zoute geur van gebruinde huid en tegelijkertijd de connectie met de andere basisnoten die het contrasterende aspect van oudh-hout bevatten) en een muskuscomplex dat de compositie wat vergemakkelijkt. Samengevoegd maken de twee hoofdakkoorden een vrij vloeibaar systeem dat je gemakkelijk van een koele zeelucht naar de warmte van de huid brengt.

Het is zo'n heerlijk moment wanneer je, na een dag op het strand, een heuvel opklimt om gedag te zeggen tegen de ondergaande zon en een slokje verfrissende Chardonnay tot je neemt in de wetenschap dat het mooiste moment van de dag er nog aankomt.   

 

Matvey Yudov is een chemicus, parfumeur en muzikant. Mat is een onderzoeker en specialist in de chemie van aromatische stoffen. Hij studeerde af aan de Moscow State University "Lomonosov" in 1999 en schrijft voor het populaire parfum blog leopoldray.blogspot.com (in het russisch).Vorige Niche Parfums


Advertisement

Geef uw commentaar!

Wordt lid van deze online parfum community en je kunt je eigen beoordelingen toevoegen.

Advertisement

Advertisement

Nieuwe Parfums

SunKissLili Bermuda
SunKiss

Vanilla & The SeaPhoenix Botanicals
Vanilla & The Sea

OudKokeshi
Oud

AmberKokeshi
Amber

Pineapple Vintage IntenseParfums Vintage
Pineapple Vintage Intense

Parfait de Rôses Lancome
Parfait de Rôses

Rôses BerberanzaLancome
Rôses Berberanza

JamaicaNateeva
Jamaica

Saint MartinNateeva
Saint Martin

BahamasNateeva
Bahamas

Goldea The Roman NightBvlgari
Goldea The Roman Night

AgarbathiPenhaligon`s
Agarbathi

PaithaniPenhaligon`s
Paithani

Eau de Cologne Ekstaz (О-де-Колонъ Экстаз)Brocard
Eau de Cologne Ekstaz (О-де-Колонъ Экстаз)

Eau de Cologne Bodrost' (О-де-Колонъ Бодрость)Brocard
Eau de Cologne Bodrost' (О-де-Колонъ Бодрость)

Eau de Cologne Imperial (О-де-Колонъ Имперiаль)Brocard
Eau de Cologne Imperial (О-де-Колонъ Имперiаль)

Eau de Cologne Anti-Stress (О-де-Колонъ Анти-стресс)Brocard
Eau de Cologne Anti-Stress (О-де-Колонъ Анти-стресс)

Neroli a la Cardamome du GuatemalaChopard
Neroli a la Cardamome du Guatemala

Vetver d'Haiti au The VertChopard
Vetver d'Haiti au The Vert

Vanille de MadagascarChopard
Vanille de Madagascar

Magnolia Au Vetiver du HaitiChopard
Magnolia Au Vetiver du Haiti

Jette 7Flowers PeonyJette Joop
Jette 7Flowers Peony

Dirty GingerHeretic Parfums
Dirty Ginger

Elfe RougeLes Contes
Elfe Rouge

Bonheur Pour HommeLes Contes
Bonheur Pour Homme

Leather CopperLalique
Leather Copper

Aromatics Elixir PremierClinique
Aromatics Elixir Premier

VIII Rococo MagnoliaClive Christian
VIII Rococo Magnolia

VIII Rococo ImmortelleClive Christian
VIII Rococo Immortelle

Rose GalanteGelle Freres
Rose Galante

Populaire merken en parfums: