De beste op een rij De beste parfums van 2016 volgens Fragrantica - Deel 2

De beste parfums van 2016 volgens Fragrantica - Deel 2

12/27/16 13:31:06 (Een commentaar)

door: Elena Knezhevich

 


Zoals ieder jaar brengen we aan het eind van december een overzicht van de meest populaire parfums onder onze leden. Deel 1 hiervan, waarin Mugler's Angel Muse en Armani Code Perfumo werden aangekondigd als de meest populaire geuren onder Fragrantica-leden, publiceerden we op 23 december j.l.. Vandaag delen we de keuzes van nog vijf Fragranticaschrijvers. 
 

SELECTIE VAN DE REDAKTIE 

Dawn Spencer Hurwitz perfumer portrait

Favoriete Parfumeur voor Retro Nouveau Animalistische Geuren: Dawn Spencer Hurwitz, zonder twijfel. Van haar Rendezvous, wat aanvoelt als een vintage Lanvin in hoogtijdagen [beestachtige jasmijn, wat heerlijk!] tot haar recentere Chinchilla [duidelijk een eerbetoon aan de geweldige Zibeline van Weil met die honingachtige vachtnuances) – vergelijk de geurnoten maar] en Musc al Medina [John Singer Sargent's Bedouine-schilderijen in parfumvorm] -  Dawn heeft de grote werken nauwkeurig bestudeerd en gebruikt wonderbaarlijke materialen, zonder op de kleintjes te letten.

De Beste Nieuwe Vanille-maar-dan-Anders: Aroma M Geisha Vanilla Hinoki. Elk detail, vanaf het prachtige traditionele, handgemaakte Yuzenpapier tot de pikante / houtachtige / leerachtige / rokerige / kruidige tinten van het parfum zelf, trotseert categorisering, en gelukkig maar. Het is elegant, verfijnd en het overbrugt het Oosten en het Westen met élan. Maria McElroy's gebruik van lavendel is geniaal; zelfs als je een beetje 'hinoki-moe' bent de laatste tijd zou dit je wel eens van gedachten kunnen doen veranderen.

Cadavre Exquis Bruno Fazzolari perfume

Favoriete Geurige Rebelse Collaboratie: Antonio Gardoni / Bruno Fazzolari Cadavre Exquis. Mijn favoriete macabere gourmand afkomstig van twee getalenteerde kerels met een enorme verbeelding. De kunst op het etiket alleen al is geweldig, laat staan de fascinerende, onbeschrijfelijke geur [Ik heb het geprobeerd, echt waar.... ;-) ].

Equestrian Sonoma Scent Studio

Het Beste Eerbetoon aan Paarden: Sonoma Scent Studio Equestrian. Laurie Erickson demonstreert zo treffend hoe het is om omgeven te zijn met paarden en goed geoliede toerusting, harnassen en zadels: zonovergoten hooi, de geur van appels / het ciderhuis, de gevoelige rillingen van je paard onder je vingertoppen. Het is zo levensecht, trouw en gemakkelijk te dragen. Een echt genot.

 

Elena Vosnaki portrait

De Beste GalopstijlGalop d'Hermes is de eerste grote nieuwe release van parfumeur Christine Nagel, die het stokje van Ellena heeft overgenomen voor de eerbiedwaardige zadelmaker, en de verwachtingen waren hoog. In tegenstelling tot haar weelderige orientaalse stijl, maar toch trouw blijvend aan zichzelf, is ze erin geslaagd om zich te houden aan de verfijning en moeiteloosheid waar Hermes zo om wordt vereerd. Deze met rozenwater doordrenkte suedegeur zal veel stof doen opwaaien in discussies over hoe luxe kan worden geïnterpreteerd. Galop Hermes
De Meest Trendy Trendsetter: Op het eerste gezicht lijkt het misschien dat Poison Girl (Dior) gericht is op leeghoofdige, jonge kopers die aangetrokken worden om alle verkeerde redenen: siropige zoetheid, opzichtig roze verpakking, een stoer designermerk opgehemeld op de flacon. En toch, door hun mega-hitparfum Hypnotic Poison een nieuwe interpretatie te geven voor de millennials met een heldere, fruitige topnoot en een verlichting van de amaretto lading van het origineel, is Dior erin geslaagd een succes op handen te hebben.  poison girl
De Beste "Hert in de Koplampen" Reclame: Als de vloeistof heerlijk is, waarom zou je er dan teveel gedoe omheen bouwen? No.5 L'Eau (Chanel) is misschien wel een van de mooiste flankers die er zijn, een zeer geloofwaardige-DNA gegaufreerde citrusvariant op de heilige koe van het Franse etablissement, maar de keuze om Lily-Rose Depp te vereeuwigen in de meest onzinnige reclame-campagne van de afgelopen jaren liet me een beetje verbijsterd achter. Heb jij dat ook? Chanel no.5 l'eau
De Beste "Geef de GlasEx eens aan" Flacon: Maar weinig parfumhuizen hebben de moed om de popcultuur op z'n kop te zetten en een beetje om zichzelf te lachen op een gedurfde en brutale manier. Fresh Couture (Moschino) is denk ik de beste grappig bedoelde flacon van de laatste jaren, een ironische knipoog naar functionaliteit die de Haute Perfumery binnentreedt. Als dit niet te vinden is in het "Museum of the Sublime Mundane", dan weet ik niet wat wel!  fresh couture

 

Julietta ptoyan portrait

Neroli Portofino Forte Tom Ford

De Beste Flanker van 2016: Neroli Portofino Forte. Het erfde eigenschappen van de oudere broer, maar wordt geserveerd op de juiste manier: het is inderdaad a) forte, en b) Tom Ford - een klasse die je meteen herkent, en het is een Cologne! Bijna onmogelijk te negeren.

Kingdom of Dreams LM Parfums

In mijn categorie Wierookgeur van het Jaar is de winnaar Kingdom of Dreams Laurent Mazzone, die kan worden omschreven met de woorden "zombies, spanning, Satan". Welkom in de hel!

Rose Oud Yves Rocher

Het Beste Massaparfum: Rose Oud Yves Rocher! Het laat ons zien dat oudh en rooscombinaties mooi en niet duur hoeven te zijn.

Galop d`Hermes

De Teleurstelling van het Jaar: Galop d`Hermes, alsmede de nieuwe geuren binnen de Pheromones-lijn van het Argentijnse huis Fueguia. Geen verder commentaar. 

 

Eugeniya Chudakova

De Peter Pan Prijs die ons terugbrengt naar het verhaal, de blauwe bal met de magische kracht erin: Angel Étoile des Rêves. Echt prachtig van binnen en buiten.

Angel Étoile des Rêves Thierry Mugler

Het Beste Antwoord richting de ConsumentenwereldDon't Get Me Wrong Baby, YES I DO.

Don`t Get Me Wrong Baby, YES I DO bottle

De Beste Vitaliteit en Gedurfdheid, al kan ik het niet gioed in woorden uitdrukken, alleen maar voelen. Ooit vind ik er wellicht de woorden voor: Fauni Angela Ciampagna.

Fauni Angela Ciampagna

De "Parfumcreatie is Niet Dood" prijs gaat naar de briljante, intellectuele werken van Renegades Project, Gri Gri Parfums, Mercurio Perfumes, STARCK PARIS, AETHER en Parfums Quartana

Mercurio Perfumes

John Biebel Writer Editor Fragrantica.com

Bapteme du Feu Serge Lutens perfume

Hans en Grietje's Peperkoekenhuis Prijs: Dit is een gelijkspel dit jaar! Twee parfums vochten het uit en staan nog steeds overeind. Deze peperkoek krachtpatsers zijn door Hans en Grietje van al het suikergoed ontdaan en de heks is op haar bezem vertrokken, maar peperkoekgeïnspireerde geuren zijn verslavend en verleidelijk, en in dit geval hebben we twee winnaars: Hi Wildflower Botanica’s Lovers Rock en Serge Lutens’ Baptême du Feu.

Elizabeth and James perfumes

De Beste Tweeling-uitgave door een Tweeling: Wat begon als iets dat leek op een marketingstunt (de Olsen tweeling - “serieuze” parfums?) bloeide op tot iets fantastisch dit jaar. Nirvana Bourbon is een mooie, drankachtige leergeur maar Nirvana Rose is echt een prachtige combination van patchouli, vetiver en droge roos, modern en heerlijk. Het zijn verfijnde parfums in chique verpakkingen. Goed gedaan, tweeling!

The Tragedy of Lord George Penhaligon's perfume

De Beste Rendierflacon: Deze fles, met de zo handig ontworpen, reisvriendelijke dop met enorme oren, snuit en gewei, heeft meer kans verward te worden met een glorieus schaakstuk of een middeleeuwse medekroes dan een parfumfles te zijn. Penhaligon's The Tragedy of King George is een fascinerend wonder. Ik vind het toevallig mooi, maar het kan wel iemand in de ogen prikken, dus behandel het met de nodige voorzichtigheid. Het staat wel indrukwekkend op de plank, vind je niet?

Fathom V BeauFort London perfume

Het Beste Piratenparfum: Je bent klaar voor "Praat als een Piraat"-dag met deze zoutige, houtachtige en zeer fascinerende zeevaartgeur van de nieuwe Britse parfumeur Beaufort: Fathom V. Het is een van mijn favoriete uitgaves van 2016 en een "must" voor liefhebbers van ongebruikelijke, historische, nautische themageuren met eiken mos, jeneverbes en lelie. Geloof me wat deze betreft: het is een van die zeldzame parfums die het gevoel van een zeereis zo levendig overbrengen dat het lijkt alsof je het vanaf het kraaiennest aanschouwt.


We zijn benieuwd naar jullie winnaars voor 2016!

 

Santa with presentsVorige De beste op een rij Volgende


Advertisement

debbie
debbie

Voor mij is de Grands Crus serie van Lancome de ontdekking van 2016. Bekende geurnoten met een twist zoals vanille met lavendel, jasmijn met marsepein en tuberoos met kastanje. De 3 oud geuren uit deze serie kan ik niet goed beoordelen, want ik hou niet van oud geuren.
Serge Lutens Bapteme du Feu vind ik ook een hele mooie geur en verdient een plekje tussen de mooiste geuren van 2016. Ik sluit me, wat Bapteme du Feu betreft, aan bij het commentaar van John Biebel.

Dec
28
2016

Geef uw commentaar!

Wordt lid van deze online parfum community en je kunt je eigen beoordelingen toevoegen.

Advertisement

Advertisement

Nieuwe Parfums

Populaire merken en parfums: