Nieuwe Geuren Chypress Floris: vrolijke, eenvoudige genoegens

Chypress Floris: vrolijke, eenvoudige genoegens

04/17/17 12:43:35

door: Alena Chudakova

 

Naast diverse opvallende en ongebruikelijke geuren die we tegenkwamen tijdens de Esxence beurs in Milaan waren er ook een aantal van parfumhuizen die gewoon hun eigen langzame en kalme leventje leiden. Een daarvan was het britse huis Floris. Betoverd door het in bloei staande Milaan was The Mall boordevol van bloemboeketten — en de stand van Floris was hierop geen uitzondering. Een prachtig boeket diende als scheiding tussen de nieuwste editie van het hyis, Chypress, en de rest van hun lijn, verpakt in elegante flacons met blauw-en-gouden labels. 

Floris stand op Esxence 2017

Laten we de nieuwe compositie eens nader bekijken. Het huis beschrijft de geur als volgt: 

“Met de focus op het creëren van een signatuurgeur die de moderne Floris-vrouw weergeeft heeft Floris een geur met zelfvertrouwen en gratie ontwikkeld, mede geïnspireerd door de rust, allure en kracht van vrouwelijkheid, afgezet tegen het weelderige decor van het huis.

De creatie werd van begin tot eind begeleid door Edward Bodenham en het Floris parfumteam. Edward legt uit: “Deze geur is gemaakt om schoonheid en ingetogen elegantie te definiëren en we denken dat we de perfecte balans in Chypress hebben ontdekt; de schittering van de roos, bergamot en oranjebloesem, in contrast met de diepe, rijke, vasthoudend noten van patchouli, amber en muskus. Het is een zeer boeiende combinatie die de aspiratie, het charisma en de verfijning van de Florisdrager uitdrukt.”

Floris Chypress reclame foto
 

In de eerste aanraking met de huid verfrist de geur je met een speels, bruisend citrus-limonade-begin dat tevens een willekeurig verschijnende nerolinoot bevat, om ons aan te manen de boel een beetje serieuzer te nemen. De sprankelende wateren, hand in hand met de neroli, worden langzaam vervangen door bloemen - ze tonen zich zonder haast, al doende nette manieren en een verfijnde smaak in je hoofd oproepend. Zelfs de jasmijn verbergt haar vleselijke kant hier, ingehouden door een subtiel rozensluier dat je English Rose zou kunnen noemen — een naam die het bekende type vrouw met zachte trekken en een lichte huid beschrijft; natuurlijk mooie vrouwen wiens beeld Edward Bodenham zeker in gedachten hield tijdens het maken van Chypress.

Het bloemig boeket wordt omarmd met een soepele en zoete ylang-ylang-omslag en een licht patchouli-akkoord. Dankzij de diffuusheid van de geur en een heleboel "luchtigheid" in de samenstelling kunnen we soms de chypre-achtige ruggengraat voelen - een zeer traditionele karaktertrek van het huis Floris.

Floris stand op Esxence 2017

Als je het zou vergelijken met kleding, is Chypress een mooi op maat gesneden wit overhemd - een veilige keuze om te dragen met zowel een strakke rok als een "mom" jeans. Met deze nieuwe uitgave is ons vertrouwen in de Britse intuïtie van het huis dat met succes hun ceremonieelheid in flessen weet te vangen zonder  hun stijl te verliezen, terwijl smakeloosheid en verveling worden vermeden, wederom bevestigd.

Alena Chudakova trad in 2015 toe aan het Fragrantica-team. Ze vertaalt artikelen en brengt parfumnieuws.Vorige Nieuwe Geuren Volgende


Advertisement

Geef uw commentaar!

Wordt lid van deze online parfum community en je kunt je eigen beoordelingen toevoegen.

Advertisement

Advertisement

Nieuwe Parfums

IntensoJunaid Jamshed
Intenso

BreezeJunaid Jamshed
Breeze

Oud EssentielGuerlain
Oud Essentiel

OthocaAcqua di Sardegna
Othoca

BoeliAcqua di Sardegna
Boeli

MianaAcqua di Sardegna
Miana

Shalimar Souffle de ParfumGuerlain
Shalimar Souffle de Parfum

Desire ExtremeAlfred Dunhill
Desire Extreme

KaralyAcqua di Sardegna
Karaly

LòAcqua di Sardegna

CorosAcqua di Sardegna
Coros

Ladies Day ParisEtienne Aigner
Ladies Day Paris

Never Hide For HerOtto Kern
Never Hide For Her

Never Hide For HimOtto Kern
Never Hide For Him

Zorya VechernyayaBlack Phoenix Alchemy Lab
Zorya Vechernyaya

Zorya UtrennyayaBlack Phoenix Alchemy Lab
Zorya Utrennyaya

Zorya PolunochnayaBlack Phoenix Alchemy Lab
Zorya Polunochnaya

Feels Like Summer Mens.Oliver
Feels Like Summer Men

Feels Like Summer Womens.Oliver
Feels Like Summer Women

CharcoalPerfumer H
Charcoal

Diamond GreedyMontale
Diamond Greedy

Diamond RoseMontale
Diamond Rose

Diamond FlowersMontale
Diamond Flowers

Bois DoreVan Cleef & Arpels
Bois Dore

Uomo Salvatore Ferragamo Casual LifeSalvatore Ferragamo
Uomo Salvatore Ferragamo Casual Life

SolsticeBjork and Berries
Solstice

Histoire d'OrangersL`Artisan Parfumeur
Histoire d'Orangers

The Norns` FarmhouseBlack Phoenix Alchemy Lab
The Norns` Farmhouse

The IfritBlack Phoenix Alchemy Lab
The Ifrit

Technical BoyBlack Phoenix Alchemy Lab
Technical Boy

Populaire merken en parfums: