Parfum in de schijnwerpers Groene Lentes: Angéliques Sous La Pluie

Groene Lentes: Angéliques Sous La Pluie

04/10/17 12:44:07

door: Sergey Borisov

Je hoort vaak dat parfumgebruikers in de lente worden aangetrokken door groene aroma's. In koude winters kiezen we vaak compacte chypres, warme orientalen en gourmand parfums, maar als dan de lente komt ben je toe aan verandering en aan een opleving die gepaard gaat met de natuur. Kom, laten we aan die verleiding toegeven!

Angelica

Angelica Archangelica

Hier in Siberië, waar ik woon, duurt het lang voordat de winter komt en ik test geleidelijk aan of mijn neus er klaar voor is door af en toe aan groene geuren te ruiken. Ik begon met Vetyver Nicolaï Parfumeur Créateur, maar vandaag pakte ik een van de lichtste en meest frisse groene geuren op: Angéliques Sous La Pluie.

Alles wat ik uit mijn raam kan zien is sneeuw, maar hier is het bewijs dat Jean-Claude Ellena's parfum kan toveren: slechts één spray is genoeg om een luidruchtige regenbui in een denkbeeldige, zeer groene tuin op te roepen, en om te voelen hoe de levenssappen gaan stromen.

Jean-Claude Ellena

Parfumeur Jean-Claude Ellena

De geur bevat zoveel energie; het is eerder kruidig dan groen, maar ook harsachtig en zeer dynamisch. Het geeft je veel meer dan alleen maar de zich ontvouwende groene bladeren. Tegenwoordig, nu de grondstof roze peper geen geheim meer is in de parfumwereld, weet ik wat de bron is van de kruidigheid en de onstuimige energie, en wat Angéliques Sous La Pluie zo levendig maakt.

Regen veroorzaakt geurigheid in alles om je heen; niet alleen de roze peper ademt zijn heerlijke aroma uit, maar ook groen gras, nat straatstof en boomschors geven hun beste aromatische nuances af. Deze engelwortelachtige geur is herkenbaar aan de teerachtige terpenen en een transparante selderijgeur, geplaatst op een lichte muskus achtergrond. De zoete en kruidige topnoot van roze peper daalt langzaam af naar een neutrale transparante musk, die doet denken aan hibiscuszaad.

Angeliques sous la pluie bottles and box

Als je niet zo'n bewonderaar bent van deze gewichtsloze transparantie in groene laagjes, dan zeg je misschien dat dit parfum over niets gaat; het spel ontgaat je zonder er veel aandacht aan te geven. Maar als je de schoonheid van nauwelijks door de natuur geparfumeerde lucht vlak na de regen wel opmerkt, zul je hier veel, veel meer in vinden dan "niets". Heel vaak zijn korte momenten van geluk veel waardevoller dan lange en stabiele perioden van welvaart.

Angéliques Sous La Pluie is gemaakt voor de herontdekking van je zintuigen in de lente, wanneer er nog niet veel groen te zien is maar je het toch duidelijk voelt aankomen. Na het lange ziektebed van de winter is het goed om je in kleine beetjes tegoed te doen aan allerlei heerlijkheden, om te beginnen met iets eenvoudigs en non-exotisch als Angéliques Sous La Pluie.

collage rond Angeliques sous la Pluies

Ook voor hete zomerdagen is het zeer geschikt, want je kunt er in baden zonder dat het teveel wordt. Je zult wellicht ontdekken dat Angéliques Sous La Pluie nog het langst op je kleren blijft hangen; het is de magie van de musk.

Als je deze geur toch echt te eenvoudig en vluchtig vindt, vergeet dan niet dat we ook nog Terre d`Hermès hebben, ontworpen door dezelfde parfumeur. Deze is net zo kruidig en grijs-groen, maar veel intenser en langduriger, vooral als je de Parfum gebruikt.

Als Angéliques Sous La Pluie nat gras is, dan is Terre d`Hermès Parfum een boom die opgekomen is vanaf hetzelfde zaadje: Jean-Claude Ellena's idee van transparantie en frisheid. Trouwens, heb je ooit de overeenkomsten tussen de geur van de grasachtige engelwortelplant en de machtige plataan (Sycomore, patanus occidentalis) opgemerkt?

P.S. Ik heb horen luiden dat de nieuwe geur van Frederic Malle, Superstitious Frederic Malle, ontworpen in samenwerking met Alber Elbaz, bijna in de winkels ligt....!


Angéliques Sous La Pluie Frederic Malle
Noten: koriander, roze peper, witte ceder, engelwortel, jeneverbessen en muskus.

 

Sergey Borisov

Serguey Borisov is al meer dan 10 jaar bekend in de Internetwereld van parfum onder de bijnaam moon_fish. Tegenwoordig schrijft hij over parfum voor GQ.ru en Vogue.ru, en doet bijdrages m.b.t. parfums in "glossy" tijdschriften. In 2013 is Sergey begonnen als lid van het Fragrantica team.Vorige Parfum in de schijnwerpers Volgende


Advertisement

Geef uw commentaar!

Wordt lid van deze online parfum community en je kunt je eigen beoordelingen toevoegen.

Advertisement

Advertisement

Nieuwe Parfums

IntensoJunaid Jamshed
Intenso

BreezeJunaid Jamshed
Breeze

Oud EssentielGuerlain
Oud Essentiel

OthocaAcqua di Sardegna
Othoca

BoeliAcqua di Sardegna
Boeli

MianaAcqua di Sardegna
Miana

Shalimar Souffle de ParfumGuerlain
Shalimar Souffle de Parfum

Desire ExtremeAlfred Dunhill
Desire Extreme

KaralyAcqua di Sardegna
Karaly

LòAcqua di Sardegna

CorosAcqua di Sardegna
Coros

Ladies Day ParisEtienne Aigner
Ladies Day Paris

Never Hide For HerOtto Kern
Never Hide For Her

Never Hide For HimOtto Kern
Never Hide For Him

Zorya VechernyayaBlack Phoenix Alchemy Lab
Zorya Vechernyaya

Zorya UtrennyayaBlack Phoenix Alchemy Lab
Zorya Utrennyaya

Zorya PolunochnayaBlack Phoenix Alchemy Lab
Zorya Polunochnaya

Feels Like Summer Mens.Oliver
Feels Like Summer Men

Feels Like Summer Womens.Oliver
Feels Like Summer Women

CharcoalPerfumer H
Charcoal

Diamond GreedyMontale
Diamond Greedy

Diamond RoseMontale
Diamond Rose

Diamond FlowersMontale
Diamond Flowers

Bois DoreVan Cleef & Arpels
Bois Dore

Uomo Salvatore Ferragamo Casual LifeSalvatore Ferragamo
Uomo Salvatore Ferragamo Casual Life

SolsticeBjork and Berries
Solstice

Histoire d'OrangersL`Artisan Parfumeur
Histoire d'Orangers

The Norns` FarmhouseBlack Phoenix Alchemy Lab
The Norns` Farmhouse

The IfritBlack Phoenix Alchemy Lab
The Ifrit

Technical BoyBlack Phoenix Alchemy Lab
Technical Boy

Populaire merken en parfums: