Parfum in de schijnwerpers Eau des Merveilles Bleue Hermes: verkoelend zeewater

Eau des Merveilles Bleue Hermes: verkoelend zeewater

05/08/17 09:58:32

door: Elena Knezhevich


Hermes Eau des Merveilles Bleue is een nieuwe versie van een tijdloos meesterwerk. De nieuwe versie is een creatie van parfumeur Christine Nagel, voor wiens oeuvre ik veel bewondering heb. Ik ben blij met de omslag naar frisse en meditatieve geuren na zoveel zoete creaties in het mainstream segment en ik herken deze nieuwe trend in de nieuwe Bleue en in bijvoorbeeld de eigenaardige en prachtige Izia Sisley....

Eau des Merveilles Bleue Hermes advertentie foto


De originele Eau des Merveilles, in 2004 ontworpen door Ralph Schwieger en Nathalie Feisthauer en die ik op dit moment op mijn andere hand draag, is een van de mooiste moderne parfums. De naam betekent letterlijk Water van Wonders en de geur introduceert een bijzondere amber afkomstig uit de zee, zowel goudgekleurd (van de pijnbomen) als grijs (ambergris).  

In de afgelopen jaren kregen we wat zoetere versies voorgeschoteld met veel minder aandacht voor de minerale kant van de hoofdbron van inspiratie. Eau des Merveilles Bleue is een glorieuze terugkeer naar de zee. Hoewel het een flanker is, is het mijn suggestie om te vermijden de twee geuren te vergelijken en om te proberen de nieuweling als een zelfstandig werk te accepteren. Ze zijn gemaakt met een verschillende esthetiek in gedachten. Terwijl het origineel een lichtgevende verfijnde ambergeur is, veelzijdig en ongelooflijk complex, mousserend met een gloeiende gouden warmte en houtachtige, zoute nuances, is Bleue de ogenschijnlijk minimalistische geur van zeewater.

Eau des Merveilles Bleue Hermes flacon


Eau des Merveilles Bleue daagt je uit, omringd door zijn zoete tijdgenoten op de plank, met een dissonant van een duidelijk mineraal en zout akkoord. Het parfum geeft je een gevoel dat bijna het tegenovergestelde is van het dragen van parfum: dat van het overspoeld worden door een oceaangolf. In dit verband maakt het  helemaal niet uit wie wordt natgespat, een man of een vrouw.

De geur is ver van doordringend; het begint met een mineraal, kruidig akkoord en een sappige hint van citrus - je lichaam wordt helemaal onder water gedompeld en begint dan op te drogen, glanzend met zoutkristallen. Wat een perfecte geur voor warm weer, vooral als de zee in je plannen voor de zomer ligt.

Toen ik het voor het eerst rook deed het me denken aan L'Eau par Kenzo, een veel zoetere, intensere en bloemigere geur met vrouwelijke kenmerken, maar met datzelfde verfrissend watergevoel. In Eau des Merveilles Bleue is het zeewater kruidiger en koeler.

In dit werk kunnen we zien dat Christine Nagel er inderdaad in geslaagd is Jean-Claude Ellena's idealistische bedoeling om het idee van water in een parfum te creëren tot realiteit te brengen.


Je zult geen enorm geurspoor achterlaten met deze creatie, omdat de geur zo abstract is dat ook deze lineaire definitie is weggelaten; het is niet belangrijk. Ik ruik het na een paar uur dragen nog wel, maar zeer dicht op mijn huid. Ik heb het nu in mijn collectie; ik kocht de laatste fles in de winkel....

 

Elena Knezhevich

is, samen met Zoran Knezevic, in 2007 begonnen met Fragrantica.com. Ze doet het ontwerp en is hoofd-redakteur voor de website.

Elena is geboren in Rusland en studeerde slavische talen en literatuur in Moskou. Hierna heeft ze in Sarajevo en Belgrado gewoond, alvorens zich te vestigen in Californië. "Ik heb sinds mijn geboorte een nomadische levensstijl gehad, altijd weer veranderend van stad, huis of zelfs land. Ik vind het heerlijk om dit eilandje op het internet te hebben dat ik zelf gebouwd heb, en dat bereikbaar voor me is van waar ik ook ben, om me weer even thuis te voelen."

 Vorige Parfum in de schijnwerpers Volgende


Advertisement

Geef uw commentaar!

Wordt lid van deze online parfum community en je kunt je eigen beoordelingen toevoegen.

Advertisement

Advertisement

Nieuwe Parfums

SunKissLili Bermuda
SunKiss

Vanilla & The SeaPhoenix Botanicals
Vanilla & The Sea

OudKokeshi
Oud

AmberKokeshi
Amber

Pineapple Vintage IntenseParfums Vintage
Pineapple Vintage Intense

Parfait de Rôses Lancome
Parfait de Rôses

Rôses BerberanzaLancome
Rôses Berberanza

JamaicaNateeva
Jamaica

Saint MartinNateeva
Saint Martin

BahamasNateeva
Bahamas

Goldea The Roman NightBvlgari
Goldea The Roman Night

AgarbathiPenhaligon`s
Agarbathi

PaithaniPenhaligon`s
Paithani

Eau de Cologne Ekstaz (О-де-Колонъ Экстаз)Brocard
Eau de Cologne Ekstaz (О-де-Колонъ Экстаз)

Eau de Cologne Bodrost' (О-де-Колонъ Бодрость)Brocard
Eau de Cologne Bodrost' (О-де-Колонъ Бодрость)

Eau de Cologne Imperial (О-де-Колонъ Имперiаль)Brocard
Eau de Cologne Imperial (О-де-Колонъ Имперiаль)

Eau de Cologne Anti-Stress (О-де-Колонъ Анти-стресс)Brocard
Eau de Cologne Anti-Stress (О-де-Колонъ Анти-стресс)

Neroli a la Cardamome du GuatemalaChopard
Neroli a la Cardamome du Guatemala

Vetver d'Haiti au The VertChopard
Vetver d'Haiti au The Vert

Vanille de MadagascarChopard
Vanille de Madagascar

Magnolia Au Vetiver du HaitiChopard
Magnolia Au Vetiver du Haiti

Jette 7Flowers PeonyJette Joop
Jette 7Flowers Peony

Dirty GingerHeretic Parfums
Dirty Ginger

Elfe RougeLes Contes
Elfe Rouge

Bonheur Pour HommeLes Contes
Bonheur Pour Homme

Leather CopperLalique
Leather Copper

Aromatics Elixir PremierClinique
Aromatics Elixir Premier

VIII Rococo MagnoliaClive Christian
VIII Rococo Magnolia

VIII Rococo ImmortelleClive Christian
VIII Rococo Immortelle

Rose GalanteGelle Freres
Rose Galante

Populaire merken en parfums: