De nieuwste Parfum beoordelingen!

Hier kun je de meest recente parfum beoordelingen lezen. Gebruik de datum kiezer om beoordelingen uit het verleden te lezen.!
Search by Date:  
Dior Homme Eau for Men Christian Dior door brikkeljon 2017-01-16

Dit is de minste uit de hele mooie Dior Homme lijn. De geur wil de iris achterna, een heel populaire geur maar slaagt daar niet meteen in. Ik ruik een nogal harde metaalachtige geur die niet de meest aangename is. Na een uurtje of wat wordt hij wel frisser en wat zoeter en ronder. De andere geuren uit deze lijn zijn stuk voor stuk toppers, dit is een beetje het achtergebleven broertje.

Ik ervaar de geur eigenlijk hetzelfde als delphine67. De opening is een droge, houtige irisgeur met iets bitters. Het ruikt een beetje rubberachtig.
Weleens een droge vermouth gedronken? Zo één waar je wangen van naar binnen zuigen? Dat droge zit ook in de opening en houdt nog behoorlijk lang aan. De poederigheid komt en gaat dan ook weer.De roos gaat grotendeels aan mijn neus voorbij. Ik beland van de iris, vermouth en hout meteen in een droge patchouli en rokerig, donker hout. Ik vind dit een wolf in schaapskleren, want dit had ik totaal niet verwacht bij een lieve naam als Rose-Irisee. Dit is een hele volwassen, houtige en kruidige irisgeur.

Feminite du Bois Serge Lutens door BlackMadonna 2017-01-16

De eerste keer vond ik haar zalig, maar gaandeweg werd ze vreemder en vreemder, alsof de combi kaneel met pruim uit elkaar viel en er op mijn huid alleen nog maar de geur van rottend, vergane hout (de ceder?) overbleef. Het gebeurt ook vaak met andere parfums, inhoudende de noot gember, dat ze op den duur akelig reageren op mijn huid...

Eigenaardig, want ik had haar in een glazen vial overgegoten vanuit de oorspronkelijke fles en weggelegd in een donkere, massieve eikenhouten kast.

Lucrethia V Canto door tilda 2017-01-16

nog meer een Alien variant!

Kashimire V Canto door tilda 2017-01-16

als je van Alien houd,is dit de geur voor je!

Dior Homme Parfum Christian Dior door brikkeljon 2017-01-16

Wat een mooie aanvulling bij het Dior Homme gamma is dit. De hele reeks is top met een geuren die tegelijk distinctief maar ook prettig draagbaar en voor alle seizoenen zijn. Deze geur heeft een duivels hoekje door het leer dat er zo mooi doorkomt. De rest is daar mooi rond geweven en geeft de geur een sterk poederig, wat droog maar heel gedistingeerd profiel. De oud ruik ik amper maar dat mag de pret niet drukken. Indrukwekkend.

Green Irish Tweed Creed door brikkeljon 2017-01-16

Niet voor mij. De metaalgeur is net iets te overheersend. De geur is inderdaad 'groen' maar er gebeurt te weinig met de geur. Hij is eerder vlak en spannend als een tenniswedstrijd waarin het 5-0 is in de derde set. Voor de prijs die je hiervoor betaalt kan je goedkopere en minstens even lekkere geuren uit dezelfde rayon aanschaffen, voorop natuurlijk Cool Water.

Winter Blush Anna Zworykina Perfumes door delphine67 2017-01-15

Winters kruidige geur due me sterk aan Gluhwijn of Mulled Wine doet denken. Ze opent aromatisch met sinaasappel en kaneel waar ik een vleugje cognac bij ruik. Na even op de huid word ze warmer en komen de specerijen naar boven.Kardemom en een zoetje van vanille. Heerlijke geur voor op een koude winterse dag.

Golden Lavender Anna Zworykina Perfumes door delphine67 2017-01-15

Aromatisch kruidige geur. In de top een duidelijke lavendel maar de geur krijgt al snel een meer kruidige toon van kaneel en een droge noot die ik niet direct kan benoemen. De lavendel gaat meer naar de achtergrond, wat ik jammer vind, want ik hou van lavendel.De drydown ruikt licht droog en houtig als in een kruiden winkeltje.

№ 3 Anna Zworykina Perfumes door delphine67 2017-01-15

No3 is een bloemige chypre met in de opening veel iris,roos en labdanum.Dan wordt de geur poederig en houtachtig door de sandalwood en benzoine.Even later ga ik ook een rozen en ylang ruiken en is ze weer wat bloemiger. De drydown is zacht zoetig en poederig.

Malibu Honeysuckle Nomaterra door fragrancy 2017-01-13

De dry down is bij mij precies het zelfde als Back to Black van By Kilian ... de opening is wat minder, iets te scherp. De geur blijft wel mega lang hangen ....

Dama Bianca Xerjoff door Ria 2017-01-13

Dit is mijn eerste geur van xerjoff, maar wat een kennismaking zeg ! Wat een heerlijke vanille/citrus/bloemengeur. Voor mij is het het elegante zusje van Dulcis in Fundo. Daar waar DiF een zware, stroperige vanillegeur afgeeft (citrusontgaat me helemaalin deze geur) is hier meer. De mooie lichte vanille blijft subtiel omgeven door citrus en iris en muskus ambrette. Heeel fijn is dat ze ook in 30 ml. Te koop is !

Lilac Love Amouage door MarleenC 2017-01-13

Zoet, bloemig, fris en chocola. Dat waren mijn eerste sniffeltjes van deze nieuwe Amouage. Ofschoon ik geen bloemig type ben (qua geuren dan, in mijn tuin vind ik ze fantastisch), moet ik zeggen dat ik dit toch wel lekker vind.

Ik denk Zomer, ik denk Fietsen door de Ooijpolder op een juniochtend, ik denk Onderuit in mijn tuinstoel met een mooi boek en kijken naar alles dat er groeit en bloeit.

Het is ook een zachte geur, niet zo in your face als andere Amouages die ik wel eens geprobeerd heb. Verfijnd en subtiel.

Na een paar uur wordt Lilac Love poederiger. De geur is wat afgezwakt maar nog wel duidelijk waarneembaar. Mooie balans in de noten.

Ik zou hem aanraden aan dames die van friszoet en bloemig houden. Voor mezelf als hout- en kruidenliefhebber is het niet de beste keuze.

Original Santal Creed door brikkeljon 2017-01-12

Neen, een sterke geur is dit hoegenaamd niet. Ik wil hem er na vijf minuten eigenlijk af. Dit ruikt nauwelijks fris, helemaal niet uitdagend en eerder muffig. Ik ruik wat sandelhout maar de rest is onbestemd. Not my kind of perfume.

Akkad Lubin door brikkeljon 2017-01-12

Amber en wierook zijn mooi met elkaar vervlochten. Geen zware geur maar eerder lichtvoetig dringt hij toch je neus binnen en blijft daar wat hangen. De vanille is ook duidelijk aanwezig. De rest is minder uitgesproken. Mooi maar geen verpletterende indruk.

Bandit Robert Piguet door MarleenC 2017-01-12

Deze stoere geur begint strak, kruidig, mooi droog en met een flinke leertoets. Heel vrouwelijk, met een zoetje. Heel lekker! Warm en elegant. Er zit diepte in de kruiden.

Na een uur komt er harsig vers hout opzetten. Na twee uur ruikt Bandit heerlijk rokerig en bitter, wordt hij ook een tikje zepig. En donkerder: het zoete van de eerste opening verdwijnt meer en meer. Mmm… ik geloof dat ik verliefd aan het worden ben…

Na drie uur zwakt de geur af en wordt hij mannelijker, harder en brutaler. En dan… verzwindt de verliefdheid. Wat er op mijn huid overblijft van Bandit, is de tamelijk scherpe geur van een blok mannentoiletzeep. Góéde zeep wel te verstaan, maar te scherp en te mannelijk voor mijn smaak. De leerlucht is er nog altijd, maar niet meer met de warme diepte, eerder vlak en eentonig.

Jammer, deze romance begon zo mooi maar eindigde in een teleurstelling.

Sillage is prima, langdurigheid ook.

Les Exclusifs de Chanel Sycomore Chanel door MarleenC 2017-01-12

Ik had me er enorm op verheugd om Sycomore te testen, omdat ik er lyrische verhalen over had gelezen en ik op zoek was naar een droog-kruidig-houtig parfum. Een sampletje op de kop kunnen tikken en hoera, sprayen maar en notitieblok in de aanslag.

Maar nu ga ik iets heel ergs zeggen… het viel me zó tegen!

Chanel Les Exclusifs Sycomore begint met een frisse, kruidige, ietwat bloemige geur en een hintje citrus. Droog sprankelend, echt Chanel. Op de eerste snuffel rook ik echter weinig verschil met Coco, hoewel Sycomore iets houtiger is. Mmm, lekker hoor!

Maar al vrij snel, binnen het kwartier, werd de geur zachter. Tegelijk rook ik een boventoon van (peper)munt, en vrij sterk, of is dat dan die jeneverbes die in de noten staat vermeld?

‘Nèh, ik vind er niet veel aan’, noteerde ik na een uurtje. Vergeleken met Coco is deze Chanel veel lichter en minder uitgesproken. Sycomore is bij mij na dat uurtje al vervlogen tot een zacht-zoete huidgeur. En dan voor die prijs…

Nee. Dit is hem niet voor mij. Ik zal de samples wel opgebruiken, want lekker is de geur zeker, maar ik ga geen hele fles aanschaffen. Vergeef me, Gabrielle!

Salvador Dali Salvador Dali door MarleenC 2017-01-12

Ik ontdekte deze geur in 1990 en was er meteen weg van. Je kon hem toen in miniflesjes voor zeven of acht gulden kopen en dat was voor mij als – toen – student heel aantrekkelijk.

Heerlijk, die kruidigheid en scherpte, maar ook zeker warm en diep. Ik droeg Dalí jarenlang, toen verdween hij uit beeld. Dus ik was opgetogen dat deze klassieker (ja, zo zie ik hem idd wel) terugkwam. En nu, bijna dertig jaar later, draag ik Dalí met net zo veel plezier als vroeger. Nu wel in een lekker grote fles!

Salvador Dalí opent met BOEM!, een explosie van pittig-kruidige warmte, die prikkelt in de neus. Lekker zepig ook. Ik ruik een flinke dot hout, van dat hout dat net onder de zaagbank uit komt: vers en een beetje harsig.

Er zit een zoetigheid in, die echter niet overheerst en mooi in balans is met de kruidige tonen.

Op mijn huid houdt deze geur uuuuuren. Hij is goed sterk en met de sillage zit het wel snor (als je van een krachtige uitstraling houdt, dan).

Niet voor meisjesachtige dames die bloemig zoete odeuren believen, eerder voor vrouwen die qua geur wel een stootje kunnen hebben!

Cuir Le Galion door Ria 2017-01-11

Zo zeg hier heb ik wat ! Ik had vanavond een spraytje op de bovenkant van mijn hand gedaan en na een paar minuten begonnen de dochters te klagen dat heeeel de keuken en heeeel de kamer naar 'man' rook ! Ik vroeg of dat zo erg was waarop ze antwoorden: je wil toch niet naar man ruiken als je vrouw bent ?! Oke, is iets voor te zeggen.
Maar nu de geur. Deze opent idd met een flinke dosis mannelijk, ruw leer en dan reageert mijnhuid heel raar. Ik ruik naast het leer spinazie, selderij. Heb hem afgewassen maar dat lukt niet erg.
Mijn 'vrouwelijke' leergeur blijft toch die van James Heeley !

Mitsouko Eau de Toilette Guerlain door fragrancy 2017-01-11

De EDP van Mitsouko ruikt op mijn huid naar smoezelig vet eten. Een bord wat al even staat met nog een restje mayo. Maar de EDT .... is prachtig. Zo luxe en verslavend. Ik blijf maar ruiken aan mijn pols. De geur veranderd ook wel gedurende de dag. De opening was in het begin even schrikken .... maar ik ben er nu zo gewend aan geraakt ...

Elle L'aime Lolita Lempicka door fragrancy 2017-01-11

Zoals delphine al aangeeft .... de lekkerste Lolita die er is. Ik was verzot op de klassieke Lolita *het paarse appeltje* maar L''Aime heeft meer mijn voorkeur. Lekker tropisch. Cocos en hout met wat mooie bloemen er bij. Het is een vrouwelijk sexy geurtje ook perfect voor in de zomer.

Elle Yves Saint Laurent door fragrancy 2017-01-11

Mijn favoriete YSL parfum. Al een paar jaar nu. Heerlijk peperig zoet met patchouli gemixt. Ruikt ook erg naar "aarde" iets waarvan je moet houden. Weinig mensen die ik ken die deze bijzondere geur dragen .... ze is ook niet altijd overal te vinden in de parfumerie.

L'Aimant Coty door fragrancy 2017-01-11

Een zeer betaalbare geur die voor mij wel in de categorie nummer 5 en vintage valt. Moest er wel even aan wennen omdat het best wel een aldehyden bommetje is maar voor de prijs/kwaliteit zeker de moeite waard.

Musc Intense Evody Parfums door fragrancy 2017-01-11

Ben het eens met BlackMadonna, maar wat ben ik toch gek op deze geur! Blijft erg lang hangen en de freesia maakt het voor mij persoonlijk af. Heeft ook wel wat dofs, het is niet per-se een sprankelende geur. Ook goed als avond geur te gebruiken.

This is Her Zadig & Voltaire door fragrancy 2017-01-11

Heerlijk ! Mooie melkachtige geur die zeer lang blijft hangen. Het heeft iets "softs" pluizig en warm. De kastanje past zo ontzettend goed bij dit parfum naar mijn mening een unisex geur. Zou het label comfort geur ook wel kunnen hebben.

Als je in de reguliere parfumerie opzoek bent naar iets wat buiten de boot valt is dit zeker een aanrader.

Chance Eau de Parfum Chanel door fragrancy 2017-01-11

Chancel Chance EDP heeft mij al wat complimenten bezorgd. Ik draag haar graag naar mijn werk en zit daarom ook standaard in mijn werktas. De geur is klassiek, zoet en een beetje spicy/fruitig. De mooiste Chance uit de lijn naar mijn mening.

Ik denk dat veel dames dit wel een fijne geur vinden, het heeft het typische Chanel randje maar is niet zo heftig als we gewend zijn van de bekende nummer 5 / 19 etc.

Incarnata Anatole Lebreton door debbie 2017-01-11

Vanmiddag een grabbel gedaan in mijn "te testen" sample doosje. Anatole Lebreton??? Was da nou voor een rare naam? Nog nooit van gehoord. Ooit een sample gekregen van een lieve parfumista en onderin mijn sampledoosje terecht gekomen.
Nou ja...hup...deppen maar met die strijksample.
Gut, da's niet verkeerd....de eerste minuut ruikt het naar make-up poeder en lipstick, mjammie! Na slechts één minuut begint dit al te veranderen. Dit is voor het eerst dat ik zo snel zo veel verandering ruik in een geur. De geur gaat van lipstick naar zoete viooltjes, naar suède, naar zoete roos en wordt uiteindelijk een beetje stro-achtig.Ik denk dat het de mirre is die dit effect geeft. Bijzondere geur en eigenlijk wel heel erg lekker. Een poederige geur met een twist.

Ever Bloom Eau de Toilette Shiseido door debbie 2017-01-10

Nou, hier kan ik heel kort over zijn: Wat een 13-in-een-dozijn geur is dit. Een zoete bloemengeur op een basis van schone musk. Boring!

Noel au Balcon Etat Libre d`Orange door debbie 2017-01-10

Mmmmm wederom een lekkertje van ELDO! Zoet, warm en kruidig, heerlijk! Ik heb weinig toe te voegen aan de reviews van Paulina M en Cindyrella want ik ervaar Noël au Balcon hetzelfde. Een heerlijke herfst/wintergeur waarin de balans tussen zoet en kruidig erg lekker uitpakt. Ik ruik het zoete van abrikoos(heerlijk!), honing en oranjebloesem. Kaneel en patchouli zorgen vnl. voor de kruidige noot en vanille maakt haar warm en cosy.

Panorama Olfactive Studio door shiloh 2017-01-10

als je van groen een statement wil maken is deze geur iets voor jou.
ik ruik een bundel gekneusde groente en daar is niks mis mee maar ik hoef het niet als parfum te dragen.

Vintage`13 Abel door BlackMadonna 2017-01-09

Mijn eerste ervaring met kruidnagelen in een parfum en gelijk verliefd! In tegenstelling tot L'Eau van Diptyque is Vintage '13 van Abel veel meer in evenwicht met de rest van de noten.

Mijn lief heeft heel lang en zuinig gedaan met de sample. Dit was gelijk ook ons eerste uitstapje in Niche Wonderland. Een geur met een heerlijk odeur, geschikt voor te dragen in het najaar, buiten de deur!

Tonic Abel door BlackMadonna 2017-01-09

Eindelijk zie ik Abel in de database, halelujaaa!

Tonic is sterk aanbevolen als lente en/of zomergeur: heerlijk fris en pittig, een opbeurend sapje, die ook nog drinkbaar schijnt te zijn...

De houten omhulsels van deze flesjes zijn gemaakt van gerecycled scheepshoutspaanders uit de Amsterdamse grachten!

Aventus for Her Creed door BlackMadonna 2017-01-09

De noten leken me heel aantrekkelijk, behalve patchouli dan (heb het echt gehad intussen met patch), maar erger nog: gelijk bij de eerste sproeibeurt kreeg ik last van een allergie-uitslag!
Heb altijd al moeite gehad met het eten van appels, mijn mondslijmvliezen zwellen als het ware op tot en met de huig, pff

Teveel appel verwerkt in Aventus for Her en bovendien is deze creatie te mainstream bij het opdrogen...net appelcider, maar dan op de huid, brrr

Tubéreuses Castane Lancome door shiloh 2017-01-09

Deze geur vind ik echt bijzonder omdat je de kastanje echt kunt ruiken. Een gewaagde keuze die bijzonder goed uitpakt. Toch ruik je ook de bloemen die gebruikt zijn.
Alles is in harmonie een echte aanrader wat mij betreft.
De duurzaamheid en sillage zijn prima.

Knize Sec Knize door brikkeljon 2017-01-09

Hoewel de geur er niet bijstaat, ruik ik in het begin een bom van muntblaadjes. Of het zou de koriander moeten zijn. Dit is een heerlijk frisse geur die ik veel te lang links heb laten liggen. De hele reeks van Knize kan mij in hoge mate bekoren. 'Sec' is een mooie naam voor deze geur omdat je naar adem hapt wanneer je hem opgespoten hebt. Knize sec is overheerlijk en heerlijk betaalbaar en oneindig veel keer lekkerder dan vele geuren die een veelvoud van dit spul kosten.

Taklamakan is een geur naar mijn hart. Ik hou van vanille,iris en hout gecombineerd in een geur. Ik heb een aantal geuren heb die erg lijken op Taklamakan. Dit zijn b.v. Cuir de Reve en PG Felanilla. Waar ruikt Taklamakan dan naar? Heel kort door de bocht: naar de binnenkant van een dure lederen handtas.
Dure lipstick, een boudoir, poederige make-up. Ik noem het ook wel "stoffige vanille". Het stoffige ruikt naar suède en wordt veroorzaakt door iris, patchouli en hout. Een hintje roos voor het lipstick gevoel, heerlijk! Tenminste...als je van dit soort geuren houdt.
Taklamakan is geen opdringerige geur, ze sluimert op de huid. Een huidgeur is het niet, maar de sillage is bescheiden. De test is met een strijksample, dus ik weet niet wat de sillage doet als de geur uit de fles wordt gesprayed.

Biblioteca de Babel Fueguia 1833 door debbie 2017-01-07

Hout is inderdaad waar Bibliotheca di Babel naar ruikt. Ik moet meer denken aan een apothekerskast waarin kruiden en tincturen liggen opgeborgen in tientallen kleine laatjes. De geur van de verschillende kruiden en tincturen heeft zich vermengd met de geur van de oude houten apothekerskast. Op het randje van die kast staat ook een grote glazen pot met zoethout. Dit geeft de geur een droppig en zoetig vleugje.
Iso E Super haal ik er niet uit, in mijn neus ruikt de geur (redelijk) natuurlijk.

Fancy Nights Jessica Simpson door fragrancy 2017-01-07

Ik heb de flacon nu al een tijdje, en vandaag draag ik haar echt voor het eerst. De geur is zoals een nieuwe auto/taxi ruikt. Of een vers gedrukt boek. Gemixt met patchouli. Ik vind m heel lekker en bijzonder en dat voor een celebrity geur ....

Eau D`Hermes Hermes door brikkeljon 2017-01-06

Ik ruik vooral een heerlijke frisse citrusgeur met een vleugje leer dat evenwel niet overheerst. Mooie klassieke geur die warmte uitstraalt en aan het zuiden doet denken. Prima klassieke citrusgeur voor de gesofisticeerde man én vrouw.

Upper Ten Lubin door brikkeljon 2017-01-06

Zo ongeveer alle klassieke ingrediënten zijn hier aanwezig in de laatste fase. Het leer overheerst zacht maar ook de patchouli is mooi aanwezig. Dit is geen bom zoals Homme van Xerjoff maar subtieler en wat minder autobandgeurig. Mooi gedaan maar net iets te soft voor mijn neus.

Homme Xerjoff door brikkeljon 2017-01-06

Wat een parfum. Leer? Ik ruik in de eerste plaats net alsof ik onder mijn auto heb gelegen en de olie heb ververst. Intrigerend is de geur wel en als de auto is weggereden blijft inderdaad een heel sterke leergeur hangen. Alsof je ruikt aan een paardenzadel. De rest van de geuren wordt daar serieus door gedomineerd zodat die amper kans hebben om zich te ontplooien. Wie leer wil ruiken moet dit kopen maar wel spaarpotje leegmaken want de geur vereist dat je opslag aan je baas vraagt. Of je partner een kado vragen voor verjaardag, sinterklaas, kerstmis en nieuwjaar samen.

Kiton Men Kiton door brikkeljon 2017-01-06

Mij kan de geur amper bekoren. Citrus inderdaad en ook wat vage vanille om de een of andere reden die ik ruik. Maar verder is het een geur die helemaal niet prikkelt of het zou voor de verkeerde redenen moeten zijn. Wie citrus wil ruiken kan bij zovele andere en betere geuren terecht.

No Matter What Liaison de Parfum door debbie 2017-01-06

De sample van No Matter What is ingepakt in een soort klein envelopje van karton met een verhaaltje aan de binnenkant. Heel leuk en origineel! De geur is dat helaas niet. Ik ruik n.l. de zoveelste combi van roos en patchouli. Deze combi ruikt behoorlijk schreeuwerig in de opening. Mijn interesse ebt heel snel weg, want ik heb mooiere roos/patchouli combinaties geroken. Na een half uurtje gaan de scherpe randjes eraf en komt de musk opzetten. De geur verandert in een deken van jasmijn, roos en musk. Na een uurtje of 2 is ze een huidgeur geworden en moet ik mijn best doen om nog iets te bespeuren van de geur.

Exultat Maria Candida Gentile door delphine67 2017-01-06

Deze geur werd mij aangeraden voor het viooltje maar ik vind deze meer een wierook geur. In de top ruik ik wel een viooltje maar die verdwijnt meer naar de achtergrond.Het houtige komt meer naar voren.Zachte wierook in de drydown. Mooie geur zacht poederig en houtig

I miss Violet The Different Company door delphine67 2017-01-06

Opent met een leer noot en iris, beetje bitter groen waar ik viooltje en een mimosa bij ruik die de geur iets poederiger maken.Ik meen ook een zachte citrus noot te ruiken. In de drydown ruik ik de leder, viooltje en mimosa het duidelijkst.

Blanc Violette Histoires de Parfums door delphine67 2017-01-06

Hele aparte opening met viooltje, iris en anijs, beetje zoals Aimez Moi of Apres L Ondee. Maar hier wordt de geur poederig met een vleugje rijst. In de drydown is ze kruidig en bloemig. Viooltje en iris met een vleugje ylang

Vjola Nishane door delphine67 2017-01-06

Vjola opent voor mij heel scherp met veel viooltje en tuberoos.Hier komt nog een jasmijn bij en een poederige noot. De tuberoos blijft dominant op mijn huid en daardoor vind ik deze geur niet prettig.

Deze geur ontgoochelt mij etwas. Ik ruik inderdaad wat koriander en er zit citrus in maar verder gebeurt er niet zo veel. De vanille ruik ik amper en verder is er weinig te beleven. Een slagje in het geurwater dus.

Khôl de Bahreïn Stéphane Humbert Lucas 777 door BlackMadonna 2017-01-05

Het is te merken, dat dit geen 'spielerei' is, maar 'the real thing': een geparfumeerd huzarenstukje, om het zo te noemen!

Khôl de Bahreïn is voor mij een kruising tussen notige, honingachtige lekkernijen à la noga en baklava en make-uppoeier (viooltje en iris), maar dan op een ondergrond van harsen en zanderige amber. In tegenstelling tot Debbie ruik ik geen komijn, maar wel Perú balsem, waar niet iedereen gek op is, maar gelukkig is dat van korte duur.

De ingrediënten zijn duidelijk kwalitatief en het betreft een Parfum Haute Concentration. Stéphane Humbert Lucas, alias mister 777 heeft hier iets neergezet, wat zowel Oosterse als (vintage) Westerse cq Franse aspecten in zich draagt. Het is een soort poezelige knuffelgeur, te vergelijken met een mix van Cologne pour le Soir (MFK) en Misia (Chanel), maar dan met een uitgesproken Arabische vibe en gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

Kan me helemaal voorstellen, dat Kafkaesque finaal uit haar bolletje ging bij het testen en beschrijven van deze geur. Al tijdens het lezen van haar review, raakte ik zeer onder de indruk van Khôl de Bahreïn en bovendien ben ik gek op alles, waar Iris, Viool en Sandelhout in zitten. Ze had niet zoveel aanknopingspunten, de geur was betrekkelijk recent (2013), dus werd het grotendeels haar eigen verhaal, ipv het citeren van meningen en andermans review.

KdB is zeker geen alledaagse creatie en heb het heel lang genegeerd, maar moet zeggen, dat met het naderen van het Driekoningenfeest, ik er meer voor in de stemming ben geraakt.
Trouwens: het lijkt wel een afslankmiddel, een ideale 'uitbuiker' na Kerst en Oud op Nieuw! Eenmaal gesprietst, hoefde ik geen ontbijt noch koffie: je geraakt in een soort trance, waarbij je als het ware aangestaard wordt door de zwartomlijnde oogopslag van Cleopatra, een end weg dromend van Mirre, Goud en Wierook...maar ja, even later ging de telefoon en belandde ik weer in de realiteit.

Khôl de Bahreïn: zweven op je poezelig tapijtje is oh zo fijn!

Shazam! 4160 Tuesdays door DutchSniffer 2017-01-05

Een kruidige oriëntaalse ambergeur met kerkwierook erin.. het begint heel erg chaotisch met veel specerijen, precies zoals je van een specerijenmarkt verwacht en dan wordt het bijna een contemplatieve geur met veel wierookaccenten. Precies alsof je even een kerk binnengaat om tot rust te komen, dat deed ik als rugzaktoerist vaak, toen ik al interrailend Europa rond reisde. Niet alleen omdat het kunstwerken zijn, die je gezien moest hebben, maar ook om eventjes tot rust te komen.
In haar eigen woorden : "Shazam! - true amber oriental, the scent of the Marrakesh spice market with its row of fresh orange juice squeezers"

Ambre Eternel Guerlain door debbie 2017-01-05

Bij de Bijenkorf in Amsterdam en Douglas in de Venestraat in Den Haag. Of bij Place Vendome in België.

Equipage Hermes door brikkeljon 2017-01-05

Dit is machoisme zonder het hanige en kinderachtige gedoe dat er vaak bijhoort. Dit is gesofisticeerde zelfverzekerdheid in een flesje. Je gaat er zowaar anders van lopen als je deze geur ophebt, wat hoekiger, rechter ook. Veel ingrediënten in deze geur zo te zien en geen enkele springt eruit. De geuren zijn mooi met elkaar vermengd hoewel ik weinig hout ruik maar wel veel kruiden. Een tikje exotisch en later wordt hij wat zoetig zonder klef te worden. Toppertje dus.

Ambre Eternel Guerlain door 2017-01-04

WAAR KAN IK DIT LUCHTJE KOPEN??

Mouchoir de Monsieur Guerlain door brikkeljon 2017-01-03

Dit is pure geschiedenis maar nog helemaal niet verouderd. Citrus en lavendel en iris maar zo mooi harmonieus vermengd. Dit is voor mannen in kostuums (rijbroeken) die op afternoon tea gaan ergens in een Ritz in een grootstad waar ze dezelfde avond nog met de orient express zullen vertrekken. Meer dan honderd jaar oud maar nog geen greintje grijs haar. Betoverend.

Sel Marin James Heeley door BlackMadonna 2017-01-03

Pioenrozen aangespoeld op het strand, zo ruikt het bij mij...heerlijk ziltig, als een warm briesje aan zee, doet echt verlangen naar de zomer!

De zeewier heb ik bij andere geuren steevast moeite mee, maar hier ruik ik het helemaal niet...

Good Girl Gone Bad By Kilian door BlackMadonna 2017-01-02

Jeetje, 'good geur gone bad' is het geworden!

Begon frisbloemig en lekker, maar plotseling dook er een zurige vrucht op icm ranzige kokos. Raar, want kijkend naar de noten, klopt mijn bevinding niet...t'is toch niet waar???

Héliotrope Gingembre Fragonard door BlackMadonna 2017-01-02

Deze creatie, samen met Baroque (gediscontinu) en Emilie EDT is mijn geliefde Fragonard-trio.

Héliotrope Gingembre heeft een sillage én duurzaamheid van hier tot ginger, sorry, ginder en vormt een perfecte symbiose van zoet, zacht én pit! Ik ruik voornamelijk gember, vanillebloesem, vanille en caramel.

Ook te gebruiken als geur op je kussensloop, want geloof me: je stapt dan nooit meer met het verkeerde been uit bed! Het beste effect is evenwel op een badstoffen kamerjas. De eerste keer was ik vergeten, dat ik haar had opgedaan s'ochtends vroeg, nog huppend van koffie naar laptop. De volgende dag bleef ik mezelf in gemoede afvragen: "Wat ruikt hier in Godsnaam zo lekker?" HG van Fragonard, bleek later, toen ik haar weer opdeed.

Liefhebbers van vanillebloesem en gember: sla je slag, al is ze wel wat aan de dure kant voor een Fragonard...

Sel Marin James Heeley door Ria 2017-01-02

Ik ruik de zee, maar na een paar minuten krijg ik een visioen van rotte vissen in zeewier verwikkeld in de branding...
Manlief overgehaald om te proberen, en tot mijn verbazing ruik ik een heerlijke geur: citroengras, zee (zonder vis), zon. Bij hem ruikt het naar vakantie in een fles. Ga een fles voor hem aanschaffen want op deze manier kan je ook van een geur genieten natuurlijk !

Every Storm a Serenade Imaginary Authors door delphine67 2017-01-01

Fris groen en ziltig. Hele aromatische geur. Veel spar en vetiver in de top het ruikt heel groen of je in een sparrenbos staat. Kort daarna ga ik een wat zout/ziltige noot ruiken als van een zeebriesje.Ook lijk ik iets houtigs te ruiken.

Mosaic Imaginary Authors door delphine67 2017-01-01

Citrus aquatische geur. Heel veel citrus in de top die versmelten met zachte hout noten waardoor de geur een chypre toets krijgt door het eikenmos. In de drydown is ze fris aquatisch maar ook houtig. Mooi mosaïc

Iri-del Nomenclature door debbie 2017-01-01

Tijdenlang heb ik mijn neus opgehaald voor de synthetisch gemaakte geuren. Ik heb ze altijd gelinkt aan het mainstreamsegment. Maar ja, je houdt de vooruitgang niet tegen. Zelfs de dure nichemerken werken steeds meer en vaker met synthetische geurstoffen dan met natuurlijke. En in het gebruik van de synthetische geurstoffen zit per merk veel verschil. Ik ben eigenlijk nooit verder gekomen dan Iso E Super en Ambroxan, wat je tegenwoordig in veel nichehuizen tegenkomt en deze scherpe geurnoten vind ik persoonlijk niet lekker. Toen ik een sample van Nomenclature kreeg opsgestuurd was ik behoorlijk sceptisch! Nou, ik viel bijna van mijn stoel van verbazing want ik ruik een hele mooie irisgeur! Ik hou van irisgeuren, dus ik heb er al veel geroken.
Iri-del is niet baanbrekend en al vaker gedaan, maar ze ruikt heel natuurlijk. Droge iris(wortel), houtige tonen en een vleug suède-achtige poederigheid. Mooie irisgeur!

V WIDIAN door debbie 2017-01-01

Van een lieve parfumista had ik al eens een paar samples gekregen van de WIDIAN geurlijn en heel eerlijk.....ik vind er niet zoveel aan.Ik had heel erg het het gevoel van: Dit heb ik allemaal al 10x eerder geroken. En dan voor zo'n prijskaartje!!!Dus toen V me door wederom een lieve parfumista werd toegestuurd, was ik benieuwd of deze geur me beter zou bevallen. Ik ken de smaak van deze parfumista en haar smaak komt nogal eens overeen met mijn smaak in geuren.
Bij het opsprayen vind ik V meteen heel erg lekker! Misschien wat aan de zoete kant, maar dat is alleen de opening. Na zo'n 10 minuten ga ik de kaneel ruiken, iets zoetbloemigs, waarvan ik niet kan thuisbrengen of het de tuberoos of oranjebloesem is maar lekker ruikt het wel! Heerlijk zwoel en sjiek. Het cederhout ruikt bij mij niet zo prominent, deze geurnoot zorgt op mijn huid voor het tegenwicht en ruikt als cashmeran. Een wollen dekentje, zeg maar.
Deze WIDIAN is helemaal in mijn straatje en hartstikke goedgekeurd! Maar ja, ik hou nu eenmaal van bloemige orientaalse geuren.

Accroche-Coeur Galimard door DutchSniffer 2016-12-31

Nog niemand die hier een beoordeling over geschreven heeft?
Accroche-coeur is een zoete kruidige geur, die vanwege de kaneel in de verte wat van appeltaart weg heeft.
Op het moederforum wordt ze zowel met de mij onbekende Cacharel Gloria alsook met Dolcelisir en Ambre Narguilé vergeleken en dat klopt wel.
De houdbaarheid en sillage is niet fenomenaal, maar je hebt er zeker toch wel een uur of 3-4 plezier van!

Extreme Blue Michael Kors door Pirana 2016-12-30

In eerste instantie was de geur op 't Test kaartje zeker aantrekkelijk. Daarna iets op de pols gesprayed en ik vondt 't ronduit niks.Toch hou ik altijd rekening met de zuurgraad van mn huid.Echter na een kwartier was 't scherpe eraf en kwamen de basenotes tevoorschijn. Een warm, doch fris volle lucht die een scherpte houdt waarbij ie lang te ruiken is. Zelfs na uren.
Gelijk teruggegaan en een 120 ml fles gehaald.

Barfly Scotch & Soda door idolinav 2016-12-30

Super heerlijke geur. Zoet en wat poederig, en zeer angenaam.

Regal Secret Auphorie door delphine67 2016-12-30

frisse eau de cologne achtige geur. In de top veel ananas en vijg waar later licht poederige heloitroop en lavendel bij komen. In de ongergrond ruik ik een lichte suede noot. Ruikt wel aangenaam

Miyako Auphorie door delphine67 2016-12-30

Miyako is een leer geur met fruitige noten van perzik en abrikoos en een licht viesje. Ik heb dit al eens eerder geroken weet alleen niet welke geur.
Beetje in de stijl van Shalimar en ELDO Vraie Blonde

Eau De Nyonya Auphorie door delphine67 2016-12-30

Misselijk makende mengelmoes van kruidige en weeïge zoete noten. Mijn maag draait er van om. Echt te veel van alles. Veel kaneel en een plakkerige weeige geur van chocola en nog iets.
Scrubber

Guet Apens Guerlain door BlackMadonna 2016-12-29

De geur van net niet overrijpe perzikken, gelardeerd met vanille en bergamotschilletjes is het eerste wat ik ruik!

Wat later komen rozen en viooltjes tevoorschijn. Een delicate en fruitige cocktail van ingrediënten, maar gelukkig niet te zoet en zeker niet muf of stoffig, zoals ik dat vaak wél ervaar bij vintage creaties. Heb begrepen, dat de geur van Royal Extrait (2014, ook van Guerlain) identiek is aan die van Guet Apens.

GA voert me terug naar die megagrote, statige huizen aan zee in het noordoosten van de VS, o.a. in Newport, Rhode Island. Eenmaal binnen in de ontvangsthal is daar de geur van kostbare geurkaarsen, verse bloemen in kristallen vazen en staande bij een grote, ovalen spiegel vang ik nog net een peperduur cosmeticaluchtje op van een dame, die me net voor was met het schielijk poederen van haar neus...

Guet Apens: al bij de eerste snif viel ze bij mij in de smaak, sterker nog: zo had ik me Mitsouko voorgesteld!

Oud Wood Tom Ford door idolinav 2016-12-28

Voor sommige zal deze geur van tom ford waanzinnig zijn. Maar ik vind de geur erg zeperig.

Escentric 01 Escentric Molecules door idolinav 2016-12-28

Super geur. Aandacht verzekert.

This is Him Zadig & Voltaire door idolinav 2016-12-28

Niet mijn geur. Heeft iets scherps in de geur zitten wat ik zeer onprettig vind.

Captured By Candlelight 4160 Tuesdays door delphine67 2016-12-28

Warme boozy en beetje rokerige geur. Opent met een zoet houtige cognac en fruit die overgaan in een warm kruidige vanille achtige geur als van pudding met kaneel.De drydown is warm kruidig en zoet en licht boenwas achtig. Degene die deze geur kennen zullen snappen wat ik bedoel.
Mooie bijzondere geur

Fruits of the tree is een vrolijk fruitige geur die het goed zal doen in warm weer.De top ruikt fris en citrusy met grapefruit en waterige komkommer.Daar komt het zoete van de framboos bij en een viooltje en rozen geur drydown is zacht fruitig en bloemig

Urura’s Tokyo Café 4160 Tuesdays door delphine67 2016-12-28

Urura heeft een nieuwe naam Tokyo Spring Blossom maar de geur is precies het zelfde. Revieuw is voor spring blossom. In de top fruitige framboos en viooltje.Kort daarna ga ik de citrus noot ruiken die geven de geur een frisse toets die na langer op de huid mooi vermengen met de houtige noten.De drydown is een heerlijk zoet viooltje met een vleugje framboos en poederig hout.

Un Bois Vanille Serge Lutens door debbie 2016-12-28

Ooit(in een ver verleden) een zoektocht gedaan naar DE vanillegeur. Die is er natuurlijk niet, want smaken verschillen nu eenmaal. Mijn zoektocht betrof vnl. suikerzoete vanillegeuren die de vergelijking met Profumum Roma Vanitas konden doorstaan. Dus toen ik de eerste keer aan Un Bois Vanille rook vond ik deze helemaal niet lekker. Teveel zoethout en sandelhout om een vanillegeur te zijn. Toen ik genezen was van de mierzoete vanilles heb ik haar opnieuw geroken en ineens waren daar de vlinders in de buik. Oeioei wat lekker! Omdat Un Bois Vanille goed en redelijk geprijsd te krijgen is, ben ik al snel overstag gegaan voor een flesje. Hierdoor heb ik ontdekt dat Un Bois Vanille in de winter gedragen moet worden, want het kruidige aspekt van zoethout, benzoine en sandelhout komt dan erg mooi naar voren in combinatie met de vanille. Zoals de naam al zegt: een houtige vanillegeur met een prominente rol voor het zoethout. In de zomer is ze een plakkerige zoete vanille die op het vieze af is.

Boss The Scent For Her Hugo Boss door debbie 2016-12-27

De omschrijving van fragrantica dekt geheel de lading: fruitig, bloemig, zoet.
Bij dit soort geuren kan ik goed ruiken dat ze gemaakt worden om de ruiker te verleiden tot aankoop o.b.v. de topnoten. Want die zijn erg lekker. Fris fruitig en bloemig met een klein kruidig accent. Terwijl ik de sample opdoe denk ik nog: zooooo dat is lekker en dat voor een Hugo Boss! Helaas duurt dit maar een kwartiertje en dan komt de o zo bekende 13-in-een-dozijn geur boven drijven. Alsof je langs een winkel van de Douglas of IciParis loopt en je een vlaag parfum opvangt. Zo'n onbestemde zoetige parfumgeur.

Sweet Parmesan Violet Hilde Soliani door delphine67 2016-12-23

Suiker zoete viooltjes. Vrij scherp van geur en vind het zoete de viooltjes te veel over stemmen. Jammer want had er veel van verwacht.

Amour de Palazzo Jul et Mad Paris door debbie 2016-12-23

De geuren van Jul et Mad zijn erg mooi en er zijn zelfs prijzen mee in de wacht gesleept. Gek genoeg lees ik over Amour de Pallazo weinig tot niets en dat is jammer want Amour de Pallazo is voor de liefhebber van animalische geuren een prachtige geur!
Ze ruikt chique klassiek met een stevig beestje erin. Denk bijvoorbeeld aan Bogue MAAI of Salome van Papillon, deze geuren hebben eenzelfde klassieke dierlijke vibe. Het leer onderstreept het dierlijke in de geur. Het viooltje biedt een goed tegenwicht aan dit geurgeweld, want ik ruik een poederige zoetheid in de geur en ook iets zepigs. De overige geurnoten kan ik niet ruiken, maar dat komt omdat ik weinig ervaring heb met dit soort krachtige geuren. Het is niet mijn geur, want ik hou niet van "een beestje" in een geur, maar prachtig is ze zeker!

My Melody Dreams Muelhens door MissTaken 2016-12-23

Deze geur is al jaren geleden uit produktie genomen.
Eind jaren '70 kwam ze in de schappen van de drogisterijen, kort nadat Anais van Cacharel diens geur te koop aanbood bij elke drogisterij/parfumerie op de hoek van de straat. Een bewuste actie, aangezien niet iedere sterveling de tijd had om naar een goed gesorteerde parfumerie te gaan en zich daar te laten adviseren. Dan hebben we het nog niet over de financieen gehad.

Ik vind het jammer dat de geur niet meer bestaat. Niet, omdat ik ze vandaag de dag nog zou dragen; de geur was specifiek voor de jonge meisjes-doelgroep vanaf 12 tot plusminus 20 jaar.
Betaalbaar, mooi gecomponeerde geur, geen dieselaar, en niet 'te chemisch'. Ik rook destijds al aan iedere parfumfles die voor mijn neus langs kwam, maar ik was me er van bewust dat al die geuren voor een jong meisje te volwassen waren.
Wees eerlijk: een puber van 13 / 14 jaar oud die 'First' van Van Cleef et Arpels draagt? -That's why..
Voor die doelgroep was dit geurtje zeer geschikt. De prijs vas goed te betalen voor jongedames met zakgeld. De geur bleef lang waarneembaar, of het nu in de zomer was of in de winter, 6 uur haalde deze wel. Daarnaast kon je ook nog een stuk zeep met deze geur kopen en een bodymilk om de lijn te completeren.
Begin jaren '80 kwam er nog een zusje bij.
Die heette 'my melody musk' en paste goed in die tijd. Een paar jaar lang was het erg in om musk-geuren te gebruiken. Bij My Melody kwam er volgens mij geen musk aan te pas, maar de beleving van een mooi gemaakte musk-geur had je hier wel mee.
Beide versies heb ik in bezit gehad en ook opgebruikt. Met plezier en vele goede herinneringen.

Ik zou het toejuichen als ze weer op de markt zou worden gebracht. Het vult toch een gat op in de markt voor de net even iets nog te jonge dames die een goede geur juist beginnen te leren waarderen.

Violet Disguise Imaginary Authors door delphine67 2016-12-23

Viool en pruimen met een zoetje van tuttifrutti. De amber en hars geven de geur een vleugje warmte. De drydown is een zacht zoet pruimen en viooltje. Ik vind der lekker

L'Orchidee Terrible Imaginary Authors door delphine67 2016-12-23

Heel veel orchidee en aldehyden in de top noten ze ruikt nog heel bloemig maar na langer op de huid wordt ze meer soapy en licht poederig met musk en honing. In de drydown een vleugje lelie van dalen.
Je moet echt van aldehyden en soapy geuren houden.

Yesterday Haze Imaginary Authors door delphine67 2016-12-23

Yesterday Haze opent met een zoete vijg en romige slagroom.Na even op de huid wordt ze warmer van geur en ga ik de tonka en hout tonen ruiken met in de ondertoon iets zacht snoeperigs. In de drydown ruik ik ook een vleugje iris. Mooie niet te zoete geur.

Songe d'un Bois d'Ete Guerlain door brikkeljon 2016-12-23

Dit is een fantastische geur die heel lang blijft hangen, complex, rijk en heel lekker is. Alles is inderdaad opgebouwd rond oudh maar er is zoveel meer aan de hand in dit parfum. Ik ruik inderdaad de saffraan en de jasmijn en met patchouli ben ik vergroeid. Alles in harmonieus in mekaar gevlochten. De prijs is inderdaad navenant maar heerlijkheid kent zijn prijs. Ik ga deze geur koesteren.

Lavandes Trianon Lancome door shiloh 2016-12-22

Een mooie lavendel geur die warm aan doet, echt een boeiende geur. Deze geur is niet zoet maar doet vol aan romig bijna.
Als ik deze steekwoord zou moeten geven is het woord
"Chique " het eerste wat in me opkomt.

La Fumee Miller Harris door shiloh 2016-12-22

Een zachte wierook geur goed te doen voor als je niet van zware wierook houdt. Deze geur maakt geen gekker bokkensprongen wat wel jammer is , is dat hij zo van mijn huid verdwenen is.
De duurzaamheid valt op de huid tegen en misschien is het meer een geur die je op je sjaal of zo kan aanbrengen om er langer plezier van te hebben.

Feuilles de Tabac Miller Harris door shiloh 2016-12-22

De opening van deze geur vind ik niet zo prettig en doet wat mannelijk aan maar als dit na een uurtje voorbij is wordt deze geur erg aangenaam en vind ik hem erg lekker worden. Je kan de zoete tabak goed ruiken en dit is zeker niet mannelijk meer.
Met de duurzaamheid zit het wel goed met deze geur en de sillage ook.

Ode а l`Amour ID Parfums door Misspurple 2016-12-21

Heerlijke geur, maar geen verrassing dat ik hem heerlijk vind, want van ID Parfums vind ik nu zes van de zeven geuren die ik heb geroken echt lekker! Jammer dat er geen winkels van ID Parfums zijn, waar ik alle geuren kan uittesten. Deze geur ruikt lekker fris, zoet en warm, ik vind hem lekker luxueus overkomen, geschikt voor chique feesten en gelegenheden.

Arsene Lupin Voyou Eau de Parfum Guerlain door brikkeljon 2016-12-21

Naar de prijs te oordelen moet dit een topgeur zijn van het tophuis maar ik vind hem nogal gewoontjes. Prima geur hoor maar nergens zit er een wauweffect in of een poging om binnen een klassieke geur iets vernieuwends te brengen. Kruidig inderdaad en met wat specerijen die voor pit zorgen. Na een paar minuten nogal droog en zoetig met een beetje tabak. Guerlain heeft veel betere geuren gemaakt.

New York 1955 4160 Tuesdays door delphine67 2016-12-21

Ik heb een sample van Sarah zelf gekregen om te proberen omdat ik graag een viooltjes geur in mijn collectie.Bij het op doen ruik ik de gesuikerde viooltjes en een zoet fruitig framboosje. Hier komt een zoet poederige vanille bij en in de drydown ruik ik vleugjes musk en roos die de geur niet te zoet maken maar haar wat warmte geven. Nu echt spijt dat ik geen fles heb gekocht. Komt op mijn want list

Derby Guerlain door brikkeljon 2016-12-20

Eindelijk gevonden en wat een heerlijk klassieke geur is dit. Peperig en kruidig en met alle juiste ondertonen die zich langzaam ontplooien. Dit is een wellustige rijke geur met tonnen persoonlijkheid die leder en patchouli en heel veel specerijen die zich niet meteen allemaal laten ontdekken herbergt. Dit draag je niet zo maar op een stapavondje maar met de juiste kleding en met de sweetheart van je leven aan je arm. Of eigenlijk moet je die geur overal dragen wanrt het leven is altijd de moeite waard, vooral in deze onzekere tijden. Een geur voor het leven dus.

Malibu Honeysuckle Nomaterra door debbie 2016-12-20

Vaak test ik een geur terwijl ik iets huishoudelijks aan het doen ben. Bij Malibu Honeysuckle ben ik begonnen aan een grote stapel strijkgoed. Toen ik de geur net opbracht dacht ik: mmmm dat ruikt wel lekker. Even gekletst aan te telefoon en hierdoor was ik vergeten dat ik haar op de arm had gedaan. Toen ik eenmaal aan de strijk begon, vond ik dat de was een beetje vreemd rook. Aan een paar kledingstukken geroken....nee, daar komt de geur niet vandaan. Zou het strijkijzer kapot zijn? Nee, die deed zijn werk goed. Maar wat ruik ik dan toch voor een vies soort afwasmiddel geur, bah! En daar viel ineens het kwartje, ik ruik Malibu Honeysuckle! Om heel kort door de bocht te gaan: afwasmiddel. Blèh, ik heb em afgewassen en nee, niet met afwasmiddel.

Terre d'Iris Miller Harris door shiloh 2016-12-20

Deze geur vind ik erg prettig , ze is fris heeft iets bloemigs en is elegant. Ze heeft een schoon gevoel fibe.
De sillage is matig maar ik hoef niet altijd een walm om me heen , deze geur is meer subtiel aanwezig.
Ja, deze kan mijn goedkeuring met gemak wegdragen.

L`Air de Rien Miller Harris door shiloh 2016-12-20

Nee geen geur voor mij , ik ruik wierook en een ontzettend "viesje"
Het is alsof je een kwalijke geur probeert weg te werken met een aangename geur maar het blijft toch stinken.

Dia pour Femme Amouage door BlackMadonna 2016-12-19

Prachtig parfum, vol, warm en stijlvol!

Dia pour Femme van Amouage is een bloedmooie (pioen)roos, met eenzelfde dry down als die van Fragonard's gediscontinueerde Baroque.

Persoonlijk beschouw ik Dia pour Femme als de citrus/fris-fruitige en jongere zus van de rokerige/kruidige, volwassen rode roos van Lyric Woman, mijn favoriete Amouage!

Love in Idleness Atkinsons door delphine67 2016-12-19

Zacht poederige viooltje en heliotroop. De geur ruikt vrij zacht en poederig in de drydown met een vleugje iris Blijft heel dicht op de huid. Mooi zacht viooltje

La Religieuse Serge Lutens door BlackMadonna 2016-12-19

Een fris, blozend nonnetje, maar dan een met kauwgom in de mond...hè, wat krijgen we nou?! Bij het opsnuiven van La Réligieuse dacht ik eerst met een verkeerde sample te maken te hebben, want had een strak & streng kloostergeurtje verwacht. Bovendien had ik de noten nog niet geraadpleegd.

Mijn idee van deze Lutens was: een beetje eau de mission-achtig tonicum op een geborduurd zakdoekje, met op de achtergrond wat wierook en mirre, met hooguit een nagebootste (zurige) lichaamsgeur...ach, je weet wel: wekelijkse bad in de tobbe en doordeweeks snel naar de lampetkan grijpen (s'winters) of het fonteintje gebruiken (s'zomers).

Hoe anders pakte dit nonnetje uit: een speelse triena, fruit plukkend in de boomgaard vlakbij een kapelletje, waar net was gewierookt en versgeplukte jasmijnbloemetjes her en der in vaasjes stonden. Ineens wist ik waar ik deze geurcombi eerder geroken had: bij ELdO's Encens et Bubblegum! Geen wonder, beiden bevatten wierook en musk. Een onverwacht aangenaam odeurtje zonder een spoor van civet!

La Pluie Miller Harris door shiloh 2016-12-19

Het is een vriendelijke zachte geur en geschikt voor mensen met een overgevoelige neus. De omschrijving aromatisch is goed gevonden. Dit is geur die om je heen hangt op een vluchtige manier, hij is er en toch weer niet.
Ik kan niet zo snel een geur bedenken die erop lijkt maar deze geur vind ik aangenaam en zeker geschikt als je tussen veel mensen moet begeven die niet dol zijn op parfum.

Noix de Tubereuse Miller Harris door shiloh 2016-12-19

Kan me helemaal vinden in de review van Black Madonna.
Ook ik heb wat moeite met de tuberoos in een geur maar in deze parfum is de verhouding echt goed gedaan de mimosa geeft heel veel tegenwicht en dat maakt de geur heel draagbaar. Als ik hem wat langer op heb wordt de geur wat poederiger.
Ik vind de geur heel goed draagbaar en oversprayen ligt bij deze geur wel op de loer. Sillage en duurzaamheid zijn ruim voldoende.

Gold 2 Acqua di Genova door delphine67 2016-12-19

Gold 2 is een heerlijke zoete en poederige geur die heel bloemig opent met zo lijkt het iets mintachtigs, maar dat zal de anijs zijn.Dan word de geur aromatisch en kruidig, rozemarijn met geranium en een lichte ylang. De perfecte cobinatie voor mij want hier is de ylang totaal niet overheersend. Heerlijke drydown, licht zoetig met vanille en de musk en het zacht kruidige van de rozemarijn en geranium.
Lang houdende geur van hoge kwaliteit.

Serge Noire Serge Lutens door BlackMadonna 2016-12-19

Oh oh oh, ome Serge toch, hier word ik bepaald niet lyrisch van, werd me zelfs bijna 'zwart' voor de ogen, zo scherp en venijnig ruikt Noir!

Een ronduit agressieve 'stoned hippy' walm met een heftig patchouli-aroma, rechtstreeks kringelend vanuit Dante's Inferno of tijdens een occulte séance. Had eenzelfde naar gevoel als bij L'Eau-Diptyque, op zich best vreemd, want ben dol op kruidnagel, maar deze is meer van een bittere soort uit een potje, wat al jaren in het keukenkastje staat te verstoffen en amper gebruikt wordt. Hey, de lucht van gemarineerd vlees of van Kerstbeenderham, volgestoken met kruidnagels....wat later meen ik uischilletjes te ruiken in een kliko met een bodem houtkrullen, pfff

De klap kwam des te hard aan, omdat ik even tevoren nog Serge's Un Bois Vanille had geroken en gedragen, wat van een geheel andere aard is qua geurbeleving. Komt ervan als je een zware, zoete, zwoele creatie verwacht...lang duurt de hellegang trouwens niet, gelukkig maar!

La Fumee Miller Harris door cranky mimosa 2016-12-19

Ik heb een zwak voor wierookgeuren. Deze is prachtig! Hij opent op mij bijzonder mannelijk en scherp en ik ruik duidelijk karweizaad. Na twintig minuten kalmeert het geheel en komt een prachtige warme wierook tevoorschijn. Ook ruik ik die kleine groene wierookkegeltjes die we vroeger thuis altijd met kerst aanstaken. Heerlijk en passend bij het seizoen. De citrusnoten zijn op mijn huid verwaarloosbaar.
Je blijft het eeuwig ruiken op een jas of sjaal (classy!)maar mijn huid verslindt deze parfum en na twee uur kan ik weinig meer waarnemen. Jammer..

Ik overweeg La Fumee eens te combineren met een rozen- of vanillegeur.

Pure eVe The Different Company door Mikki 2016-12-18

Van tevoren had ik niet verwacht dat ik het wat zou vinden. Te zoetig voor mij, dacht ik. Maar ik vond 'm toch wel wat hebben. Een bijzonder luchtje, warm en licht bloemig met een vanille-achtige ondertoon. Van dichtbij ruik ik als een luxe koekje!
Ik schat in meest geschikt voor de winter. De sillage is bescheiden en de duurzaamheid goed.
Ik heb mijn tester inmiddels meerdere keren gebruikt en een flesje komt eraan.

Oranjebloesem, jasmijn en vanille vechten om voorrang als ze uit het flesje komen. Zoet, stroperig en weelderig.De geur van de originele Classique is duidelijk te herkennen. Pas na een klein half uurtje ruik ik de frisse sinaasappel en gember. In de drydown neemt het kasjmier hout een prominente plaats in naast de jasmijn, oranjebloesem en vanille. Fijne vrouwelijke geur die past in het straatje van JPG Classique en ook Thiery Mugler Alien Essence Absolue.

Vetiver Guerlain door Mikki 2016-12-18

Ik dacht mezelf wel een liefhebber van Vetiver te kunnen noemen en dus moest ik deze natuurlijk proberen. Was een tegenvaller. Fris vind ik hem niet, alleen groen-kruidig. Een mannengeur toch wel. En ik wou zweren dat ik kruidnagel ruik, mijn minst favoriete specerij. Dat zit er niet in volgens de beschrijving. Niet voor mijn huid, deze Guerlain. Ik heb veel lekkerdere Vetivers geroken.
Drydown is beter. Dan pas komt de Vetiver tot zijn recht.

Le Petit Grain Miller Harris door shiloh 2016-12-18

Hele frisse geur en duidelijk unisex.
Lekker in de warme dagen zou ik denken.
Als ik deze geur ruik dan moet ik denken aan een wandeling door een kruidentuin naast een boomgaard waar een briesje de geuren komt mengen.

Violette a Sidney Tonatto Profumi door delphine67 2016-12-18

head note: floral, ylang – ylang Comores – bergamot Italia
central note: floral, violet victorian, iris Italia, lily of the valley , mimosa
base note: woody, poudry, cedar Texas, vanilla Madagascar

Violette draait niet alleen om viooltje, maar is een warm licht houtige geur. Bij het opsprayen ruik ik een groene noot van mimosa en viooltje die steeds wat houtiger en licht poederig wordt met ceder en iris. In de drydown ruik ik het zoetige van de vanille ook en een vleugje lelie van dalen. Ik vind dit een lekker viooltje met een twist die je dagelijks kan dragen want ze ruikt zacht en niet overheersend.

Rose En Noir Miller Harris door shiloh 2016-12-18

De opening van deze geur vind ik niet lekker , veel van alles en het is een kakofonie. Ik ruik roos maar die speelt niet de hoofdrol op mijn huid gek genoeg ruik ik heel duidelijk viooltje en musk. Mijn algemene indruk is een wat zepig parfum die heel geschikt is voor de dame die niet de behoefte meer heeft om de wereld te gaan zien.

Quelques Notes d’Amour Yves Rocher door Bloemetje 2016-12-18

Dit parfum heb ik onlangs bij Yves Rocher besteld. Het is een warme geur, die wat tijd nodig heeft om tot haar recht te komen. Normaal hou ik absoluut niet van roos, maar dit vind ik wel fijn. De houtachtige tonen en de patchoeli zijn wat mij betreft iets te weinig aanwezig. Ik vind de geur heel fijn, maar binnen een korte tijd ruik ik haar zelf al niet meer.

Tolu Ormonde Jayne door debbie 2016-12-18

Als ik een review wil schrijven dan lees ik natuurlijk ook de reviews van mijn voorgangers. In dit geval kan ik me 100% herkennen in de review van Cindyrella, dus een review schrijven is niet meer nodig :-)
Ik kan er alleen nog aan toevoegen dat ik iedere keer als ik Tolu draag, ik er opnieuw verliefd op word. Zo'n bijzondere verrassing! Shiloh heeft gelijk w.b. de duurzaamheid en sillage, die is niet wat je zou verwachten bij zo'n dure geur. Met Tolu kan je eigenlijk niet oversprayen want ze wordt nooit een bommetje, hoeveel je ook opsprayed en ze blijft dicht bij de huid. Maar mooi is ze zeker!

Roseberry Les Parfums de Rosine door debbie 2016-12-17

Ooit ergens in 2012 of 2013 een samplepack besteld van de geuren van Les Parfums de Rosine. Dit hebben toen nog een paar fragrantica-leden gedaan. Van die leuke goudkleurige kaartjes en samples met een lintje eromheen.
Dit was mijn eerste reis door het niche/roosgeuren land. Doordat ik alle samples in dezelfde periode heb getest, kon ik er een herkenbare Rosine-vibe uithalen. Deze vibe zit ook in Roseberry. De basis is de herkenbare Rosine-roos. Daaromheen ruik ik de berry oftewel de bramen en de frambozen. En een groenige geurnoot die zo thuishoort naast een bessengeurnoot. Maar ik ruik ook een grote hoeveelheid schone musk en die zie ik niet staan bij de geurnoten. De overige geurnoten kan ik niet ruiken of benoemen. Voor mij draait Roseberrie om roos, bessen,groene noten en musk.

Figue Aoudii Maison Incens door delphine67 2016-12-17

Ik was al huiverig voor de oud maar besloot ze toch te testen. Bij het opdoen rook ik meteen een weeïge en zurige geur.
Dat verpeste het meteen voor mij. Regelrechte scrubber

Cape Cod Wild Beach Rose Nomaterra door debbie 2016-12-16

Toen ik Cape Cod Wild Beach Roses op mijn huid depte (het is een strijksample)kreeg ik meteen visioenen van zon, zee en strand. Daarom eerst maar eens gegoogled op beach roses uit Cap Cod. Deze roos heet in het Nederlands "Rimpelroos". Hmmm dat klinkt veel minder leuk dan Wild beach roses.....
Verder lees ik dat aan de kust van Cape Cod(maar overal in de wereld, zelfs in Nederland!) de beach roses overdadig en weelderig in de duinen groeien. Ik heb nog nooit beach roses geroken, maar ik kan me voorstellen dat deze rozen ruiken zoals de geur. Deze roosgeur is n.l. heel aquatisch, ziltig en zanderig. Zo'n roos heb ik nog niet eerder uit een flesje geroken. Met de neus op de arm ruikt ze een beetje metalig, maar de wolkjes die ik van een afstandje van mijn arm ruik zijn zeer aangenaam. Een zomerse frisse aquatische roosgeur.

Noix de Tubereuse Miller Harris door BlackMadonna 2016-12-16

Warm, romig, notig en sensueel, wat een juweeltje zet Miller Harris weer neer, zeg!

Ben niet tuk op Tuberoos, maar deze zit precies tussen de rijpe/volwassen Fracas (Piguet) en frisgroene Carnal Flower (Frederic Malle) in en dus is het voor mij een perfecte tuberooscreatie, die de gulden middenweg kiest: ze gloeit en bloeit op mijn huid, maar loeit en stoeit niet...

Een verlegen bloos-tuberoos is ze en dat is prettig voor een gevoelige 'nose', heb dezer dagen liever geen parfumhoos!

Jasmin de Nuit The Different Company door BlackMadonna 2016-12-16

Jasmin de Nuit gaat van start met een geur, die mij doet denken aan heel lang geleden, toen wij nog ranja te drinken kregen op kinderfeestjes. Later werd dat een gazeuse genaamd Orange Crush, een Amerikaans merk, wat in de jaren 60 heel populair was in de Cariben.

Het begin is dus letterlijk een dieporanje, aromatische limonade, maar, wat daarna komt is een hele aangename verrassing: het odeurtje van Mohur van Neela Vermeire, maar dan zonder leer!

Aangezien ik leer als kiespijn missen kan en die bij Mohur toch al behoorlijk op de achtergrond bleef, ben ik zo blij als een kind van weleer met een glas ranja in de hand: heerlijke, niet indolische jasmijn, geen leder, een pracht van een Herfst/Wintergeur als vervanger voor de (voor mij althans) onbetaalbare Mohur: ziehier Jasmin de Nuit van TDC, het resultaat van een zeer geslaagde swap...bingo!

Noir Gabardine LM Parfums door brikkeljon 2016-12-15

Dit is een geur die na de drydown veel weg heeft van de klassieker Cool water van Davidoff. Wat scherp in de neus, citrus inderdaad maar ook een zoetige geur die lang blijft hangen. LM maakt aparte geuren waarvan er een aantal tot mijn favorieten behoren. Er zitten zachte houtgeuren in maar de gember ontsnapt mij. Een geur die zeker mag geroken worden en eerder mannelijk is.

Violet Perfume Oil Scent by the Sea door delphine67 2016-12-15

Fris groen viooltje in de top maar na langer op de huid word ze zoetig en beetje soapy.

Sweet Hashish Perfume Oil Scent by the Sea door delphine67 2016-12-15

Sweet hashish ruikt echt niet naar de coffee shop maar naar heerljk zoete amber en tabak en een kruidig stoofpeertje. De drydown is echt hemels. Heb een sample maar wil zeker een FB

Egyptian Honey Scent by the Sea door delphine67 2016-12-15

Dit is een heerlijk warme musk en amber geur met een zoetje van honing en room. Een van mijn favoriete SBTS geuren

Candied Violet Scent by the Sea door delphine67 2016-12-15

Ik had gehoopt op gesuikerde viool blaadjes met een vleugje cacoa, maar in plasts daarvan ruik ik heel veel melk chocola met een vleugje viool.

Blanche Byredo door Robertoloo 2016-12-14

Blanche ruikt naar Zwitsal niets meer en niets minder. Ga naar de voordeeldrogist en haal daar een flesje Zwitsal eau de toilette van € 8,95. Veel goedkoper en net zo lekker.

Knize Forest Knize door brikkeljon 2016-12-14

De oorspronkelijke Knize Ten is, vele decennia na de lancering, nog altijd een heel originele ledergeur en kent zijns gelijke amper. Sindsdien heeft de firma haar assortiment uitgebreid, onder andere met deze houtgeur, op de naam afgaande. Lekker is de geur in ieder geval, kruidig en fris citroenachtig ruik ik en een vleugje patchouli en amber. Mooie ronde mannelijke geur die pittige dames ook kunnen dragen. Wie een alternatief zoekt voor bijvoorbeeld Aramis Tuscany kan hier zeker bij terecht.

Lavandes Trianon Lancome door debbie 2016-12-14

Dit was instant liefde! Mijn review is dus positief gekleurd.
Bij het opsprayen is lavendel de leidende geurnoot. Geen toiletverfrisser lavender hoor want de lavendel wordt meteen al begeleid door een romige zoete vanille. Lavendel blijft het eerste half uur de sterke leider en dit doet enigszins mannelijk aan, maar dan neemt de vanille het over en wordt het een romige (melk) vanillegeur met een kruidige vleug lavendel. Ik vind het een mooie warme zoetkruidige vanillegeur en de combinatie van vanille en lavendel vind ik bijzonder lekker! Duurzaamheid en sillage zijn uitstekend en dan heb ik het nog niet eens over de prachtige fles!

Roma per Uomo Laura Biagiotti door Robertoloo 2016-12-12

Goede geur, herkenbaar, zacht en zoet tegelijk. Klassieker die in het assortiment van de liefhebber niet mag ontbreken. Citroen, groen en een vleugje kardemom. Aanrader en tegenwoordig heel goedkoop te verkrijgen bij de bekende voordeeldrogist.

Yatagan Caron door Robertoloo 2016-12-12

Zoals bij alle geuren van Caron is de levensduur niet lang. Wel een geweldige kruidige opening maar helaas is deze opening na 15 minuten vervlogen en ruik ik een goedkoop alledaags geurtje in de style van Aqua Brava. Niet al te duur in aanschaf dus wanneer je het in de auto meeneemt en regelmatig opspuit is hij goed te doen. Wel heel apart. Groen, leer en een vleugje patchouli.

Aliage Estée Lauder door Robertoloo 2016-12-12

Goede unisex geur, lijkt een beetje op Devin van Aramis en heeft heel veel weg van de aloude schitterende klassieker Nino Cerruti Pour Homme ( 1978 ) Zeer lange levensduur en hoe gek het ook klinkt meer een geur voor de man dan voor de vrouw, maar dat is uiteraard mijn persoonlijke mening. Bijna niet meer verkrijgbaar en zeker niet in de winkels. Wie goed zoekt op internet kan hem nog gewoon kopen bij een Nederlands bedrijf. Ik zal hier de naam niet noemen omdat ik niet weet of dit is toegestaan. Aanrader zeker voor de zomer.

Anena Tonatto Profumi door BlackMadonna 2016-12-12

Helemaal eens met Delphine, sterker nog: Anena, een olieachtige citruscreatie, ruikt heerlijk, ook in de herfst! Op zich niet zo vreemd, hoor en dat komt door de Den.

Onlangs, tijdens het pellen van een mandarijntje, hoorde ik de wekelijkse vuilniswagen en liep snel naar buiten om de groencontainer op het nippertje aan te bieden. We hebben een woeste bostuin, dus moet ik me meestal een weg banen door het geboomte.
Omdat ik haast had, week ik niet voldoende uit, een dennenboomtak schuurde langs de bovenkant van mijn hand en zie (of beter gezegd, ruik!): Anena werd wederom geboren, de grootste inspiratie komt meestal bij moeder Natuur vandaan!

Rose Irisee Au Pays de la Fleur d’Oranger door delphine67 2016-12-12

Ik ruik in de top heel veel droge iris met een licht bittere noot.Daarna ruik ik ylang en een sandal/ houtachtige noot die de geur licht poederig maakt.In de drydown komt de roos meer naar voren met een vleugje amandel en vanille.de patchouli en ceder maken de geur zacht kruidig en niet te zoet. Heerlijk

Knize Ten Knize door Robertoloo 2016-12-11

Wat een geweldige geur is dit toch. leer omringt door bloemen. Het bestaat al vreselijk lang maar kan de tand des tijds ruimschoots doorstaan. Ik vind het persoonlijk meer een herengeur dan een damesgeur. Bovendien redelijk betaalbaar.

1826 Histoires de Parfums door BlackMadonna 2016-12-10

Een vreugdeloze en saaie patchouli, heeft meer weg van een stijve hork of een droevige edelvrouw, dolende in een ijskoud en somber kasteel, wachtend op haar man, die nooit thuis is, altijd maar weer ten oorlog trekt...

Deze 1826 heeft een dermate kille vibe, dat ik de rest van de, overigens boeiende en sprankelend ogende noten niet echt ruiken kan!

Gardenia Passion Annick Goutal door BlackMadonna 2016-12-10

Mooie gardenia met groenzig tuberoosje, ruikend naar een vroeggeboren kindje van FM's Carnal Flower en Micallef's Gardenia, maar tragisch genoeg binnen het uur verdwenen, wiegendood misschien?

Wat jammer, het leek een passievolle toekomst tegemoet te gaan op mijn huid, maar na een laatste zucht oranjebloesem compleet verdampt!

Een rozen-bliksemschicht, gevolgd door een donderslag bosbessendiksap, waar ik bijna hoofdpijn van kreeg!

Na dat zwaarzoete onweersbuitje rook ik anijs en citroenverbena, maar echt onder de indruk ben ik niet. Het is meer geschikt als disco/kermisgeur voor tieners: te flitsend, schel en schreeuwerig. Doet me sterk denken aan het aroma van een suikerspin!

Aromatisch fris groene geur. Ze ruikt citrus en groen kruidig in de top. ik herken de dragon en basilicum en dan wordt ze wat bloemiger en wateriger.Aparte geur die ik nog eens ga proberen in warmer weer

Mooie warme oranjebloesem. Fris in de opening door de citrus. Zoetig door vanille en warm door de sandalwood en hout tonen. Zalig warm en vrolijk parfum.

Dulcis in Fundo Profumum Roma door Mikki 2016-12-09

Ik stelde me veel voor van deze geur. De opening is de beloofde sinaasappel, met een gulle portie vanille. Zalig! Wel heel olie-achtig, dus deze niet op je kleding spuiten!
Helaas, helaas, zoals alle citrusnoten verdwijnt ook deze sinaasappel al snel in het niets, ik denk na een klein uurtje. Wat overblijft is een (zeer lang aanhoudende) vanillewalm, die ik op zich niet heel erg vond, maar mijn collega's konden dit niet allemaal waarderen. De geur werd veroordeeld als: "Niet iets om als parfum te dragen. Meer een geurkaars of kamerspray." Niet echt complimenteus... Eeuwig jammer dat er zo weinig overbleef van de sinaasappel. We hebben nog wat mandarijntjes gegeten in een poging om dat aspect te laten herleven, maar dat was het toch ook niet helemaal. Op het kaartje en met de neus op de pols was de sinaasappel overigens nog wel vrij lang te bespeuren. Een schrale troost.
Hoe heerlijk het begin ook is, ik zou deze geur niet snel aanschaffen.
Deze geur blijft zeker 12 uur zitten en vult met gemak een kleine kamer (1 spray!).

Zoetige wierook en sandalwood vermengen zich met een vanille en zacht leer. De geur ruikt voor mij fluwelig en balsemachtig en in de verte ruik ik zacht de roos en een vleugje citrus. Drydown ruikt zacht en balsemachtig, beetje poederig ook.

Lavendel met heel veel leer. In de top lavendel en een viesje maar deze verdwijnt al snel in een houtachtige noot mrt een vleugje citrus. Ik ga ook de kaneel en patchouli ruiken en de lavendel verdwijnt wat meer naar de achtergrond. Aromatisch houtige drydown. Mooie warme geur

Citrus frisse viooltjes in de top en ik ruik ook iets groens, vioolblad? Na wat langer op de huid ga ik de oranjebloesem ruiken en iets licht houtigs. Ceder of vetiver kan het niet direct benoemen maar het past perfect in de geur. Drydown vind ik erg lekker. Mooi viooltje

Wat een zalige geur. Heb de sample box want hou erg van oranjebloesem in een parfum maar dit is een prachtige zoet poederige geur. In de top ruik ik een citrus en een zoethout maar ook een heerlijke noot die ik niet direct thuis kan brengen.poederige cacoa en sandalwood geven de geur een warmte die vermengen met een vleugje subtiel leder.

Armani Prive Sable Fume Giorgio Armani door BlackMadonna 2016-12-08

Zalige wierookcreatie, deze rokerige en niet al te goedkope Armani (bijna 600 euro) met een zeer beperkte oplage!

Alle noten, die ik lekker vind in het najaar, zijn ruimschoots vertegenwoordigd, maar de ambroxan is op den duur hinderlijk aanwezig en verpest de eerste hemelse uren van genot, eeuwig zonde!

Sol La Reminiscence door BlackMadonna 2016-12-08

Friskruidige geur met in het begin het luchtje, wat ik als kind rook bij het opendoen van het medicijnkastje...een poosje later waan ik mij in een kuuroord, liggend in een bad vol saunakruiden, maar even goed beleef ik een wandeling, ergens op een Grieks eiland of misschien wel Corsica!

Toegegeven: het is geen romantisch aroma, maar wel helend en rustgevend. Zonder naar de noten te hebben gekeken, rook ik gelijk eucalyptus, rozemarijn, tijm, selderij en mastiek, maar de laatste drie zijn blijkbaar een produkt van mijn fantasie, ze staan er domweg nie...

Deze Zen-achtige Reminiscence is echt een aanrader bij opvliegers en koorts, zingen ze gelijk een toontje lager!

Brooklyn Violet Leaf Nomaterra door debbie 2016-12-07

Mmmmmmm, dit vind ik een lekkere viooltjesgeur. De metalige noten mis ik totaal, maar ik mis ze ook niet :-)
Voor mij draait deze geur om houtige viooltjes. Ze is niet overdreven zoet en er zit iets verwarmends in, ik denk de tonkaboon. De duurzaamheid en sillage zijn beneden de maat. Ze geurt zachtjes en na 2 uur is het gedaan met de pret en is ze een echte huidgeur geworden.
Als ik op de site van Nomaterra lees dan zou dit een mannelijke en dierlijkegeur zijn. Oh jee....zou mijn neus kapot zijn?

Oud Satin Mood Maison Francis Kurkdjian door BlackMadonna 2016-12-06

Ook al een creatie, waar ik me op had verheugd en perfectie had verwacht, maar nee, met alle respect voor meester Kurkdjian: dit is voor mij een te indringende oud en aanwezige vanille, waardoor ik amper kan genieten van de rode roos.

Het geheel kwam als een bulldozer mijn neus binnengedenderd, eerlijk waar! Pas na het wegboenen, kwam die gloedvolle koningin der bloemen tevoorschijn, haha, wat een vasthoudendheid...ineens neigde het ook meer naar Oud Silk Mood, waar ik maandenlang van genoten had, ondanks die beruchte medicinale start.

Desalniettemin: als geurkaars voor de feestdagen zou het aroma van Oud Satin Mood van harte welkom zijn in onze woonkamer!

Antonia Puredistance door BlackMadonna 2016-12-06

Een volle, warme en indrukwekkende geur, passend bij wereldwijze, volwassen vrouwen, maar ook uitstekend geschikt voor mannen!

Galbanum en Ylang houden het geheel perfect in balans en heel even meende ik de kamperfoelie van Byredo's Green te ruiken...

Opardu Puredistance door BlackMadonna 2016-12-06

Bloemenpracht van jewelste, goed gedoseerd en ronduit chic en elegant, met een romige tuberoos/gardenia/jasmijn en seringen combi!

Wel is de houdbaarheid om te huilen, maar verder heb ik erg genoten van die extra sample in de reisset tijdens het bezoek aan Florence, hartje herfst.

En toch: hoezeer Opardu ook lijkt op mijn geliefde Sweet Morphine - Ex Nihilo, qua seringengeur blijft de roze, semi-zoete bedwelmer uit Parijs toch mijn favoriet! (Ook gezien de prijs van Opardu)

White Puredistance door BlackMadonna 2016-12-06

Had bijzonder hoge verwachtingen van Puredistance White vanwege mijn favoriete noten roos en orris, maar wat viel het toch tegen, het leek wel een mainstreamluchtje uit de drogisterij!

White deed vlak en kil aan, bijna metaalachtig en ineens had ik het gevoel op de top van de Mount Everest te staan: kon niks meer ruiken, acute anosmie door een te ijle lucht...een te hooggedoseerde musk en orris misschien? Zonde!

M Puredistance door BlackMadonna 2016-12-06

Heftig Leder met sterke kaneellikeur en veel kruidnagel!

De anjer in M van Puredistance heeft iets weg van die in Metalys/Metallica van Guerlain...

Een mooi exemplaar qua parfum voor mensen die het luchtje van een bronstig manspersoon met zware leren jas incluis als woest aantrekkelijk ervaren!

Mohur Neela Vermeire Creations door BlackMadonna 2016-12-05

Mohur, een sublieme ayurvedische droom, mijn eerste ontmoeting met het werk van Neela Vermeire!

Wat een droom van een creatie, als het ware een olfactorische zijden sjaal, waaraan een aparte 'lederen' rooslucht kleeft, een beetje zuurzig en houtig, door oud en elemi, wat een beetje aan Oud van Maison Francis K. doet denken.

Daarbij is het ook een lichtkruidige Indiase roos, maar dan zonder dat curry-achtige geheel van Byredo's 1996-Inez & Vinoodh, waar ik gillend voor wegrende, pfff....nee, Mohur heeft een uiterst beschaafde en bescheiden aroma met dezelfde zachte, niet indolische jasmijn en kruidige kardemom van mijn geliefde Jasmin de Nuit (The Different Company). Alleen de amandel heb ik niet kunnen waarnemen, jammer dan..

Al met al zeg ik nu dag met het handje, want heb de allerlaatste druppies uitgeperst en op mijn huid gedept, maar ben wel dankbaar voor deze onvergetelijke kennismaking met koninklijk Mohur!

Geen ceder te bekennen in Atlantic White Cedar.
De Atlantische oceaan daarentegen kan ik wel ruiken! Dit is een zeer frisse geur, veel citrus, een uiterst zacht bloemetje en de frisheid van mijn schoenen....oh nee...van de oceaan. De geurnoten met meer body zoals hout, patchouli en leer gaan aan mijn neus voorbij.

Un crime exotique is kerstmis in een flesje. Deze geur kunnen ruiken dankzij een lieve parfumisto. Wat ongelofelijk jammer dat het niet meer wordt gemaakt. In de topnoten ruik ik meteen kaneel en sinaasappel en snel daarna volgen anijs en een gemberkoek geur en een melkachtige spicy thee/ chai geur. Deze geuren associeer ik meteen met kerst waardoor dit parfum voor mij onweerstaanbaar is. Gewoon weg heerlijk op een koude dag rond de feestdagen

Encre Noire Lalique door brikkeljon 2016-12-05

Dit is, zoals ook de anderen hier al getuigden, een overdonderende, originele en heel mannelijke geur die heel distinctief is. Heel aards en met tonnen vetyver. De geur is amper vergelijkbaar met andere geuren, zelfs de sterke vetyvergeuren van andere huizen halen het amper bij deze geur, tenzij misschien Vetyver Extraordinairev van Heeley die op een heel andere manier distinctief is. Sommige geuren geven je een boost, en deze hoort daar zeker bij. Je gaat rechter lopen en trager en attenter.

Agar Musk Ramon Monegal door brikkeljon 2016-12-04

Mooie geur die nooit opdringerig is en die de neus elegant bespeelt. Oudh kan immers behoorlijk dwingend zijn maar hier is de geur omringd door zachte musk en een vleugje vetiver. Ik ruik het leer amper. Dit is de derde geur die ik van dit huis ruik en helemaal overtuigen doen ze me nooit. Ze zijn heel klassiek, gedistingeerd, dat wel, maar ook nogal afstandelijk als een oude heer die zijn brandy sipt en in zijn eigen wereld leeft.

Aqua Allegoria Winter Delice Guerlain door debbie 2016-12-04

Ach wat zie ik nu? Geen review? Dat kan niet hoor! Hier istie:
Winter Delice doet haar naam alle eer aan, want dit is wintergenot in een fles! Ik ruik niet echt een ontwikkeling, de geur die uit de fles komt transporteert je gewoon in 1 x naar een winterwonderland. De spar en den zijn natuurlijk de ultieme wintergeuren en ze vormen de basis van Winter Delice. Hieromheen zijn de harsen en opoponax gedrapeerd en een zacht fluwelig zoetje van vanille. Ook ruik ik gluhwein (kruidnagel en gember misschien?) evenals een warme amber. Deze geurnoten staan niet vermeld, dus ik zal het mis hebben. Het is in ieder geval een gourmand-achtige kruidigheid die ik associeer met gluhwein en peperkoek.
Ik ben zo ontzettend blij met mijn fles en ik hoop hier nog vele jaren van de kunnen genieten in de winter.

Moon Dust MiN New York door brikkeljon 2016-12-03

Worteltjes, dat ruik je inderdaad na de droogfase van dit verrassend parfum. En tabak van de beste soort en wat wierook. Worteltjes en tabak, nooit gedacht dat die twee geuren zouden matchen maar hier doen ze het mooi. Een intrigerende geur die ik opnieuw wil ruiken en, naast Shaman, opnieuw een schot in de geurroos.

Black Opium Yves Saint Laurent door SunMoonStars 2016-12-03

Mooie fles! Ik heb een proefje en had gehoopt dat ik er iets van de originele Opium in zou herkennen. Helaas Opium Black heeft niets met de originele Opium te maken.

Voor de originele Opium liefhebbers, laat je niet verleiden om Opium Black blind te kopen. Mijn advies is eerst testen.

Oahu Gardenia Nomaterra door debbie 2016-12-02

Over het algemeen vind ik geuren met veel gardenia te heftig. De wulpse overdadigheid kan ik slecht hanteren. Deze Oahu Gardenia is een bescheiden dame en dan vind ik gardenia ineens wel heel erg lekker! Naast de gardenia ruik ik romige sandelhout en bloemige plumeria. De plumeria herken ik van Chanel Beige,die ik zo heerlijk vind juist vanwege de plumeria. Zachte en vrouwelijke gardenia geur. Lekker!

Mon Cuir Ramon Monegal door brikkeljon 2016-12-01

Mon cuir is voor mij een nogal onbestemde leergeur die nergens heel distinctief is. Je ruikt inderdaad het leer en dat is niet onaangenaam maar er gebeurt te weinig voor de rest. Patchouli? Ruik ik niet. Nootmuskaat? Heel, heel ver weg. Wie een zachte leergeur wil kan hierbij terecht, een echte leerbom is dit in mijn neus zeker niet.

Neroli Outrenoir Guerlain door debbie 2016-12-01

Een nieuwe L'Art et la Matiere!! Ik ben een groot fan van deze geurlijn vanwege de prachtige vanillegeurnoot. De andere geuren uit L'Art et la Matiere lijn zijn cosy en warm (behalve Rose Barbare) en de belangrijkste geurnoot die deze lijn zo mooi maakt is toch wel die prachtige vanille in de basis.
Neroli Outrenoir verrast bij de opening, want niks geen cosy of comfortabel. Nee, de opening is sprankelend en fris en de thee is direkt te ruiken. Ik ken geen andere theegeuren, want dat is niet zo mijn ding. Maar dit is andere koek! (of thee....) Thee met een zachte oranjebloesemgeur op de achtergrond. De sillage is uitstekend want met een klein beetje uit het samplebuisje ruikt de theegeur lange tijd zeer overtuigend. In eerste instantie ruik ik niet zo heel veel ontwikkeling, behalve dat de frisse topnoten verdwijnen en de theegeur zich verdiept. En dan na 2 uur is ie er, die heerlijke vanille die door de thee en oranjebloesem heen schemert.Mmmmmm, hoe doet Thierry Wasser dat toch? Deze vanille is echt zijn signature en wat vind ik dit toch hemels lekker!
Ik vind deze geur een welkome aanvulling op de L'Art et la Matiere lijn en hoewel ik geen liefhebber ben van theegeuren, krijgt Neroli Outrenoir van mij een 10 met een griffel!

I Puredistance door BlackMadonna 2016-12-01

Het gebeurt zelden, dat ik bij het opdoen van een parfum, het gevoel krijg regelrecht het paradijs binnen te lopen!

Dit is werkelijk de heerlijkste citrusbloesemgeur, die ik tot nu toe heb mogen testen: zijdezacht, sprankelend en chique bovendien.

Alle noten smelten samen tot een hemelse nectar en het is, dat dit goedje zo kostbaar is, anders had ik het allang besteld, maar ach: beter een fijne herinnering, dan een volle fles aanschaffen, waar je niet snel meer aan toe komt...

Musc Intense Evody Parfums door BlackMadonna 2016-12-01

Gruizige, koele en houtige musk, opgeleukt met een bosje freesiabloemetjes en wat citrus. Musc Intense heeft iets Japans over zich, vind ik: bescheiden en ietwat gereserveerd!

Dit is inderdaad een geur met écht verschillende fases, zo heb ik het de laatste tijd niet mee gemaakt!
Verrassend!

Bij de opening ruikt ze een beetje goedkopig zoet.,alsof de geurnoten vechten om naar voren te mogen komen "dit wordt een swapper"..dacht ik nog.
Al snel komt de roos er vol in en het is een chique roos (!, heel snel van goedkoop naar chique!).
De roos wordt langzaam zachter en een warme amandel hout-fruitachtige romigheid verschijnt.met in de achtergrond nog een vleugje chique roos.

Onverwacht goed en heel erg vrouwelijk zonder saai te zijn!

Boston Tobacco Leaf Nomaterra door debbie 2016-11-30

Tobacco Leaf is een droge mannelijke vetivergeur met een heel klein zoetje van oranjebloesem/neroli. De tabak ruik ik absoluut niet.

Savannah Magnolia Nomaterra door debbie 2016-11-30

Scrubber alert! Ik heb me vreselijk laten misleiden door de naam Magnolia in deze geur. De citrusgeur is zo overheersend dat ik niks anders oppik en al helemaal geen magnolia.
Dit is citrus in zijn allerergste variant. De puber zat naast me in de auto en zei: het ruikt hier naar een muggenstekker, gatver!
Bij thuiskomst heel snel afgewassen.

Classic Mimosa Von Eusersdorff door BlackMadonna 2016-11-30

Een zilte, beach style Mimosa! Wow, wat een originele draai aan deze gele bloesempracht!!

Wat volgt is een heftig viooltje, roosje, oranjebloesem-triootje, waarbij er even een poppenhoofdgeurtje opstijgt à la L'Heure Bleu van Guerlain, maar daarna ebt ze langzaam en zachtpoederig weg.

Een aangename mix qua geur van Coeur de Fleur (Miller Harris), Après L'Ondée (Guerlain) en Emilie (Fragonard). Mooi!

Goldea Bvlgari door BlackMadonna 2016-11-30

Prachtige bling-bling fles/sprookjesachtige en feestelijke vormgeving, uitnodigende kleur en alles, doet denken aan een zonnetje in een flesje en ja, de naam Alberto Morillas laat mijn hartje ALTIJD weer sneller kloppen.

Nu de inhoud: om te beginnen ben ik niet dol op framboos, noch als vrucht, noch als noot, dus dat is al een slechte start. Een lieve vriendin had me de sample doen toekomen, weigeren was dus niet aan de orde en bovendien ben ik doorgaans niet bang voor Ylang Ylang, ben ook geen zoetekauw, maar deze creatie is van het uitgekauwde soort, tezeer gelijkend op kassakrakers en bestsellers zoals La Vie est Belle en Coco Mademoiselle.

De felheid van Goldea, in het begin dan, herinnert me aan die van Néroli Doré van Hermès, zij het dat Goldea, ondanks haar aantrekkelijk warme amber-vibe in donkere dagen te doorsnee mainstream is naar mijn smaak.

Denk dat deze Bulgary meer iets is voor jongedames. Voordeel: ze is redelijk kantoorvriendelijk. Goldea was best aardig voor de test, daar niet van, maar niet goed genoeg voor de heb!

Shaman MiN New York door brikkeljon 2016-11-29

Dit is de eerste oprecht heerlijke geur die ik van dit huis ruik. Hier gebeurt veel en de geuren (viooltjes, wierook, wat roos en een ondertoon van patchouli en amber zijn mooi met elkaar vermengd. Dit is origineel, heerlijk voor mannen en vrouwen en iets wat je op alle momenten van de dag en het jaar kan dragen. Deze geur ben ik nog niet uitgeroken.

Mon Patchouly Ramon Monegal door brikkeljon 2016-11-28

Patchouli? Witte bloemen? Helemaal niet zoals ik mij deze geuren herinner. Dit is een geur die helemaal niet op patchouli lijkt, en ik ruik amper wierook. Dit is een geur die niet meteen aangenaam ruikt maar eerder naar natte pels. Dus een no for me.

Old School Bench MiN New York door brikkeljon 2016-11-28

Het klinkt nogal hoogdravend: oude schoolbanken, podloodslijpsel en oude borden. Zo zou deze geur moeten ruiken. Ik ruik vooral citrus en een beetje geranium. De rest blijft wat op de achtergrond. Grote woorden dus, maar weinig originaliteit in de geur.

Panorama Olfactive Studio door debbie 2016-11-28

Tsja....het jongere zusje van Norne? Mijn neus denkt hier anders over.
Ik ruik het groene, groene knollen,knollenland. Gras, beetje citroen, een vleug vijgenblad en veel wasabi.
Aparte geur die het best tot zijn rest komt op een warme zomerse dag.

Kismet Lubin door delphine67 2016-11-28

Kismet is een opnieuw uitgebrachte geur van Lubin. Het origineel zat in een prachtige olifant flacon gemaakt van kristal. De geur opent heel fris met citroen en bergamot en wordt zoeter door de vanille.Dan gaat ze de poederige kant op en komt er een harsachtig tintje aan de geur door de labdanum en opoponax. De drydown is zacht bloemig en poederig, vleugje kruidigheid van de patchouli. Ze doet me denken aan Shalimar maar zonder het viesje. Hele mooie geur.

Phoenicia James Heeley door brikkeljon 2016-11-28

Eindelijk heb ik mij dit parfum aangeschaft, omdat ik het huis een van de beste vind die je kan vinden. Heeley maakt heerlijke geuren die vaak heel opvallend ruiken. Zo ook Phoenicia. Ik hou niet zo van zoet maar in dit parfum is dat geen enkel probleem omdat er nog zoveel meer in te ontdekken valt. Geen enkel element(wierook, vetiver of oud) overheerst maar is in harmonie met de zoete ondertoon. Het is een prijzig goedje maar je kan er heel spaarzaam mee omspringend toch vele keren een uiterst lekkere sensatie van krijgen.

Royal Rose Aoud M. Micallef door BlackMadonna 2016-11-28

Ergens gelezen dat de juiste noten voor Royal Rose Aoud moeten zijn: Zwarte Bes, Saffraan (top), Rosa Centifolia, Oud (midden) en in de basis: Patchouli, Sandelhout en Witte Musk!
De noten die hier vermeld worden, horen bij de flanker Rose Oud-Micallef, maar die zit (nog) niet in de database...

Een mooie, ietwat fruitige en pittige roos bij de eerste spriets, waarbij de saffraan wel te bemerken is, evenals de oud, maar door een juiste dosering sandelhout en witte musk aardig in bedwang gehouden, waarbij Patchouli de overhand krijgt en deze geur meer in de richting van JhaG's Lady Vengeance en andere Patch-roos soortgenoten neigt.

Arbolé Arbolé Hiram Green door debbie 2016-11-27

Wat was ik hier benieuwd naar! Er is een ware hype ontstaan rondom de nieuwe geur van Hiram Green. Helaas is ook Arbolé voor mij een tegenvaller. Het zal wel iets te maken hebben met mijn huid, want de geuren van Hiram Green willen geen van allen iets leuks doen op mijn huid. Want waar is de vanille en de tonkaboon in Arbolé??? Die zijn zeker van mijn huid afgegleden bij het opsprayen, want ik kom echt niet verder dan een droge stoffige patchouli.
Ik heb veel respect voor de manier waarop Hiram Green zijn ingredienten selecteert en zijn geuren zijn een prachtig voorbeeld van een goede parfumeur die nog met natuurlijke ingredienten werkt. Helaas voor mij willen mijn huid en mijn neus hier nog niet aan.

Norne Slumberhouse door debbie 2016-11-27

Zozo, poehpoeh, nounou.....dit is geen lieverdje hoor! Ik ruik achtereenvolgens: teer, natte aarde, carboleum en een oude leren motorjas. Na ongeveer een half uurtje smelt dit samen tot een smeulend kampvuur waar de vonken en de kooltjes knetterend vanaf schieten.
Nee, dit vind ik niet draagbaar. Absoluut een knap gemaakte compositie en ik ben dankbaar dat ik Norne heb mogen ruiken, maar dit heeft(in mijn ogen) niet zoveel te maken met het parfumeren van jezelf zoals het kleden van jezelf. Hier durf ik de deur niet mee uit te gaan!
Norne ruikt als een indiegeur en past in hetzelfde straatje als de geuren van bijvoorbeeld Zoologist en Olympic Orchids. Mijn neus is niet geleerd genoeg om dit soort geuren te kunnen waarderen. Voor mij moet er toch op zijn minst een lekker roosje, ambertje of wat vanille inzitten om de boel op te leuken.

Pour Monsieur Chanel door brikkeljon 2016-11-27

Dit is en blijft een iconische geur met heel veel frisse citrusgeuren aan het begin die heel harmonisch overgaan in andere geurnoten zoals een uiterst zachte maar heel waarneembare vetiver. Citrusgeuren zijn er bij de vleet maar wat Chanel hier al meer dan een halve eeuw doet, de formule is doorheen de jaren wel wat aangepast, is een toonvoorbeeld van elegantie, frisheid en toch wat stoere mannelijkheid. Voor de zachtste van de ruwe bolsters.

Bergamote Soleil Atelier Cologne door BlackMadonna 2016-11-25

Stralend zonnige citrus met meer body dan Orange Sanguine en Pomélo Paradis van dezelfde Atelier Cologne: de sample heeft me zó geholpen en ondersteund tijdens een zware verkoudheid met complicaties, bij het begin van de herfst.

Wekenlang in de lappenmand, maar dan wel met een geneeskrachtig aromatisch en opbeurend zonnetje op mijn huid.

Volgend jaar zomer mag ze met me mee in de picnic-mand!

Perdizione Nobile 1942 door BlackMadonna 2016-11-25

Perdizione! De titel deed me al bijvoorbaat huiveren, want dacht hier met een soort fatale zure bom te maken te krijgen, vooral door Petitgrain, die berucht is om haar 'op sterk water zettend' effect van citrus en zo, maar ach, wat een aangename verrassing: Perdizione is niet meer en niet minder dan de echtgenote van Naxos/Xerjoff (zie mijn lovende review) en de grote zus van Café Chantant bij de familie Nobile 1942!

Alle ingrediënten werken toe naar een gezellige bijeenkomst aan tafel binnen de wel-of geen Maffieuze familie: tabak ontbreekt, maar de vanillenoot neemt waardig zijn plaats in en wordt gaandeweg meer en meer aanwezig, er is geen ontkomen meer aan, aan deze La Mamma met haar hartelijke, warme lach en haar, naar lavendelcologne riekende zakdoek, waar ze haar bezwete gezicht mee dept, staande in de keukendeur.

Perdizione is gewoon ongegeneerd gourmand en verwelkomend, vooral na een lange wandeling op een koude winterdag: gezellig met een mok warme drank en een plak vergsgebakken vanillecake op de poef neerploffen bij het knisperende houtvuur van de ouderwetse haard.

Perdizione, een aroma dat als een warme omhelzing voelt bij thuiskomst, kortom: een geur om jezelf in te verliezen!

No. 23 Ava Luxe door debbie 2016-11-24

Zozo, wat een romig sapje is dit. Romige sandelhout, wel te verstaan. Ik lees op het moederbaord dat no.23 erg lijkt op Diptyque Tam Dao en dat is wel waar, maar.....no. 23 mist het groene aspect van Tam Dao en Tam Dao mist het romige aspect van no.23. Maar goed, no. 23 draait om romige, cremige sandelhout. De musk haal ik er ook nog wel uit, maar de andere geurnoten gaan aan mijn neus voorbij.
De sillage wel heel erg dicht op de huid en ik kan niet echt warm lopen voor deze geur.

Helicriss Sylvaine Delacourte door debbie 2016-11-24

Fijne geur waarin ik iets droppigs ruik. En lavendel....? Beide geurnoten zitten niet in de geur dus het zal de strobloem wel zijn. De geur heeft een "beachfeel". Het warme zand, de ziltige warme wind. Het ruikt naar de stranden aan de Cote d'Azur. In het voorjaar wel te verstaan, als de mimosa in bloei staat en de lucht nog niet doordrongen is van de geur van zonnebrand en beachpartys. Van de musc geuren van Sylvaine Delacourte heeft Helicriss de beste duurzaamheid en sillage.

Blackpepper Comme des Garcons door brikkeljon 2016-11-23

Peper natuurlijk en ook nadat de peper zijn werk heeft gedaan patchouli. De oud ruik ik amper tenzij helemaal op het einde wanneer alle andere geuren zo goed als weg zijn. Mooie ronde geur, heel mannelijk maar hij kan niet tippen aan Black van dit huis. Eerlijk gezegd lijkt hij er nogal op. Dus wie die laatste geur al in huis heeft, hoeft deze niet te kopen. Tenzij je leven een shot peper kan gebruiken.

Omnipressence opent een beetje zurig met veel appel en ananas waar ik al snel lelietje van dalen bij ruik.De geur krijgt na langer op de huid iets houtigs maar blijft fruitig en de lelie v dalen voert nog de boventoon. Hele zoet bloemige geur. Ben er niet kapot van

Veloutine opent bloemig en fruitig met viooltje en rode bessen. De viooltjes worden poederig en vermengen zich met een vleugje roos en een heel zachte leer noot. De drydown is een poederig viooltje

Bijna ongelooflijk, maar deze geur die duizenden dames op Fragrantica bezitten en ruim honderd als hun vaste parfum zien, is voor mij een scrubber geworden en dat wil heel wat zeggen.
Nog ongelooflijker omdat twee gerespecteerde neuzen deze gemaakt hebben, waaronder Francis Kurkdjian, die verantwoordelijk was voor wat wel mijn vaste perfum is, Green Tea van Elizabeth Arden.
Ik kan er niet direct de vinger op leggen: is het de agressieve musk, is het de niet-aardse patchouli of de roos of eenvoudigweg alles bij elkaar?
Hoe dan ook: het zal vast heerlijk op anderen ruiken, maar op mij... brrr!

Agent Provocateur Agent Provocateur door Ef Veetje 2016-11-22

Heerlijke geur die op mij overkomt als een soort van kruising tussen Knowing van Estee Lauder met Paris van YSL.

Tan d`Epices Andree Putman door BlackMadonna 2016-11-22

Deze creatie ruikt naar zoveel meer dan de genoemde noten, want behalve peperkoekkruiden, kaneel en cederhout, geurt het behoorlijk naar kakelverse tabaksbladeren. Een Chergui/Lutens of een Tabac Rouge/Phaedon, die nog in het vat moet, als het ware..begin me zelfs af te vragen of er sprake is van een vergissing, want ik ruik hier absoluut géén wierook!

Een verademing, deze Tan d'Epices, vergeleken met andere Benzoïneparfums: totaal niet verstikkend stoffig en dies meer zij, maar kraakhelder en zelfs geestverruimend: een verborgen juweeltje, dat wat meer aandacht behoeft.

Tan d'Epices is qua sillage en duurzaamheid goed te doen en bovendien zet het echt de toon voor het Kerstseizoen!

Cool Water Davidoff door Yannis77 2016-11-22

Niets bijzonder. Enigszins overgewaardeerd. Veel jonkies beginnen met Cool Water. Geen mannengeur.

Dreamer Versace door Yannis77 2016-11-22

Mooie klassieker, een prachtige herinnering naar de jaren 90. Sierlijke flesje ook. Ik heb hem 3x in mijn collectie gehad, nooit spijt van gehad.

Joop! Homme Joop! door Yannis77 2016-11-22

Zware geur. Bij aanvang overweldigend, maar al vrij snel een aangename geur. Blijft lang hangen. Zal ongetwijfeld wel weer een keer terugkeren, in mijn collectie.

Uomo? Moschino door Yannis77 2016-11-22

Deel de onderstaande beoordelingen. Echte Italiaanse stijl. Brutaal en mannelijk, zonder opdringerig te zijn. Vrouwen vinden dit een lekker luchtje. Maar, het belangrijkste, ik vind hem zelf ook heerlijk. Klassieker, die sinds zijn introductie, regelmatig in mijn collectie zit.

Sculpture pour Homme Nikos door Yannis77 2016-11-22

Lekker fris geurtje. Ideaal voor een lekkere zomerdag. Vandaag de dag, vaak voor weinig te vinden op internet.

Obsession for Men Calvin Klein door Yannis77 2016-11-22

Lekkere, klassieke geur. Vandaag de dag, regelmatig voor een leuke prijs te vinden, op een van de velen internetwinkels. Ik heb hem regelmatig op, naar het werk.

Zino Davidoff Davidoff door Yannis77 2016-11-22

Wat mij betreft, het beste wat Davidoff ooit gemaakt heeft, voor de man. Heerlijke geur voor in de winter.

Lagerfeld Classic Karl Lagerfeld door Yannis77 2016-11-22

Een absolute klassieker in mijn collectie. Geen luchtje voor jongentjes, maar een echte mannengeur.

Jicky Guerlain door BlackMadonna 2016-11-21

Eindelijk, na veel wikkie en weegie Jicky geprobeerd! De pesterige commentaren echoden al jaren in mijn hoofd...Jicky-Jakkie, Jicky-Jakkie, dus met de moed der wanhoop gesprietst, op aanraden van een ervaren parfumista. Ben een liefhebster van citrus-lavendel (zie Xerjoff/Naxos), dus ik waagde de sprong, nu of nooit, dacht ik nog en...jawel, hoor, kwam keurig terecht op een geurig lavendelveldje ergens in de Provence!

Even verderop doemde er een beestje op uit de rozemarijnstruikjes, maar de stank van Skank (moet toch het beestje bij de naam noemen) bleek behoorlijk mank. Geen wonder, het ging maar om een restantje leder, die te lang in de zon was blijven liggen.

Kon nog net het aroma van basilicum opvangen, waarna Jicky met haar alternatieve sticky het hazenpad koos, na mij nog een laatste en speelse vanille/guerlinade-kushand te hebben toegeworpen. Ik zeg Ja tegen Jicky, nu jij nog!

Amour Elegant Hayari Parfums door debbie 2016-11-21

Grappig hoe sommige namen een verkeerde verwachtig scheppen. Amour Elegant....dan denk ik toch echt aan een zachte vrouwelijke roosgeur. Niets is minder waar, want Amour Elegant is een zeer uitgesproken donkere kruidige roos naast een grote hoeveelheid patchouli. Ik hou van dit soort bombastische roos/patchouli geuren. Na de bombastische opening krijgt de geur een poederig chypre accent dat, naarmate de tijd verstrijkt, steeds meer naar voren komt. Eikenmos en leer ruik ik niet als zodanig, maar deze geurnoten halen het chypre karakter heel erg naar voren. Klassieke en zeer uitgesproken chypre roosgeur. Ik hou ervan!

Myrrhe & Merveilles Keiko Mecheri door BlackMadonna 2016-11-21

Ben gek op dit harsig en mirrig mandarijntje! Heb twee sample-rondes achter de rug en je zou haast zeggen: 'maak een volle fles toch soldaat', maar toch is daar die zeurende twijfel...

Niet alleen vanwege de prijs, hoor! Het punt is dat na die eerste, zalige explosie van citrus en harsen, zoals ik heb mogen ervaren bij Evody's Blanc de Sienne, plotseling een op plestik gelijkend luchtje opdoemt, vooral bij kouder weer, binnen zittend met de verwarming op volle sterkte...door een ondeugend indolisch jasmijntje misschien?

Een andere 'maar' is, dat mijn geliefde amandelnoot pas aan het einde van de rit even komt koekeloeren en dan is het ook gelijk gedaan met de pret.

Al met al een merveilleus geurend, maar te duur én weinig duurzaam M&M snoepje!

Arbolé Arbolé Hiram Green door delphine67 2016-11-20

Hele warme en comfortabele geur omte ruiken en te dragen. In de topnoten kruidige patchouli en houtig zoete sandalwood. De geur krijgt een poederig en zoet karakter door de tonka en vanille. De drydown ruikt gewoon weg zalig zacht zoet poederig met een zacht droog randje van ceder, maar heel subtiel. Prachtige geur

PG04 Musc Maori Parfumerie Generale door delphine67 2016-11-20

Hele zoete chocolade en ik ruik ook iets van sinaasappel.Dit parfum ruikt zoals je een chocolade winkel in Antwerpen binnen stapt. Die zelfde zoete en romige geur van de bonbons die liggen uitgestald.
Heerlijk om te eten maar om naar zoete chocola te ruiken? Ehmm nee toch maar niet

Kalemat Amber Arabian Oud door debbie 2016-11-20

Bij Parfumaria

Vanilia L`Artisan Parfumeur door DutchSniffer 2016-11-20

Als Luca Turin en mevrouw Sanchez hier niet zo hoog van hadden opgegeven in hun A-Z parfumgids, had ik hier nooit een proefje van gehad. Vanilia is een van de oudste geuren van dit interessante huis, waar ik een compleet laatje voor heb uitgeruimd. Veel hits, maar ook missers. Niet dat dit nu een slechte geur is, maar ze is vrij simpel samengesteld en erger, zeer snel verdwenen, wat vermoedelijk de reden is dat ze niet meer wordt gemaakt.
SheraPop verwoordt het wel het best, dit ruikt naar vanillewafels. Een comfort-foodgeur dus.
Wat Vanilia kennelijk bijzonder maakt is dat de geur al in 1978 uit kwam, ver voordat vanille echt populair werd in parfums.

Populaire merken en parfums: