De beste op een rij De beste parfums van 2016 volgens Fragrantica - Deel 1

De beste parfums van 2016 volgens Fragrantica - Deel 1

12/23/16 00:00:00 (2 commentaren)

door: Elena Knezhevich

 


Zoals ieder jaar brengen we aan het eind van december een overzicht van de meest populaire parfums onder onze leden. Voor wie nog even naar de lijst van eind vorig jaar wil kijken is hier de toplijst van 2015 (engels).

 

BESTE PARFUM 2016 voor DAMES

Angel Muse Thierry Mugler is onze winnaar. Het is uitgegeven als een bijna volledig onafhankelijke geur, maar onmiskenbaar vloeit het parfumbloed van haar beroemde voorganger door de aderen. En zoals het een Mugler creatie betaamt, roept het zowel liefde- als haatemoties op. Saai is het zeker niet. 

Poison Girl
Dior
Narciso Poudree
Narciso Rodriguez
Chanel No 5
L'Eau
Poison Girl perfume Narciso Rodriguez perfume Chanel No 5 L'Eau perfume

Kijkend naar de winnaars kunnen we stellen dat dames nog steeds ofwel dol zijn op snoep- en fruitgeuren, ofwel op geweldige, klassieke, nostalgische geuren met een "vintage vibe". Alle uitgekozen parfums hebben een stevige link met hun originele versies, zoals al blijkt uit hun naam, maar hoe dan ook: sommige van deze nieuwe winnaars hebben de potentie om zelf tot grote parfums uit te groeien.

 

BESTE PARFUM 2016 voor HEREN

Giorgio Armani Code heeft continu groot succes gekend sinds het werd gelanceerd in 2004. De Profumo versie bevestigt nog eens de fruitige fougere trend die eind 2000 werd begonnen met 1 Million Paco Rabanne en Creed Aventus.
 

A*Men Pure Tonka
Thierry Mugler
Uomo Intense
Valentino
L’Homme Ideal Eau de Parfum Guerlain
A*Men Pure Tonka Thierry Mugler perfume Valentino Uomo Intense Valentino perfume L’Homme Ideal Eau de Parfum Guerlain perfume

Mannen houden van warme en zoete geuren met tonkaboon! Kijk maar naar de kleur, daar kun je het al aan zien. 

 

BESTE UNISEX PARFUM 2016

Hermes bewijst ieder jaar weer dat het mogelijk is om anders dan anderen te zijn en tegelijkertijd populair. Wederom is het Eau de Rhubarbe Ecarlate uit de populaire nichegroep dat boven het maaiveld uitsteekt vanwege de bijzondere compositie en kwaliteit.

CK2
Calvin Klein
Soleil Blanc
Tom Ford
Ambre Eternel
Guerlain
CK2 Calvin Klein perfume ad Soleil Blanc Tom Ford perfume ad Ambre Eternel Guerlain perfume

Traditioneel gezien hebben we in deze groep wat meer vrijheid dan in de smallere dames- en herensector en dus ook wat interessantere edities. We zien dan ook de zoete, exotische en perverse Tom Ford en Ambre Eternel naast de nogal neutrale citrus- en verfrissende watergeuren. Amber en tabak zijn natuurlijk niet nieuw maar wel voor onze toplijst. Gezelligheid en warmte zijn in trek!

 

SELECTIE VAN DE REDAKTIE 

Dit jaar besloten we de beste geuren te kiezen aan de hand van onze eigen speciale categorieën. We tellen dus geen "deurtjes" zoals dat gewoonlijk gebeurt, want onze liefde voor parfumcreatie heeft niets te maken met deurtjes.

Bella Van Der Weerd portrait

De Beste Langdurige Wittebloemen-Elegantie: Marfa van Memo Paris; oranjebloesem en tuberoos liggen tegen een romig vanille-marshmallowakkoord aan. Dit is een sillage-monster dat sterk begint en lang aanhoudt, maar ook als het zachter wordt en de vanille duidelijker wordt in de basis hoef je niet je best te doen om het te ruiken. En toch straalt het raffinement er vanaf. perfume Marfa
De Beste Groener dan Groen-geur: Ambergreen van Oliver & Co.; een groene bom met een overdosis aan groene noten zoals basilicum, koriander, vijgenblad, gras, groene paprika, en groene mandarijn dat ik het liefste op de huid van een man ruik. Zeker zeer opwekkend in de ochtend om je dag een impuls te geven maar het ontwikkelt zich vervolgens meer houtachtig op de huid, met een licht animale amberachtige zoetheid die een warmere gloed creëert. Verslavend! Ambergreen perfume
De Beste Houtachtige Floriental Vanillegeur met de  Meest Betoverende Naam: Hundred Silent Ways van Nishane; het begint als een fruitchouli, maar eindigt met een witte romige bloem, vanille en sandelhout. Deze schoonheid spreekt absoluut in "vele stille stemmen" (zoals parfum dat doet). Het begint luid, maar geef het tijd om de zachte, houtachtige, romige gardeniastem, zwaar van vanille, te vinden. Hundred Silent Ways Nishane
De Beste "Deze Wil Ik Vanwege de Flacon": Nettuno van Mendittorosa; de foto spreekt voor zich en vanaf het moment dat ik Miguel's review had gelezen zie ik mezelf deze flacon op mijn parfumplankje plaatsen....hij zou de hele plank voor zich alleen hebben. Prachtig. Nettuno Mendittorosa


Miguel

Nohiba Coudray perfume De Beste Comeback: Hier moet ik twee parfums noemen: Caron Montaigne 2016 en E. Coudray Nohiba 2016. Montaigne, een geur uit 1987, bevat meer dan 50% Mysore sandelhout. Het werd eerst gediscontinueerd maar is nu terug met enkele kleine aanpassingen en het is geweldig. Nohiba, een familielid van Opium en Youth Dew, is een relevante herlancering met extravagante oosterse sensualiteit.
Ma Bete Eris Parfums De Beste Animalistische Geur: Eris Parfums Ma Bête. Barbara Herman heeft op zoveel vintage liefhebbers invloed gehad en brengt met haar eigen lijn vintage bloemige, animalistische geuren naar het nieuwe millennium die recht voor zijn raap zijn en beestachtige manieren hebben. 2017 krijgt een nieuwe geur van dit huis te zien die totaal anders zal zijn dan wat we al gezien hebben.
Peau d`Ailleurs Starck De Beste Raadselachtige Geur ofwel "Wat ruik ik eigenlijk?": Starck Peau d'Ailleurs. Naast de prachtige flacon is de geur een abstracte creatie van de geniale Annick Menardo die vochtigheid en regenbuien oproept met synthetische wonderen er tussendoor.
Oud Nihal Tiziana Terenzi De Beste Familie-Geheimen Geur: Tiziana Terenzi Oud Nihal. Dit huis heeft dit jaar een aantal geweldige creaties gelanceerd, maar Oud Nihal, gemaakt met oudh- en roosextracten van de familie Terenzi die meer dan 45 jaar hebben gemacereerd, moet op een voetstuk worden geplaatst.

 

De Beste 2016-Ontdekking van een niet in 2016 gelanceerde Nichegeur: Penhaligon's Eau de Verveine is maar matig bekend en een nogal verrassende combinatie van heldere citroen, vanille en salie die mijn hart heeft gestolen.Het is vreemd hoe soms de liefde bloeit op de meest onverwachte plekken! Lees mijn review hier (engels). Eau de Verveine Penhaligon's perfume

De Meest Indrukwekkende Amerikaanse Ontwerper-geur: Robert Graham's trio van geuren. Ik vind alle drie de geuren lekker, maar mijn favoriet is de patchouli, tonka & tobacco harmonie van Fortitude. En de flessen zijn zeer opvallend, mag ik wel zeggen!

Fortitude Robert Graham perfume
Het Vreemdste "what the ????" Geurmoment: Dark Ride van Xyrena is een prachtig voorbeeld van een geur die perfect een aromatische herinnering weet te vangen. Ja, het ruikt inderdaad naar de Pirates of the Caribbean ride in Disneyland  - chemisch behandeld water en buskruit - ik hou ervan. Dark Ride Xyrena perfume
De Onafhankelijke Parfumeur die je Aandacht Verdient: Shelley Waddington is een absolute wondervrouw wiens werk ik nu al 5 jaar lang bewonder. Op alles van haar hand heb ik positieve feedback gekregen en ze is onlangs toegetreden tot een fantastisch ambachtelijk geurproject met haar Zoologist Hummingbird. Haar 2016 lancering, Rainmaker, onder haar EnVoyage label, laat haar talent nog eens extra zien. Shelley Waddington perfumer in her lab


 

Mat Yudov portrait

Apsu perfume

De Meest Verre Geur van Oriëntaalse & Oudh-geuren: APSU Ulrich Lang. Een aquatisch, groen en sappige-bladerenaroma met een zinnige aanwezigheid van water dat een geweldige oplossing is voor degenen die moe zijn van snoepgoedparfums, oudh-geuren en orientals, maar niet terug willen keren naar de abstracte frisheid van de jaren '90.

Stark perfume bottle

De Marsbewoner Prijs gaat naar Philippe Starck voor het ons nog verder van de aarde verwijderen dan APSU met zijn trio van geuren. Ze zijn enorm abstract, verstoken van welke relatie dan ook met natuurlijke objecten, wat niet betekent dat ze onaangenaam zijn.

Olivier Polge portrait

Olivier Polge ontvangt de Kampioensprijs voor zijn onbereikbare parfumeursvaardigheden. Hij  experimenteerde nog een beetje met de geur van A Lab On Fire L'Anonyme ou OP-1475-A, maar vervolgens herwerkte hij de details en perfectioneerde het geheel met Mugler Fougere Furieuse. En vergeet niet zijn Chanel No 5 L'Eau! De balk ligt nu zeer hoog en we zullen onvermijdelijk zijn toekomstige werk - zowel academisch als innovatief - vergelijken met zijn voorgaande creaties.

uer mi perfume De Meest Ongebruikelijke Interpretatie van een Gewoon Object (en wel Eaux de Cologne) OR ± Ange UER MI is de meest onconventionele combinatie van citrus met pompoen. Het brengt sinaasappels en mandarijn in een zoete, romige, bijna gourmand-tropische, fruitonderbouwde rozengeur die staande wordt gehouden door een balsemachtige basis.

 

Sergey Borisov portrait

De Guy Robert  prijs gaat naar CK2 Calvin Klein. Het perfecte bewijs van de parfumeur's axioma dat  “parfum allereerst lekker moet ruiken”. Het is een blij, eenvoudig parfum dat makkelijk en comfortabel te dragen is. CK2 Calvin Klein

Het Meest Provocerende Parfumproject: Renegades, natuurlijk. Bertrand Duchaufour, Geza Schoen en Mark Buxton begonnen iets nieuws,  interessant en grappigs. We moeten deze heren goed in de gaten houden voor hun volgende opwindende provoceringen.

Renegates logo detail
De winnaar in twee groepen; Beste Cologne van het Jaar en Beste Heropleving van het Jaar: Green Water Jacques Fath. Mijn eindeloze dankbaarheid gaat uit naar Rania Naim en Cecile Zarokian voor mijn nieuwe favoriete cologne-creatie. Green Water Jacques Fath perfume
Het Beste Glas Champagne: L’Attesa Masque Milano. Het is vooral een winnaar aangezien zelfs ik, een fanatiek hater van bubbels in alcohol, de schoonheid van deze geur herken. L`Attesa Masque Milano perfume

Jodi Battershell

El & Ella perfumes Het Meest Sexy Koppel van 2016: Arquiste El en Ella. (Ik heb geprobeerd om op een gelijkwaardig "celebrity" koppel te komen voor een analogie, maar dat lukt niet erg nu Angelina Jolie en Brad Pitt uit elkaar zijn...)
Nightingale Zoologist Perfumes

De Beste Geur die Toevallig Dezelfde Naam draagt als een Leonard Cohen liedje: Zoologist Nightingale ("Tho' you are singing somewhere still, I can no longer hear you." RIP, Mr. Cohen.) Ik kan geen genoeg krijgen van deze heerlijke, ouderwetse, chypre-geur. Het is mijn favoriet van het huis Zoologist tot nu toe—en da's niet zo makkelijk als je kijkt naar de geweldige geuren binnen de Zoologist collectie!

Grace Grace Coddington Beste Flaconontwerp voor Kattenliefhebbers: gelijkspel voor Grace Coddington en Salvador Dali La Belle et L'Ocelot Eau de Toilette. Ik ben zelf een kattengek in training en deze flacons brengen mij aan het spinnen.....Ik heb deze geuren nog niet geroken maar een snelle blik op alle beoordelingen suggereert dat dit  plezierige en veilige keuzes zijn.  
Stash SJP Sarah Jessica Parker bottle De "Ik ben geen Comeback, Ik ben hier al jaren" prijs is ook al een gelijkspel, en wel tussen Ava Luxe, waar diverse edities van uitkwamen dit jaar, en Sarah Jessica Parker with Stash SJP. Beide geweldige vrouwen toonden ons met hun 2016 geuren dat ze nog steeds in goede vorm zijn en ik hoop dat ze ons nog vele jaren zullen blijven verbazen met hun talenten.

 

Sandra Raicevic-Petrovic portrait

Het Beste Kado voor 2016: Chanel No5 L'Eau. Moderner en laagdrempeliger voor een jonger publiek maar met hetzelfde Chanel DNA. "Als de geur je niet aanstaat, zal de verpakking dat zeker wel doen," zou Meester Yoda zeggen. Chanel No 5 L'Eau

Het Meest Realistische Snoepgoed: Dolce Passione van Pantheon Roma. Arturetto Landi maakte een enorme chocolade-nootachtig explosie, versierd met zoete en sappige rode vruchten. Dolce Passione kan ik benoemen als het beste chocoladeparfum ooit, dus niet alleen voor dit jaar. Wees voorzichtig: deze geur dragen betekent dat chocola-fans je overal zullen volgen.

Dolce Passione Pantheon Roma
De Beste Combinatie van Parfum en Flacon: Narciso Poudree. Wat je ziet is wat je krijgt, en dat is in dit geval een zeer goede zaak! Het is een elegante, lichte, koele, make-up poederachtige, licht roze en een beetje romige, mooi afgeronde, meer dan trendy, niet-seizoensgebonden editie. Narciso Poudree
De Beste Bodylijn en Haargeuren: Casamorati 1888 . Een lijn die als een uitbreiding van hun parfumcollectie werd gelanceerd. Een grote stap voor de Casamorati 1888 collectie, net als de implementatie van 30 ml flacons naast de 100 ml uitvoeringen. Casamorati 1888 Luxury Bath Collection

 

Sanja Pekic portrait

Aoud Legend Montale De Beste "Keurig in het Pak" geur: Montale Aoud Legend. Deze pittige patchouli- en oudh-combinatie is erg koud en elegant. Gemaakt om samen te gaan met je "business executive look" of de in YSL gestoken dame in een Helmut Newton's foto look.

The New Hyperbole by Courrèges

De Hipste Campagne en Concept: Courrèges Hyperbole met het Grace Jone-thema. Ik ben persoonlijk niet dol op de geur zelf, maar de reclameboodschappen zijn zo mooi gemaakt dat je het toch wil hebben.
Basic Bitch Xyrena perfume De Grappigste Naam Basic Bitch van Xyrena.Ik weet dat je de grap overal tegenkomt, maar het is nog steeds grappig. Nu heb je een geur die mooi samengaat met je irrelevante zelf; je cafe latte, je UGG laarzen en alle andere "basic" clichés. De noten en geur zelf zijn, ironisch genoeg, helemaal niet zo simpel.
Galop d`Hermes De Hoogste Verwachtingen: Galop d`Hermes. Ik heb nog steeds niet de kans gehad deze geur te proberen maar kijkend naar de belangrijkste geurnoten, roos en leer, is de kans maar klein dat ik het niks zal vinden.

 

Elena Knezhevich portrait in the snow

De Beste Parfum Flacon Ooit Gemaakt: de eerste geur van Salvador Dali. Deze fles en ook het parfum werden gemaakt door het genie, en niets kan ermee vergeleken worden; het was mijn grote aanmoediging om parfums te gaan verkennen en vereren. Er zijn zo veel goede ontwerpen bij gekomen, maar Salvador Dali's flacon heeft een onbereikbare perfectie behouden. Salvador Dali black bottle original design
De Beste Parfum Reclame Video 2016: Kenzo World. Ik sta niet alleen in mijn bewondering voor het werk van de geweldige actrice Margaret Qualley.

De Meest Realistische Tuin na de Regen 2016: Promenade des Anglais Guerlain . Het is als een brits park als het geregend heeft: grote bomen, een uitgestrekt groen gazon met mooie struiken eromheen en een meertje erbij.

Promenade des Anglais Guerlain perfume
Het Meest Synthetische Parfum over de Natuur 2016: Lankaran Forest van Maria Candida Gentile is een mooie geur die artificieel en futuristisch aandoet, heel hip en vooruitstrevend. Ik kan het me voorstellen op een metroseksueel, die selfies neemt in het bos tijdens een korte ontsnapping uit het stadsleven waar hij thuishoort. Lankaran Forest Maria Candida Gentile perfume

Santa with presents

Wordt vervolgd....Vorige De beste op een rij Volgende


Advertisement

Cindyrella
Cindyrella

Heerlijk inderdaad!
Mijn favorieten van afgelopen jaar (nieuwe ontdekkingen of nieuwe releases) zijn: Chanel No 5 l'Eau, Mugler Angel Muse, Sammarco Ariel en Creed Royal Princess Oud.

Dec
24
2016
debbie
debbie

Ik hou van dit soort lijstjes! Ik heb gesmuld van het artikel!

Dec
23
2016

Geef uw commentaar!

Wordt lid van deze online parfum community en je kunt je eigen beoordelingen toevoegen.

Advertisement

Advertisement

Nieuwe Parfums

Populaire merken en parfums: